Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5560 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השאלה היא כזו:

האם עדיף לתדלק כשנשאר כרבע מיכל, באופן קבוע- החיסרון הוא שכל המשקעים נותרים בתחתית המיכל ואם אתה שוכח לתדלק הכל נכנס למערכת הדלק והמסננים, ועלול לסתום אותם, או אולי לתדלק כשהמיכל כבר ריק = "על אדים", לא יודע מה החיסרון פה- למה זה עלול לגרום? איזה נזק עלול להיגרם מכך מלבד הברור מאליו של להיתקע באמצע הדרך?

תודה לעונים.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
השאלה היא כזו:

האם עדיף לתדלק כשנשאר כרבע מיכל, באופן קבוע- החיסרון הוא שכל המשקעים נותרים בתחתית המיכל ואם אתה שוכח לתדלק הכל נכנס למערכת הדלק והמסננים, ועלול לסתום אותם, או אולי לתדלק כשהמיכל כבר ריק = "על אדים", לא יודע מה החיסרון פה- למה זה עלול לגרום? איזה נזק עלול להיגרם מכך מלבד הברור מאליו של להיתקע באמצע הדרך?

תודה לעונים.

קרבורטור ? דיזל ? או הזרקה ?

פורסם

ברווז יקר, ברווז חביב-ראשית, לא אמורה להיות בעיה של משקעים אלא אם איכות הדלק ירודה מאוד והרכב תדלק כך במשך שנים.

שנית, בשביל המשקעים-יש מסננים. אם איכות הדלק פה היתה גרועה, היינו רואים רכבים בצידי הכבישים עם בעיות בהזרקת הדלק על בסיס קבוע. זהו לא המצב.

בנוסף, לפי מה שהבנתי מכמה מגיבים בפורום בשרשורים קודמים-משאבת הדלק מקוררת ע"י הדלק עצמו והיא מתוכננת כך שכל עוד הרכב לא נוסע "על אדים" אז היא עובדת באופן תקין.

דעתי היא שעדיף לתדלק ברבע טנק ואפילו במחצית הטנק-הנסיעה "על אדים" פוגמת ביכולת העבודה של משאבת הדלק עקב קירור לקוי שלה, ומוסיפה שערות לבנות לראש (או במקרה שלך-מסביב למקור :wink:) עקב חשש מהתקעות הרכב.

מתן.

פורסם

זה לא הכאב ראש של להתקע בדרך,זה החור בכיס שתשרף לך משאבת הדלק.

אם הגעת למצב שנכבה הרכב יש סיכוי טוב שתשרוף את המשאבה, כי כמו שאמרו הדלק מקרר אותה.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

אין כל בעיה לתדלק כשנורת דלק נדלקת. זה לא גורם לשום נזקים, הנושא הוסבר בעבר בהרחבה.

זה עיניין של נוחות נטו, או שאתה נכנס לתחנת דלק כל שבוע או כל 4-5 ימים. לרכב זה לא משנה.

משאבת דלק יונקת דלק מתחתית הטנק ואם יש שם משקעים היא תשאב אותם בלי קשר לכמות הדלק שיש.

קירור המשאבה הוא עי יד דלק שזורם דרכה, כל עוד יש דלק בטנק - יש קירור.

במכוניות דיזל וקרבורטור היניקה היא בכל מקרה מתחתית הטנק, המשאבה לא נמצאת בתוך הטנק דלק (בחלק מהדגמים, לא בכולם) ונושא הקירור לא רלוונטי בכלל.

פורסם
אין כל בעיה לתדלק כשנורת דלק נדלקת. זה לא גורם לשום נזקים, הנושא הוסבר בעבר בהרחבה.

זה עיניין של נוחות נטו, או שאתה נכנס לתחנת דלק כל שבוע או כל 4-5 ימים. לרכב זה לא משנה.

משאבת דלק יונקת דלק מתחתית הטנק ואם יש שם משקעים היא תשאב אותם בלי קשר לכמות הדלק שיש.

קירור המשאבה הוא עי יד דלק שזורם דרכה, כל עוד יש דלק בטנק - יש קירור.

במכוניות דיזל וקרבורטור היניקה היא בכל מקרה מתחתית הטנק, המשאבה לא נמצאת בתוך הטנק דלק (בחלק מהדגמים, לא בכולם) ונושא הקירור לא רלוונטי בכלל.

בוקי, מה שאתה אומר לא בדיוק נכון ב-100%.

לפני חודשיים בערך יצא לי לטפל בדייהו רייסר 94 ידנית שביום בהיר אחד כבתה ולא הסכימה להידלק (היה סטרטר).

מייד ניגשתי למשאבת דלק ע"י אבחנה שהיא אפילו לא נידרכת עם סיבוב הסוויצ' למצב ON. הוצאתי אותה, מסתבר שהיא הלכה פייפן והוחלפה בחדשה. בעלת הרכב טוענת שהיא לא מרבה לתדלק ונוסעת איך אומרים על המינימום. מה גם שברגע שהוצאתי את המשאבה פשוט רואים בבירור שהחלק התחתון שלה לא נוגע בקרקעית האגן ויש כמה סנטימטרים של גובה שבו חייב להיות דלק על מנת להישאב לכיוון המנוע. וביננו, מה הסיכוי כיום שקיים מיכל דלק ללא מישקעים וטינופת?

אני אישית לא מגיע למצב של מנורה דולקת וממליץ לכולם גם לא להגיע לזה.

:)
פורסם

או קי, בסדר, השאיבה היא מגוה 2 ס"מ מתחתית המיכל.

אבל איך זה קשור למיכל מלא או ריק ?

בוא תסביר לי, למה כשהמיכל מלא בגוה 2 ס"מ אין משקעים, וכשהמיכל כמעט ריק בגובה 2 ס"מ יש משקעים.

פורסם

נושא המשקעים כמעט לא רלוונטי ולא נתקלים בדברים כאלו כמעט היום. בנושא הרייסר, המשאבות דלק של הרכבים האלו דפוקות ומספיקות לעבוד בקילומטראז' מוקדם, גם בלי לתדלק קבוע כשנורת רזרבה דולקת.

פורסם

אז אם כך, ישנם משקעים. ואני רק יכול להניח שאם מקפידים לא לרדת מתחת לרבע, הם רק יתעבו...

השאלה היא תיאורטית בשלב זה, אני חושב על לעבור לתדלק לפי הנורה- בגלל מחירי הדלק.

כמו שאני מניח שהבנתם, אני מאלה שמקפידים לא לרדת מהרבע. נורה יצא לי לראות 4 פעמים בימי חיי:

כשחבר קנה את הרכב שלו;

כשעליתי על רכב של העבודה;

כשעליתי על רכב אחר של העבודה;

וכשקניתי את הנוכחית שלי.

אישית מעולם לא גרמתי לנורה להידלק.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אני לא מבין את קו המחשבה הזה.

אני לא מתדלק לפני שנדלקת הנורה.

היצרן תיכנן את הרכב כך שיכיל X ליטרים של דלק במיכל.

הנורה נדלקת בד"כ שהמיכל נמצא כמה ליטרים לפני שנגמר הדלק במיכל, מה הבעיה לתדלק כשהנורה נדלקת?

לגבי המשקעים שיש, המשקעים כשמם כן הם - שוקעים. בכל מצב ולא רק כשיש מעט דלק. מה מונע מהם להיכנס למערכת כשהמיכל מלא? הם תמיד יהיו למטה. מה גם שבדיוק לשם כך יש מסנן שמוחלף אחת לכמה זמן.

בקיצור.. לדעתי מהומה על לא מאומה.

Hyundai Kona 2023 1.6T

I did not lose my mind, it was mine to give away

פורסם
אני חושב על לעבור לתדלק לפי הנורה- בגלל מחירי הדלק.

תגיד, אתה רציני ?

מה זה משנה אם תשלם 200 שקל כל שבוע או 400 שקל כל שבועיים ?

פורסם

ישנם אנשים, חכמים אגב, ש"עובדים" לפי תקציב חודשי וצריך לכבד זאת.

אני, אגב, גם כזה וגם העובדה שאני עצלן לא קטן, מוסיפה לכך שאני מחכה שהנורה תפעל או שהמחוג יהיה קרוב אליה.

בכל מקרה, במידה והנורה נדלקת, המכונית לא עוברת יותר מקילומטר-שניים עד התדלוק הבא.

פורסם

גם אני מתדלק רק כשנדלקת האזהרה בלוח... לא חושב שיש בזה איזשהו ענין... גם ככה הטנק מכיל 64 ליטר ובחיים לא יצא לי לתדלק יותר מ 58 ליטר גם כהייתי בטוח שהנה נגמר כמעט הכל. האזהרה אצלי נדלקת בערך 10-11 ליטר לפני הסוף ואם אני בירידה אז זה יכול להיות גם 13-14 לפני כי האזהרה תלויה לחלוטין במצוף והמצוף אצלי נהיה קצת שיכור בירידות ועליות (הבנתי שזה נורמלי למיכל גדול). נראה לי דיי מיותר לתדלק כל פעם קצת, סתם שורף זמן על כניסה ויציאה מהתחנה בכל פעם ואני לא רואה איך זה עוזר במשהו. אולי אם מישהו מגביל את עצמו לכמות דלק מסויימת בפרק זמן מסויים (נניח 200 ש"ח לשבוע) וזה עוזר לו לצמצם נסיעות אבל נראה לי קצת דבילי לנסוע ברכב שאתה עושה חשבון לנסיעות בגלל הדלק המתבזבז... אם זה המצב אז כנראה זה לא הרכב שמתאים לך.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם
אני לא מבין את קו המחשבה הזה.

אני לא מתדלק לפני שנדלקת הנורה.

היצרן תיכנן את הרכב כך שיכיל X ליטרים של דלק במיכל.

הנורה נדלקת בד"כ שהמיכל נמצא כמה ליטרים לפני שנגמר הדלק במיכל, מה הבעיה לתדלק כשהנורה נדלקת?

לגבי המשקעים שיש, המשקעים כשמם כן הם - שוקעים. בכל מצב ולא רק כשיש מעט דלק. מה מונע מהם להיכנס למערכת כשהמיכל מלא? הם תמיד יהיו למטה. מה גם שבדיוק לשם כך יש מסנן שמוחלף אחת לכמה זמן.

בקיצור.. לדעתי מהומה על לא מאומה.

השאלה באיזה גובה נמצאת המשאבת דלק.

אני משער שאולי יכולה להגרם התחממות יתר .

פורסם
נושא המשקעים כמעט לא רלוונטי ולא נתקלים בדברים כאלו כמעט היום. בנושא הרייסר, המשאבות דלק של הרכבים האלו דפוקות ומספיקות לעבוד בקילומטראז' מוקדם, גם בלי לתדלק קבוע כשנורת רזרבה דולקת.

האם אפשרי להרכיב במקומן אחת איכותית יותר ?

אבי נסע 200K קמ על אותו מנוע ואותה משאבה .

• תוכן חדש...