Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5581 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן.

אני אתחיל ואומר שמוסטנג זה חלום חיי, אני מפנטז על הרכב הזה שנים.

לצערי, אחרי בירור עם פורד, התחוור לי שאין שום אפשרות לייבא לארץ מוסטנג חדשה (2011), הסוכנת אמרה לי שבגלל שהרכב לא עומד בתקינה האירופאית (ומסתבר שגם באירופה אין מוסטנגים) אין אפשרות לייבא לארץ.

עד ינואר 2009 היה אפשר להביא לארץ מוסטנג, ולהתאים אותו לתקינה האירופאית (משהו עם הפנסים..) ומ2009, משרד התחבורה לא מאשר לעשות את השינויים האלה.

קראתי באיזשהי כתבה שכנראה ב2014 יתחילו לשווק מוסטנגים לאירופה.

אני לא רוצה יד2, אני רוצה רק חדשה, ולכן ככל הנראה אני אאלץ לוותר על החלום לבינתיים.

אז... אני מחפש עכשיו רכב חדש, שיעלה על הקריטריונים הבאים:

• רכב חדש בלבד, חשוב לי מאוד.
  • עד 200,000 שקלים, אפשרי שהוא יחרוג ב2-5 אחוזים.
  • רכב ספורט - לא רודסטאר! שיהיו לו לפחות 4 מושבים.
  • עדיפות ל5 מושבים, ועדיפות ל4/5 דלתות. (לא חובה) אם היה לי תקציב מספיק כנראה הייתי הולך על אסתי.
  • שיהיה סקסי!

חשבתי על כיוון הקמארו, אבל הבנתי שהוא נמכר בסוכנות בסביבות 250,000 וזה קצת חורג לי מהתקציב.

אני לא שולל ייבוא אישי של רכב שלא נמצא בארץ... אני אפילו די בעד, אם יהיה לי רעיון לרכב כזה.

סתם דוגמא לרכב בסיגנון, Toyota Celica... אני יודע שהפסיקו את הייצור שלו, אבל זה לדוגמא, רכב שאף פעם לא נמכר בארץ, וכן יש אפשרות להביא אותו מחו"ל.

נכון לעכשיו, אני שוקל ללכת על הסיאט ליאון קופרה.

זה נראה הרכב הכי פסיכי שיש עם תג מחיר של עד 200K.

ידני - 6 הילוכים.

240 כ"ס

0-100 ב6.4(!!)

צריכת דלק ממוצעת של 12(שוב !!)

5 דלתות, ומגיע עם איבזור נרחב.

יש גם את הקופרה R, אבל זה להוסיף 40,000 שקלים בשביל עוד טיפה כוח (סה"כ מעלה את התאוצה ל6.1)

אז.. חוץ מזה, יש למישהו עוד רעיון לרכב בסיגנון?

חשבתי גם על השירוקו, אבל קצת התאכזבתי מהנתונים שלו, עם כל הכבוד לזה שהוא יפה.

וגם רואים אותו כמו חרא ברחוב.

ואם יש למישהו מושג כמה אמור לעלות ייבוא של צ'אלנג'ר חדשה, אם זה אפשרי (אני יודע שיש כמה בארץ), אני אשמח לשמוע.

אשמח לייעוץ!! תודה מראש.

פורסם
קילו למה הנתונים של השירוקו לא טובים אחי??

לפי מה שידוע לי, יש 4 דגמים.

בהנחה ואני הולך על הדגם שהכי קרוב ל200K, שזה הTSI DSG, שעולה 173K

הוא נותן לי בסה"כ 160 כ"ס (יש את זה גם בB4 רגילה) ו8 שניות.

ייתרון קטן בצריכת הדלק, 15.8

אי אפשר להשוות את ה8 שניות שלו ל6.4 של הקופרה.

אפילו אם נלך על הדגם ההכי חזק, של ה2 ליטר, שעולה 207K.

יש לו 200 כ"ס, ומאיץ ב7.1

עדיין, חלש ביחס לקופרה, והקופרה יותר שימושית מבחינת נוחות - 5 דלתות.

אולי אם היה את השירוקו R בארץ, זה היה יכול לתת פייט, אבל בטח זה היה עולה הרבה יותר מהקופרה.

תקנו אותי אם אני טועה פה איפשהו.

פורסם

אם אתה רוצה ביצועים - לך על הקופרה. בתג מחיר של עד 200,000 ש"ח (במידה ומדובר בחדש) אין לה מתחרים ועם עדכון תוכנה אתה עובר את ה300 כ"ס.

חוץ מזה,אין גם כמעט הבדל בין הקופרה לR חוץ מקולר יותר טוב (של S3) תוכנת ניהול שונה, כיול מתלים שונה וזהו בגדול.

פורסם

מאיזה רכב אתה יורד שאתה מתעניין ברכבים חזקים שכאלו?

נתון ה0-100,הספקים ועוד דברים שכתובים על הדף לא משקפים שום דבר.

הליאון אמנם פרקטית עקב התצורה שלה ומספר הדלתות,אל תצפה לנוחות,הרכב מכוייל בצורה נוקשה.

אתה לא מוסיף 40 אלף ש''ח על 25 כ''ס,ישנם שינויים נוספים גם באבזור וגם במכלולים שמקצינים את הספורטיביות של הליאון.

קפצת ממוסטנג לאסתי,קופרה,שירוקו כאשר כל אחת מהן הוא רכב שונה בתכליתו והתנהגותו.

לB4 אמנם הספק זהה לשירוקו אך הוא אטמוספרי ושונה מאוד הן בזמינות הכוח ובכלל באופיו,בשידוך לתיבת הDSG מתקבל רכב(שירוקו) זריז וחסכוני שנוסעים בו רגוע.

אל תקח ברצינות את נתוני צריכת הדלק של היצרן ,הם לרוב אופטימיים!

אני הייתי בודק אלפא ג'ולייטה ידנית,תהנה מרכב נאה,מיוחד,ישמור לך על הרישיון ועל החיים,עם הזמן תשתפשף ותשתדרג

פורסם
מאיזה רכב אתה יורד שאתה מתעניין ברכבים חזקים שכאלו?

נתון ה0-100,הספקים ועוד דברים שכתובים על הדף לא משקפים שום דבר.

הליאון אמנם פרקטית עקב התצורה שלה ומספר הדלתות,אל תצפה לנוחות,הרכב מכוייל בצורה נוקשה.

אתה לא מוסיף 40 אלף ש''ח על 25 כ''ס,ישנם שינויים נוספים גם באבזור וגם במכלולים שמקצינים את הספורטיביות של הליאון.

קפצת ממוסטנג לאסתי,קופרה,שירוקו כאשר כל אחת מהן הוא רכב שונה בתכליתו והתנהגותו.

לB4 אמנם הספק זהה לשירוקו אך הוא אטמוספרי ושונה מאוד הן בזמינות הכוח ובכלל באופיו,בשידוך לתיבת הDSG מתקבל רכב(שירוקו) זריז וחסכוני שנוסעים בו רגוע.

אל תקח ברצינות את נתוני צריכת הדלק של היצרן ,הם לרוב אופטימיים!

אני הייתי בודק אלפא ג'ולייטה ידנית,תהנה מרכב נאה,מיוחד,ישמור לך על הרישיון ועל החיים,עם הזמן תשתפשף ותשתדרג

לגביי הנוחות שליאון, אני מתכוון לקבוע נסיעת מבחן... להרגיש אותה, איך היא תשמש אותי ביום-יום...

אני יודע שהמוסטנג/אסתי/קופרה/שירוקו מכוניות שונות, אבל אין לי העדפה ספציפית כרגע לרכב.. חוץ מהמוסטנג, שכמו שאמרתי, זה החלום שלי. שאני כנראה אוותר עליו כרגע. בדיוק בגלל זה כתבתי את הפוסט כאן, כדי לקבל כיוון על איזה רכב ללכת.

אני כרגע נוהג על משפחתית רגועה, כבר 4 שנים. ואני רוצה להשתדרג לרכב עם קצת יותר סוסים במנוע.

השירוקו נראית לי נורא צפופה... יש למישהו מושג איך היא מבחינת ישיבה? גם מאחורה... זה 4 מושבים או 5?

ועל הג'ולייטה גם חשבתי, יש לי אחת ברחוב (תלתן-ירוק) כך שאני רואה אותה כל יום... ולא הכי התלהבתי מהעיצוב החיצוני שלה, היא לא מקרינה קשיחות יותר מידי.

עכשיו כשראיתי סירטון עליה, היא נראית יחסית יוקרתית מבפנים, אז יש מצב שאני אעשה גם עליה נסיעת מבחן...

יש עוד המלצות באיזור?

פורסם
רק שתדע שיש רק את הקופרה R לנסיעת מבחן.

בוודאות? כי באתר שלהם מופיע "נסיעת מבחן" בעמוד של הקופרה...

בכל מקרה, השארתי להם פרטים, שיחזרו אליי לגביי הנסיעת מבחן...

גם בקופרה R אני אשמח לנסיעת מבחן, לראות איך הרכב בנוי ומרגיש...

פורסם

ג'ולייטה של אלפא נכנסת בתקציב אם אני לא טועה, היא מדהימה, סקסית, יחסית חזקה. הייתי בודק אותה. זה רכב עם נוכחות יפה מאד על הכביש אבל לא מוחצנת כמו בקופרה.

שמעון תמיד היה חזק בלחיצות, עוד כשהיתה לו המאה שש ראלי היה עושה רכבות מטבריה לת"א.
- רזמל על שמעון פרס :-D
פורסם
יש לי הרגשה שיש לך רשיון מיותר. התעניינות בנתון 0-100 מצביע על כך בבירור.

8)8)

ולגביי הג'ולייטה, כבר דיברתי עליה... אני לא כל כך התלהבתי מהמראה החיצוני שלה, אבל אני שוקל לעשות גם עליה נסיעת מבחן...

פורסם

אם ידני אינו מפריע לך וסמל סיאט בחזית הרכב לא גורם לך להרגיש נחות כמו האלו של הביוקר אז בהחלט אני ממליץ לך על כזו.

חיפשתי רכב בתקציבים דומים בדרישות דומות(התפשרתי בסוף בגוף הביצועים לטובת אחזקה נוחה) אבל עד לפשרה דווקא השירוקו הייתה הכי רלוונטית ה2ליטר עולה יותר ממה שציינת על הכביש אגב.

מכיוון שאני הייתי מעוניים באוטומת זו הבחירה-באם לא היה מפריע לי ידני אחרי הסיבוב בסיאט בהחלט הייתי ממליץ החסרון היחיד שהיה לי הוא שהכל טוב ויפה היא חזקה ומתנהגת ואפילו מאובזרת אבל בכל סיבוב ראש מגע יד וכד' זה הרגיש לי זול מדי ל200K אם אתה לא מחמיר בעניין איכות הבנייה וחומרים ולא מעוניין להיות טווס עם סמל סטטוס זה הרכב שלך.

חשוב לי לציין שכל מה שנאמר פה בהחלט לא מזלזל בסיאט ואני ממליץ עליה לא בציניות בכלל רק מציין את ההסתייגות הקלה שהייתה לי מאיכות הבנייה ואת זה שהמותג אינו נחשב למשהו יוקרתי בעיני אחרים כמו המתחרות שהוא ציין .

(כן יש אנשים שקונים אוטו עם סעיף דעת קהל ברשימה שלהם.)

פורסם

שים לב שכשאתה עושה נסיעת מבחן על הג'ולייטה אתה עושה על גרסת ה170 / תלתן ירוק. ה120 מרגישה עגלתית משהו.

השירוקו חביבה מאוד, לא צפופה במיוחד (בהנחה ואתה לא מתכנן להסיע את כל המשפחה במושב האחורי, כן?) אבל לטעמי קלסטרופובית משהו.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם
אם ידני אינו מפריע לך וסמל סיאט בחזית הרכב לא גורם לך להרגיש נחות כמו האלו של הביוקר אז בהחלט אני ממליץ לך על כזו.

חיפשתי רכב בתקציבים דומים בדרישות דומות(התפשרתי בסוף בגוף הביצועים לטובת אחזקה נוחה) אבל עד לפשרה דווקא השירוקו הייתה הכי רלוונטית ה2ליטר עולה יותר ממה שציינת על הכביש אגב.

מכיוון שאני הייתי מעוניים באוטומת זו הבחירה-באם לא היה מפריע לי ידני אחרי הסיבוב בסיאט בהחלט הייתי ממליץ החסרון היחיד שהיה לי הוא שהכל טוב ויפה היא חזקה ומתנהגת ואפילו מאובזרת אבל בכל סיבוב ראש מגע יד וכד' זה הרגיש לי זול מדי ל200K אם אתה לא מחמיר בעניין איכות הבנייה וחומרים ולא מעוניין להיות טווס עם סמל סטטוס זה הרכב שלך.

חשוב לי לציין שכל מה שנאמר פה בהחלט לא מזלזל בסיאט ואני ממליץ עליה לא בציניות בכלל רק מציין את ההסתייגות הקלה שהייתה לי מאיכות הבנייה ואת זה שהמותג אינו נחשב למשהו יוקרתי בעיני אחרים כמו המתחרות שהוא ציין .

(כן יש אנשים שקונים אוטו עם סעיף דעת קהל ברשימה שלהם.)

ועל איזה רכב בסוף הלכת?

פורסם

בסופו של דבר הבנתי שאלו לא ה200K עם סטיה של 10% שהקצתי לעצמי שיחנקו אותי אלה היום יום עם האוטו וכמו שאמרתי התפשרתי על אחזקה נוחה.

חשוב לי לציין שכשאני בדקתי רכבים הג'ולייטה הייתה רק ידנית ולא אוטומת אז בכלל לא עשיתי נסיעת מבחן אני יכול לומר שאם הייתה אוטומת והנסיעת מבחן לא הייתה זוועתית כניראה שזו הייתה הבחירה שלי(בתחילת דרכי זו כמעט הייתה הGT שזכתה בליבי מלבד מחסור עצום בכח).

הבחירה שלי בסופו הייתה בAUDI כשנכנסתי התחלתי לסגור מחירים על הA3 1.8 ויצאתי עם A1 כשהבנתי שבסעיף הביצועי ספורט כבר התפשרתי החלטתי שאני הולך על רכב שגם יהיה הרבה יותר נח לאחזקה של דלק וביטוח ושאני אוכל למקסמם את הייחוד כי ביננו A3 נטחנה כבר בשלל צורתיה ומנועיה ורואים המון כאלה בכבישים מה גם שאת הA1 קיבלתי במעט פחות כסף ובשלל תוספות.

אגב גם הפיג'ו RCZ נפלה בחיקי כשעוד לא היו נסיעות מבחן נפגשתי עם אחד שכבר רכש אותה ואני חושב שזה אוטו שהוא פאן מאוד לנהיגה רק שכח היה חסר לי אם הוא לא היה כזה SHOW OF כניראה שהייתי קונה אותו בסוף מאד נדלקתי עליו רק שאני לא במצב בחיי שזה יהיה נחמד מצידי לנסוע בכזה אוטו שמסובב מבטים אולי כשאני אתבגר קצת .

רכבים בהחלט לא חסר בטח שלא בקטגורייה המעומעמת הזו ובטח שלא בתקציב הזה במקומך הייתי מציב לעצמי סף קבלה לרשימה שאומר שחייב להיות לרכב א ב ג ד ולפסול אוטומתית בלי לפזול את כל השאר אחר כך תעשה נסיעות מבחן אלו שהכי אהבת תריב על המחיר ותקנה מה שנראה ללב שלך ולבנקאי שלך.

יש המון אופציות נהדרות הג'ולייטה השירוקו הקופרה הRCZ כל אחת והחסרונות שלה בסופו של דבר אין כזה דבר מנצחת או האוטו הכי טוב יש אוטו שעבר את תנאי הקבלה שלך ומפה והלאה הלב שלך בחר אותו.

• תוכן חדש...