Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5560 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חן פרחי, אתה צודק ,לא חשבתי על זה כך ,אז למה באמת רוב האנשים קונים את המאזדה? מה דעתך?

איש המערות לא הבנתי את המשפט הזה: "גם לאחרים יש מנועים וגירים טובים, אפילו טובים מאוד." מתי אמרתי שלאחרים אין מנוע וגיר טוב? אמרתי שזה החיסרון של המאזדה ביחס למתחרות.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

נקודה מעניינת; מאזדה, בדומה לפיז'ו, החלה לצמצם את מימדי הגריל הענקי והמחייך למשהו מלבני ומצומצם יותר. ניתן לראות את זה בבירור ב-3 וב-308 מתוחות הפנים.

האם זה טוב? במקרה של 308 מתוחת הפנים, ממש לא(לטעמי, בכל אופן). במקרה של מאזדה 3 דווקא כן, אם מישהו בכלל מסתכל...

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם
חן פרחי, אתה צודק ,לא חשבתי על זה כך ,אז למה באמת רוב האנשים קונים את המאזדה? מה דעתך?

רוב האנשים לא קונים מזדה חדשה- הם לוקחים אותה מהחברה בה הם עובדים :-D

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

מעטים האנשים שקונים מאזדה 3 באופן "פרטי", רובן של המכוניות נמכרות לציי רכב.

בניגוד ל "מכוניות הלאומיות" מהעבר, מאזדה לאנטיס וסובארו ליאונה, המאזדה 3 מכונית טובה מאד ובנוסף הפגינה אמינות מצויינת.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

רוב האנשים קונים מאזדה 3 באופן פרטי לאחר ששירתה 3 שנים בליסינג, פשוט כי יש לה שם מאוד מאוד חזק של אמינות וזה "אחלה" רכב וזה כנראה מספיק לרוב האנשים.

פורסם

דווקא יותר מפליא האנשים שלוקחים מאזדה 3 מהליסינג, רכב חברה ולא רכב פרטי.

הרי ברכב חברה לא צריך לדאוג לאמינות סחירות שמירת ערך וטיפולים סבירים. זה לא יורד מהכיס שלך. אז למה הם עדיין בוחרים ב3?

זה לא שיש רק מאזדה 3, יש עוד אפשרויות ואף אחד לא מצמיד להם אקדח לראש.

אז או שהם עדר, ואוהבים לקנות מה שיש לשכן, שאת זה אף פעם לא הבנתי - אני שונא לקנות משהו שיש אותו לאנשים שקרובים אליי.

או שהם כמוני, והם פשוט אוהבים את הרכב ואין מה לעשות, אז יש כמה כאלה בשכונה (וגם כל כמה מטרים בכביש) וזה אחד החסרונות הבולטים של הרכב הזה לדעתי.

לי אישית אגב אין תלונות על המנוע והגיר ה''מיושנים'', עושים עבודה כמו שצריך ונותנים ביצועים זהים ולפעמים יותר זריזים ממתחרות שיצאו רק עכשיו עם גירים של 6הילוכים ומנועים בעלי 124-126כ''ס.

פורסם

אני גם חושב ש"אמינות" זה הסיבה ,אבל אני לא חושב שאמינות קשורה כל כך לסוג הרכב ,אני תמיד אומר שאמינות זה עיניין של כל בנאדם והטיפול שהוא נותן לרכב שלו ,גם רנו ולנצ'יה וכל ססריאוטיפ אמינות אחר יכול להיות הרכב הכי אמין שיש.

במקרה שלי, נסעתי ברכב שרכשתי ,מאזדה שנת 07, ובנוסף לכך שנהנתי מאיכויות השלדה של המאזדה התוודאתי לגלות למחיר הזול של אחזקתה.

בקצת יותר משנה שאני מחזיק בה עשיתי לה טיפול גדול 180K ,שכלל החלפת בלמים ,כל חברינו הפילטרים למיניהם ומילוי שמנים איכותיים ,כמ כן פלאגים וחריטה כמובן ,כל זה עלה לי גרושים.

מעבר לכך פעמיים נשרפה לי נורה אחורית (מכה במאזדות) סה"כ 40 שקלים תקינים (19.90 לכל אחת).

הסיבה לכל זה היא האהבה והטיפול המסור שאני נותן לרכב ,וזה לא רק הטיפולים והאחזקה ,אלא גם צורת הנהיגה ,בשנה שהיא אצלי מעולם לא הגעתי עם הרגל עד הסוף ,בחיים שלי לא עשיתי היוגיי יתר איתה (מה שילדי ליסינג אוהבים לקרוא לו דריפטים) וסה"כ את ההנאה שלי ממנה קיבלתי בכבישים עם עיקולים יפים ,אפילו יצא לי לעבור איתה בNUESHARIMRING (נס הרים רינג) והיה נחמד מאוד.

שוב פעם החסרון האמיתי שלה מבחינת הנאה זה המנוע והגיר הטיפשי שמסרב להכיר בהילוך השני שיש לרכב.

חסרונות פרקטיים? צריכת דלק 1ל-12 בנסיעה רגועה ,המנוע מעט רועש כשהרכב במהירות שהוא לא בנוי אליה: 120 קמ"ש וצפונה.

מעט צפופה (הבדלים של כמה ס"מ ,אך לעתים משמעותיים) אממ...הרכב דווקא מאובזר יפה גם ברמת האבזור הנמוכה עם בקרת אקלים. איכות הפלסיטיקה מעולה ,כלום לא מתקלף לי ולא נשבר ,הכל עובד.

סה"כ רכב מצוין. יש אנשים עם שנאה לתופעת ה"עדר", יש כאלה ששונאים יפניות, אני אף לא אחד מהם ,אני אוהב רכבים מוצלחים ,המאזדה היא כזו ,כמו שהגולף GTI היא כזו וכמו שהסיטרואן C5 היא כזו ,אגב בעקרון אני בכלל חובב איטלקיות וקצת אמריקאיות,אבל בעיקר איטלקיות :)

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
מה שחשוב זה העיצוב...

חידוש היצע המנועים והגיר אחרי 8 שנים פחות מרשים את הישראלי.

YNET

ואתה מאיפה?

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

אני שואל את עצמי,

מה אני מעדיף... שיהיו הרבה רכבים מאותו סוג... או לא.

האם כשיש הרבה רכבים נפוצים (מזדה 3 למשל)... יש הרבה יותר חלקי חילוף..? זה יותר קל ללקוח? כי אז יש יתרון לקנות רכב כ"כ נפוץ. לא תהיה בעיית זמינות חלקים.

(כמו מקרים בעבר, פיאט פונטו..וכו').

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם
ואתה מאיפה?

הממ.. יש לי הרגשה שזו שאלה מכשילה :-)

מכיוון שאתה מרבני הפורום אענה בכל זאת. אני מישראל, אבל הטעם שלי שונה מזה של 99 אחוז מרוכשי הרכב בישראל.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם
איש המערות לא הבנתי את המשפט הזה: "גם לאחרים יש מנועים וגירים טובים, אפילו טובים מאוד." מתי אמרתי שלאחרים אין מנוע וגיר טוב? אמרתי שזה החיסרון של המאזדה ביחס למתחרות.

לא רשמתי שרשמת זאת.

רשמת שלא תהיה לה תחרות בשוק, אם רק היו לה גיר ומנוע טובים יותר. ההתנהגות של הרכב טובה, אבל היא לא עד כדי כך טובה שמנוע וגיר אחרים ישימו אותה במקום "ללא תחרות" מול האחרות.

!AWDSOME

פורסם
לדעתי האישית מדובר ב OVERALL הטוב ביותר בקטגוריה מבחינת מנוע , גיר, איכות הרכבה, עיצוב התנהגות כביש ונוחות.

אם לפוקוס היה מנוע+גיר נורמליים, הוא היה מוביל את הקטגוריה למרות שהוא הכי מיושן בה .

הייתי מעדיף את ה-3 בכל רגע נתון על כל אחת מהצרפתיות,היפניות או יונדאי I30/ קיה סיד.

אני מסכים חלקית. אני כבר מחפש המון זמן מחליפה ל-626 הותיקה שלנו והרכב היחיד שאני יכול להגיד בפה מלא שאני רוצה הוא מאזדה 3, אבל בגירסת ה-2 ליטר. היא מציעה שילוב מנוע גיר מצויין ואיבזור טוב ותמורה טובה למחיר אבל היא מחוץ לתקציב שלנו לרכב חדש.

לא מזמן חשבנו לקנות 3 1.6 והחלפתי רכב עם אחד המקבילים שלי בעבודה שמקבל כזאת בליסינג.

מבחינתי ההבדל בביצועים בינה לבין הפורטה "שלי" לא היה כזה משמעותי, גם לא בידוד הרעשים הדומה ואיכות החומרים. המרווח נחות אבל עדיין מתקבל אצלנו. מצד שני אשתי ואמי שנוהגות ב-626 הרגישו מחסור בכוח (אישה שקצת מבינה זה לפעמים קצת מסבך) ושתיהן ביחד טענו שביום חם עם מזגן בשיא העוצמה זה מאוד יורגש. אני טענתי שזה שטויות אבל הן הטילו וטו על ה-3 1.6 ומכיוון שזה רכב שמשמש אותן ירדנו מזה.

חג שמח לכולם.

פורסם

קנה מזדה 6, אין פה בכלל שאלה. אם זה המותג שאתם אוהבים ורגילים אליו והגודל שאתם רגילים אליו אי אפשר פתאום לרדת קטגוריה בלי להרגיש זאת, מה עוד שהמכוניות בקבוצה הזו נסחרות נמוך.

אגב, אני לא יודע מה התקציב שלך אבל אבא שלי מוכר B4 2007 יד 1 2.0 עם 80 אלף ק"מ לאחר שהזמין רכב חדש.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

• תוכן חדש...