Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צריך עזרה בקניה מEBAY

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5568 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

אני רוצה ליקנות פנסים קידמיים לסובארו שלי אני יכול להזמין בשקט?

או צריך לתת אישור ולעבור על מיספר שלבים במישרד הרישוי?

ומה אתם אומרים על להזמין מוצר מיפן עכשיו?

וזה לא בציניות האם שווה לקחת את הסיכון או לא?

"בחיים כמו במהלך פניה אף פעם אל תעצור!"

Life's too short, we're here for a good time, not a long time. -Colin McRae

פורסם

קודם כל על להזמין מיפן. זה אפשרי רק קח בחשבון שזה עלול לקחת הרבה יותר זמן מהממוצע. לגבי הזמנת חלקים, מכס ושאר ירקות אז הנה תימצטתי את ההליך עבורך כפי שאני עברתי אותו מספר פעמים. שיהיה לך בהצלחה ואני מחזיק לך אצבעות. :wink:

זה הנוהל לגבי הזמנת חלקים לרכב. אני לא מוכס ולא קשור למכס כלל וכלל. בסך הכל אדם פשוט שמזמין חלקים לאוטו שלו. ייתכן שהחבילה שלך לא תיעצר ותגיע אלייך ישירות הביתה ואז הכל סבבה. אבל אם היא כן תיעצר אז הנה מה צריך לעשות בכדי לשחרר את החבילה מהדואר ומהמכס. כל זאת אני אומר מניסיון אישי שעברתי. מתוך מספר חבילות שהזמנתי רק אחת עברה ללא "בעיות". אז או שאני חסר מזל או שרוב החבילות כן נעצרות.

כל חלק לרכב ואני חוזר כל חלק לרכב חייב אישור משרד התחבורה על מנת לשחרר אותו מהדואר. לעומת זאת אני בספק לגבי אטמי ראש מנוע וגומיות למינהם.

ישנן 4 שאלות שצריך לשאול את עצמכם. האם זה רכב אספנות או לא ואם הפריט הוא חלק בטיחותי או לא.

אם מדובר בחלק בטיחותי אז צריך אישור מוסך. אם לא מדובר בחלק בטיחותי כמו מראה, פנס וכיוצא בזה אז אין צורך באישור מוסך אבל צריך שיהיה לחלק תקן ושהוא תקני לשימוש. כלומר, אם זה חלק מתוצרת אירופה צריך שיהיה לחלק סימון CE.

בשני המקרים חייבים להשיג אישור משרד התחבורה.

עוד שתי שאלות שצריך לשאול והן האם הרכב נחשב אספנות או לא אספנות?

רכב אספנות הוא רכב שמלאו לו מעל 30 שנים משנת יצורו. נכון להיום זה כל מכונית או אופנוע שיוצר לכל המאוחר בתאריך המקביל בשנת 1981.

איך מקבלים אישור כזה ממשרד התחבורה?

רכב לא אספנות,

1* על בעל הרכב לצלם את רישיון הנהיגה, רישיון הרכב וצריך כמובן שלרכב יהיה טסט בתוקף.

2* על בעל הרכב לצרף הצהרה של מוסך יבואן שבו הוא מצהיר שהחלק מתאים לרכב המדובר ובנוסף שהמוסך מתחייב שהוא זה שיהיה שיחליף את החלק.

3* יש לצרף צילום של הודעת הדואר ששולחים לבעל הרכב כאשר החבילה נעצרת בדואר.

4* יש לצרף צילום של הקבלה שקיבלתם מהמוכר שבה מראים את סוג הפריט, מחירו ואת שם בעל הרכב על הקבלה.

5* יש לצרף טופס של משרד התחבורה שהוא בעצם טופס בקשה ליבוא חלקי רכב ביבוא פרטי ולא מסחרי.

6* יש לשלוח את כל המסמכים הנ"ל לראובן ברדה בתל אביב בדואר רשום בלבד. את הכתובת המדוייקת ניתן לראות על טופס בקשת היבוא.

את הטופס מקבלים מהלינק של משרד התחבורה כאן.

http://he.mot.gov.il/index.php?optio...s-c&Itemid=132

רכב אספנות. יש לפעול לפי כל הסעיפים. השוני היחידי ברכב אספנות הוא שבסעיף 2 אפשר לקבל אישור שכזה מכל מוסך מורשה משרד התחבורה בניגוד לרכב שהוא לא אספנות שחייב אישור מוסך יבואן בלבד. כלומר אם יש לך מאזדה אתה חייב אישור ממוסך מאזדה מרכזי בלבד הקרוב אלייך ביותר.

לאחר שקיבלת את האישור המיוחל ממשרד התחבורה אתה צריך לפקסס את האישור לסניף הדואר שבו נעצרה החבילה ואז החבילה תישלח אלייך ישירות לסניף הדואר הקרוב. במידה והיא מצריכה תשלום מיסים אתה משלם את זה במקום או במידה ולא מקובל עלייך סכום המיסים אתה יכול לערער ואז תצטרך להסביר מדוע ולמה אתה חושב שהם טעו.

שאלה שנשאלת היא, מדוע מוסך יבואן יטרח לתת לך אישור על כזה חלק כאשר הוא בעצם מפסיד רווח בכך שאתה לא קונה את החלק ממנו ולא בטוח שתרכיב את החלק אצלו. שאלה טובה שדורשת תשובה עוד יותר טובה.

זהו הנוהל להזמנת חלקים לרכב. אם הוא מטומטם או לא זה כבר שאלה לגמרי אחרת.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

תודה על התגובה המהירה.

אבל חייבת להיות דרך יותר פשוטה להזמין את ההגה לא?

למשל אני ראיתי שכמה פה בפורום מזמינים ישירות בלי שום בעיה.

"בחיים כמו במהלך פניה אף פעם אל תעצור!"

Life's too short, we're here for a good time, not a long time. -Colin McRae

• תוכן חדש...