Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5602 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

הרכב הישן שלי שבק ואני מתלבט בקניית רכב חלופי,

יש במשפחה טויוטה קורולה טרה עם 150k בערך. הרכב במצב טוב מעולם לא התקלקל לא עבר תאונות מטופל בזמן אם לא ממש בטויוטה אז במורשה, אבל בכל זאת מדובר ברכב בן 12. הרכב הוא לשימוש רכב שני - לעבודה ובחזרה - צפוי לסוע מקס' 7k לשנה. מחירון 26.5k.

השאלה שלי:

- כמה עוד ק"מ רכב כזה יכול "לסחוב" ? מבחינת ק"מ. אני לא רוצה להיות במצב שעוד שנתיים שלוש שוב אצטרך להחליף רכב.

- האם יש דברים גדולים שכדאי להחליף ב"גיל" כזה?

- 26.5 זה קצת הרבה לרכב בן 12 לא? אני אישית התפלאתי שזה המחיר, בכל זאת רכב בן 12. לעומתו רכבים מליסינג (קטנים) נמכרים אומנם בכפול מזה אבל בכל זאת מדובר על רכבים בני שלוש ... האם המחיר הגיוני? האם לא עדיף להוסיף ולקבל משהו משנתון "נורמאלי" ? מה סוד הקסם של הרכב הזה שככה שומר על הערך - האם זה מוצדק? הקנייה נראית מפתה בזה שאני יודע איפה הרכב היה (אם כי הנהג סובל מתסמונת הגז-בקרס :-o) ונחסכת ממני הבלגאן של קניית רכב חדש (בדיקה וכו') - מצד שני האם המחיר מוצדק?

תודה רבה!! מקסי.

פורסם

תראה, הכל שאלה שאל תחזוקה שוטפת ושמירה על המכונית, אגב תחלופה של חלקים שמתבלים או מתקלקלים.

150 אלף ק"מ הם ממש כלום בחיי מנוע בנפח כזה. אם טופל כיאות ולא סובל מהתחממות, הוא יכול לסחוב בשקט עד 400 ואפילו 500 אלף ק"מ!!

השאלה שיש לשאול, היא האם יש לך כסף על מנת לרכוש רכב חדש יותר. אגב, גם רכב חדש בכמה שנים, יחייב אותך לטפל ולתחזק.

מצד שני, הטויוטה מוכרת משימוש במשפחתך, זו לא מכונית זרה, וזה יתרון.

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

פורסם

thebaron,

תודה על תשובתך, 400 אלף ק"מ נשמע מרשים.... מעניין לפי נתוני הייצרן מה אורך החיים של המנוע (יש מספר רשמי כזה? האם זה דבר שמפורסם? ). לפי מיטב ידיעתי אין בעייה של התחממות, הייתי נוסע באוטו מדי פעם כשהבעלים היה בחו"ל ולא הבחנתי בבעיות כל שהן. למיטב זכרוני האוטו "סוחב" בסדר פלוס מינוס (לא זוכר בעיות).

לעניין כסף, יש לי אפשרות לרכוש רכב יותר יקר אלא שאני חוסך למטרה אחרת עכשיו :-) אודה ואתוודה שאני לא חובב רכב כך שאם הרכב אמין ובטוח (כמובן לא בסטנדרט של היום) מבחינתי זה מספיק.

פורסם

קורולה עם 150,000 ק"מ לשנתון 98 זאת מציאה, על אחת כמה וכמה שידועה לך ההיסטוריה שלה במשפחה.

לגבי אורך חיים - המכלולים של טויוטה אמינים ובעלי שם עולמי. עם זאת אין לשכוח כי מדובר במכונה בת 13 וכידוע שום דבר לא מחזיק לנצח. על אף זאת לא צפויות להיות הוצאות רציניות ומפתיעות אם תקפיד על שגרת טיפולים מסודרת ושימוש בחלפים מקוריים או תחליפיים איכותיים.

אם הקילומטרז' הוא הדבר היחיד שמטריד אותך - הסר דאגה מלבך. כמו שנאמר, המכלולים העיקריים של הרכבים הללו יכולים לגמוע מאות אלפי קילומטרים בטרם נזקקים לשיפוץ רציני ויקר.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

להבדיל ממה שרוב האנשים חושבים, ההוצאות/נזקים רציניים למכונית בגיל/נסועה כזו אינם במנוע דווקא. אני הייתי חושש יותר מהתפגרות של מתנע/אלטרנטור/ראדיטור וכו'.

בנוסף, טויוטה החוגגת בר מצווה בסכום כזה? נשמע לי לא שפוי ברמות. מניסיון, ניתן להשיג מרצדס מפוארת בגיל/נסועה זהים בתוספת של 10K וההוצאות השוטפות אינן גדולות בהרבה. לטעמי, המחיר לא ממש מוצדק. אם אתה לא זקוק לרכב משפחתי נראה לי כי עדיף לרכוש רכב חדש+מודרני+בטוח+קטן יותר במקום הענתיקה הזאת.

פורסם

המחיר נראה לי טיפה מוגזם - אני קיבלתי מחיר דומה למכונית דומה (סוף שנת הדגם 1998, 158,000 ק"מ) לפני כחצי שנה. המכונית היתה אצלי 9 שנים והתקלות שהיו במהלך שנים אלה כללו צורך בהחלפת תרמוסטט ופקק רדיאטור, וככל הנראה עמדה לפני החלפת בולמי זעזועים. יש לי שכן עם מכונית דומה (דגם 1994, בעיצוב הקופסתי אבל אותה מיכאניקה) - לפי מה שסיפר לי התקלה היחידה משך 17 שנה - להבדיל מטיפולים שוטפים - היתה צורך בחלפת פקק רדיאטור. אין לו שום כוונה להחליף את הרכב.

כנראה שהמחיר של הקורולה נובע מהאמינות המופלגת של סדרה זו, אבל, כאמור, 26.5K נראה לי טיפה מופרז. אבל רק טיפה, אלא אם הרכב עבר לאחרונה סידור יסודי של חלקים נשחקים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
להבדיל ממה שרוב האנשים חושבים, ההוצאות/נזקים רציניים למכונית בגיל/נסועה כזו אינם במנוע דווקא. אני הייתי חושש יותר מהתפגרות של מתנע/אלטרנטור/ראדיטור וכו'.

+1 יש הרבה דברים כמו בולמים שצריך להחליף באוטו ישן

פורסם

עוד 23.5K ואתה נוסע ביונדאי אקסנט 2008, עם 100 אלף ק"מ.

גם 50 אלף ק"מ פחות, גם 10 שנים פחות. נשמע לי כמו דיל יותר אטרקטיבי.

ברכב בן 13 מובטחות לך תקלות שונות ומשונות, גם אם הוא טויוטה והחליפו במשך 17 שנה רק פקק ברדיאטור - מי שמאמין לסיפורי פוגי האלה מפרנס מוסכים תוך כדי תשלום מופרז על הרכב עצמו.

אני אישית עוד לא ראיתי מוסך טויוטה שפשט רגל - וזה כנראה בגלל שהם לא מתפרנסים רק מטיפול 10 אלף ומכירת פקקים לרדיאטור.

פורסם

תשמע, אני מציין את הנסיון שלי. המכונית שלי זכתה לטיפול פעם בחצי שנה (ובהמשך ההוראות השתנו לפעם בשנה), הםפרנסה העיקרית היתה של הפחח כיון שהיתה לי נטיה לספוג מכות מאחור ברמזורים, לפחות 4-5 פעמים במהלך 9 השנים. לפחות לגבי הרכב שלי לא מדובר בסיפורי פוגי אלא בנסיון. ד"א - לחם שלי, שמכר לי את אותה קורולה, יש קורולה שמתקרבת לגיל 10 וגם ממנו לא שמעתי על בעיות מיוחדות, אבל גם לא תחקרתי אותו בעניין.

מעבר לכך - ההצעה שלך להוסיף 23.5K ש"ח קצת הזויה - מילא אם היית מציע להוסיף 2.5K - אבל להכפיל את התקציב? למה לא לרבע אותו ולרכוש מאזדה 2 חדשה או משהו דומה? לבחור יש תקציב מוגבל, הצעה מפתה, והוא צריך להחליט. וכמובן - ברכב בגיל כזה גם אם היה מטופל ולא עשה בעיות עד כה כמובן יכולות (וצפויות) לקרות תקלות נוספות, רק שכנראה הסבירות להן נמוכה מאשר בדגמים אחרים באותו גיל.

דבר נוסף שרמזתי עליו קודם אבל עכשיו אני אפרש: מתי הרכב זכה לטיפולים שוטפים יחסית יקרים - כגון החלפת רצועת תזמון (עם כל הנספחים) או סט צמיגים, או רכיבים דומים אשר מצריכים החלפה שוטפת אבל עלותם יקרה? אם הרכב זקוק לסט צמיגים ולהחלפת רצועת תזמון המחיר האמיתי כבר אינו 26.5K אלא הרבה יותר, אבל אם ההטיפולים בוצעו בשנה האחרונה יש סיכוי טוב לשקט.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כיום הכפלת תקציב בסכומים כאלה אינה משימה בלתי אפשרית, ולפעמים עדיף להחזיר מדי חודש 400 ש"ח ולנסוע באמינות ובשקט, מאשר לקנות רכב ישן ולפרנס מוסכים.

רשימה קצרה של חלפים שיכולים בכיף להתפגר ברכב ישן (גם בחדש, אבל ביתר סבירות בישן):

בולמ"ז.

רדיאטור.

צנרת.

חימום פנימי.

מזגן.

אלטרנטור.

סטארטר.

ציריות.

ועוד תקלות חשמל כיד הדימיון.

יש גם פונקציה של מזל, זה ברור לי - אבל מספיק שהחימום הפנימי נדפק, והופס, הלכו 1500 שקלים. או שתיסע קפוא.

מזגן ורכיביו? עוד 2000 שקל. לא תשלם??? תשלם כמו גדול.

וגם על כל היתר...

ובסוף, אפילו אי אפשר למכור במחירון רגיל - כי מי ישלם 20 אלף שקל על קורולה בת 15...אז מה הועילו חכמים?

פורסם
עוד 23.5K ואתה נוסע ביונדאי אקסנט 2008, עם 100 אלף ק"מ.

גם 50 אלף ק"מ פחות, גם 10 שנים פחות. נשמע לי כמו דיל יותר אטרקטיבי.

ברכב בן 13 מובטחות לך תקלות שונות ומשונות, גם אם הוא טויוטה והחליפו במשך 17 שנה רק פקק ברדיאטור - מי שמאמין לסיפורי פוגי האלה מפרנס מוסכים תוך כדי תשלום מופרז על הרכב עצמו.

אני אישית עוד לא ראיתי מוסך טויוטה שפשט רגל - וזה כנראה בגלל שהם לא מתפרנסים רק מטיפול 10 אלף ומכירת פקקים לרדיאטור.

למה רק להכפיל את סכום הקנייה המקורי? אפשר לשלש אותו ולקנות ספארק חדשה מהניילונים.

מי שאין לו כסף ומוגבל תקציבית מחפש את התמורה הכי טובה לכסף ועד 30K ש"ח אין מציאות, חד וחלק. אני אעדיף טויוטה ישנה על פני כל רכב אחר בתקציב נמוך (ולא כי אני פריק של טויוטה פשוט כי אין שום רכב שאפשר לסמוך עליו כמו יפנית שמורה ומטופלת של שנות ה 90).

לגבי מוסכים של טויוטה - אל תדאג, אף אחד מהם לא פושט את הרגל כי:

א. יש מספיק אנשים שמעדיפים את הראש השקט של מוסך מורשה.

ב. טויוטה הייתה אחד ממותגי הרכב הנמכרים בארץ וגם היום היא גבוה בטבלה.

ג. מחירי החלפים של טויוטה מופרזים ונטולי כל קשר למציאות. אחוזי הרווח שלהם חסרי פרופורצייה.

רשימה קצרה של חלפים שיכולים בכיף להתפגר ברכב ישן (גם בחדש, אבל ביתר סבירות בישן):

בולמ"ז.

רדיאטור.

צנרת.

חימום פנימי.

מזגן.

אלטרנטור.

סטארטר.

ציריות.

ועוד תקלות חשמל כיד הדימיון.

ובסוף, אפילו אי אפשר למכור במחירון רגיל - כי מי ישלם 20 אלף שקל על קורולה בת 15...אז מה הועילו חכמים?

הייתה לי סטארלט בת 12 (ביום המכירה) ועם 0 תקלות רציניות במהלך כמעט 7 שנות החזקה (אפשר למצוא את הסיכום איפשהו בפורום). כל התקלות שמנית לא הופיעו בה. ה"תקלה" היחידה הייתה חריר זערורי במעבה המזגן שהצריך מילוי גז בתחילת הקיץ שהחזיק כל הקיץ. גם התקלה הזאת הייתה עוד כשרכשתי את הרכב בהיותו בן 5 בלבד (ולדעתי בכלל נבעה מתאונה שהרכב עבר).

אז אולי הרכב שלי היה מקרי קיצוני לאמינות פנטסטית, אבל אין לי ספק שאותן 7 שנים לא היו עוברות על מי מנוחות עם פיאט פונטו או 206 מאותן השנים, הרכבים היחידים שלדעתי שווים היום קנייה עד 30K ש"ח.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

בדיוק...ביום המכירה 8) מסכים איתך שהאמינות נהדרת. האוטו לא זכה למוניטין שלו מהאוויר.

אבל גם הסטארלט שלך התחילה לעשות בעיות, X זמן אחרי הרכישה, עם כל הדברים שהזכרתי כאן.

לגבי התקציב - אפשר להכפיל ואפשר לשלש ואפשר לקנות גם ב-100K, אבל ההצעה שלי עדיין ריאלית - ברכישה מהשכרה אתה כן מקבל אחריות מסויימת על הרכב, כן מקבל יישור קו על חשבון החברה - דבר שאתה לא מקבל בקורולה בת 13.

מספיק שצריך לעשות יישור קו בכמה אלפי שקלים, וכבר אתה רחוק 20K בדיוק מרכב שנת 2008.

עם אופציות המימון שיש כיום, תשלום חודשי של 400 ש"ח לחברת מימון נשמע לי הרבה יותר נעים ונחמד מתשלום חודשי של הסכום הזה למוסך, כשאתה נכנס עם תקלה כזו או אחרת.

פורסם

אני לא יודע אם היא עושה בעיות או לא (ההימור שלי שלא :wink:). רק פעם אחת הזדמן לי לדבר עם הקונה חצי שנה לאחר הרכישה והוא לא אמר שהייתה לו תקלה כלשהיא.

ואם כבר גרוטאות ליסינג, אם פותח השרשור מוכן לרכוש רכב ידני ולהסתפק בסופר מיני הוא יוכל למצוא גטס 2006 במחיר הקורולה.

איתמר.

פורסם

ואם כבר גרוטאות ליסינג, אם פותח השרשור מוכן לרכוש רכב ידני ולהסתפק בסופר מיני הוא יוכל למצוא גטס 2006 במחיר הקורולה.

איתמר.

הגזמת...המצב עד כדי כך חמור בשוק הגטסים????

• תוכן חדש...