Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חוות דעת KIA Spotage 2011

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5577 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בר,

אתה אדם קטן!

אם אין לך איך לתרום לשירשור אז למה להגיב?!

לדעתי מי שנוהג ב-GTI הוא ערס בפוטנציה עם חסך באורך הכלי שלו.

עכשיו לך תוכיח אחרת..

(כמובן שזוהי לא דעתי האמיתית אך אולי עכשיו אתה מבין איך אתה נשמע)

צר עולמך כעולם הנמלה

פורסם
ילדים, לא עם הגרזן.

גם אם הוא היה קונה טוארג או Q5 הוא היה זוכה לאותה תגובה.

בארצנו הקטנטונת, מי שרוכש ג'יפ מדרכות (או סופר-ג'יפ, כלומר ג'יפ לסופר וחזרה), ומשדרג אותו לא באופן שיתאים יותר לשטח, אלא שיתאים יותר למשוך תשומת לב - שייך כנראה לאותו זרם בעם שאני, מה לעשות, לא מחבב. זו תוספת BLING לרכב שמלכתחילה הוא מוגזם ומיותר, וכל תוחלתו היא להרגיש גבוה יותר/חזק יותר/בטוח יותר/מוצלח יותר/גדול יותר וכו', כאשר חונים על המדרכה.

אם אתם חושבים שסופר-ג'יפים תורמים במשהו לתרבות המוטורית שלנו מעבר לשחצנות, התעלמות וחוסר אכפתיות מהזולת, אז אני מאחל לכם שגם בכם תיכנס אישה נהוגה בכזה רכב מיותר שנועד לצרכי אגו בלבד - ותגיד לכם שתעזבו אותה בשקט כי לא קרה לכם כלום, כמו שקרה לחבר הפורום.

הרי בנוחות יש טובים ממנו, במרווח יש טובים ממנו, בזריזות יש טובים ממנו - והכל באותו מחיר. ואם אתם חושבים שזה באמת הרכב האידיאלי - שיבושם לכם. אבל תזכרו שתמיד יהיה מישהו עם גדול יותר :-)

אתה מדבר ממש שטויות, אבא שלי נוהג אל אחד מ"רכבי סופר" האלה ונכון שהוא לא יורד לשטח אבל הוא בחיים לא פגע ברכב וברח ההפך הוא הנכון!!! איזה אפס עם רכב משפחתי שממותג במופרזות(מישהו אמר גולף?) נכנס בו ואז בעל הרכב עיבר את אבא שלי שהוא רוצה להזיז את הרכב וברח לו!!!(מזל שיש משפחה).

ואני כאשר קניתי רכב חדש אני בחרתי את המאזדה 3 שכולם כאן שונאים ואתה יודע למה? כי זאת הקנייה הכי משתלמת כול שאר הייבואנים מוכרים את שאר הרכבים שבאותה קטגוריה במחיר יקר בעשרות אלפי שקלים בשביל פחות איבזור?!?!?

אז אם אתה שונא אנשים שנוהגים ב"סופר גי'פ" אז אני שונא כאלה שקונים משפחתית שכול מה שמיוחד בה זה מנוע טיפה יותר חזק ובסמל VW.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
ילדים, לא עם הגרזן.

גם אם הוא היה קונה טוארג או Q5 הוא היה זוכה לאותה תגובה.

בארצנו הקטנטונת, מי שרוכש ג'יפ מדרכות (או סופר-ג'יפ, כלומר ג'יפ לסופר וחזרה), ומשדרג אותו לא באופן שיתאים יותר לשטח, אלא שיתאים יותר למשוך תשומת לב - שייך כנראה לאותו זרם בעם שאני, מה לעשות, לא מחבב. זו תוספת BLING לרכב שמלכתחילה הוא מוגזם ומיותר, וכל תוחלתו היא להרגיש גבוה יותר/חזק יותר/בטוח יותר/מוצלח יותר/גדול יותר וכו', כאשר חונים על המדרכה.

אם אתם חושבים שסופר-ג'יפים תורמים במשהו לתרבות המוטורית שלנו מעבר לשחצנות, התעלמות וחוסר אכפתיות מהזולת, אז אני מאחל לכם שגם בכם תיכנס אישה נהוגה בכזה רכב מיותר שנועד לצרכי אגו בלבד - ותגיד לכם שתעזבו אותה בשקט כי לא קרה לכם כלום, כמו שקרה לחבר הפורום.

הרי בנוחות יש טובים ממנו, במרווח יש טובים ממנו, בזריזות יש טובים ממנו - והכל באותו מחיר. ואם אתם חושבים שזה באמת הרכב האידיאלי - שיבושם לכם. אבל תזכרו שתמיד יהיה מישהו עם גדול יותר :-)

נראה לי שאני היחיד כאן שמסכים עם התגובה הזאת.

קניית רכב שטח בשביל לא לנסוע איתו בשטח, אלא בשביל לבלוט בכביש ולהראות נוכחות מיותרת לדעתי.

אני לא רואה בזה תועלת או הנאה כלשהי חוץ מהמבטים. הרי חניה יותר קשה למצוא עם רכב גדול, הדלק יתבזבז מהר יותר, במחיר הזה אפשר לקבל הרבה יותר ביצועים, ואני לא מאמין שהרכבים האלה אכן מהנים לנהיגה בכביש. לשטח הם לא יגיעו אז למה צריך אותם?

אין פה עניין של צרות עין וקנאה, זה עניין של אי הבנה. מה טוב כ"כ בסופר ג'יפים האלה, היקרים וחסרי התועלת (לכאורה)?

שכל אחד יעשה מה שהוא רוצה בכספו. במקומך (פותח הדיון), אני הייתי קונה רכב שיסב לי הנאה מהנהיגה בו, לא ממבטים של אנשים כשאני נוהג בו. אבל אני זה לא אתה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אבא שלי גבוה יותר. :shock:

ואני בכלל לא שונא מזדה 3, אני רק חושב שהיא לא ממש נוחה.

ולגבי ענין הגודל, משום שאתם הופכים את זה לאובססיה לא רלבנטית, אז אני אסביר ב"רחל ביתך הקטנה" (אתם מוזמנים לבדוק ברשת מה זה אומר): מי שקונה ג'יפ כדי להרגיש גדול ובטוח, צריך תמיד לזכור שמעבר לטוסון יש גם סנטה-פה, ומעבר להם יש Q7 ורינג'רובר, ומעבר לאלה יש GMC ויש כמובן האמר. באחד הסרטים של צ'ארלי צ'אפלין היתה סצנה שבא כל אחד ניסה לשבת גבוה יותר...

הויכוח צריך להיות על ההצדקה (או חוסר הצדקה, לגישתי) לרכוש כאלה רכבים כחלק מתרבות מוטורית שפורומים מסוג זה מנסים לקדם, אל מול הניסיון לקדם תרבות נהיגה. העובדה שההורים של משתמש כזה או אחר (ולא המשתמש עצמו אפילו, כן?) קנו רכב כזה או אחר, לא צריכה לגרום לכולנו להתפעל מהרכב ויתרונותיו, בתלישות מתרבות הנהיגה וסיבות רכישת הרכב.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

WOW אני ממש לא מבין אתכם, למה נראה לכם שכול מי שקונה רכב שטח זה בגלל שאכפת לו איך הוא נראה?

יש אנשים שקונים רכבי שטח בגלל שהגובה באמת יותר נוח להם, אחותי נוהגת על טריוס ולא בגלל שהיא מחפשת שאפוני אלה בגלל שהיא אוהבת רכב גבוה, היא לדוגמה ממש לא אוהבת לנהוג במאזדה שלי אז זה אומר שהיא נוהג על ג'פ כי היא מחפשת "וואסח"?

פורסם

אז אני אסביר ב"רחל ביתך הקטנה" (אתם מוזמנים לבדוק ברשת מה זה אומר.

עוד פעם אתה מתנשא על חברי הפורום. מה יהיה ?

חלק מאיתנו מחזיקים גם בתואר שלישי...ובהחלט מבינים פתגמים בלי המלצתך לבדוק את פשרם.

לגופו של עניין, אין לי שום ביקורת על היותך מחזיק בדיעה מסוימת אודות נחיצותם של רכבי שטח גדולים, תרבות מוטורית, זיהום אויר (GTI מזהמת יחסית, לא ?) וכיוצ"ב. למעשה - אני מחזיק בדיעה דומה.

הבעיה היא בהתנשאות ובהתנסחות. אני מחזיר אותך לתחילת השרשור ולחוות הדעת שביקש הבחור. אתה בתגובה, ענית משהו על דעתם של אנשים שונים ביישובים שונים בארץ, תוך שבהחלט עקצת את הבחור המסכן. נשאלת השאלה: מה בין זה ובין תרבות מוטורית ? כידוע, דרך ארץ קדמה לתורה, ודי לחכימא ברמיזא (גם את זה ניתן לבדוק באינטרנט...:oops:).

---

פורסם

bar72 מה שאתה רושם זה ממש לא נכון בטעם מוטורי אני יכול להגיד בלב שלם שמה שאני אוהב לא קשור למה שיש להורים שלי.

אתה חיי בסרט שכול מי שקונה רכב שטח הוא מחפש פוזה, אבל בוא נשבור לך את הסתגמה לפני שהתרבות SUV הייתה בארץ אז אבא שלי היה נוהג על וואן וגם זה רכב גדול שתופס הרבה חנייה וגם עולה ייחסית די יקר אז למה באותו זמן אף אחד לא פתח את הפה? כי כולם כולל אתה כנראה שמקנאים כי בג'פ אני יכול לשבת על כורסאת עור עם מערכת איכותית וגם להרוויח את הגובה שאני רוצה אבל בג'פ אתה רואה כמה אני מרוויח וזה כנראה מה שמציק לך.

את תרבות צפון תל אביב לחנות באדום לבן אני שונא כמעט כמו שאני שונא נאצים(הגזמה שבאה לתת דוגמה) אני בחיים לאיחנה ככה גם אם אני יבזבז מיכל דלק שלם אז במקום לשפוט בן אדם לפי התנהגות אתה שופט אותו לפי רכב אבל לא לפי הביצועים אלה לפי הקריטריונים שלי דעתך הוא בחר את הרכב וזה גועל נפש לפי דעתי.

ד"א סתם לידעתך אני אוהב רכבי ספורט ואני אוהב גם רכבי שטח ואם הייתה לי את האופציה לבחור בין גולף GTI ושברולט סילברדו וואלה הייתי בחור את הסילברדו ואתה יודע למה? כי זאת הבחירה היותר פרקטית.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

עשית כאן השוואה מוזרה מאד :shock:

תלוי מה הצרכים שלך, סילבדרו זה רכב פרקטי לאנשים שעוסקים בהובלה ויוצא להם להיכנס לשטח, והGTI פרקטית לנהג שמחפש ביצועים והתנהגות ספורטיבית יחד עם רכב למשפחה (ה5דל' כן?)

אין סיבה לקנות משאית קטנה כמו סילברדו רק בשביל נסיעות שטח...

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
bar72 ד"א סתם לידעתך אני אוהב רכבי ספורט ואני אוהב גם רכבי שטח ואם הייתה לי את האופציה לבחור בין גולף GTI ושברולט סילברדו וואלה הייתי בחור את הסילברדו ואתה יודע למה? כי זאת הבחירה היותר פרקטית.

תרשה לי: :lol:

פרקטי למה? אם אתה באמת מוביל סוסים ו/או פרות ו/או ערימות חציר מהשדה חזרה לחווה שלכם (במיוחד אם היא באריזונה) - אני מסכים לחלוטין. בכל מקרה אחר - איך אמרת? "וואללה" אני לא מבין את ההיגיון הפרטי שלך, אבל תהיה בריא ותהנה בכביש, רק סע בבטחה.

אני מבקש להזכיר לכולכם שני דברים:

א. זה פורום "ייעוץ ברכישת רכב".

ב. פותח השרשור פרסם הודעה כזו: "שלום, רציתי לדעת מה הדעה שלכם על הKIA SPORTAGE 2011. רכשנו אותה לפני כחודש ואנחנו אמורים לקבל אותה באמצע אפריל. לא ביצענו עליה נסיעת מבחן. רכשנו אותה בדגם ה EX שכולל גג פנורמי מראות מתקפלות מערכת בקרת אקלים עם תוספת של מולטימדיה וגאנטים של גרסאת פרימיום". [ההדגשות שלי]

כלומר, אנו בפורום של (אוהבי) רכב, בתת-פורום של "ייעוץ" - שנהוג בד"כ לפני רכישת הרכב. מפרסם פה בחור שהוריו כבר קנו רכב, בלי לנסות אותו בכלל, משום שהדגש - להבנתי - הוא הג'נטים של הרכב וזה שיש שם גג שמש (אה, ומערכת מולטימדיה - שאני מקווה שלא יפעילו בזמן נהיגה) - וכל זה נראה לכם אחלה וסבבה. גם אני אוהב גג שמש, אבל מה לגבי מיקום ההודעה, ומה פותח השרשור בכלל מחפש לשמוע, בפורום רכב, ברכב שבכלל ההורים שלו קנו. אז תסלחו לי, אבל אישית אני לא יודע אם זה המקום לפאר כזו רכישה, וללא קשר בכלל לדעתי על סוג הרכב (שכבר ידועה, כמובן).

היה רוכש רכב ומדגם אותו בסטריאו מיוחד? יופי - יש פה פורום לזה. היה בא להתייעץ, למשל KIA או DISCOVERY והאם שווה את הכסף - יש לזה פורום מתאים. כמובן שממנו היו זורקים אותו כשהיו מבינים שמה שמעניין אותו זה הג'נטים פרמיום... אז וואללה (אם לצטט פעם נוספת) תברכו אותו ויופי, אבל אם אפשר אז ב- OT. והכותרת שם צריכה להיות: "הורי קנו KIA SPORTAGE מאובזר - איזה כיף !!111!!!", ולא "חוות דעת ברכישת KIA SPORTAGE". כי מה כבר חווות הדעת של מי מהכותבים פה תזיז להורים של פותח השרשור, שאפילו נסיעת מבחן לא ביקשו ושדעתכם מזיזה להם את קצה הציפורן, אם בכלל ?!

כל מטרת פתיחת השרשור, כפי שהיא עולה מהטקסט של פותח השרשור, היא שיגידו לו "סחטיין, ההורים שלך קנו אחלה רכב, WOW". אז סליחה, לדעתי הם קנו רכב שאולי נראה לא רע, אבל הוא לא אחלה מכמה בחינות אחרות. למשל אם מי שינהג בו יהיה מאוד עסוק במערכת המולטימדיה ולא ישים לב לילד שחוצה את הכביש.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

להתעסק עם מערכות מולטימדיה אפשר גם במאזדה 6, פורד מונידאו ושאר החברים לסגמנט.

נכון שלקנות רכב מבלי לנהוג בו זה לא הכי חכם אבל אתה עשית לו רצח אופי ורמזת בצורה מאוד מתנשאת שהוא קנה את הרכב הזה רק בגלל שיש לו איבר קטן(דבר שלא אני וכנראה שגם לא אתה יודעים).

לדבר על מישהו שפותח נושא רק בשביל להתלהב להזכירך אני קראתי את השיחה הארוכה וה"נורא מעניינית" שלך על מחזיק מפתחות של GTI:roll:, אז במטותא ממך אל תטיף אל אנשים אחרים כשאתה עושה את אותו הדבר.

פורסם

ה- Sportage 2011 הוא רכישה מצויינת, כבר קראתי המון כתבות בחו"ל על כמה מוצלח הרכב הזה.

ראיתי אותו בכביש בכמה צבעים והוא נראה ממש יפה ומושך. חבילה מהממת במחיר טוב.

ו- BAR הקיה הזאת נראת ממש פרמיום לעומת הגועל נפש "טיגאן" של VW שנכשל בכל מבחני העיצוב והיופי. וכמובן 7 שנות אחריות לעומת 2 ב- VW.

פורסם

כמעט מצחיק מה שקורה כאן. הבנאדם מספר שהוא באופן כללי נגד הטרנד הזה של ג'יפים או מה שמנסה להדמות להם וזו כמובן זכותו, בדיוק כמו שזכותו של כל אחד אחר לחשוב שאוטו גבוה היא ההמצאה החשובה ביותר מאז הגלגל ואתה ( כמו גם אחרים ) שוב גורר את זה למגרש בו משחקים במשחק המותגים.

• תוכן חדש...