Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4959 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

איזה יופי! אני שמח שלא רק אני כאן "הדפוק" היחיד שאוהב בין היתר את ה"פלסטיקים" החדשים יחסית, וחושב שיש להם מקום באוסף לא פחות מכובד מהכלים "של פעם"- כי מה לעשות- גם הם יהיו פעם "הכלים של פעם", ואז כולנו נגיד: לו רק יכולתי להשיג אחד כזה- היה לי כשהייתי ילד! אז אני, למי שלא יודע- התחלתי לדאוג לנושא הזה עוד היום- ויש לי כבר באוסף: דינק 50 סמ"כ במצב לא רע (רק פלסטיק הקידמי קצת שבור), שתי ג'ילרות ראנר 50 סמ"כ: שנת 2000 ושנת 97, ושני פיורים (שזה בעצם "המשך" של הפיל ביג)! לגבי הפיל ביג- פעם מישהו רצה לתת לי אותו במתנה, שמחתי כבר- אבל מישהו הזה היה מאד מוזר וכאשר אמרתי שאני רוצה להשמיש את הכלי- נלחץ משום מה (למרות שאני יודע בוודאות שהכקטנוע היה שלו ורשום על שמו), ובסוף לא נתן לי אותו. ואגב- זה כבר הופך להיות נדיר יחסית! בהצלחה בשיפוץ, מקווה שאתחיל גם כן להרכיב משני הפיורים שלי אחד מושלם ויפה!8)

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

תתחדש! קודם כל בהצלחה, באמת כל הכבוד ובהצלחה! נחמד לראות פה סוף סוף מישהו שמתעסק עם קטנוע 50.. אני לא מזמן התחלתי פרוייקט על טייפון 50 ולקראת הסוף.. אם אני לא טועה המכאניקה של הקטנוע שלך זהה למכאניקה של סופר פיור, הונדה דיו, וקימקו דיג'יי אבל אל תתפוס אותי במילה... אם היא כן זהה תופתע לגלות עד כמה מחירי החלקים מאוד זולים.. לי היה קימקו די ג'יי וכל פעם שקניתי לו חלקים יצאתי עם חיוך מהחנות..

volkswagen golf mk2 1.3

volkswagen golf mk2 1.6

Volkswagen golf mk2 1.3

פורסם

קודם כל תבדוק אם השילדה באמת זקוקה לצביעה, היות והפלסטקים מגנים עליה יש סיכוי גדול שרק ניקוי יספיק, שריטה פה ושם לא ממש משנה היות וגם ככה לא רואים את השילדה.

חוץ מזה ממליץ לך לרכוש אגזוז מקורי וחדש, לפי מה שאני זוכר בזמנו האגזוזים ושאר החליפים לסאן יאנג לא היו בשמיים, מצד שני מטרו אי אפשר לדעת איתם כלום.

כמו כן ממליץ על החלפת משאבת שמן, גם היא צריכה להיות זולה, ובכלל תברר מחיר חלקים מקוריים, יתכן ותהיה מופתע.

בהצלחה.

[CENTER][B]The only difference between a man and a boy [/B] [B]Is the size of the Ego and the price of The Toy[/B][/CENTER]

פורסם

אכן, לא סתם פיל ביג- אלא "R"!!! (כל ההבדל היה בלם דיסק מקדימה,אבל אלו היו השנים שהחלום הדו"ג האולטימטיבי היה GSX750R).

גם אני כמוך (נראה שמאותה ש"י בערך:-D ), ובעקבות השרשור של ASAF572 :

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=233185

נדלקתי. גם אני שקלתי רכישת כלי כנ"ל, והפיל ביג בהחלט היה ברשימת המועמדים.

(האמת, שוקל שנית את כל עניין החזרה לדו"ג בעקבות האסון של טל"ש. )

בהצלחה בשיפוץ. בהחלט פרויקט מעניין.

הייתי (במקרה,בעניין אחר) לפני כחצי שנה אצל צור חלפים בסלמה ת"א. יש לו עדיין את כל החלפים לנ"ל. פלסטיקה,מנוע, מה שתרצה.

נתקו

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

היום המשכתי את מלאכת הפירוק של גיבור. כמעט סיימתי לפרק, נשארו לי רק ברגי הצירים של הגלגלים שדורשים פתיחה עם פטיש אוויר, הפטיש שלי הושאל לחבר ובשאיפה אקבל אותו בשבוע הבא ואוכל לסיים את הפירוק. הצעדים הבאים שלי:

1. לאחר סיום הפירוק - ניקוי חול וצביעת אפוקסי לשלדה ולג'אנטים. אני עדיין מתלבט האם להפריד את המזלג מהשלדה או להשאיר אותם משודכים. לדעתי הם לא הופרדו מאז שגיבור "נולד" בטיוואן לפני 20 שנה ואין כל חופש מורגש במיסבים ולכן תחושת הבטן שלי היא להשאיר אותם משודכים, מה דעתכם?

2. הרכבת מכסים על סעפת היניקה ועל חיבור האגזוז לצילינדר וניקוי יסודי עם גרניק וחומר ניקוי מנועים לכל מכלול המנוע והוריאטור. המטרה היא עבודה בסביבה נקייה ונעימה בשלב הטיפול במנוע ובוריאטור.

עם כל הכיף שהפירוק של גיבור מסב לי הרגשתי שאני צריך לעשות עוד משהו מלבד לפרק ולפרק, ולכן התחלתי בניקיונות של חלקים שאוכל להרכיב מיד כשהשלדה תחזור מניקוי חול. כשלב ראשון התחלתי עם מיכל השמן ותושבת המצבר.

קצת תמונות:

1. השלדה מפורקת וכמעט מוכנה לניקוי חול.

2-4. מכלול המנוע לאחר הפירוק ולפני ניקוי.

5-6. בית תושבת המצבר לפני ואחרי.

7-8. מיכל השמן לפני ואחרי.

DSC_0105 (Small).JPG

DSC_0108 (Small).JPG

DSC_0113 (Small).JPG

DSC_0114 (Small).JPG

DSC_0058 (2) (Small).JPG

DSC_0119 (Small).JPG

DSC_0057 (2) (Small).JPG

DSC_0116 (Small).JPG

פורסם

קטנוע מגניב לגמריי.

שיפצתי כזה לפני כ5 שנים .

נדמה לי שעדיין יש לי מכולי וריאטור חדשים זרוקים במחסן .

תהנה מהכלי ומתהליך השיפוץ.

n511193039_276858_1621.jpg

There's no bike too sacred, too slow, too heavy, too ugly, too small or too big that can't be turned into something amazing

פורסם

...

עם כל הכיף שהפירוק של גיבור מסב לי הרגשתי שאני צריך לעשות עוד משהו מלבד לפרק ולפרק, ולכן התחלתי בניקיונות של חלקים שאוכל להרכיב מיד כשהשלדה תחזור מניקוי חול. כשלב ראשון התחלתי עם מיכל השמן ותושבת המצבר.

...

יופי של פרוייקט- המשך לעדכן אותנו.

איך אתה מנקה את הנ"ל?

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

למי ששאל, הניקיונות בוצעו ע"י השרייה במסיר שומנים אסטוניש ומים חמים. לפי ההוראות של ליאור ברוך בשרשור של שיפוץ ההונדה.

פסח הגיע והביא איתו קצת זמן פנוי, הצלחתי "לגנוב" כמה שעות ולקדם מעט את העבודה על גיבור. פטיש האוויר שלי חזר אליי ובעזרתו הברגים הסוררים של הגלגלים נפתחו, הצמיגים נחלצו מהג'אנטים ועכשיו הג'אנטים מוכנים לניקוי חול. המזלג והשילדה הופרדו אחר כבוד ולאחר פירוק מכלול הגלגל הקדמי מהמזלג גם המזלג מוכן לניקוי חול. אמנם העבודה על מכלול המנוע/וריאטור מתוכננת להתבצע רק לאחר שהשלדה תחזור מהניקוי והצבע, אבל לא יכולתי יותר עם פיסות הבוץ והגריז שנפלו ממנו כל פעם שהזזתי אותו ממקום למקום אז הוא עבר ניקוי ראשוני ועכשיו הוא במצב שאפשר להתחיל לעבוד עליו.

הישג נוסף לחופשה הוא רכישת "תורם איברים", פיל ביג 95 יד שנייה עם רשיונות וטסט שנרכש בסכום אדיר של 250 ש"ח + 67 ש"ח העברת בעלות... (מאוד "יקר" הפרוייקט הזה...). הפלסטיקה של ה"תורם" במצב הרבה יותר טוב משל גיבור ובעצם עכשיו אני במצב שחסר לי רק חיפוי הפלסטיק של הכידון מכיוון שגם החיפוי של גיבור וגם של ה"תורם" סדוקים, אני בטוח שאני אצליח להשיג בהמשך...

קצת תמונות:

1. הג'אנטים ערומים מהצמיגים.

2. המזלג לאחר ההפרדה מהשילדה.

3. המזלג לאחר פירוק.

4. מכלול המנוע לפני שטיפה.

5-6. מכלול המנוע אחרי שטיפה.

7-8. "תורם האיברים".

גיבור (187) (Small).JPG

גיבור (174) (Small).JPG

גיבור (185) (Small).JPG

גיבור (165) (Small).JPG

גיבור (188) (Small).JPG

גיבור (189) (Small).JPG

תורם_1 (Small).jpg

תורם_2 (Small).jpg

פורסם

איזה חפוי אתה צריך? הקידמי השחור או הפנימי האפור שתופס את הסקלה?

צריך להיות לי את החיפוי האפור, אני יבדוק מה מצבו...

אני מהצפון אם אתה מעניין אתה מוזמן לבוא לקחת :-D

פורסם

חבל על ה"תורם"- למה לשחוט את הכלי שעדיין עם הרישיונות, ועוד בתוקף?:roll: אפשר למצוא כאלה עם הורדה מהכביש! חוץ מזה- כל הכבוד על ההשקעה!8)

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

הקטנוע הזה היה פשוט וזול לתחזוקה

מאוד חשוב בקטנוע הזה זה לבדוק את משאבת השמן , לעתים קרובות גלגל השיניים שלה (שלמיטב זיכרוני היה מפלסטיק) היה נטחן או רק שן אחת שלו ואז משאבת השמן הייתה מפסיקה לעבוד והסוף ידוע הילדים היו עושים אוברול ולא מבינים איך אחרי כמה מאות קילומטרים המנוע הולך שוב.

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

בשעה טובה השילדה, המזלג, הכידון והג'אנטים חזרו מניקוי חול נצבעו באבקה. כל הברגיה וכו' חזרו מציפוי אבץ. נרכשו ג'ולים חדשים למיסב הכידון ובקרוב מאוד מתחילים להרכיב את מכלול הגלגל הקדמי.

בינתיים קצת תמונות.

גיבור (117).jpg

גיבור (108) (Small).JPG

גיבור (109) (Small).JPG

גיבור (110) (Small).JPG

גיבור (111) (Small).JPG

גיבור (112) (Small).JPG

גיבור (116) (Small).JPG

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

האמת שכן, חסרים כמה פלסטיקים לקראת סיום...

כרגע הקטנוע מכוסה כולו וקבור במחסן אבל בהזדמנות אשתף בתמונות.

• תוכן חדש...