Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קניית יהלום

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2815 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם הבנתי נכון 0.5 קראט צריך להיות בקוטר של 51 מ"מ ובגובה של 30.6-31.62 מ"מ מלמעלה עד למטה. אני צודק?

יש מצב שיהיו מידות אחרות? אם כן אז זה סתם יהלום מעפן? לא יהיה ברק טוב?

במידות שציינת זה כבר לא אבן, אולי סלע.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

• תגובות 61
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

צודק, גם פה טעיתי, התכוונתי ל- 5.1 מ"מ קוטר וגובה של 3.06-3.162 מ"מ.

בכל מקרה האם זה נכון?

VW GOLF V5 2001

HU: Alpine 9873E COMP: Morel Hybrid Ovation 6.5

AMP: Crunch PZI 175.4 SUB: IDQ 10In

פורסם

עשיתי סיבוב קטן היום בטבריה באיזה 5 חנויות, כמעט כולן החזיקו אבנים SI, ומי שהחזיק VS כבר הגיע לקראט 1 ומעלה.

קצת מעפן לראות טבעות שאחרי מבט של יותר משתי שניות כבר רואים בעין עכירות ביהלום וכל מיני נקודות בתוך היהלום, עם לופה זה בכלל נראה כאילו מישהו סתם שייף שאריות בצורה יפה.

היה מישהו שהסכים להביא בשבילי אבן, F, VS2, 0.5 Carat במחיר של 11,000. אלו המחירים לגדלים האלה? נראה לי קצת הרבה.

דעות?

VW GOLF V5 2001

HU: Alpine 9873E COMP: Morel Hybrid Ovation 6.5

AMP: Crunch PZI 175.4 SUB: IDQ 10In

פורסם

הייתי במצבך עד לא מזמן, גם אני מהצפון, גם אני רציתי אבן 0.5 קראט וגם אני הלכתי לבדוק אבנים בטבריה במרכז יהלומים גדול. הציעו לי שם אבנים בעלי צבע H-G בגודל 0.3 קארט בערך שנראו לי צהובות מידי ובמחירים לא נמוכים כלל, כשרציתי אבן נורמלית ויפה המחירים היו מוגזמים לעומת ההצעות שקיבלתי מסוחר בבורסה ברמת גן, בסופו של דבר השתלם לי מאד לקנות יהלום ברמת גן. קיבלתי יחס טוב, מחיר הרבה יותר טוב וגם תעודה גמולוגית ישראלית של EGL, יכלתי לקבל את אותו יהלום עם אותם נתונים ותעודה אמריקאית אבל זה היה עולה קצת יותר והייתי צריך לחכות עוד קצת זמן כדי לקבל את התעודה של GIA האמריקאית, אני וויתרתי על זה. רכשתי יהלום 0.42 קאראט בצבע E ונקיון SI2. את היהלום שרכשתי השוואתי ראש בראש מול יהלום 0.47 קארט בצבע E וניקיון SI1 וההבדל פשוט לא שווה את ההפרש במחיר, הם כמעט כמעט באותו גודל והניצנוץ היה זהה (בעיניי יהלום לא נוצץ יותר מאיזו אבן סוורבוסקי איכותית). הקארט מציין רק את המשקל ולא את המידות של האבן. אם תרצה פרטים וכתובות תוכל לפנות אליי בפרטי.

פורסם

לדעתי יקר מאוד.

אבן שהיא סביב G-H וחצי קראט צריכה לעלות סביב 3500$ לקראט, כלומר 1750$ אם היא VS.

ב SI זה כבר יורד לסביבות $2500-$2600 לקראט.

אם אתה מתפשר על אבן שהיא 0.42-0.43 המחיר נמוך להערכתי ב 10% לקראט, כיוון שמסחרית

הן פחות מבוקשות.

טבעת זהב 18 קראט עולה בסביבות 250$-350$, תלוי בגודל הטבעת.

כך שנראה לי שמחירים שלהם שם בצפון קצת מוגזמים.

• 6 שנים מאוחר יותר...
פורסם

אומנם השרשור פה עתיק יומין אבל הוא רלוונטי. לענייננו. קניתי בבורסה ברמת גן טבעת עם יהלום מרכזי 0.50 ועוד 0.17 מסביב. לא זוכר בדיוק מה הנתונים אני יכול לבדוק בתעודה. לפני שקניתי שאלתי את המוכר אם קיים איזה שהוא סיכוי שהאבן תשחיר או תאבד צבע או וואט אבר אם האשה תכנס איתה לים/בריכה. הוא גיחך ואני מצטט את התשובה שלו : "נראה לך שמשהו יכול לקרות ליהלום זה החומר הכי חזק בטבע. אם הוא מתלכלך שים אותו במים חמים וסבון".

שמח וטוב לב קניתי את הטבעת (במקום ב4k ב-3700) והלכתי לי לדרכי. אחרי שבוע בערך האשה אומרת לי שיש כתמים שחורים על היהלום ברמה שמפריעים לה בעין.

חזרתי למוכר והוא פתאום משנה גרסה " זה הרמת נקיון שקנית , שילמת על 0.50 3700 שקל ". הוא אומר שהכתמים השחורים היו צצים בכל מקרה אם בריכה או בלי.

יש לי מספר שאלות . מה הנקודות השחורות שצצו ואיך אני מעלים אותם? במידה ואין דרך להעלים אותם אני יכול להחזיר לו את הטבעת בתואנה שהוא מכר לי זבלה? האשה לא מוכנה לראות את הנקודות השחורות על היהלום המרכזי.

תודה רבה.

Sent from my Le X820 using Tapatalk

בשלב זה של חיי, אצהיר ללא התחייבות שלעולם לא אעבור לאוטומט כל עוד גופי מתפקד וגפיי נעות כמתוכנן

פורסם (נערך)

קודם כל, אני לא מבין גדול בתחום והידע שלי הוא רק מתחקיר קטן שערכתי לפני שקניתי טבעת לפני כמה שנים.

נשמע שקנית יהלום בעל דרגת ניקיון נמוכה (ושילמת בהתאם אז אל תתבאס יותר מדי). בחנות, היהלום היה לאחר סוג של ניקוי עמוק ולכן הפגמים לא בלטו לך בעין (הסתכלת עליו בהגדלה בכלל?). כעת הפגמים התלכלכו ולכן הם בולטים לעין. אפשר כמובן לנקות שוב אבל בהנחה שהטבעת תהיה על האצבע שלה רוב הזמן אין סיכוי להמנע מללכלך שוב ושוב.

אתה יכול לנסות להתעקש שיחליפו לך את היהלום אבל אם תרצה לקבל משהו באמת טוב יותר תאלץ להוסיף לא מעט כסף.

דרך אגב אל תסמוך על דרגת הניקיון בתעודה ישראלית. סביר להניח שהיא מוגזמת שתי דרגות כלפי מעלה. אם תחליט לשדרג אז תתעקש על אחד עם תעודה של GIA, בהנחה שאין לך את הידע לאבחן את רמת הניקיון בכוחות עצמך. אבל באופן כללי הכי כדאי זה לראות כמה יהלומים במשקל דומה ולבחור בינהם לפי מה שאתה רואה והמחיר המבוקש.

עריכה: מצאתי כתבה לא רעה על הנושא: https://beyond4cs.com/clarity/si2/

עריכה אחרונה על ידי A_lex
פורסם
מה הדרגת נקיון בתעודה?

דיברת איתו על החזרת הטבעת וקבלת הכסף חזרה?

Sent from my Redmi 3S using Tapatalk

בבקשה..

בשלב זה של חיי, אצהיר ללא התחייבות שלעולם לא אעבור לאוטומט כל עוד גופי מתפקד וגפיי נעות כמתוכנן

פורסם

עכשיו עובד , זאת התעודה . סורי על התגובה הקודמת אפשר למחוק.250c562eb3429e8614462c95987944b2.jpg

פורסם

^הגזמת.

אם אלו היו נתוני האבן האמיתיים היא יכלה להיות סבירה (לא חייבת אבל יכולה). אבל מכיוון שבפועל זה כנראה שתי דרגות מתחת אז זו אכן אבן נחותה.

אם מראה האבן וגודלה כל כך קריטיים אז אני לא רואה אופציה אחרת פרט ללחזור לחנות ולבקש שידרוג של האבן תמורת תוספת תשלום.

• תוכן חדש...