Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5584 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

על איזה רכב הייתם ממליצים מתוך פולקסווגן, סקודה וסיאט? לכולם יש מנועי TSI, שזה אומר ביצועים טובים. אז נשאר סעיף האמינות ואיכות. גולף ולאון יקרים, אז לא באים בחשבון. אבל מה דעתכם על כל השאר? אני מתכוון לכל הדגמים (גדולים וקטנים),

לא מעבר ל-120K.

פורסם

אישית אני ממליץ לך על הפולו tsi 1.2 אחלה רכב ואיכות החומרים איכותית כמו שפולקסוואגן יודעים לעשות לגבי אמינות אין לי מושג אבל ניראה לי שהרכב אמין ומתאים לתקציב שלך ועוד ישאר לך עודף

Volkswagen Polo 1.2 TSI 2011

פורסם

לאון יקרה?

1.2, 1.4, 1.8 TSI ידניות עולות 109, 115, 120 בהתאמה.

לדעתי מדובר באחת העסקאות הטובות ביותר.

חוץ מזה אל תעשה סלט. תגדיר אם אתה רוצה רכב קטן או גדול, ידני או אוטו'.

פורסם

אני מתכוון לקנות רק אוטומת. לכן לאון לא בתקציב.

נשארתי עם אוקטביה, פאביה, פולו, איביזה. מכל אלה רק איביזה נמכרת בינתיים ללא TSI. אבל אולי עדיף לחכות לה. את ה-FLOW שכבר נמכרת עם TSI ממש לא אהבתי מבחינה חיצונית, בדיוק כמו פאביה ספייס. אולי הן פרקטיות, אבל יופי גם לא יזיק.

עכשיו למה אני מערבב אוקטביה עם הקטנות? כי הגרסה הזולה שלה לא בהרבה יקרה מהקטנות המאובזרות. הגודל במקרה זה לא הכי חשוב. הכי חשוב לי תמורה הכי טובה למחיר. אם זה יהיה ברכב גדול, אז אני אלך עליו ואם בקטן, אז עליו. לכולם יש כמעט אותם ביצועים. לכן יש פה עניין של עסקה הכי משתלמת לטווח הארוך. וכמו שהבנתי הם כולם נחשבים רכבים אמינים יחסית.

אז נשארתי עם אוקטביה, פאביה, פולו ואיביזה עם TSI בעתיד.

פורסם

אני אישית עשיתי את הבחירה בפולו tsi כי לדעתי היא נותנת הכי הרבה (בשבילי לפחות כי יש שיחלקו עליי בגלל עניין האיבזור הלוקה בחסר).

הרכב חזק מאוד לגודל מנוע כזה, עשיתי נסיעת מבחן והייתי בהלם איזה האצות הרכב הזה נותן, נוח מאוד! מרגיש טוב על הכביש, חשוב שתעשה נסיעת מבחן על הרכב כי הגיר הוא dsg שזה גיר רובוטי עם קלאץ כפול לי אישית הייתה בעיה בהתחלה בהילוך הראשון אבל זה משהו שמתרגלים אליו אמרו לי אבל אחרי הילוך ראשון (שעובר בהרף עין) הנסיעה כל כך חלקה ויש לך כוח זמין בכל רגע כמעט ככה שעקיפות זה תענוג עם הרכב.

פנים הרכב נראה טוב מאוד ופרקטי מאוד ומבחוץ הוא נראה מעולה לדעתי!

יש שליטה דרך ההגה זה בטיחותי ונוח והרכב עצמו בטיחותי מאוד, בנוסף הצריכת דלק של הרכב לא רעה בכלל.

החסרון היחיד זה שצריך לחכות בערך 3 חודשים עד שהרכב מגיע לארץ אבל זה שווה כל שנייה!

Polo 1.2 Tsi 2011

פורסם

TurboMan, מה היתה הבעיה עם הגיר? למה צריך להתרגל? הרי זה אוטומת רגיל עם, רק עם 7 הילוכים. או שזה משהו אחר, וצריך לתפעל את זה אחרת?

חוץ מזה, בדקת עוד רכבים מהקונצרן? או שהלכת ישר על הפולו?

פורסם

זה turbro לא turbo (: בדיחה פרטית.. לא אמורים להבין..

בעניין הגיר, זה לא אוטומט רגיל זה גיר רובוטי עם קלאץ כפול ומזה אומר? שבעצם כל המכלול של הגיר בנוי כמו ידני אבל במקום שאתה מחליף את ההילוכים יש רובוט שמחליף לך, היתרון בניגוד לגיר רובוטיים אחרים (מזעזעים כמו קורולה לדוגמא) שיש קלאץ כפול ככה שמהילוך שני עד 7 לא הרגשתי העברת הילוך אחת אפילו! והגעתי תוך איזה 4-5 שניות להילוך שביעי נראה לי אפילו לא הצלחתי לאמוד את זה בזמן מרוב שזה היה בטיל! הרכב בכוונה עונה להילוך גבוה כדי לעבוד על טורים נמוכים וזה גם חוסך בדלק.

יש בעיה קטנה שבתחילת הנסיעה (הכוונה שאתה בעצירה) יש מין דיליי קטן עד שהרכב מגיב, סה"כ זה משהו שמתרגלים אליו וגם אפשר לעקוף את זה אם נותנים טיפה יותר גז , מאוד קשה להסביר את זה צריך לעשות נסיעת מבחן כדי להבין.

בדקתי את האיביזה והפאביה ושניהם איכזבו אותי מאוד, האיביזה הרגישה לי בנאלית מידי והשילוב של הגיר עם המנוע היה לא מוצלח בכלל! (אני לא מחפש גיר ידני, בידני זה אחרת) , בנוסף זה טכנולוגיה ישנה ככה שאתה נשאר מאחור וגם הרכב הזה ידוע כרכב לא סחיר( ומי שיקום ויגיד אחרת אני רוצה הוכחות כי עד עכשיו אני רואה רק אנשים שנתקעים עם איביזות ופולואים עפים באוויר אז לא איכפת לי שיגידו מי יודע מה יהיה עוד כמה שנים, נכון לעכשיו פולו יותר סחיר למרות שזה ממש לא קריטריון מהותי שהסתמכתי עליו בזמן קניית הרכב)

הפאביה אמנם זולה יותר אבל לדעתי היא מכוערת, רכב של זקנים עם עיצוב לא ברור.

המכולים המכנים הם זהים אבל ההרגשה בתוך הרכב לי אישית הרגישה שונה, הפולו הרגישה איכותית יותר אולי זה פסיכולוגי.

Polo 1.2 Tsi 2011

פורסם

תודה על התגובה.

אבל תגיד, בגדול זה עדיין כמו אוטומת רגיל, רק העברת הילוכים נעשית בצורה שונה. אני לא מעביר שום הילוך בעצמי, כל זה נעשה אוטומתי. נכון? ההדבל הוא בצבירת מהירות טובה יותר, שקט של מנוע וחיסכון בדלק. אני צודק בכל הדברים?

לגבי האיביזה. אולי כשיגיעו הדגמים עם TSI אז הרכב יתנהג ויורגש אחרת? או שזה עדיין יהיה לא שווה את זה, בגלל שיהיה מדובר באיביזה?

לגבי הפאביה. מסכים שהיא לא הכי יפה ומושכת, אבל נראית אמינה מבחוץ ומבפנים. ואם הנסיעה בה תהיה דומה לפולו מבחינת המנוע והגיר החדשים, אז ניתן יהיה בהחלט לשקול אפשרות קניה שלה. המחירים של הדגמים המאובזרים של שניהם זהים. רק שהבנתי שנסיעה בפאביה נוקשה יותר והיגוי לא הכי טוב. האם זה באמת מאוד משמעותי? לדוגמא כשנסעתי על קיה פורטה, ההיגוי החשמלי היה מאוד לא נוח. אני כמובן אקח אותה לנסיעת מבחן, אבל זה יקח זמן.

פורסם

אכן, כל ההתנהלות בנהיגה היא כמו אוטומט !

אם אתה רוצה להנות מהנהיגה יש לך את המצב טיפטרוניק שאתה יכול לשלוט על העברת ההילוכים ויש לך מצב ספורט שהרובוט לא ממהר להעביר הילוכים וכך אתה כמובן מבזבז יותר דלק כי הרכב נוסע בסל"ד גבוה יותר אבל מצד שני אתה מקבל ביצועים טובים יותר. בוא נגיד שמהחצי שעת נסיעת מבחן שהייתה לי נסעתי על כל המצבים ובאמת שבכל מצב הרכב הזה פשוט חזק!! מפתיע ביותר..

חשבתי על האיביזה tsi אבל זה גם לחכות יותר זמן לרכב וגם עדיין אני מעדיף פולקסווגן על סיאט, אין מה לעשות אבל הרכבים נמכרים באותו מחיר והפולו תשמור מחיר הרבה יותר טוב וגם תמכר מהר יותר, כי נכון לעכשיו יש מוניטין יותר טוב לפולקסווגן ובנוסף הפולו פונה לקהל רחב יותר, בזמן שהסיאט לרוב פונה לצעירים אז הפולו פונה לצעירים מבוגרים בנים ובנות כאחד בייחוד עם העיצוב החדש.

המחיר של הפאביה ברמה המאובזרת הוא כמו של הפולו אבל הפאביה מגיעה מאובזרת יותר אני העדפתי לוותר על האיבזור הזה לטובת רכב יפה יותר וגם אכן לפאביה יש מתלים נוקשים יותר וזה מתבטא בכך שמרגישים את הכביש יותר אבל זה לא משהו שמפריע לכולם רק אתה תוכל לקבוע.

שמע.. גם לי היו המון שאלות ועד שלא עשיתי נסיעת מבחן הייתי כל כך מבולבל

אחרי הנסיעת מבחן הגעתי להחלטה נוקבת, פולו! ופשוט אין שנייה לה (: (כמובן שהכל אינדיבידואלי)

Polo 1.2 Tsi 2011

פורסם

ועוד משהו. האם בפולקסווגן אין אפשרויות מימון? האם הם רוצים את כל הכסף ישר ולא אכפת להם מאיפה אתה מביא אותו? זה מה ששמעתי לגביהם. איך להם שום הסכמים עם הבנקים ולא נותנים אפשרות של תשלומים? כי לדוגמא בסקודה שזה אותו יבואן דווקא נותנים תנאים יחסית נוחים של תשלום. אז זה מוזר שאצל אותו יבואן תנאים שונים בסוכנויות שונות.

פורסם

מי שאמר לך את זה סתם קישקש בלי שום בסיס!

יש אחלה מימון! מצידם תקח את כל הסכום במימון, כמובן שזה תלוי אם הבנק יאשר לך אבל אם אתה לווה טוב ממש לא אמורה להיות בעיה.

יש להם מימון דרך בנק מזרחי וגם דרך בנק לאומי בתנאים יפים מאוד של פריים מינוס חצי אחוז.

לי היה את כל הסכום ורק בגלל שהריבית נמוכה כל כך החלטתי לקחת חלק מהסכום כמימון כי התוכנית חסכון שפתוחה לי היא בעלת ריבית יותר גבוהה ממה שאני משלם במימון ככה ששווה לי להכניס את הכסף לתוכנית חסכון ואז יש לי רווח

Polo 1.2 Tsi 2011

פורסם

נשמע טוב. אבדוק את העניין.

אז אתה הזמנת ועכשיו מחכה לרכב 3 חודשים? האמת שיש אותה בעיה עם אוקטביה. ניתן לקבל רק בעוד 3-4 חודשים. אבל דווקא פאביה יש במלאי.

פורסם

למה ללכת סחור סחור? קבע נסיעת מבחן על כל הפיינליסטיות שלך, לאחר מכן לא מאמין שיהיו לך עוד שאלות.

אגב, "איכות" החומרים בפאביה לא נופלת מה"איכות" של הפולו, אותו מפעל אוסטרי מייצר לשניהם את הפאנלים לסביבת הנהג ולדשבורד, רק בארץ היבואן עשה מVW כאילו סמל סטטוס והצרכן הישראלי אוכל את הבלוף.

(OO=[iIIIII][iIIIII]=OO)

פורסם

כן אני מחכה 3 חודשים, החלטתי לא להתפשר על רכב אחד רק בגלל שאני לחוץ לרכב כי אחרי זה כל פעם שאני אכנס לרכב בבוקר אני אתבאס על עצמי , סתם מיותר! לא קונים רכב כל שנה ולא כל שנתיים (לפחות אני לא ).

יש סיבה שרכבים מסויימים יש במלאי ורכבים אחרים צריך לחכות כל כך הרבה וזה בגלל הביקוש! יש ביקוש מטורף גם בחו"ל וגם בארץ לרכב הזה, שתבין הזמנתי יום ראשון כאשר ביום רביעי אמרו לי שצריכה להגיע אונייה באמצע אפריל ונשארו 5 רכבים וצריכה להגיע אונייה לקראת סוף מאי ששם נשארו יותר רכבים. יום ראשון שהזמנתי כמובן שהאונייה של אמצע אפריל כולה נמכרה ובאונייה של מאי נשארו כמה רכבים (ולא זאת לא שיטת מכירה להלחיץ את הלקוח כי זה באמת המצב בשוק והם אומרים את זה כדי שהלקוחות שלהם לא יתבאסו אחרי זה).

יש מצב שהאונייה שמגיעה בסוף מאי כבר נמכרה לגמרי אז אם אתה רציני לגבי הרכב ולא רוצה להיתקע עדיף לך להזיז עניינים ולבקש נסיעת מבחן ככה תדע איפה אתה עומד.

בעניין של איכות חומרים והרכבה יש כאלה שמרגישים את ההבדל ויש כאלה שלא.. תבדוק בעצמך

Polo 1.2 Tsi 2011

פורסם
למה ללכת סחור סחור? קבע נסיעת מבחן על כל הפיינליסטיות שלך, לאחר מכן לא מאמין שיהיו לך עוד שאלות.

אגב, "איכות" החומרים בפאביה לא נופלת מה"איכות" של הפולו, אותו מפעל אוסטרי מייצר לשניהם את הפאנלים לסביבת הנהג ולדשבורד, רק בארץ היבואן עשה מVW כאילו סמל סטטוס והצרכן הישראלי אוכל את הבלוף.

אז אתה טוען שבחו"ל פולו ופאביה בעלי אבזור דומה עולים אותו דבר? זה ממש לא מה שאני מכיר...

• תוכן חדש...