Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5598 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בחיפושיי אחר רכב עד 15K נוכחתי לגלות שהספייס זה האוטו שמשלב הכי הרבה בטיחות, חסכון בדלק, שנתון לתקציב ונוח יחסית לאחזקה מבין כל המכוניות שעונות על הדרישות שלי שאותן ציינתי.

לא מחפש כרגע פוזה וגם לא ממש ביצועים. כן חשוב לי שהרכב יהיה זריז בעיר ולא יחנק לי בכביש מהיר על 110-120.

האם אני מפספס פה משהו? האם זה באמת הרכב המשתלם לתקציב?

תודה.

פורסם

ולמצוא אחת שמורה זו בדיוק הבעיה. זה לא הולך להיות קל.

הפיאט היא רכב זול והמחירון שלו צונח מאוד מהר ביחס לרכבים אחרים.

כשהרכב זול, חוסכים בתחזוקה כי חבל להוציא הרבה כסף על רכב שלא שווה הרבה כסף. מכאן המלכוד.

פיאט שלא תוחזקה כראוי תהיה בעלת בלאי גבוה מאוד. יהיו בה תיקונים חאפריים ותהיה לה נטיה להתחממות ולראש מנוע (הפיאטים מאוד רגישים לשימוש בנוזל קירור שאינו איכותי). כך שלבסוף, הקניה בזול עלולה לעלות לך מאוד ביוקר. לא סתם הזול הזה הוא ממש זול.

אל תינעל על פיאט, יש עוד רכבים שיתנו לך תמורה טובה (אפילו יותר מהפיאט) למחיר בתקציב הזה כגון סיאט איביזה, ניסאן סאני ואולי אפילו אלמרה.

פורסם

בעיקרון הבעיה העיקרית היא התחזוקה השוטפת.

לרכבים יפניים ואחרים היצרנים ממליץ לבצע ביקור במוסך וטיפולים שוטפים כול 15 אלף ק"מ כדי למנוע קלקולים עתידיים, הפיאטים בונים את הרכבים שלהם ככה שהטיפול מומלץ כול 30K ק"מ.

אנשים שמומלץ לבצע לרכב שלהם טיפול כול 15K יכולים לדחות את הטיפול עד ל25K הבעיה היא כשמומלץ לבצע טיפול כול 30K גם 50K לא נשמע לחלק מן האנשים כ"כ גבוהה...

פורסם
ולמצוא אחת שמורה זו בדיוק הבעיה. זה לא הולך להיות קל.

הפיאט היא רכב זול והמחירון שלו צונח מאוד מהר ביחס לרכבים אחרים.

כשהרכב זול, חוסכים בתחזוקה כי חבל להוציא הרבה כסף על רכב שלא שווה הרבה כסף. מכאן המלכוד.

פיאט שלא תוחזקה כראוי תהיה בעלת בלאי גבוה מאוד. יהיו בה תיקונים חאפריים ותהיה לה נטיה להתחממות ולראש מנוע (הפיאטים מאוד רגישים לשימוש בנוזל קירור שאינו איכותי). כך שלבסוף, הקניה בזול עלולה לעלות לך מאוד ביוקר. לא סתם הזול הזה הוא ממש זול.

אל תינעל על פיאט, יש עוד רכבים שיתנו לך תמורה טובה (אפילו יותר מהפיאט) למחיר בתקציב הזה כגון סיאט איביזה, ניסאן סאני ואולי אפילו אלמרה.

סתם שאלה, איך ניסאן סאני נותן תמורה טובה למחיר? בזה שהוא משפחתי עם צריכת דלק של משפחתי וחלפים של משפחתי?

לפי ההיגיון הזה, שיקנה יונדאי סונאטה. מחיר רצפה, רכב ענק. אז מה אם צריכת הדלק היא 1:7 במקום 1:15 ברכב קטן.

אם כבר, המתחרה היא פיג'ו 106 למשל, או יונדאי אטוס, או סיריון - אלה רכבים חסכוניים שעלות האחזקה שלהם נמוכה.

לגבי כל היתר - הבעיה הגדולה ביותר עם ספייס היא שהיא זקוקה לטיפול לפי מפרט. אגב, לא מדובר בטיפול יקר, אלא להיפך.

על מה מדובר? פלאגים למשל. במקום להחליף כל 10 אלף ק"מ, יש פלאגים איכותיים שעולים פי 4 אבל מוחלפים כל 40 אלף ק"מ.

כשמגיע הזמן להחליף, כל החאפרים מתקינים פלאגים תחליפיים זולים ודופקים את הרכב.

כנ"ל לגבי נוזל קירור - מוחלף פעם בשנתיים או יותר - ועולה בסביבות 80 ש"ח לפחית נוזל שאותה מוהלים. זהו נוזל מיוחד שמותאם לטמפ' העבודה של הפיאט. כמובן שהישראלי המצוי ישים במקום הנוזל היקר את הנוזל המשובח של אוטו דיפו, מצננול. בדיוק היה במבצע, ביחד עם ג'ילדה.

אז ברור שאם כל האוטו מלא קומבינות, אתה תאכל קש. בתקציב שלך יותר קשה למצוא רכב שמור, אם תוסיף עוד כמה אלפים תוכל לעלות שנתון ולמצוא רכב שמור יותר.

פורסם
סתם שאלה, איך ניסאן סאני נותן תמורה טובה למחיר? בזה שהוא משפחתי עם צריכת דלק של משפחתי וחלפים של משפחתי?

התשובה מאוד פשוטה, לך לאתר יד2 ותחפש ניסאן סאני (גם אלמרה) עד 15K ותשווה לתוצאות של פונטו עד 15K

תמצא שהניסאן סאני המוצעות למכירה הן בידיים מאוד נמוכות, לא חסר יד ראשונה ושניה במחירים האלה.

מאידך, בפונטו הידיים יהיו הרבה יותר גבוהות, שלישית, רביעית ומעלה.

הניסאן מאוד אמינה וגם זולה לתחזוקה. במגבלת תקציב שכזו, בהחלט הייתי שוקל רכישת אחת. עדיף להוציא עוד כמה שקלים על דלק מאשר לקנות רכב שהתחזוקה שלו תתברר כבור ללא תחתית

פורסם

הידיים זה לא פרמטר ברכישה בכלל מבחינתי (אלא אם כן מדובר במשהו קיצוני).

הספייס של אחותי היא יד 2, לרכב שנת 2006 (אחותי יד 3). הרכב מטופל פיקס ובצורה סדירה במוסך מורשה בלבד.

כשהוא יצא למכירה, הוא יהיה יד 3...זה משנה משהו?

אני מסכים איתך שכדאי לחפש רכב שמור ומטופל, אבל זה תקף לכל רכב.

עוד משהו נוסף:

בחיפוש של ספייס עד 15K, מצאתי 286 רכבים. אם מוסיפים את אלה שכתבו "פונטו" במקום "פונטו ספייס מקבלים עוד 39 רכבים.

לעומת זאת - סאני מצאתי רק 108 אקזמפלרים. החדש ביותר משנת 1995.

בפונטו האקזמפלר החדש ביותר היה משנת 2004, אני מניח שבתקציב הזה קונים רכב שנת 2001-2002 עם נתונים טובים.

רכב משנת 95 זה רכב זקן בן 16 - הייתי כבר בסרט עם סובארו ליאונה שהכל הוחלף בה, בורג אחר בורג - ובכל פעם רק שיבחו אותה המוסכים על אמינותה המופלגת, אך רק עשיתי שם מנוי של קבע. פעם ציריה, פעם אלטרנטור, פעם תפוח ופעם קצר.

• תוכן חדש...