Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4260 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שבוע טוב.

אני עובד במוסך באיזור מגוריי, ואני נתקל בבעיה שמעט מפריעה.

לאחר יום העבודה, גם לאחר ניקוי הידים עם המשחה במוסך הידיים לא נקיות לחלוטין.

אני בטוח שרוב המכונאים בפורום מבין למה הכוונה שלי.

ביום יום זה לא מפריע לי, אך השבוע יש לנו אירוע משפחתי לכן רציתי לדעת כיצד ניתן לנקות את הידיים מכל שאריות הליכלוך?

שמעתי שישנה משחה שניתן למרוח בתחילת יום העבודה והיא מונעת מהידייים להתלכלך ולקבל צבע שחור.

מישהו מכיר רעיון טוב לניקוי הידיים או שרק עבודה עם כפפות וכדו' היא הפיתרון?

קובי

פורסם

המשחה שציינת נקראת "קרם כפפה" והיא קצת עוזרת.

מנסיוני משחות הניקוי של WURTH לידיים הכי טובות, יש גם עוד משחה כתומה בריח תפוזים שהיא מצויינות. תשפשף הרבה עם מברשת קצרה ובסוף הכל ירד.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

קובי שלום רב !

אינני מכיר מוסך שלא משתמש במשחת ידים עם גרגירים ובלעדיהם, עם ריח נעים ובלעדיהם.

בתור אחד ששוטף ידים עשרות פעמים ביום, אני יכול להעיד שלאחר המשחה לידים עם גרגרים, אני עובר לסינטבון, ולאחר הסינטבון אני עובר לסבון ידים תוצרת פלמוליב.

יחסית לתקופת עבודתי במוסך לפני כ40 שנה בה היינו משתמשים באבקת חול, והייתי מגיע הביתה עם לכלוך שחור, בין האצבעות

וקווים שחורים בידים.

היום אני יכול להעיד שבקיץ הידים שלי נראים כמו של פקיד בנק. ואילו ביורף למרות מריחת קרם טיפולי לידים סדוקות, הסדקים והפצעים קימים, אך הלךכלוך השחר לו.

בזמנו היה קיים קרם בשם "כפפה", שהיה מתימר להיות ולששמש ככפה לא נראית, ולשמור על הידים מפני סדקים הנובעים מיובש וקור בגלל רחיצת ידים במים קרים, ויוצר שכבת הגנה מסוימת מפני הלכלוך השמנוני להדבק.

כיום אני מתקשה להשיגו.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

כשאני עבדתי במוסך היה ליד הכיור דלי גדול עם מין סבון במרקם של ג'ל עם גרגירים בריח תפוז, שפשוט הסיר כל שארית לכלוך.

אני חושב שזה הסבון הכי טוב שהשתמשתי בו בחיים, היה לו גם ריח מעולה.. היה שווה לעבוד במוסך בשביל זה ;)

Hyundai Kona 2023 1.6T

I did not lose my mind, it was mine to give away

פורסם

תודה רבה על התגובות.

ברור שיש אצלנו את המשחה לניקי הידים, אבל עדיין נשאר מעט שחור/הידים סופגות צבע כהה יותר.

כל היד שלי נקייה, אך באיזור האצבעות יש סדקים בעור וכדו' ששם הצבע השחור בולט.

אני אישית לא שמתי לב לזה בכלל, אבל אנשים מפנים את תשומת ליבי לכך שהיידים שלי שחורות יותר מבעבר.

קובי

פורסם

אתה יכול בבית למלא דלי מיים במים חמים ובסבון של מכונת כביסה .

שטוף בדלי את הידיים .

מה שהכי חשוב זה למרוח כל יום לפני השינה קרם ידיים .

כך הידיים לא תהיינה מחוספסות והלכלוך לא יכנס לחריצים .

פורסם

אומנם אני ממש לא קשור לתחום המוסכים ביום יום, אבל המלצה מימי הצבא, שנוגעת להסרת גריז ושאר חומרים קשים (ומי שמכיר גריז של אכזריות, כשהוא ישן, מטונף ומלא חול - קשה להוריד אותו).

אחרי ה"סבון מוסכים" הכתום ושאר דומיו, תעבור על האזורים הבעייתיים עם צמר גפן ספוג ב"בנזין רפואי". זה תוצר לוואי נוסף של זיקוק נפט, הקונים בבית מרקחת (שקלים בודדים לבקבוק).

מסיר מצוין דבקים ושאר לכלוכים דומים, לא פוגע בעור בצורה חריפה או מזיק לחומרים פלסטיים (בשונה מאצטון למשל) ובעל רעילות נמוכה יחסית לחומרי ניקוי דומים.

(אגב, זה שימושי מאוד גם להסרת דבק של פלסטרים או דבקים של מדבקות מכלי מטבח).

• 3 שנים מאוחר יותר...
פורסם

סליחה על ההקפצה אבל השאלה שלי מאוד רלוונטית לנושא הזה.

אני מחפש סבון (פילינג) שמגיע במיכל פח מרובע ירוק - לבן.

הסבון עצמו בצבע צהוב עם ריח של תפוזים.

צריך לקנות בנפרד את המשאבה ובנפרד את המתקן תליה לקיר.

אם אני זוכר נכון השם של זה מתחיל באות D

אולי Dur משהו, אבל לא בטוח.

האם מישהו יכול לסייע לי בבקשה למצוא את שם המוצר המדויק?

פורסם

אני לא מכיר סבון מוסכים במיכל פח...

אני מכיר סבון טוב שווירט משווקים בארץ,פורשט (דרך עוצמה נציגים),ודרמה (שמשווק ע"י נורם סחר) שפחות או יותר באותה רמה, גם באיכות וגם במחיר.

מנגד, יש לי מנהל אחזקה שכבר שנים לא זז ממותג שנקרא תפוזיפ ומשווק ע"י סייקלין, לטענותו אין לו תחליף.

ארבעתם מגיעים במכל סביב ה3-4 ק"ג עם משאבה, ההשלושה הראשונים יקרים משמעותית מהרביעי.

פורסם

לא זוכר איך קוראים לזה אבל יש איזה סבון ירוק כזה עם חול שהוא ממש טוב וגם לא יקר יחסית אולי מישהו זוכר את השם??

• תוכן חדש...