Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5466 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוודאי שמתם לב שכמעט כל אוטו חדש שקונים היום מגיע עם מערכת סאונד מובנית לא סטנדרטית.

הרדיו המובנה מגיע עם כניסות AUX ו-USB ואפילו בלוטות מונו במקרה הטוב (למשל, פיאט פונטו איבו), ובלי כל אלה וגם עם נגן CD שלא מנגן אפילו MP3 במקרה הרע (למשל, אופל קורסה).

כששואלים אם ניתן לקנות את האוטו ללא רדיו אלא פשוט עם מקום סטנדרטי לרדיו (אותו חור מלבני שכולנו מכירים מהרכבים של עד לפני כמה שנים), נענים בשלילה, שאי אפשר.

כששואלים מהן אפשרויות השדרוג, נענים בד"כ שאפשר לשדרג למערכת מולטימדיה מובנית בעלות של 7000-10000 ש"ח.

זה פשוט שערורייה!

למה אני צריך לשלם 7000 ש"ח על פיצ'רים בסיסיים (AUX, USB ובלוטות סטריאו) הנמצאים ברדיו שהוא בכלל לא רע של פיוניר ועולה 1000 ש"ח?

השאלה הכללית שלי היא: מה ניתן לעשות עם רדיו מובנה לא סטנדרטי ונטול פיצ'רים שקונים באוטו חדש? מה אני יכול לעשות בחנות פרטית של סטריאו לרכב עם כזה רדיו (כלומר, מחוץ לחסדי יבואן הרכב)? האם יש פתרונות/קומבינות אלגנטיות הפותרות את הבעייה הזו?

יש לציין שהדרישות שלי יחסית צנועות, אין לי צורך במגבר נוסף וסאבוופר, ואני מעוניין להישאר עם הרמקולים המגיעים עם הרכב.

אני בסה"כ מעוניין שיהיו לי כניסות AUX ו-USB, ושהבלוטות יהיה מובנה במערכת.

תודה! :-)

פורסם

בוקר טוב

קודם כל יש לך בלבול מסויים (לפחות ככה זה נראה לי) בהבנה של הדברים

אתה מדבר על מערכת מולטימדיה שהיבואן רוצה בין 7000-10000 וזה נכון זה באמת טווח המחירים הממוצע אצל יבואני הרכב

וזו בהחלט החלטה שלך עם לבצע או לא, אני אישית לא הייתי מבצע כי נכון להיום ניתן למצוא מוצרי מולטימדיה מבריקים ביכולתם ומותגיים במחיר אולי אפילו קצת זול יותר שכוללים GPS ויחידת BT וכל הפיצ"רים המפנקים הקיימים

אבל אין מצב להשוות את זה ליחידת ראש של פיוניר שלדבריך עולה 1000 ש"ח

אני לא יודע על מולטימדיה של פיוניר אפילו בסביבה של מחיר כזה

לכן ההשואה בין מולטימדיה לבין מכשיר רדיו דיסק היא לא נכונה

לגבי אפשרויות שדרוג אז בדרך כלל כל האופציות פתוחות ובתוספת של סכום לא גדול תוכל להרכיב (כמעט לכל רכב) יחידה שכוללת BT וחיבורים ישירים ל USB ול AUX

כמו כן אופציה נוספת (שאני ממליץ בעיקר) היא שליפת המכשיר המקורי עטיפתו בניילון ושמירתו בארון עד למכירת הרכב

במקום המכשיר מרכיבים מתאם דשבורד שנראה מקורי לחלוטין ותואם ספציפית לרכב המדובר ולשנתון שלו

המתאם מאפשר להרכיב כל מכשיר שתרצה במידת רדיו דיסק רגיל או במידה של דאבל דין

נכון שלפעמים (במכוניות יוקרתיות) יהיה צורך בהוספת מתאמים לעקיפת מגבר מקורי (במידה וקיים) או מתאם לשלט ההגה (במידה וקיים ובמידה וחשוב לך לשמר אותו) אבל כולם קיימים ונמצאים ופנויים להרכבה

יום טוב

דרור

פורסם

תודה על התגובה המפורטת!

שוב, אני בסה"כ מעוניין בכניסות AUX ו-USB ותמיכה בבלוטות סטריאו.

אני לא מעוניין ב-GPS ובמולטימדיה מסובכת, יש לי את כל אלה בסמארטפון.

הנה דוגמא לרדיו של פיוניר בכ-1000 ש"ח עם בלוטות, USB ו-AUX:

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=687211

כנראה שהפתרון הוא פאנל עם מתאם.

השאלה באמת איך פותרים את עניין כפתורי השליטה על המערכת מההגה.

האם אנשי החנויות הפרטיות לרכב יודעים לפתור את זה?

פורסם

נראה לי שישנן שתי אופציות :

1. לחבר מתאם AUX/USB למערכת שיש לך - עלות בערך 700-1000 ש"ח , ולרכוש דיבורית בלוטוס בנוסף.

2. לרכוש hu אפטרמרקט עם מתאם לפלסטיקה, ואז גם אתה יכול לקבל את הפיצ'רים שציינת וגם איכות הסאונד ברובה תהיה טובה יותר על המערכת המקורית.

עלות HU כזה החל מ 700 ש"ח

לדוגמא: פיוניר 4050 http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=687206

עם מתאם לפלסטיקה 300-500 ש"ח.

או שישנם גם מכשירי HU עם בלוטוס בפנים.

לגביי כפתוריי השליטה מההגה , גם כן צריך מתאם נוסף בעלות שנעה בין 350-500 ש"ח.

hu: eclipse cd5030

spk: hertz hi-enrgy hsk165

amp: audison lrx 4.1k

sub: hertz es200

פורסם

אני לא יודע לענות לך לגבי בעלי החנויות ויכולתם להרכיב מתאם שליטת הגה

אבל כעיקרון בעלי חנויות שהם יותר טכניים ויותר מתקדמים בתפיסתם את מהות העבודה בענף וכיוונו הם בהחלט יידעו לתת לך מענה

אם תתן את דגם הרכב אוכל לעזור לך במדוייק בנושא מתאם ופלסטיקה

דרור

פורסם

סליחה על הבורות, אבל מה זה HU?

כרגע אני מתלבט בין דגמי המכוניות פיאט פונטו איבו, פורד פיאסטה וסיאט איביזה.

לפונטו איבו יש בלוטות מובנה (וגם USB+AUX), אבל הבלוטות הוא מונו בלבד (לא טוב לשמיעת מוסיקה מהסמארטפון והנחיות מ-Waze בחלק מהמקרים).

לפורד פיאסטה יש רדיו בסיסי יותר, עם AUX בלבד.

את הסיאט איביזה טרם בדקתי.

אשמח מאוד לדעת מה אתם יודעים לגבי מה שאפשר לעשות בדגמי המכוניות האלו.

תודה!

פורסם

hu - משמעו head unit , יחידת הראש השולטת על כל המערכת

רדיו-דיסק,מערכת מולטימדיה, מערכת מובנת וכדומה.

hu: eclipse cd5030

spk: hertz hi-enrgy hsk165

amp: audison lrx 4.1k

sub: hertz es200

פורסם

העליתי לאתר של מועדון פיאט מדריך להחלפת רדיו דיסק בפונטו איבו כולל עלויות, כרגע אני כותב מהפלאפון וקצת קשה לי להביא לינק ישיר. אבל בחיפוש בגוגל תוכל למצוא את זה בקלות.

SINFONI-FOR MUSIC LOVERS

פורסם
אני לא יודע לענות לך לגבי בעלי החנויות ויכולתם להרכיב מתאם שליטת הגה

אבל כעיקרון בעלי חנויות שהם יותר טכניים ויותר מתקדמים בתפיסתם את מהות העבודה בענף וכיוונו הם בהחלט יידעו לתת לך מענה

אם תתן את דגם הרכב אוכל לעזור לך במדוייק בנושא מתאם ופלסטיקה

דרור

דרור אתה לא מפסיק להדהים אותי! :|

בתור בעל חנות ''שמתמחה'' בהתקנת מערכות ואביזרים לרכב אתה לא יודע לענות על דבר כזה פשוט..

מזל שיש עוד כמה חנויות בארץ שכן יכולות לתת מענה אחרת היינו אבודים. :-P

כשיש לך דאבל וופר 8 אינצ' בכל דלת אתה מתחיל לחשוב פעמיים,

אם בכלל אתה צריך לשים סאב.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=455879

פורסם

תודה על התשובות. Matanel, כל הכבוד על היוזמה והתעוזה. מזכיר לי ימים נשכחים כשגם אני הייתי מפרק ומרכיב מכשירי רדיו בעצמי במכוניות שלי ושל המשפחה...

אם אפשר, שאלה נוספת באותו עניין.

אשתי אמורה לקבל בקרוב אופל קורסה כרכב ליסינג מהעבודה. כשחיפשנו רכב פרטי עבורי, עברנו גם באולמי התצוגה של אופל קורסה וגילינו לחרדתנו שהרדיו המובנה שלו, לא רק שאין לו כניסת AUX, גם אין לו יכולת נגינת MP3 בנגן הדיסקים שלו. וידאנו שזה ככה גם כששאלנו את איש המכירות שם.

האם זהו באמת המצב? אין ברדיו של האופל קורסה שום חיבור AUX או Line In ב-2 RCA-ים, גם לא באחורי הרדיו מבפנים?

מהו הפתרון שיהיה לפחות חיבור AUX? האם רק החלפת הרדיו המובנה ברדיו אחר, בדומה למה שעשה Matanel בפיאט פונטו איבו שלו?

פורסם

pixies אין צורך להיחרד זה סך הכל רדיו

אם הרכב מתאים לך זה מה שחשוב בשלב הקניה

לגבי המכשיר הקדמי אין שום בעיה לשפר ולהוסיף ולשדרג בכל רכב קיים

בעיית הרדיו היא שולית בהתחשב בפרמטרים בעלי המשמעות היותר גדולה בהחלטה על רכישת רכב זה או אחר

אז הסר דאגה מליבך ואם תרכוש את האופל אני מבטיח לך שהאפשרות להוסיף את כל סוגי המדיות קיימת גם אצלך

אם זה קשה יותר או קשה פחות זה כבר עיניין אחר ולא כל כך בעייתי בסופו של תהליך

בהצלחה

דרור

נ.ב

(BMW_525_89 אתה מוכן להסביר את ההודעה המוזרה האחרונה שלך ?????)

פורסם

אגב, ביום שישי האחרון עשינו נסיעת מבחן על פורד פיאסטה.

הרכב חמוד מאוד, אבל לא ניתן בשום פנים ואופן להחליף את הרדיו המובנה שלו. הוא מפוזר על פני כמה מקומות בפאנל הקדמי שבין הנהג לנוסע (שליטה למטה, מסך קטן למעלה...), וגם כששאלתי אותם אין שום אפשרות לשדרוג, גם לא ב-7000 שקל.

הדבר היחיד שאפשר להתקין זה בלוטות המתחבר ממש בין יציאת המגבר של הרדיו לבין הרמקולים.

מה שכן, לרדיו יש כניסת AUX והרמקולים (6) נשמעים ממש טוב יחסית למערכת המגיעה באופן מובנה באוטו.

פורסם

ולשאלתך בכותרת, כנראה שהתשובה היא "כלום".

או... תשאל את איתמר :-D

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תוכן חדש...