Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5428 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

במזדה דמיו 2001 בפנל חלונות החשמל שמורכב בצד של הנהג יש 4 כפתורים, נשבר רק הכפתור ששולט על דלת הנוסע ליד הנהג , הבעיה שכעת גם הכפתור שמורכב בדלת של הנוסע ליד הנהג מקדימה לא פועל מכיוון שהם מחוברים בתור ( בדקתי צבעים של החוטים בשתי הדלתות ). כל שאר 3 הכפתורים פועלים ( חלון נהג ו 2 אחוריים ) ו ,

חלק חדש יקר מאוד .

ניסיתי ולא מצאתי חלק מפירוק , היכן ניתן למצוא? אם אני לא מוצא האם חשמלאי יכול לבצע מעקף בחיבורי החשמל בדלת הנהג כך שהכפתור בדלת הנוסע יעבוד ? האם יש חשמלאי / מתקן חלונות מומלץ ? אני באיזור ת"א

תודה.

פורסם

הבעיה מסתבכת :cry:, חזרתי למצב ישן שהיה לי לפני שהכפתור נישבר .

מצאת מפירוק והחלפתי גם פנל נהג , עדיין לא עבד אז החלפתי גם את המתג בדלת שליד הנהג .,

חזרתי למצב שהיה לי שבו שההחלון של הנוסע ליד הנהג פעם עובד מצוין ופעם לא ( משני הכפתורים) אין תגובה ביכלל .

כל שאר החלונות תקינים .

בתחילת נסיעה בדר"כ לא עובד , אח"כ לפעמים בדרך עובד , אני מסיים נסיעה מכבה סוויטצ, ושוב לא עובד .\

לא מצאתי שיטה מתי כן מתי לא , פרקתי כיסוי דלת ולא ראיתי נתק חוטים .

האם יש למישהו רעיון ? המלצה על איש מיקצוע אמין ?

תודה

פורסם

חפש נתק בחוטים, בדוק רציפות בין המתגים.

ואם הכל בסדר תבדוק מתחים בזמן שהרכב קר.

במידה והכל יהיה בסדר בדוק מתחי הזנה למנוע החשמלי אם מגיעים מתחים

תקינים אז המנוע לא תקין.

פורסם

תודה על העצה - נראה שאכן עזר,:lol:

פרקתי לגמרי את כיסוי דלת הנהג וראיתי איזולירבנד רופף מסביב לצמה שהובילה לפנל חלון החשמל , וממנו הובילו עוד חוטים לקופסת חיבורים עם סופיות . נראה לי חשוד שזה חיבור מקורי ,

הורדתי את כל האיזולירבנד וראיתי שזה מתחבר לקופסת חיבורים שמתחברים אליה חוטים עם סופיות שכתוב עליה "קוברה" , אז ניזכרתי שהבעלים הראשון היתה לו אזעקה שסיפר לי שביקש שינתקו אותה ויש גם קופסה בתא המנוע , אבל האזעקה שנים לא פעילה . לחיצה על שלט הנעילה המרכזית רק גורמת להיבהוב אורות ונועלת או פותחת את הרכב.

ראיתי ש 4 חוטים שמובילים לפנל של חלון החשמל נחתכו באמצע והם מתחברים לקופסה זו וממנה הם חוזרים לפנל חלון החשמל .

לצורך בדיקה שזה מקור הבעיה הידקתי את הסופיות ואת חיבורי החוטים בלי לשנות אותם - החלון התחיל לעבוד !!! .

צריך לשבור את הידיים למתקין שהרכיב וגם לזה שניתק בצורה כזו מרושלת את האזעקה .

בעל מיקצוע לא מיקצועי שמחפף תמיד גורם לנזק עתידי .

השאלה שלי

האם כדי למנוע צרות עתידיות , עדיף כעת לנתק את 4 החוטים של פנל חלון החשמל מהחיבור שלהם דרך פנל החיבורים של האזעקה ופשוט לחבר אותם חזרה אחד לשני בהתאמה , אין דרך לטעות כי כל אחד מהם יש לו צבע יחודי משלו שלא חוזר על עצמו .

ובשאר החוטים שמתחברים לאזעקה לא לגעת .

תודה על העזרה - הפורום הזה נהדר .

פורסם

המגעים הלא תקינים שלך נוצרו מזה שיש לך מרים שמשות לא תקין.

בכל מקרה הוא כבר לא פעיל פרק את ריפוד הדלת בטל את המרים לחלוטין ותחזיר את צמת החשמל למצבה המקורי יהיה לך שקט לעוד עשור.

בהצלחה.

• תוכן חדש...