Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תפקידה של הונטה,מהו?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5404 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

נמאס לי מזה שיש ריח של עובש באמבטיה,והיא חנוקה עד כדי שאין אוויר.

אני רוצה להתקין וונטה והשירותים {שם יש חלון} לתוך האבטיה {נכון,יש ימים של ריח לא נעים בשירותים ולא נרצה שהריח יועבר למקלחת,אבל ברוח הזמן יש שם ריח של ששונים}

שאלתי היא כזאת,הוונטה,היא יכולה לפעול בשתי צורות? יניקה ופליטה?

או שהיא עובדת רק בכיוון אחד וצריך להתקין אותה איך שרוצים?

שאלה שניה,

האם עדיף שהיא תוציא אוויר מהאמבטיה לכיוון השירותים או תכניס אוויר מהשירותים למיקלחת כאשר מתקלחים ב90 מעלות {אישתי...) ויש אדים מטורפים באמבטיה.

תודה

IMG_1606.jpg

IMG_1607.jpg

IMG_1608.jpg

IMG_1610.jpg

BMW E36 M40 year of 1992

Autobianchi A112 year of 1979

פורסם

תפקיד הוונטה הוא לינוק אויר החוצה.

הכנסה של אויר פנימה תגרום למערבולות אויר בחדר וחוסר יעילות.

יניקה החוצה היא סופר יעילה ואם אישתך תתקלח עם הוונטה עובדת - לא יהיו אדים במקלחת.

ע"מ למקסם את פעולת הוונטה, עליך להשאיר פתח כלשהו (רצוי בצד השני של החדר, או בדלת הכניסה לחדר) או את הדלת מעט פתוחה (לא טרוקה) ע"מ שהוונטה תוכל להוציא את האויר החם עם האדים החוצה - ולהכניס אויר טרי מהצד השני.

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

תודה רבה איציק,חידשת לי.

אני חשבתי שהגיוני יותר לזרוק אוויר טרי לתוך החדר ועל ידי כך האוויר החם יצא החוצה.

תודה

BMW E36 M40 year of 1992

Autobianchi A112 year of 1979

פורסם

פרוט קצר של תכונות של וונטות:

יש ציריות בהן יש מאיץ דמוי מדחף, כמו במאוורר רגל רגיל. חסרונן בספיקה נמוכה לעומת גודלן. יש בינהן בעלות אפשרות להיפוך כוון כלומר הוצאה/הכנסה של אוויר לפי הצורך, וגם ויסות מהירות.

לעומתן יש צנטרפוגליות בהן קיים צינור פליטה אחורי וכך יש בליטה בתוך החדר אבל הן יחסית חזקות לקוטר צינור נתון, כלומר ניתן להסתפק בפתח חיצוני יחסית קטן. יש בינהן בעלות ויסות מהירות, אבל אין אפשרות להיפוך כוון סיבוב כלומר להכנסת אוויר.

בחלק מהדגמים קיים תריס לחסימת כניסה והתנחלות של ציפורים או רוחות חיצוניות. יש תריסים בהפעלה ידנית, יש כאלה שהרוח של המאוורר מפעילה אותם ויש גם כאלה בעלי הפעלה תרמית - גוף (הדומה לליבת טרמוסטט במנוע) מתחמם ופותח בכוח תריס, הנסגר זמן קצר לאחר הדממת הוונטה בעזרת קפיץ.

יש וונטות שמאפשרות השהייה של הפסקתן כלומר לאחר שהן הופעלו והופסקו הן תמשכנה לפעול עוד דקות אחדות, למשל כדי להשלים אוורור של חדר שירותים.

המלצתי האישית - רק וונטות של החברה האיטלקית וורטיס (וורטיצ'ה בשפת המקור) - יש לי כמה כאלה שלא שבתו פעם אחת ב-19 שנות עבודה. מדובר בסוסי עבודה אמיתיים, יחידות של 4 אינץ' בעלות טיימר להשהיית ההפסקה בכמה חדרי שירותים ויחידה מעל לגז של 6 אינץ' בעלת ויסות מהירות, כולן צנטרפוגליות.

אין לי ניסיון אתן בחדרי אמבטיה, אבל סירי הבישול פולטים אדים חמים בכמויות כך שאני בטוח שאין כל בעיה.

החסרון היחידי שלהן הוא מחירן, אבל לטווח ארוך השקט הנפשי שווה כל גרוש.

יוסי

פורסם
ע"מ למקסם את פעולת הוונטה, עליך להשאיר פתח כלשהו (רצוי בצד השני של החדר, או בדלת הכניסה לחדר) או את הדלת מעט פתוחה (לא טרוקה) ע"מ שהוונטה תוכל להוציא את האויר החם עם האדים החוצה - ולהכניס אויר טרי מהצד השני.

מחזק כל מילה. אצלי בכל חדרי השירותים שקיימת בהן ונטה הדלת קצרה במילימטרים אחדים כך שיש זרם אוויר השוטף ממפלס הרצפה כלפי הוונטה המורכבת בקיר בערך בגובה 2 מטרים מהרצפה. הפעולה יעילה להפליא והאוורור המאולץ מפיג בן רגע כל ריח.

יוסי

• תוכן חדש...