Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5449 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רכשתי לפני שבוע רנו מגאן 2008, ויש לי כמה שאלות טכניות לגביה:

1. כשאני מסתכל על צריכת דלק רגעית דרך המחשב, אני רואה שבתחילת נסיעה רגועה במישור הצריכה היא בערך 15L/100km, בתחילת נסיעה מהירה (דוושת הגז לחוצה לגמרי או כמעט לגמרי) במישור בסביבות 20/100, בעלייה מתונה 20/100, בעלייה תלולה 25/100, בנסיעה שוטפת עירונית (50-60 קמ"ש) בסביבות 10/100, בנסיעה שוטפת בינעירונית (100 קמ"ש) בסביבות 5-8L/100km.

הנתונים הללו סבירים?

2. בתחילת נסיעה ובנסיעה איטית אני שומע לפעמים צפצוף רציף בתדר מאוד גבוה (נשמע כאילו קרוב מאוד לסף השמיעה שלי, אנשים אחרים לא ממש שמעו או שמו לב), למשך מספר שניות. נראה לי שזה קשור גם לסיבוב ההגה במהירויות נמוכות.

לעתים רחוקות מאוד קורה גם בנסיעה שוטפת במהירויות גבוהות יותר.

זה תקין?

3. נראה שדוושת הבלמים מאוד רגישה. אפילו ליטוף קל שלה גורם לאוטו להאט מעט, ולחיצה קצת יותר גדולה נותן תחושה של כמעט עצירת חירום. בנוסף, אם אני לוחץ עליה קלות ומשאיר את הרגל באותו המצב, אני מרגיש כאילו עוצמת הבלימה מתגברת מעצמה.

תקין? צריך להתרגל?

4. סתם עניין שמעצבן - חוסר תיאום בהגדלה בין המראות. המראה האמצעית מגדילה מאוד (ובקושי אפשר לראת את כל החלון האחורי), שתי הצידיות פחות או יותר בסדר אבל בשמאלית יש שליש חיצוני שהוא פנורמי יותר (עם קו מנוקד אנכי) מה שמקשה על המיקוד בהבטה בה. יש מה לעשות עם זה או שפשוט להתרגל? אני גם כל הזמן מזיז את הראש ימינה ושמאלה בשביל לתפוס את כל התמונה שמאחורי, ומרגיש עם זה מאוד לא נוח... נראה לי שלא תהיה ברירה ואאלץ להתקין מראה אמצעית פנורמית עם הגדלה רגילה.

5. בספר הנהג לא מפורטים סוגי הנוזלים למילוי - שמן מנוע, נוזל צינון וכו'. כתוב שם שיש חוברת שירות שבה מפורטים כל הנושאים האלה, אבל אין לי אותה. אני מניח שבמוסך מרכזי יש כזו? (וחוץ מזה, מי האידיוט שתכנן את מיקום מד השמן? לא רק שמספיק קשה לשלוף אותה בגלל המקיום, גם אי אפשר לבדוק את השמן כשהמנוע חם! צריך לחכות לפחות חצי שעה כדי שהאזור שם יתקרר...)

תודה!

פורסם

אז בקשר ל-(5), ישלחו לי מהשירות חוברת טיפולים. אני מקווה שיהיה בה כל המידע הדרוש.

מישהו יודע לגבי הנושאים האחרים?

פורסם

אמנם יש לי מגאן מהדגם הישן יותר אבל...

1) תצרוכת הדלק נשמעת סבירה בהחלט. אני נוסע בד"כ עם המחשב על מצב התצרוכת הרגעית וזה תורם לי רבות לנסיעה רגועה. אם תסע ככה בעוד מס' חודשים אתה תראה שאתה מצליח להגיע לממוצעי צריכת דלק משביעי רצון.

2) יש לך גיר ידני או אוטומטי? הרבה פעמים רעשים נלווים ברקע הם טבעיים. אולם- אם אינך בטוח ואתה רוצה להיות שקט, תשמיע למוסכניק. האוזן שלו מכירה את כל הרעשים... =)

3) לדעתי זה עניין של הרגל, אני אישית הייתי מוכן לשלם ברכב הקודם שלי בשביל להרגיש את הבלמים ככה. עדיף שהרכב יעצור בדגדוג הדוושה מאשר שתצטרך למעוך אותה עד הסוף בכל רמזור. זו העדפה אישית שלי.

4) ברכבי הקודם (אוקטביה) גם היתה מראה רגילה וגם לי הדבר הפריע כשהגעתי למגאן. אחרי חודש וחצי שנסעתי כך שמתי מראה פנורמית ללא הגדלה. אחרי יום זרקתי אותה. היום כשאני נוהג על רכבים שאין להם הגדלה במראה המרכזית זה ממש מפריע לי.

נסה ליסוע ככה ותראה שעם הזמן זה יסתדר לך.

גם המראת נהג החצי פנורמית- זה רק עניין של הרגל. זה מציק בעין יום יומיים ואח"כ הכל בסדר. סה"כ מבחינה בטיחותית, העיקול שיש בסוף המראת צד נותן לך לראות עוד כמה מטרים הצידה, לדעתי זה מבורך.

5) הסיבה שמדיד השמן נמצא למטה היא שיש לך מדיד שמן דיגיטאלי שרואים בתחילת כל הנעה בלוח השעונים.

אמנם ממליצים שלא להסתמך עליו ובכל זאת לבדוק את מפלס השמן במדיד מידי פעם, אבל מנסיון אישי שלי- מד השמן הדיגיטלי מדויק למדי. בעוונותי, היום אני בודק מפלס שמן במדיד הרגיל רק לפני נסיעות ארוכות או תקופות ארוכות שהדבר לא נבדק. אני אישית די סומך על המדיד הדיגיטלי.

6) תתחדש, סע בזהירות :wink:.

פורסם

תודה רבה על התשובה המפורטת!

2. הגיר הוא אוטומטי. אני אשאל במוסך כשאהיה שם לטיפול, אני חושב. זה לא נשמע כמו תקלה.

4. אני מקווה. אני פשוט רגיל להרבה פחות שטח מת... קרה לי כבר לא מעט פעמים שרכבים הסתתרו לי (בעיקר מימין), למרות שכיוונתי את המראות בכל הכיוונים האפשריים. פשוט אי אפשר למנוע שטחים מתים די גדולים. אולי זה בגלל מבנה הרכב (למשל החיבור בין הדלתות [קורה B?] מסתיר די הרבה במבט לצדדים).

5. מדיד שמן דיגיטאלי? אתה מתכוון לכיתוב "oil level okay" או משהו בסגנון? אבל זה לא אומר כמה שמן יש, רק שהמצב תקין.

פורסם

אוקי, אז כנראה שאצלי זה שונה. (יש לי מגאן מהדור הישן יותר כפי שציינתי) שם אפשר לראות ממש סימון בצורת ריבועים של כמות השמן, ומתחת לזה כתוב OIL OK.

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם
אוקי, אז כנראה שאצלי זה שונה. (יש לי מגאן מהדור הישן יותר כפי שציינתי) שם אפשר לראות ממש סימון בצורת ריבועים של כמות השמן, ומתחת לזה כתוב OIL OK.

משעשע, היום גיליתי שגם במגאן שלי אפשר לראות את כמות השמן על הצג - כשכתוב "oil level ok" צריך ללחוץ על לחצן ה-menu ואז מופיעה רמת השמן על הצג.

צרפתים מקולקלים. :)

פורסם

אוף הבלמים האלו...

אני לא מצליחה להתרגל ולהאט כמו שצריך בלי להיזרק אחורה וקדימה.

גיליתי שאם לקראת העצירה הסופית (נניח ברמזור) אני מורידה את הרגל לאט לאט מהדוושה (כשהאוטו כמעט בעצירה מוחלטת) עד למינימום אז העצירה הסופית יותר עדינה. אבל זה די מציק, חייבת להודות.

גם אני די מסתמכת על המדיד הממוחשב. איך בודקים את עניין המים? ובאיזו תדירות?

פורסם

כן, הורדה איטית של הרגל מהדוושה היא השיטה... זה מעצבן, אבל כבר כמעט התרגלתי לגמרי.

מסתבר שעם נעליים שונות האוטו עוצר בצורות שונות, אז זה רק עניין של תחושה.

מים בודקים מתחת למכסה המנוע. :) כלי הקיבול שלהם גלוי.

אני בודק שמן, מים ולחץ אוויר פעם בשבוע-שבועיים.

פורסם

אז זהו, שהיום הרמתי מכסה מנוע כי הייתי צריכה לראות את מס' השילדה וניסיתי להסתכל במיכל, אבל כל מה שראיתי זה את הפס הצהוב הזה שיש על המיכל איפה שמסומן ה- MAX כנראה מהמים שעמדו בו הרבה זמן. אבל לא הצלחתי תכלס לראות אם זה מים או רק הסימון.

לחץ אוויר הבנתי שגם יש בקרת צמיגים וכאשר ישנה בעיה אז המחשב אמור להתריע, לא? (יש לי את הציור של רכב על המסך בזמן הנסיעה) זה לא מספיק?

(זה רכב ראשון בבעלותי כך שאני קצת קלולס בעניין)

פורסם

את יכולה גם לפתוח את המיכל ולהסתכל פנימה.

אם הוא מלוכלך מדי אולי יוכלו לנקות לך אותו במוסך, אבל אני מניח שהוא עדיין מספיק שקוף כדי שניעור קל שלו יראה לך איפה המים מתנדנדים ואיפה זה רק צבע.

בקרת הצמיגים תתריע כנראה רק כשהמצב קריטי (כמו פנצ'ר) או קרוב לזה (לחץ אוויר נמוך מאוד או גבוה מאוד), אבל לא תתריע על הפרש קטן (נניח עד 5psi) מהוראות היצרן.

אז כדאי למלא אוויר פעם בכמה שבועות (אם את לא נוסעת הרבה אז מספיק פעם בחודש, אני חושב).

לא לשכוח את הגלגל הרזרבי פעם בכמה חודשים.

פורסם

תבינו שעל דוושות לוחצים, לא בועטים בהן: לא בדוושת הבנזין ולא בבלמים, למעט עצירת חרום או סכנה מיידית.

אני מוצא שבלמים חדים, חזקים ומגיבים טובים ורצויים מאשר כאלו שלוחצים ואין בטחון מלא בתגובת העצירה. עניין של העדפה ושימושיות. את חוזק הלחיצה תלמדו מהר ואולי כבר התרגלתם: במצבים רגילים, אפשר ורצוי ללחוץ את דוושת הבלם בהדרגה ולא בבעיטה,להרפות טיפה אם מתאפשר וללחוץ בקלילות עד עצירה. נוחות הנסיעה תשתפר, הנוסעים לא ירטנו שאתם נוהגים כמו נהג מונית עצבני בעיר, ואולי גם תחסכו כמה טיפות דלק.

לגבי הצריכה: היא סבירה לנהיגה לא מחושבת, כלורמ לחיצות חזקות והרגל נשארת באותו מצב. אם תאיץ ע"י לחיצה הדרגתית, עזיבה קלה ולחיצה נוספת, כמו פימפום, תשפר את הצריכה בהאצות של תחילת נסיעה לאיזור ה-12/13 ליטר ל-100 ק"מ, לאחר 2-3 השניות הראשונות. גם איכות ורכות הנסיעה ישתפרו לטובה. האצות מהירות עולות בהרבה דלק, ככה זה.

לחיצה עד הרצפה לא תתן האצה טובה יותר אלא רק בזבוז דלק. נכון שיש מצב שאתה לוחץ ולא מרגיש שום תגובה מתאימה?

לפי הצריכה למהירות 100 - אתה יודע ונוהג בצורה מושכלת, אז תייישם את זה גם בקטעים עירוניים...

בעליות קצרות, כמו בתוך חיפה או ירושלים - הצריכה תהיה גבוהה, אם תרצה לחסוך סע לאט יותר ובלי זינוקים שיעשו רושם על אף אחד.

בעליות ארוכות אפשר להעזר בהעברה ידנית כדי לשפר את הצריכה. אם אני זוכר - בעליות של סדום מהירות 80 צרכה 12-15 בהילוך שלישי, שני הקפיץ לאיזור 15-18.

תן דעתך שהמחשב אינו הכי מדוייק. לקוח לו קצת זמן להגיב ולתת תוצאה, אתה יכול לראות את זה מול שעון הטורים שזז בחדווה שאינה מתבטאת בתצוגת הצריכה הריגעית, בהאצות וגם בהאטות. בעצם, תן לנוסע/ת לדגום את זה ותתרכז בנהיגה עצמה.

שימו לב שלא בכל מגאן יש בקר לחץ בגלגל. רק בדגמי הגימור הגבוה ביותר. אפשר לשאול בקרסו, אפשר לנסות ע"י הוצאת אויר בתחנת הדלק. ציור הרכב נועד להתריע על כל מיני תקלות, כמו דלתות פתוחות, ואינו אישוש לקיום בקר צמיגים.

אני לא משתמש במראה פנורמית וממליץ להתרחק מכאלו. זה לא אוטובוס או רכב ארוך. כדאי להתרגל ולתרגל שרוב הזמן השימוש יהיה במראות צד.

וידידי, אף פעם לא בודקים שמן כשהמנוע חם. תתחילו לסמוך על התצוגה. היא בסדר.

ילה גבר בא נראה! מר +1
  • תוכן חדש...