Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5567 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום אודה לעזרתכם

הרכב מסוג אפלאוז מנוע 1600 הזרקת דלק , שנת הרכב 1995

ק"מ נדיר 132000. יד שניה פרטית

טופלה במושך ראשי של דיאטסו

בחודש האחרון שמתי לב שיש ביעבוע מים רותחים במיכל עיבוי

אני מוסיף מים פעם ביום כ חצי ליטר לערך

הייתי בשבועות האחרונים במוסך שמאוד אמין עלי

הוחלף מכסה של רדיאטור = התופעה נשארה

ברוב הזמן אני חייב לציין שהמד חום מנוע מראה יציב בין C ל H

וכן המאוור תקין ונכנס לפעולה

לאחרונה לעיתים : החום מנוע מתחיל לעלות ואני נזהר ומעמיד את הרכב בצד

לפני שבוע החליפו לי פלאנג' כי הייתה ממנו נזילה .

המוסך אמר לי שיתכן וצריך ניקוי רדיאטור , אך לפני זה בדק לי את המנוע ואמר לי שהבעיה בראש מנוע

והוא "זורק קומפרסיה לכיוון הרדיאטור" ...ולדעתו אין טעם לנקות רדיאטור אלא החלפת מנוע או להפטר מהרכב

השאלות שלי ואני מודה מראש לעזרתכם כי אני בדילמה רצינית

1.לדבריו אין טעם לתקן ראש מנוע כי זה לא יעזור וגם המנוע נפגע לדבריו מקורוזיה או אבנית או מים ירוקים שלא היו מתאימים

2.האם לדעתכם ניקוי רדיאטור יעזור ?? או שחבל להשקיע (כי הרכב ישמיך להתחמם ? ?)

3.ניקוי רדיאטור יכול להוביל להחלפת רדיאטור אולי לא ניתן לנקות ואז ההשקעה עולה ל 900 שח לערך

4.האם כדאי לתקן ראש מנוע או להכניס מנוע ? אם מנוע כיצד ניתן לדעת איזה מנוע אני מקבל ??

זה לא "חתול בשק ? ? " מה ההבדל פירוק או מח"ול ?? שם זה גם פירוק...

עלות מנוע יצא כ 5000 ש"ח הרכב שווה 7000 ....

אין לי הרבה כסף להשקיע , אודה להצעתכם . מה הייתם עושים ?? :?

5.אם אני מחליט למכור אני לא רוצה לשקר לקונה ...יש בכלל מי שיקנה מכונית עם חשש למנוע ??

תודה לעוזרים

ויום נעים

פורסם

נתפס לי בעין ההערה על המים הירוקים שלא מתאימים.

מי שם את המים, אתה?

אם כן, איזו חברה זו?

If you can't see the bright side of life, just polish the dull side

פורסם

פתח את מכסה הרדיאטור , הנע את הרכב ,תן לו לעבוד

אם ישנם בועות שיוצאות משם אז כנראה מדובר באטם ראש מנוע ויש להחליפו

פורסם
נתפס לי בעין ההערה על המים הירוקים שלא מתאימים.

מי שם את המים, אתה?

אם כן, איזו חברה זו?

בזמן האחרון הוספתי כול כך הרבה מים ...הוספתי מים רגילים

ברוב הטיפולים הוסיפו לי מים לרדיאטור במוסך מורשה אחד הראשיים של דיאטסו , לא נראה לי שהם שמו חומר שאינו תקין

המוסך רק ניחש שזה בגלל המים ...לא פתחו ראש מנוע אי אפשר לדעת

אבל לעינין השאלות ששאלתי , תוכלו להשיב בבקשה ? ? ?

כרגע זה נראה כמו מנוע , והרכב מתחמן כול פעם לאחר כ 10 דקות נסיעה

פורסם
פתח את מכסה הרדיאטור , הנע את הרכב ,תן לו לעבוד

אם ישנם בועות שיוצאות משם אז כנראה מדובר באטם ראש מנוע ויש להחליפו

לא יוצאות בועות , לאחר נסיעה של 10 דקות מים רותחים במיכל עיבוי

וחום מנוע מתחיל לעלות לכיוון H ואז אני עוצר בצד...

מה עושים ? ?

פורסם

חוץ מרדיאטור שככל הניראה סתום ונחוץ ניקוי, האם ניבדקו האופציות של טרמוסטט לא תקין? משאבת מיים שלא מתפקדת והנזילה היא כניראה דרכה? האם בדקת שלא קיימים מיים במושב שליד הנהג על הריצפה איפה שהשטיח?

:)
פורסם

אני מניח שבדקת את שלשת הדברים הבאים:

תרמוסתת

צינור רדיאטור אחורי לא סתום

משאבת מים

המשפט הבא הוא אמת,

המשפט הקודם הוא שקר !

פורסם
חוץ מרדיאטור שככל הניראה סתום ונחוץ ניקוי, האם ניבדקו האופציות של טרמוסטט לא תקין? משאבת מיים שלא מתפקדת והנזילה היא כניראה דרכה ?

שלום רב !

אני די סמוך ובטוח , שהאופציה של תרמוסטט תפוס, רדיאטור סתום, ודורש נקוי בלבד, לא נבדקה כהלכה אם בכלל !

מיותר לקפוץ מיד למסקנות נמהרות, של חשד לראש מנוע, ואו אופצצית של החלפת רדיאטור , ולא נקוי רדיאטור בלבד במקרה הצורך בלבד, ובוודאי לא החלפת מנוע.

יש להתחיל מהקל לכבד:

יש לוודא תחילה תקינות תרמוסטט.

בדיקת רשת רדיאטור האם חמה בצורה שווה לאורך ורוחב כל הרשת, לאחר הגעת המנוע לטמפרטורת עבודה, לאחר מישוש בעזרת כף היד(ובזהירות על מנת לא להכוות).

בדיקת איבוד מי קירור בעזרת שעון לחץ יעודי המחובר לרדיאטור.

בדיקת לחץ הפוך

יש לוודא שהורכב מכסה רדיאטור עם סימון של 0.9 PSI

לאחר כל הבד יקות שציינתי לפי הסדר שכתבתי, יש לחזור לפורום ליעוץ והכוונה נוספת, לפני הספדת המנוע.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

מזכיר לי את מיקרה הרכב של ההורים של אישתי, דייהו רייסר שלא מפסיקה להיתחמם וכל פעם אני מסדר שם משהו אחר. רדיאטור נוקה ויצאו ממנו אבנים! בוצע מעקף לרדיאטור חימום בעיקבות סתימה שקיימת בתוכו ככל הניראה! השלב הבא החלפת משאבת מיים בתיקווה שזה ייתן את הפיתרון הסופי.

פורסם
שלום רב !

אני די סמוך ובטוח , שהאופציה של תרמוסטט תפוס, רדיאטור סתום, ודורש נקוי בלבד, לא נבדקה כהלכה אם בכלל !

מיותר לקפוץ מיד למסקנות נמהרות, של חשד לראש מנוע, ואו אופצצית של החלפת רדיאטור , ולא נקוי רדיאטור בלבד במקרה הצורך בלבד, ובוודאי לא החלפת מנוע.

יש להתחיל מהקל לכבד:

יש לוודא תחילה תקינות תרמוסטט.

בדיקת רשת רדיאטור האם חמה בצורה שווה לאורך ורוחב כל הרשת, לאחר הגעת המנוע לטמפרטורת עבודה, לאחר מישוש בעזרת כף היד(ובזהירות על מנת לא להכוות).

בדיקת איבוד מי קירור בעזרת שעון לחץ יעודי המחובר לרדיאטור.

בדיקת לחץ הפוך

יש לוודא שהורכב מכסה רדיאטור עם סימון של 0.9 PSI

לאחר כל הבד יקות שציינתי לפי הסדר שכתבתי, יש לחזור לפורום ליעוץ והכוונה נוספת, לפני הספדת המנוע.

בברכה

צביקה

שלום צביקה ,תודה על עזרתך .

הרכב 1995 יד שניה עם 132000 כול הזמן טופל במוסכים ראשיים , ורק בחודשים האחרונים היה לי חוסר מים

והוספתי מי ברז .

1.המכסה של הרדיאטור הוחלף לאחרונה לחדש והוא אכן 0.9

הכוונה הראשית שלי הייתה שלא להתחיל להשקיע כספים ובסוף לגלות שזה אכן מנוע...

אכן לא וידאו את תקינות תרמוסטט !!!

מה יכולה להיות עלות בדיקה כזאת ?

2.מילאתי הרבה מי ברז בעקבות איבודי המים , המים לדעתי (אני רק מנחש ...) התאדו כמו בקומקום , נזילה אין .

3.הרדיאטור לפי דעתי לא נוקה מעולם , אני חושב שיש הבדלי חום בין למעלה ולמטה ..אבל קשה לי לדעת

ניקוי עולה בסביבות 300 ש"ח אבל אם יתברר שלא ניתן או שצריך רדיאטור חדש אני כבר מגיע ל 1000 ש"ח

4.המוסך לדבריו בדק את המנוע במיכשור וזאת כדי לחסוך הוצאות על רדיאטור + תרמוסטט , וגילה שיש

תופעה של קומפרסיה לכיוון הרדיאטור ולכן החשש היה למנוע

פורסם
שלום צביקה ,תודה על עזרתך .

הרכב 1995 יד שניה עם 132000 כול הזמן טופל במוסכים ראשיים , ורק בחודשים האחרונים היה לי חוסר מים

והוספתי מי ברז .

1.המכסה של הרדיאטור הוחלף לאחרונה לחדש והוא אכן 0.9

הכוונה הראשית שלי הייתה שלא להתחיל להשקיע כספים ובסוף לגלות שזה אכן מנוע...

אכן לא וידאו את תקינות תרמוסטט !!!

מה יכולה להיות עלות בדיקה כזאת ? אפסית, ואתה יכול לבצע זאת בעצמך:

התנע את הרכב לאחר כחמש דקות מהתנעת מנוע קר , משש לסרוגין את צינור מים עליון ותחתון גם יחד.

צינור תחתון מוביל לעבר תרמוסטט.

במידה והתרמוסטט תקין, חמש דקות לערך ממהתנעה, צינור תחתון ועליטון אמורים להיות חמים במידה שווה!

במידה ויש הבדל הותי בחום בין שני הצינורות , קיים חשש לתרמוססט תפוס, הזקוק להחלפה מידית.

בהזדמנות זאת יש לבדוק האם בית התרמוסטט לא אכול, ולהחליפו גם כן, ולהחליף בהזדמנות את מי הברז, למי קירור מתוצרת פרסטון, מים ירוקים במיכל בצבע צהוב.

2.מילאתי הרבה מי ברז בעקבות איבודי המים , המים לדעתי (אני רק מנחש ...) התאדו כמו בקומקום , נזילה אין .מי לא מתאדים אלא רק אם הגיעו ל100 מעלות, וזה לא המקרה אצלך.

3.הרדיאטור לפי דעתי לא נוקה מעולם , אני חושב שיש הבדלי חום בין למעלה ולמטה ..אבל קשה לי לדעת

ניקוי עולה בסביבות 300 ש"ח אבל אם יתברר שלא ניתן או שצריך רדיאטור חדש אני כבר מגיע ל 1000 ש"ח

נקוי רדיאטור החשוד כסתום, כדאי ומשתלם בכל מקרה !!

4.המוסך לדבריו בדק את המנוע במיכשור וזאת כדי לחסוך הוצאות על רדיאטור + תרמוסטט , וגילה שיש

תופעה של קומפרסיה לכיוון הרדיאטור ולכן החשש היה למנוע

אנא פרט בהרחבה איזה בדיקות ביצע המוסך, שבהם הוא קבע שקיימת חדירת קומפרסייה למים?!

נא תתיחס לתגובתי באדום ושאלתי המודגשת !

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

צביקה שלום

המוסך ביצע בדיקה של קומפרסיה הפוכה (לינקז \ ליקז ? )

וגילה שיש בעיה במנוע , בראש וכנראה בכולו

האם כעת בכלל יש טעם להשקיע בניקוי רדיאטור וכדומה ?

פורסם
צביקה שלום

המוסך ביצע בדיקה של קומפרסיה הפוכה (לינקז \ ליקז ? )

וגילה שיש בעיה במנוע , בראש וכנראה בכולו

האם כעת בכלל יש טעם להשקיע בניקוי רדיאטור וכדומה ?

שלילי!

מנוע זה כבר סיפור בפני עצמו.

אבל מה הממצאים שעליהם מדבר המוסכניק?

• תוכן חדש...