Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5462 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב,

לאחר משחק לככיוון המערכת שמתי לב שכשאני מכבה את הסאב דרך ה HU ומשאיר את הרמקולים עובדים בקושי יש באס, כלומר אני מתכוון ל "קיק" שיוצא מהרמקולים, האם זה תקין?

יש בקושי באס רק טריבל ושומעים איכותי הכל חוץ מהבאס.

האם זה תקין? כמובן שהכל מסתדר כשאני מדליק חזרה את הסאב.

תודה ויום טוב!

Opel Adam S 2017

פורסם

תבדוק את החיתוך של הקומפוננט במגבר ובמכשיר (אם יש אפשרות כזאת)

ותנסה להוריד אותו.

Hu: Stock HU+Grom mst4 Comp: Hertz Hsk165XL Amp: TRU S44 Mono: JBL BP1200.1 Sub: Hertz HX300+Hertz HX300

פורסם

liav12 בוקר טוב

תראה אם המערכת כמערכת עובדת ומנגנת לשביעות רצונך ואתה נהנה מהתוצאה (כמו שאתה אומר בהודעה שלך) אז למה בכלל לכבות את הסאב

קח בחשבון שבכיווני סגירה של המתקין בסוף התהליך הוא מכוון את המערכת כמערכת ז"א הוא נותן כיוון סופי כשכל הרכיבים עובדים יחדיו ומסונכרנים ומתוזמנים כשאחד נכנס לפעולה בדיוק בתדר שהשני מפסיק לעלות או לרדת יותר

אם אתה באמת מבסוט ממה שמנגן אצלך כרגע אז כנראה שכיוונו לך בצורה נכונה

עכשיו אם אתה מחליט לפרק את הסאב (מכל סיבה שהיא) או אם פתאום מתברר לך שחסר לך מכה נמוכה מהדלת (זה קורה שבמשך הזמן ,דברים משתנים בשמיעה וברצונות ובסגנון המוסיקה) מומלץ לעשות כיוונים מחדש

בהצלחה

דרור

פורסם

תודה על התשובות!

אני פשוט רוצה לשמוע יותר "קיק" מכיוון הקומפוננט, כמו שיש ברכב של אבא שלי שם קניתי Kenwood 6980IE' 6/9 ושם נשמע פיצוץ של קיק בדיוק כמו שאני אוהב, חלק ממני מצטער שלא קניתי דגם דומה והרכבתי בדלתות בכל זאת :p

רציתי לדעת האם בכלל הקומפוננט הנ"ל יכול לתת קיק שכזה, כמובן אם הם מאפשרים, במחשבה שלי שכן הם יכולים, או שסתם ככה הם נושקים לכיוון האלפייה במחיר רק בשביל "סאונד" יפה? נשמע לי קצת מצחיק אם זה ככה.

לגבי החיתוך, המגבר הוא lightning audio 300.4 מהדגם עם הפסים הצהובים, הישן יותר.

איך אני יכול לבדוק את החיתוך דרך המגבר?

MEGAN62 -

לפרק את הסאב לא חושב שיקרה כי אין לי סיבה לזה, פשוט כיביתי אותו דרך הרדיו דיסק כדי לשמוע את הרמקולים בלבד, היה נשמע לי מאוד מאוד חלש.

אני מבסוט מאיך שהמערכת נשמעת, אבל לא מבסוט מהקיק באס שיוצא מהקומפוננט, אני מרגיש רק את הסאב.

שוב תודה!

Opel Adam S 2017

פורסם

תראה ליאב לסט קומפוננט ממוצע יהיה מאוד קשה להתמודד עם רמקול 6*9

גם בגלל מבנה הרמקול וגם בגלל נפח הדלת מול נפח הבגא"ז כולו שמשמש כתיבה לרמקול ה 6*9

חוץ מזה שמטבעו של רמקול 6*9 הוא לתת באמת רעש, זה רעש שכולל הכל גם טוויטר גם סופר טוויטר גם מיד וגם נמוך יותר

הרעיון הוא שרמקול 6*9 יושב מאחור ואין חשיבות לבמה ולאיכות הצליל אלא לכח שהרמקול מספק במגוון התדרים בחלל הרכב

סט קומפוננט לעומת זאת אמור לייצר את הבמה תוך שמירה על דקויות הצליל וניסיון ליצור חיקוי מושלם להקלטה המקורית של השיר

לכן היכולות שלו הן אחרות מהיכולות ומהמטרות שלמענם יוצר ה 6*9

יכול להיות שאצלך התפתחה השמיעה והתחלת לדרוש יותר מהמערכת שלך וזה הזמן הנכון להתחיל בשדרוגים

ישנם סטים קומפוננט שבשילוב עם המגבר הנכון מעיפים אויר לברכיים שזה מרגיש כאילו בועטים בך בצדדים

ויחד עם זאת בצורה מדוייקת ומותאמת לטראק

ממליץ לבצע בדיקות עלות של השדרוג ואשמח להמליץ על רמקולים ומגברים בהמשך

דרור

פורסם

לדוטק 6 יש "קיק" יוצא מן הכלל - זה אלמנט שעובד כמעט כמו סאב קטן.

אבל זה דורש תנאים מסויימים בכדי שזה יקרה - ראה ערך היאריס של איתמר (אפשר לאמר על זה וואו בהינתן העובדה שהוופר הזה עובד אצלו על ההגברה של הרדיו דיסק המקורי והוא אכן נשמע כמו וופר או אפילו מיני סאב)

התנאי הראשוני הוא לבודד את הדלת היטב גם בדופן הפנימית וגם בדופן החיצוני שלה, להתקין את המידבאס דוטק על טבעת עץ מסיבית ולבודד גם אותה, הגברה מתברר - לא זקוק ליותר מידי בכדי לתת תוצאה מעולה.

עכשיו - אם אתה עובד פסיבית על הסט הזה - יתכן שהוספת מעגל LPAD על הטוויטרים יאפשר לך לפתוח את המידבאסים הרבה הרבה יותר ואז בכלל חגיגה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

lanosforce - אז זהו

מה שאתה אומר אני לא מרגיש פה...גם שמתי לב שבשירים מסויימים המיד באס קצת נעלם, כלומר יש לי קטע שאני אמור להרגיש את התדר הנמוך של הסאב והוא פשוט לא שם, כיוונתי את הסאב על 80HZ דרך ה HU, ויש לי קטעים שאני מרגיש בטראק כלשהו שלא שומעים אותם, כמו ששומעים למשל באוזניות.

אני יודע שהמערכת הזאת מסוגלת כי עם רמקולים זולים יותר שמעתי את זה ברכב של הבן דוד שלי שם המערכת היתה מותקנת לפני זה (עם הקנווד לא עם הדוטק)

בידוד הדלת אני יעשה בעתיד, כי קצת כבד עלי ההוצאה הכספית בנוסף לכל מה שיצא עד עכשיו, ממיטב הבנתי את הנושא בידוד הדלתות יכול להגיע לאלפייה לכל דלת (מחבר שעובד במקצוע והעריך לי מחיר - תקנו אותי אם אני טועה).

אגב, ברכב הקודם שלי שהוא הכריזמה (אני חייב לומר שהאקוסטיקה ברכב היתה מעולה לעומת הלנסר 97 שלי), הותקנו הקנווד 6980IE שהם דגם ישן ובכלל 6/9, אבל הסאונד שיצא היה מדוייק לגמר שמעתי כל דבר שאני רוצה לשמוע מהמערכת בבית והן מהאוזניות שלי (אני שומע מוזיקה באוזניות MDRV700 כי הן פשוט טובות צבעוניות ומציגות כל אפקט שאני רוצה שיהיה שם), ואני יודע שאולי מערכת ברכב לא תציג זאת בדיוק כזה אבל לפחות קרוב :p

מעגל LPAD אני לא ממש יודע מה זה אומר בדיוק, זה מוריד מהתדר של הטוויטרים כדי שאני אשמע את המידבאס יותר?

שוב תודה לכם על העזרה!

Opel Adam S 2017

פורסם

LPAD זה מעגל הנחתה ששומר על נקודת החיתוך של הקרוס אובר (לא משנה לטוויטרים את תדר החיתוך) כלפי הרמקול.

מה שיקרה אםתיצור LPAD לפני הטוויטרים הוא שאתה תנחית להם את ההספק ואז אתה תוכל להגביר יותר את המידבאסים מבלי שהטוויטרים יפרקו לך את עור הטוף...

מה שבאופן ישיר יתבטא ביותר באס.

תנסה לרגע להפוך לסאב וופר שלך את החוטים (כאשר המערכת כבויה) ותגיד לי אם היה שיפור במקרה בתגובתיות שלו אל מול הסט הקדמי...

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

להפוך את החחוטים של הסאב הכוונה להוציא ולהחליף מיקומים פשוט ככה?

ננסה את זה מחר אחרי העבודה.

תודה לך על התשובות והעזרה :)

אגב הצלחתי קצת לכוון דרך ה HU משהו שנקרא SF משהו כזה אם אני לא טועה, שמתי לב שזה לא ממש שינה את הכוח מהסאב אבל העלה קצת מהטריבל והווקאל והמיד של הרמקולים, אבל עדיין לא מספיק לטעמי, עד שאני אשמע את הקיק הנורמלי שהרמקולים האלו צריכים לתת.

אני אחזור עם תשובות לאחר משחק עם החוטים, שבוע טוב! :)

Opel Adam S 2017

פורסם

דרך הרדיו דיסק כיוונתי על 80, בהתחלה היה על 125HZ.

לגבי איטום עשיתי בירור קטן ושמעתי על החברה פלציב, הציעו לי להתקשר לשאול אז אני יעשה את זה השבוע. :)

Opel Adam S 2017

• תוכן חדש...