Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5544 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני מחפשת לקנות רכב שיהיה חסכוני, אמין ויעלה כל יום את העליות של מעלה אדומים לירושלים.

הבנתי שזה סוג של משוואה- נפח מנוע יחד עם כ"ס, ולכן לא חובה לקנות רכב עם מנוע 1600, אלא אפשר פחות נפח מנוע וכ"ס גבוה.

לכן המליצו לי על שני רכבים: יאריס וסיריון.

ראיתי את השרשור שעסק בהשוואה בין הרכבים אך לא הצלחתי להחליט- האם בסופו של דבר, הרכבים האלו יצלחו את העליות ?!

אני נוטה לקנות את הסיריון מאחת מחברות ההשכרה/ליסינג בעיקר בגלל שאין כ"כ ביקוש לרכב שאני מוכרת (הונדה סיויק 94') ובצורה זו אני יכולה לעשות טרייד אין. מה דעתכם? האם יש משמעות לרכב מהשכרה לעומת הליסינג? על מה צריך לשים לב בקנייה כזו?

אודה לכל מי שיענה מנסיונו, אני כבר בתוך הלבטים האלו יותר מדי זמן.. וממש זקוקה לעצה..

תודה רבה!

פורסם

אני במקומך הייתי ניגש לאחת מחברות ההשכרה ומתעקש לקבל סיריון.

לכי תעשי סיבוב עליה - אם היא תעלה את העליות בצורה מספקת, תוכלי לקנות אותה.

לגבי הרכב הנוכחי - לא שווה למכור אותו בטרייד אין. יתנו לך כסף מצחיק עבורו בחברות ההשכרה.

ממליץ על מודעה עם תמונות באתר YAD2 וצירוף המילים המנצח - מחיר גמיש. מישהו יבוא, כנראה אחד מהתושבים של מזרח העיר שמתחבר לרכב הנ"ל (יש שם המון כאלה).

פורסם

מניסיון עבר של סיריון 2006, המכונית זריזה מאד. 87 כ"ס על מרכב קל יחסית, אין שום בעיה לעלות עליות, גם כשזוג + ילד ומטען ברכב. היא לא מטוס, ולעיתים תלחץ חזק יותר על הדוושה, אבל, באמת, אין שום בעיה!

עצה גורפת לכלל הגולשים - כולל החיפאים והירושלמים: תפסיקו לפחד שמכונית לא תסחב בעליות, בייחוד שהיא חדשה יחסית!

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

פורסם

לגבי הרכב הנוכחי - לא שווה למכור אותו בטרייד אין. יתנו לך כסף מצחיק עבורו בחברות ההשכרה.

ממליץ על מודעה עם תמונות באתר YAD2 וצירוף המילים המנצח - מחיר גמיש. מישהו יבוא, כנראה אחד מהתושבים של מזרח העיר שמתחבר לרכב הנ"ל (יש שם המון כאלה).

קודם כל, תודה על התגובות.

דבר שני, הרכב שלי באמת מפורסם ביד 2, עם המילים גמישה במחיר.. אבל השאלה היא עד כמה להתגמש? אם אני אתגמש ברמה כזו שכבר שווה לעשות טרייד אין- האם זה לא עדיף מבחינת בלבול המוח של מכירת-קניית רכב? (הרכב מפורסם כבר יותר מחודש..)

בנוסף, האם בשנתון כזה (94') יש מה לקחת את הרכב לבדיקה? (דבר שביקשו ממני לא אחת) זה נראה לי חסר טעם.. לא?

פורסם

כמה נקודות:

1. אני לא מכיר רכב משנות ה-90 ועד היום שלא מצליח לעלות לירושלים / חיפה. כולל פיאט אונו 45 כ"ס, ודייהטסו קורה.

2. הסיריון תהיה זריזה כמו רוב המשפחתיות 1.6 אוטומאטיות. (החזקתי אחת במשך 3 שנים בליסינג, עברה בערך 100,000 ק"מ, עלתה את ירושלים, ירדה לאילת, עלתה מים המלח וגם אל החרמון. בעצם גם הפונטו שלי האונו וגם הפנדה עושות את זה)

3. מה אכפת לך אם הקונה לוקח את האוטו לבדיקה? כסף שלו שיעשה מה שהוא רוצה.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם
תקציב בבקשה ודרישות נוספות. להגיד סתם "סיריון" או "יאריס" זה לא רציני.

צודק..

התקציב שלי (לאחר המכירה של הרכב שלי) כ 60 אלף.

אני מחפשת רכב עבורי (נהגת יחידה), שלא אצטרך להתעסק איתו יותר מדי, שיהיה חסכוני בדלק, אמין, שישאר אצלי לא פחות מ 3 שנים, שיהיה נוח לנסוע בו במשך כשעה וחצי-שעתיים כל יום (בניגוד להונדה סיויק שיש לי היום שבגללה סבלתי כמה חודשים טובים מכאבי גב..), וכמו שכבר אמרתי- יעלה את העליות של ירושלים כל יום..

ולא, לא חשוב לי גודל תא המטען.

לכן חשבתי על יאריס 2005, או על סיריון 2008 מהשכרה/ ליסינג.

אני מקווה שפירטתי מספיק.. :wink:

פורסם

אני לא חושב שיהיה בעיה עם זה שאת עולה כל יום לירושליים, גם הסיריון וגם היאריס יעלו את הדרך הזאת בלי בעיה. במקסימום תצטרכי לנסוע קצת יותר לאט כדי לא לאמץ את המנוע, אבל בכל מקרה רוב הזמן יש פקקים בכניסה לירושליים ואף אחד לא נוסע מהר מידי.

הסיריון חסכונית בדלק, אמינה וזולה יחסית לאחזקה. אני לא יודע כמה היא תיהיה לך נוחה, לדעתי היא לא מאוד נוחה אבל היא בסדר. היא גם לא מאוד מאובזרת, אם זה לא מפריע לך.

פורסם

היי עליזה,

לקניה מהשכרה או מליסינג יש יתרונות וחסרונות, זו מול זו:

יתרונות קניה מהשכרה – רכב "צעיר יותר" (בן 1-2 שנים), נבדק באופן תדיר יותר ע"י חברת הליסינג, רמת ההנחה בהשוואה למחירון לוי יצחק גבוהה יותר.

יתרונות קניה מליסינג – בד"כ אדם אחד נהג ברכב, קילומטרז' שנתי ממוצע נמוך יותר מאשר רכב השכרה.

בגדול – אם את מקבלת מחברת ההשכרה מחיר טוב, פירוט של הסטוריית הרכב, לוקחת את הרכב לבדיקה עצמאית והיא תקינה, מקבלת אחריות של שנה – שנתיים מחברת הליסינג וגם התחייבות לרכוש את הרכב ממך בעתיד – לא אמורה להיות שום בעיה לרכוש מהשכרה. להיפך, ההנחה הכספית בהשוואה לקניה מליסינג גם תחסוך לך כסף.

כל טוב,

גיל מאוויס

פורסם
צודק..

התקציב שלי (לאחר המכירה של הרכב שלי) כ 60 אלף.

אני מחפשת רכב עבורי (נהגת יחידה), שלא אצטרך להתעסק איתו יותר מדי, שיהיה חסכוני בדלק, אמין, שישאר אצלי לא פחות מ 3 שנים, שיהיה נוח לנסוע בו במשך כשעה וחצי-שעתיים כל יום (בניגוד להונדה סיויק שיש לי היום שבגללה סבלתי כמה חודשים טובים מכאבי גב..), וכמו שכבר אמרתי- יעלה את העליות של ירושלים כל יום..

ולא, לא חשוב לי גודל תא המטען.

לכן חשבתי על יאריס 2005, או על סיריון 2008 מהשכרה/ ליסינג.

אני מקווה שפירטתי מספיק.. :wink:

קודם כל בנוגע לכאבי הגב - חשוב מאוד שתעשי נסיעת מבחן קצרה על הרכב שתקני, לא משנה כרגע מהו, בכדי לראות אם המושב נוח לך ואם הנסיעה נוחה לך. הונדה סיוויק מהדור של 94 לא ידועה כמכונית נוחה במיוחד (וזה בעדינות) והמושבים שלה איומים. גם בדור של תחילת שנות ה-2000 הנוחות לקויה והמושבים גרועים מאוד. בסיריון וביאריס זה פחות גרוע, אבל המצב לא אופטימלי - בשתיהן המושבים נוקשים, דקים וחסרי תמיכה.

בנוגע לעליות - כל רכב מודרני יטפס בעליות. זו רק שאלה של כמה מתאמץ המנוע. יאריס/סיריון יתאמצו בערך כמו משפחתית 1.6 רגילה. צריך רק לא לפחד ללחוץ על הגז ולהעלות את הסל"ד, זה לא הורס כלום.

הדרישות שלך קצת מתנגשות - במחירים האלה יש מגוון מכוניות נוחות ונעימות שעשויות לא לקסום לך עקב חשש מאמינות לקויה.

אם את נעולה על יפניות, היאריס מכונית טובה יותר, אבל בגלל הגיר הרובוטי המעצבן שלה, אמליץ דווקא על הסיריון. לחילופין מומלץ לחשוב על השקעה של עוד 5000-10000 שקלים וקניית סוזוקי סוויפט 2007, או אפילו יונדאי i10 חדשה היא אפשרות מעניינת (לקיחת מימון וכדומה).

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תוכן חדש...