Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4958 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בזמן האחרון מצאתי את עצמי יושב מול דפי הפורום, קורא יומני שיפוץ של כלים דו גלגליים. אני מודה ומתוודה שהפרק הדו גלגלי של עברי המוטורי הוא לא מהמפותחים והעשירים שידעה ההיסטוריה. אבל היו מספר הרפתקאות לפני רשיון הנהיגה הנכסף למכונית (איתו נכנסה לחיי הסובארו הראשונה מני רבות...) שזכורות לי לטובה מאיזור גיל 16. בשבוע שעבר כשנתקלתי בעדכון של ליאור ברוך על שיפוץ ההונדה שלו נפלה אצלי ההחלטה סופית. חוסר השקט התחיל לתת את אותותיו וידעתי שהדבר היחידי שיחזיר לי את השלווה זה העברת בעלות + צעצוע חדש בחנייה. התחלתי לשחזר את רשימת הכלים שזכורים לי מאותה תקופה בתור משהו שיצא לי לנהוג עליו וישר חשבתי על האופנועים שהיו לחברים של ההורים שלי במושב אליו היינו נוסעים בכל חופשה:

RV - הכלי הראשון שאי פעם נהגתי בו (בגיל 12 - חוק ההתיישנות כבר חל אז מותר לגלות...) אבל לך תמצא אחד כזה עם רשיונות במחיר שפוי. חוצמיזה שאני לא כל כך בטוח שאני מסוגל לשבת עליו היום בלי שהברכיים שלי יגעו בכידון...

DT50 - הכלי הראשון שהצלחתי לעשות עליו ווילי, אבל למצוא אחד כזה משנת 95 עם רישוי שוב לא המשימה הכי פשוטה.

DR350 - טוב אין מה להגיד, כשאתה בן 16 ונותן גז על דבר כזה בשדות של המושב בחופשת הקיץ אתה מרגיש כמו מלך העולם אבל מכיוון שעד היום לא טרחתי להוציא רשיון מעל A2 ירדתי גם מהרעיון הזה.

ואז, נזכרתי בסאן יאנג. בערך בכיתה י' הגענו סוף סוף לגיל שאפשר להוציא בו רשיון ל50 סמ"ק. הראשון מבין החברים שלי שהוציא רשיון עבד קיץ שלם בשביל לקנות סאן יאנג פיל ביג ובשביל כל החבר'ה התחילה החגיגה. הקטנוע היה עובר מיד ליד וזכורות לי לא מעט נסיעות ליליות של כיף אדיר. ואז ידעתי שזה מה שאני רוצה. פתחתי את יד2 ומצאתי אותו שם מודל 92 עם רשיונות מסודרים ואפילו עם מצבר ובוכנה חדשים. מיד הרמתי טלפון ענה לי בחור בן גילי בערך שמחזיק את הקטנוע משנת 96 (!!!). וידאתי שיש טסט ע"מ להעביר בעלות, התשובה הייתה חיובית ואמרתי לו שהוא יכול להוריד את המודעה. למחרת פגשתי אותו בת"א, העברנו בעלות ויום אח"כ הבאתי אותו הביתה. אני חייב לציין שהבעלים הקודם שלו קצת התרגש וקצת התבעס להיפרד אבל סה"כ שמח מאוד שיש דפוקים כמוני בעולם שמוכנים להוציא כסף על כלי כזה ועוד במטרה לשפץ אותו והחזיר לו את נעוריו...

כשהבאתי אותו הביתה הסובארו הרימה גבה מתחת לכיסוי החורף וגם הדודג' נתנה איזה מבט משתומם תוהה מי זה הפישר הקטן הזה שהבאתי הביתה ועוד עם שני גלגלים בלבד... (חשבון זריז מראה שיש לה בערך פי 70 סמ"ק ממנו...) אבל אצלי היה מרוח חיוך על הפרצוף.

אז נכון, קלאסיקה מוטורית נדירה הוא בטוח לא, מזל שלא כך אני בוחר את הרכבים שאני משפץ... מה שבטוח זה שיש לי פינה חמימה ונוסטלגית בלב בשבילו ועכשיו יש גם את ההתרגשות של תחילת שיפוץ בפעם הרביעית מאז שקיבלתי את "חיידק" השפצת.

כמה תמונות ראשונות של "גיבור" להיכרות ראשונית.

DSC_0001 (Small).JPG

DSC_0002 (Small).JPG

DSC_0006 (Small).JPG

DSC_0007 (Small).JPG

DSC_0009 (Small).JPG

DSC_0010 (Small).JPG

DSC_0011 (Small).JPG

DSC_0013 (Small).JPG

פורסם

תתחדש ותהנה!!

אין כמו לחזור לנעורים :lol:

חיפושית 1971,אאודי 75 ואריאנט 1972,:fadein:

אאודי 80 1974, אאודי 80 1982, אאודי 80 1986, אאודי 80 1988,אאודי 80 1990, אאודי 100 1974 , אאודי 100 1987.

כבר אמרתי שאני חולה אאודי ?

פורסם

בשנת 94 עבדתי כשליח בפצריה ועבדתי עם הפיל ביג היה אחלה כלי עם ריח מיוחד של התערובת . אחד הכלים היה 90 סמ"ק ומדי פעם היתי לוקח אותו למשלוח איזה הרגשה היתה שרכבתי עליו כאילו אני רוכב על CBR

בהצלחה בהמשך השיפוץ

פורסם

מזל טוב,

תהנה מהשיפוץ. כפי שאמר אסף (2 תגובות מעלי) ומניסיוני האישי עם הדרבי, אין כמו שיפוץ של אהבה ישנה. זה מסע במנהרת הזמן וזה שווה כל רגע.

המון בהצלחה.

שלומי

פורסם

אחלה כלי והוא נראה במצב נדיר יחסית לגילו. אז בהחלט לא כלי "נדיר" - אבל בהחלט כלי שהאמינות שלו והפשטות שלו והיותו "סוס עבודה" מגדירים אותו ככלי נעורים אולטימטיבי.

בהצלחה.

?How Can Anything Bigger Be a MINI

פורסם

מגניב!

זה יכול להיות ממש כיף לשפץ כלי כזה למרות שהוא לא ממש נדיר.

מה התוכניות שלך לשיפוץ?

מה עם המדבקות?

צבע?

עד כמה אתה מתכנן לפרק אותו לגורמים?

SUBARU FORESTER SH

ALFA ROMEO 156 TS2.0

פורסם

אני רוצה להגיד לך שזה אחלה קטנוע!

פשוט אמין.

אני נהינתי ממנו והוא שירת אותי מצוין!

אגב הכלי מאוד מאוד פשוט מבחינה מכנית וגם חלקים אפשר להשיג.

60279_145773318793328_100000819816075_208710_2335081_n.jpg

אם שותים לא נוהגים.

פורסם

קודם כל תודה רבה לכל המברכים.

התוכנית היא פירוק "עד העצם", שיפוץ והרכבה.

עד היום הרקע שלי בשיפוץ הוא שיפוץ הסובארו 79 שלי (מכאני, פחחות וצבע וריפוד בעצמי) אבל לא עבדתי "לפי הספר" לפי שיטת הפירוק לגורמים והרכבה מחדש, בעיקר בגלל שזה הרכב הראשון שעבדתי עליו. הרכב השני שעבדתי עליו הוא הדודג' שלי, היא דרשה בסה"כ החזרה לכשירות ולכן גם היא לא שופצה באופן יסודי לפי הספר. בימים אלו אני עובד על שיפוץ הסובארו הארדטופ שלי שם כבר התקדמתי ברמת השיפוץ וביצעתי שיפוץ מכאני מלא שכלל פירוק כל המכאניקה שלה, שיפוץ והרכבה אבל מכיוון שלא ביצעתי פחחות כשהרכב היה מפורק (משיקולי תקציב) הרמה הסופית עדיין לא גבוהה כמו שאני מצפה מעצמי.

חלק ממה שאני רוצה להשיג בשיפוץ של גיבור זה לעלות רמה ולעשות שיפוץ ראשון לפי הספר ומכיוון שמדובר סה"כ בקטנוע זה יהיה אימון מצויין ואני מאמין שאוכל להגיע לרמת 100% או לפחות קרוב לכך.

בשבת האחרונה הפשטתי את גיבור מכל הפלסטיקה ע"מ לקבל תמונת מצב יותר מדוייקת לגבי מצבו המכאני ומידת הסיבוכיות שאני עומד מולה. ת'אמת לא ממש נבהלתי. עשיתי רשימה ראשונית של חלקים שצריך לאסוף ובשביל שלא יהיה לו קר גם הרכבתי אותו חזרה. כל הסיפור לקח לי בערך שלוש שעות (פירוק, כוס קפה, רשימה והרכבה) ורמת הביטחון שלי לקראת השיפוץ עלתה פלאים...

לגבי המדבקות, התוכנית היא לצלם אותן במצלמה איכותית ולשלוח לחברה שהיא מעצבת גרפית ע"מ שתעלה אותן על פורמט דיגיטלי ולהדפיס חדשות על "נייר מדבקה" בבית דפוס.

פורסם

לא מזמן השכן שלי נתן לי אחד כזה בידיוק כדי שאני יניע לו אותו אחרי כמה שנים שהוא שכב!

אופנוע עם צורה מגניבה ביותר..אם אתה צריך איזה תורם איברים בלי הניירות שלו תגיד לי....

vw 1302 super beetle

פורסם

לפני שנים מצאתי אחד כזה זרוק ביער י-ם, כמובן שדאגתי להביא אותו למקום בטוח

יצרתי קשר עם הבעלים, בחורה נחמדה מהצפון דווקא, שלא התחשק לה כל הפרוצדורה

לשחרר את הזעטוט בחזרה אליה, אחרי שעמד כמה חודשים טובים יצרתי שוב קשר איתה

והיא נתנה לי אותו במתנה, כיוון שאסור לי לקבל מתנות סיכמתי איתה על תרומה של

כמה מאות ש"ח ליד-שרה, ואחרי ששלחתי לה את הקבלה, השתעשעתי עם הכלי הנחמד

הזה במשך תקופה, פרט להחלפת פלאג, וחוט הצתה, לא היו בעיות מיוחדות,

עד שמשפחה "רעה" מאד מי-ם החליטה שהניידות שלי פוגעת ב"עסקיה" ושרפה לי

אותו...אולי נישארה לי מראה ממנו, אם כן תקבל אותה במתנה ממני-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

האמת שהרבה אנשים נסעו על הכלי הזה כי אז המבחר לא היה גדול ובתור קטנוע שליחויות הוא היה אמין מצויין ולא גניב.

החזרת גם אותי הרבה שנים לאחור היה לי כזה רק שהוא היה אדום לבן.

שירת אותי נאמנה במשלוחים במסעדה שהייתה לי מס' שנים.

נפח את נשמתו פורק לחלקי חילוף ותם עידן הפיל ביג שלי.

פורסם

יש בבעלותי אחד כזה

לפני מס' חודשים ניסו לגנוב אותו עשו נזק ולא הצליחו.

יש לי אחד לחלקים על מנת להחזירו לתנועה.

נתת לי חשק להשמישו שוב.

בהצלחה בשיפוץ

אבי

פורסם

אתמול היה יום העבודה הראשון על גיבור. על הפרק שתי משימות, פירוק כל הפלסטיקה של גיבור ופירוק כל צמת החשמל.

הפלסטיקה פורקה לחלוטין ואוחסנה במקום בטוח במחסן. חילקתי את החלקים לשלוש קבוצות: חלקים שדורשים שיפוץ קל, חלקים שדורשים שיפוץ רציני ועדיף להחליפם, חלקים שלא ניתנים לשיפוץ / חסרים ויש למצוא תחליפיים. לשמחתי בערך 50% מהחלקים נופלים בקטיגוריה הראשונה והשאר מתחלקים חצי חצי בין האחרות ולכן המסע אחרי תורם/מי איברים מתחיל. כאשר קניתי את הקטנוע קיבלתי איתו מסכה קדמית במצב חדש של אחיו הגדול (90 סמ"ק) ניצלתי את הפירוק של המסכה הקדמית (שהתפרקה לשלושה חלקים שהיו מחוברים אחד לשני באזיקונים) למדידת המסכה החדשה שמתאימה בול, איזה כיף! כמובן שהמדבקה של ה90 סמ"ק תוסר ובמקומה תשוחזר המדבקה המקורית.

צמת החשמל פורקה גם היא ומלבד מספר מעקפים חאפריים היא סה"כ במצבה המקורי. כל הקונקטורים סומנו באזיקוני דגלון לטובת הרכבה מהירה ללא טעויות בהמשך. שיפוץ הצמה לא יהיה משימה מסובכת במיוחד בינתיים גם היא נכנסה למחסן וממתינה לתורה.

השלב הבא הוא הפירוק המכאני תוך מטרה להפשיט את השלדה לחלוטין ולשלוח אותה, את המזלג, הכידון והג'אנטים לניקוי חול וצביעת אפוקסי. מכיוון שלא עבדתי על דו"ג לפני כן אני נתקל פה ושם בכל מיני דברים שהם מעט שונים ולכן אני משתדל לתכנן את העבודה לפני שאני מסתער עם הכלים. עלתה לי שאלה בנוגע לפירוק והרכבה של הכידון: הכידון מחובר למזלג באמצעות שרוול הברגה עם אום אבטחה, איך אני יכול להבטיח שבזמן ההרכבה אחזיר את הכידון לנקודה המדוייקת שלו כך שהוא יהיה מיושר עם הגלגל הקדמי?

ונעבור לתמונות:

1-4 גיבור במערומיו.

5 צמת החשמל.

6 המסיכה הקדמית החדשה.

7-8 תמונות של האיזור בכידון שאני לא בטוח לגבי אופן ההרכבה שלו.

DSC_0060 (Small).JPG

DSC_0061 (Small).JPG

DSC_0062 (Small).JPG

DSC_0063 (Small).JPG

DSC_0066 (Small).JPG

DSC_0059 (Small).JPG

DSC_0064 (Small).JPG

DSC_0065 (Small).JPG

• תוכן חדש...