Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5555 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום ,

מדובר ברכב של אישתי , המשמש גם בנסיעות משפחתיות .

פתחתי את מיכל העיבוי וראיתי מים חומים (אולי עם חלודה ? )

אני רוצה לציין שאין שום בעיה של התחממות ברכב .המים בערך באמצע בין H ל L

רציתי לשאול להצעתכם : תודה מראש לעוזרים !

קראתי בפורום שממלצים על מספר חומרים : פרסטון \ מי קירור FL22 של מאזדה . מה מתאים ללנטיס 2002 ?

עקב מכה מקדימה לפני מספר חודשים : הוחלף שם גם רדיאטור ולא ידוע איזה מים הכניס המוסך

1.האם אני יכול להחליף לבד את כול המים ? יש בורג למטה שמנקז ? או שזה קשה להגיע אליו ?

אני מבין שצריך כ 6 ליטר ?

2.אולי בכלל רצוי רק להוסיף מים (פרסטון וכו' ) למיכל עיבוי ?

3.קראתי המלצה לשטוף את המערכת לאחר ניקוז עם זרם מים : אך גם הזהרה שיתכן וזה יפתח חורים שסתמה חלודה שיש ברדיאטור ...

מצד אחד אם יש מים במערכת \ או נוזל קירור שאינו תקין זה יכול לגרום נזק למנוע , מצד שני , אם אין בעיה למה להתעסק עם זה ??

מה דעתכם ?

פורסם

תפתח את פקק מילוי המיים ברדיאטור ותבדוק מה מצב נוזל הקירור בו.

אם הצבע תקין, אין חלודה, מרקם הנוזל שומני - חשוב מאוד אז הכל בסדר. אז תחליף רק את הנוזל במיכל העיבוי.

אם לא אז יש להחליף את כל הנוזל כולל ברדיאטור.

עכשיו מה מומלץ: אני הייתי הולך על נוזל קירור מקורי של מאזדה. ניתן לרכוש במוסכים המורשים בקוב המוסכים.

אם לא אז נוזל קירור של חב' ZIC קצת יותר קשה להשגה לא כולם מחזיקים.

אני לא יודע אם יהיה לך נוח להגיע לבורג הניקוז של הרדיאטור הוא נימצא בתחתית הרדיאטור. אצלך שמו רדיאטור חלופי ככל הניראה אולי מיקמו את הבורג במקום אחר.

Seat Leon ST 1.2 Tsi

פורסם

שלום , בבדיקה ברדיאטור : נראה לי שיש שם מים בלי צבע

האם המנוע של מאזדה רגיש לזה ? ?

בכול מקרה עדיף מי קירור מקוריים נראה לי ...

נ.ב איזה שמן אני צריך להוסיף במידה וחסר ??

תודה

• ספונסר פורום
פורסם

נוזל הקירור המקורי של היצרן הוא בדרך כלל ההמלצה הכי טובה והכי מתאימה שיש לרכב.

במקרה שלך, כיוון שבמערכת הקירור יש נוזל לא ידוע שצבעו חשוד, מומלץ לבצע ניקוי יסודי למערכת הקירור, לבדוק את תקינות הרדיאטור (במיוחד עכשיו לפני שמתחילים הימים החמים באמת) ואז למלא מחדש את המערכת בנוזל קירור איכותי. אם יש לך זוג ידיים טובות וגישה לצינור מים תוכל לעשות זאת לבד, אם לא אז מומלץ שתיגש למכון רדיאטורים ותבצע זאת שם בעלות לא גבוהה במיוחד.

שמן רצוי להוסיף מהסוג שיש כרגע ברכב. אם אתה לא יודע מה יש ברכב וחסרה כמות קטנה יחסית זה לא נורא, ואפשר להוסיף שמן בצמיגות דומה. להבא אם אתה רואה שהרכב "אוכל שמן" בין טיפולים בקש מהמוסך שישאיר אצלך את השאריות של השמן כדי שתוכל להוסיף בין טיפול לטיפול.

פורסם

ככל הניראה המיים אצלך הם מיי ברז אשר לטווח הקרוב רחוק גורמים לנזק לא קטן כמו אבנית, קורוזייה, חלודה, סתימות מעברים במערכת הקירור ולכן מומלץ להחליף במיידית לנוזל קירור מתאים ע"פ הוראות יצרן. ריקון המיים מומלץ שייעשה דרך פתיחת צינור רדיאטור תחתון ולא דרך בורג הניקוז שכן זה עלול להישבר או להיסדק בפתיחה. לאחר מכן סגירה חזרה של הצינור מילוי של הנוזל החדש עד למעלה דרך פתח הרדיאטור היכן שממוקם מיכסה הרדיאטור והנעת הרכב ותוך שהרכב עובד להוסיף מיים ולפמפם על צינורות מיים עליון ותחתון עם היד עד אשר המפלס ייהיה עד למעלה ולא ייצאו בועות כלל. לסגור מכסה רדיאטור ולהמתין לפעולת המאוורר שיתחיל לעבוד. לאחר מכן לבצע השלמות במיכל העיבוי וזה הכל.

:)
  • תוכן חדש...