Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5553 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב.

יש לי רכב שברולט אופטרה 2004 מנוע 1600 .

לפני כחצי שנה הייתה לי תקלה של EGR . לאחר שהייתי במוסך שזה מוסך לא מורשה הם חסמו לי את EGR כדי שאני אוכל להמשיך לנהוג עם הרכב . ונאמר לי שצריכת דלק מוגזמת נובעת בגלל ש EGR מקולקל.

לפני כשבועיים אני באצמי קניתי EGR חדש והתקנתי אותו ברכב - אבל זה לא שינה את צריכת דלק .

אני מדבר על צריכה של 50 ליטר על 350 קילומטר ולא יותר .

מה אפשר לעשות ?

מה עוד אפשר לבדוק ?

תודה מראש

איליה

פורסם

קודם כול נתחיל בזה שהצריכת דלק תלויה באופן הנהיגה.

מערכת EGR

תפקידה של מערכת ה- NRG הוא שבתנאי עומס חלקי של המנוע, מוחזר כמות של גזי פליטה לשריפה מחודשת במנוע. עקב פעולה זו מצמצם באופן ניכר הגז NOX – חד תחמוצת החנקן, הנוצר עקב טמפרטורת עבודה גבוהה של המנוע. הגזים החוזרים למנוע, תופסים את מקום החמצן, אשר גורם לטמפרטורת מנוע גבוהה. כתוצאה מכך יורדת הטמפרטורה של המנוע, וכמו כן גז NOX חד תחמוצת החנקן.

יתרון נוסף של המערכת הוא הקטנת תצרוכת הדלק.

המערכת מורכבת על סעפת הפליטה הקשורה ליחידת בקרת המנוע ולסעפת היניקה. בהתאם לנתונים שמגיעים ליחידת הבקרה, נפתח מעבר הגורם למעבר גזי פליטה לשריפה מחודשת במנוע.

עכשיו הרכב שלך צריך לעשות 1ל-9.5 ק"מ ועכשיו הוא עושה 1ל-7 יכול להיות שאתה צריך לעדכן את המחשב של הרכב מכיוון שאמרתה שבמוסך חסמו לך את הEGR עכשיו בגלל שאתה התקנתה אותו[לפני כשבועיים אני בעצמי קניתי EGR חדש והתקנתי אותו ברכב - אבל זה לא שינה את צריכת דלק.] המחשב שלך לא מכיר בזה שיש EGR חדש ותקין על הרכב שלך ובגלל זה הוא מחשב לך הזרקה יותר גדולה של הדלק לתוך הצילינדר.

מיהו הגורם הקובע את כמות הדלק המוזרק? המזרקים [אינג'קטורים]

כמו כן את כמות הדלק שמספקים המזרקים נגדיר כ-"זמן הזרקה" . זמן זה נקבע על ידי יחידת הבקרה אשר מפעילה את המזרקים. לצורך קביעת זמן ההזרקה, החיישנים מספקים נתונים לגבי תנאי עבודת המנוע, כגון: טמפרטורת נוזל הקירור, כמות האוויר, מצב המצערת[מצב חיישן המצערת], מתח המצבר, סל"ד מנוע, נתונים לגבי הגזים השרופים[פה נכנס עניין של חיישן הEGR שלך]

ועל הדרך תבדוק את חישן המצערת שלך.

מקווה שעזרתי דוד.

פורסם

כמה שאלות:

האם הבחנת מייד לאחר חסימת ה EGR כי התצרוכת דלק עלתה?

ידוע לך איך בוצעה החסימה? יתכן כי היא עדיין קיימת, למרות שהשסתום EGR הוא חדש?

• תוכן חדש...