Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5573 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן

חברה שלי קנתה לאחרונה גטס שהייתה בהשכרה... והסתמכה רק על הבדיקה של אלדן (קומפיוטסט). התחננתי שתקח את הרכב לבדיקה אבל אבא שלה עשה את כל העבודה ובסוף רק הביא "חבר שמאי" שיסתכל על הרכב. קנו אותו בסוף :( החברה נסעה עליו נסיעה קצרה אבל בתור אחת שבאה מדייהטסו שרייד שנת 93 לרכב כזה, מן הסתם שהיא לא יודעת מה לחפש ברכב.

אתמול נסעתי על הרכב כמה דקות ויש איתו כמה בעיות (מפתיע?). אינני יודע אם הן אופניות או לא, אבל אשמח לקבל ייעוץ לגביהן:

- הגה רועד. לטענת אלדן הצמיגים חדשים. ייתכן שהתקמצנו על איזון גלגלים?

- בשביל הגה כוח, הוא יחסית נוקשה. נסעתי על מאזדה 3 ליסינג תקופה ארוכה וההגה שם היה הרבה יותר רך.

- בלחיצה הכי עדינה על הגז הרכב ממש קופץ מהמקום ונותן דחיפה חזקה ומיד אחרי זה חוזר לנסוע כמו טרנטה טובה. דבר זה די בעייתי בחנייה ברוורס.

- הרכב לא ממש מחליף הילוכים בצורה אוטומטית - אני אסביר. אתמול רציתי לדחוף את הרכב קצת יותר אז לחצתי בצורה מתונה על הגז ונתתי לו להאיץ. הרכב הגיע כבר לאיזה 6000 סל"ד בלי להחליף הילוך. לא לחצתי עד הסוף, ממש לא. בסוף הרמתי את הרגל מהגז, לקח לו חצי שנייה להעביר הילוך ואז שוב רגל על הגז.

- הבעיה הבאה ממש מוזרה לי כי היא "קוסמטית". יש אדים תקועים בתוך איזור המחוגים (ככה קוראים לזה? נו, איפה שהמהירות/סל"ד). אי אפשר מן הסתם לנקות את זה, הראות שם היא ממש גרועה. האיזורים האלו לא אמורים להיות אטומים לגמריי? גורם לי לחשוש שאולי פתחו שם ושיחקו עם הקילומטראז. יש דרך לנקות את האדים? יש דרך לדעת אם שחקו בקילומטראז?

תודה מראש לכל מי שיש סבלנות לענות לי :)

פורסם

מה שמפתיע בכל הסיפור שלך הוא שאת מרבית הבעיות האלו אפשר לזהות בקלות אם לוקחים את הרכב לסיבוב, אפילו אם לא מבינים במכוניות.

הגה רועד - ככל הנראה איזון גלגלים או כיוון פרונט במקרה הגרוע. עניין של 300 שקלים.

תיבת הילוכים - מומלץ לקחת למוסך לבדיקה. מה שאתה מתאר לא נשמע טוב בכלל.

אדים בלוח המחוונים - אכן אמור להיות אטום. לך תדע מה עשו איתו. לא יודע בנוגע לניקוי אבל אם יש לך היסטוריית טיפולים של הרכב תוכל לקבל תחושה אם שיחקו עם הקילומטראז'.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

בקשר לפלסטיק של לו המחוונים תנסה אולי לנקות עם פוליש עדין,

תגיד לא ראיתם טופס בדיקה של האוטו מאלדן לפני שקניתם? אם אני לא טועה אלדן נותנים אחריות לכמה חודשים

תלכו אליהם ותנסו להגיע לפשרה בכל זאת לא קניתם מאיזה מישהו מהרחוב קניתם מחברה מסודרת

פורסם

רוני, אם היית נוהג על השרייד של החברה שלי היית מבין למה אין לה מושג :) נהגתי על הרכב שלה פעם אחת והייתי בשוק כמה הוא מסוכן. דחפתי אותה להחליף רכב בהקדם (אבל בצורה שקולה!). לחברה שלי אין מושג קלוש. אני אנסה להשיג את היסטוריית הטיפולים.

לירן, אני לא הייתי חלק מכל התהליך. הייתי בעבודה כשהיא נסעה עם אביה להסתכל על רכבים. בהתחלה הייתי בטוח שהיא רק "תסתכל" אבל בסוף היא אמרה לי שאבא שלה קנה את הרכב. מיותר לציין שהייתי מאוד עצבני מכל הסיפור ועכשיו צריך להתחיל להתעסק עם כל החרא. לגבי פוליש, זה נראה בפירוש אדים ולא פלסטיקה עכורה.

מה נראה לכם הסדר הנכון של התהליך? לפנות למוסך להצעת תיקון ואח"כ לאלדן? או לפנות קודם לאלדן? יש לכם המלצות למוסך יונדאי מומלץ באיזור פ"ת ומסביבה לה? תודה

אגב, שכחתי לציין, אבל יש המון נקודות לבנות על השמשה הקדמית שמסרבות לרדת. זה כמעט מרגיש שאלה נקודות בתוך הזכוכית עצמה. למישהו יש מושג מה זה? חומר שנשאר מהמדבקות שהם מדביקים אולי על הרכב? איך מורידים דבר כזה?

פורסם

זה הסיכונים בלקנות רכב השכרה לשעבר. קנתה קנתה לא נורא, אין מה לבכות על חלב שנישפך.

לגבי ההגה הקשה, זה לא מדד מדוייק להשוות מול רכבים אחרים אלא מול רכב מאותו סוג ואותו שנתון מומלץ. בכל מיקרה בדוק מפלס שמן הגה אם תקין. לגבי קפיצת הרכב מהמקום, בדוק תושבות מנוע וגיר אם תקינות.

בעניין משיכת ההילוכים, תבדוק אם כפתור OVER DRIVE לחוץ.

בעניין האדים קח פן ונסה מהחלק החיצוני לייבש את החלון של הסקאלה שהפן על חימום רק לא קרוב מידי.

:)
פורסם

תודה על התגובה. אני אגיד לה לקחת את הרכב למוסך ושיבדקו את כל הדברים הנ"ל. רעיון מעולה עם פן! אני אנסה ואחזור עם תוצאות.

עדיין אשמח לקבל הפנייה למוסך טוב ליונדאי באיזור פ"ת

• ספונסר פורום
פורסם

זה לא רעיון טוב לחמם את הפלסטיק השקוף של לוח השעונים, זה עלול ליצור עיוותים בפלסטיק ואף לגרום לו לנזק בלתי הפיך. אני לא חושב שמדובר באדים על לוח השעונים וזה משתי סיבות עיקריות. קודם כל את לוח השעונים מכסה פלסטיק, שבאופן טבעי מתקרר פחות מזכוכית ולא לא נוטה למשוך אדים. שנית, לוח השעונים אינו אטום הרמטית ואדים יכולים לצאת מלוח השעונים בלי שום בעיה.

בדרך כלל בעיות כאלו נובעות מחומרי הניקוי בהם משתמשים במכוני שטיפה. אם אי אפשר לנקות מבחוץ אז צריך לפרק את לוח השעונים ולנקות מבפנים.

לגבי ההגה הרועד - נשמע כמו בעיה של איזון גלגלים שאפשר לעשות בכל פנצ'ריה מתחילה. זאת לא סיבה להתרגש.

לגבי תיבת ההילוכים, דוושת הגז וההגה - יכול להיות שאתם פשוט לא רגילים לרכב ולהתנהגות שלו.

אני לא חושב שיש סיבה לגשת למוסך, ובכל מקרה אם אתם רוצים לקבל החזר על עלות התיקון מאלדן כדאי שתפנו קודם אליהם. יש להם נציגה שכותבת בפורום מידי פעם, שווה לפנות אליה ולראות אם היא יכולה לעזור לפני שרצים למוסך.

פורסם

לפי דעתי אל תלך למוסך שלך תלך לאלדן והם יפנו אותך למוסך שלהם בגלל שיש להם מוסכי הסדר שהם עובדים איתם,

להם העלות תהיה יותר זולה מאשר מוסך אחר, אבל הם יכולים גם להתנער מאחריות מאחר שחברה שלך לא עשתה בדיקה

לרכב ובגלל זה זה על אחריותה בלבד אם אני לא טועה הם מחתימים לפני מכירת הרכב שלא תבואו אליהם בטענות,

תגיד לפני כמה זמן היא קנתה את הרכב?

פורסם

עזרה, תודה על התגובה. אינני מתרגש, רק רוצה לטפל בעניין כראוי. לגבי ההתנהגות של הרכב - לכן שאלתי כאן. אין לי ניסיון כלל עם יונדאי. הייתה לי מאזדה 3 ליסינג וכרגע אני נוסע על שירוקו ידני 160 כ"ס, ככה שקשה לי לדעת :)

לירן, אני אסתכל על כל הניירת שלה. היא אומרת שיש לה את "היסטורית הטיפולים" ביד ורשום שם שהרכב עבר 5 טיפולים (הגיוני עבור הקילומטראז') ובכל טיפול שלא הוחלפו ברקסים. קצת מוזר עבור רכב שעבר 82 אלף, לא? אני אחכה עד שאני אראה את המסמכים מאוחר יותר. לאחר מכן, נעשה הכל מסודר ונפנה לאדלן. הטיפולים היו במוסך פאר בהרצליה פיתוח (מורשה). היא רכשה את הרכב לפני כמה ימים.

פורסם

בעבר הייתה לאבי סוזוקי בלנו, גם לו נוצר מצב שהפלסטיק של הלוח שעונים נהפך להיות כמו שתיארת.

זה נוצר בבלנו משימוש בחומר לא נכון על הפלסטיק, ולכן זה אכל את הפלסטיק ונוצר מצב כזה.

שום דבר לא הוריד את זה, הוא נאלץ להחליף לפלסטיק חדש.

יכול להיות שגם אצלה המצב הוא כזה ולא שיחקו בלוח שעונים בכלל {גם הנקודות על השמשה כנראה גם מזה}.

פורסם

מבחינת היגיון, לדעתי אין לבוא בטענות .. לא עשיתם עליו נסיעת מבחן - או שהם כן עשו ולא הבחינו בדברים הללו

או שכן הבחינו וזה לא הזיז או לא יודעת מה

וגם לא לקחתם לבדיקה חיצונית שהוכיחה פגמים כאלו ואחרים

תחשוב לרגע שקנית רכב פרטי.. אם לא עשית בדיקה וקנית - אין מה לעשות, אתה לא תלך לאותו בן אדם ותגיד לו למה הרכב ככה

ואם היית לוקח ומגלה פגמים - לא היית קונה או לחילופין, מתמקח או וואטאבר ..

Peugeot 206 1.4 automatic '01

פורסם

שלום maxxymus

אני עובד בחברת אלדן 3 שנים

לטענה הראשונה שלך, שההגה רועד ואלדן טוענת שהצמיגים חדשים:אלדן משתמשת בצמיגים בחברות מוכרות, ובצמיגים סינים הם לא משתמשים.

אלדן נותנת אחריות על כל רכב שנמכר, תוכל לדרוש שהרכב יכנס לבדיקה ויבצעו כל מה שתבקש.

הגה קשה:יונדאי גטס חביבי לא האודי A6, ועוד רכב שהיה בהשכרה אל תשכח כמה נהגים נהגו ברכב בצורה מחפירה.

אדים בלוח שעונים:אלדן מבצעת שטיפת דורשאי זאת אומרת שטיפה מיוחדת לכל הרכב,כולל פנים הרכב,הרכבים מטופלים במוסכים מורשים בלבד ונירשם קילומטר מדויק בפתיחת כרטיס,תוכל לבקש מאחד הנציגים של אלדן להוציא לך היסטוריה של הרכב מהחלפת צמיג,ועד ביקורת בטיחות,כולל תיקוני פחחות.

מקווה שעזרתי נירן.

פורסם
שלום maxxymus

אני עובד בחברת אלדן 3 שנים

לטענה הראשונה שלך, שההגה רועד ואלדן טוענת שהצמיגים חדשים:אלדן משתמשת בצמיגים בחברות מוכרות, ובצמיגים סינים הם לא משתמשים.

אולי בסינים הם לא משתמשים, אבל בצמיגים מתוצרת טאיוון הם כן.

ומבחינתי אין הבדל.

לפני שנה היה לנו רכב של אלדן, אשר באמת טופל במורשה היבואן.

אבל כאשר הרכב נשלח להחלפת צמיגים, הורכבו עליו צמיגי FEDERAL מזעזעים.

שתי דקות אחרי שהרכב עזב את הפנצ'ריה הוא החליק בכיכר במהירות 20 קמ"ש (בכביש יבש).

חזרנו לפנצ'ריה ושאלנו בקשר לטיב הצמיגים.

התשובה היתה " זה מה שאלדן נותן".

אולי חברת FEDERAL היא חברה מוכרת, אבל הצמיגים שלה, לפחות חלק מהדגמים, פשוט סכנת נפשות.

ממה שאני זוכר, הקפיצה בלחיצה ראשונה על הגז אופיינית לגטס. צריך להתרגל ללחוץ בעדינות, ואולי בכלל לא ללחוץ בנסיעה לאחור - לתת לרכב לזחול ללא הלחיצה.

ההגה גם כן זכור כלא קל. ועוד משהו - בירידות חשוב מאוד להוריד הילוך (או ללחוץ על OVER DRIVE), אחרת הבלמים יתחממו.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אמורה להיות לכם אחריות אצל היצרן, אצלי באופן אישי בגטס (שבמקרה גם מקורה מאלדן) הייתה אחריות של 3 חודשים מהיצרן (ואלדן נתן עוד 3 חודשים), וכפי שידוע לי, זה כולל את המנוע ואת הגיר, ככה שזה שווה בדיקה.

ברוורס בגטס (להבדיל ממכוניות אחרות אולי), אין צורך ללחוץ על הגז, הרכב עף כשהוא עושה רוורס.

לגביי הרעידות בהגה - זה נמצא גם אצלי בבדיקה (חיצונית), ביצעו כיוון פרונט והחלפת משולשים במסגרת האחריות ומאז ההגה יציב ואין שום בעיה איתו, תממש באחריות!

ההגה הוא הגה הידרואלי, אני דווקא אוהב את ההגה הזה, הוא מרגיש הרבה יותר מתוקשר מרוב הרכבים המשפחתיים שזוכים להגה חשמלי חסר תחושה וקל מדי.

מה שטוב אצל אלדן, זה שהם מטפלים במוסכים המורשים של יונדאי. ואת הברקסים תחליפו דחוף, גם אני החלפתי את הברקסים הקדמיים במלואם ואת הרפידות מאחור, הבלימה השתפרה באופן משמעותי, ואני לא הייתי מתפשר על העניין הזה, כי זה צד בטיחותי וחשוב!

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

מניסיוני על גטס, לפחות מבחינה תיבת ההילוכים והגה הכוח - ככה זה.

בדיוק נהגתי לפני מספר ימים על גטס של ידידה וממש עיצבנה אותי דוושת הגז הסופר רגישה שפשוט

מעיפה את הרכב קדימה.

הגה הכוח מרגיש די קל אבל פחות קל נניח מרכבים אחרים שעליהם נהגתי.

לדעתי - אין סיבה לדאגה, הרכב שנהגתי עליו הוא במצב טוב למדי.

אגב, גם תגובות התיבה הרגישו לי דומות למה שאתה מתאר.

במילים אחרות - אני לא מת על הרכב הנהיגה ברכב הזה.

חובב מכוניות מושבע. עזבו חובב, שרוף!

• תוכן חדש...