Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5614 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי.

בתור נהג חדש יצא לי לחשוב על מהות הגבלת 2 הנוסעים לנהג חדש לא מעט - ובאמת הגעתי למסקנה שאפשר להקל עלינו בצורה כלשהי עם הוספת סעיפים לחוק.

קודם כל למי שלא מבין מה הבעיה שלנו עם הגבלת 2 הנוסעים לנהגים חדשים, אספתי מספר דוגמאות:

• מספר רכבים עם כמות שמספיקה לרכב אחד - אם אנחנו מעוניינים למקום כלשהו ואנחנו מעל ל-3 אנשים(כולל הנהג), אנחנו חייבים לצאת עם מספר רכבים. תחשבו איזה קושי זה מערים עלינו בלארגן יציאה שהייתה פשוטה לנהג רגיל.
    ובנוסף, בתקופה הזאת כמעט כולנו משתמשים עם המכוניות של ההורים ולכן כמעט ואין מצב שניתן לארגן את כל הרכבים וזאת מהסיבה שאין לנו אותם כל הזמן.
  • צריכת דלק כפולה - היסוד המפורסם שעכשיו מככב כל הזמן בעיתונים עקב עליות המחירים השערוריות שלו, וכולכם יודעים כמה זה פוגע לנו בכיס. אז תחשבו שלא רק זה, אנחנו צריכים לשלם עליו כפול וזאת מכיוון שבשביל לצאת 5 אנשים למקום כלשהו אנחנו צריכים לצאת עם 2 רכבים ולא יכולים לצאת עם רכב אחד. עקב זאת, אנחנו צריכים לתדלק ב-2 הרכבים(במקום ברכב אחד).
  • צורך בחנייה כפולה - היות ואנחנו צריכים לצאת עם 2 רכבים לפחות ובתור נהגים שגרים במרכז(ומבלים בעיקר בתל אביב) - כל פעם שאנחנו מחנים את המכוניות בחניון(שזה המקום היחידי הפנוי בתל אביב), אנחנו צריכים לשלם על חניות כפולות היות ויצאנו עם מספר מכוניות(למרות שנהג רגיל יכל לצאת עם מכונית אחת ולחסוך את התשלום על החניות הנוספות).

אז באמת ניסתי לחשוב למה חוקקו את ההגבלה הדיי מעצבנת הזו ואלו הדברים שעלו לי:

• במידה וחס וחלילה תקרה תאונה כלשהי, מספר הנפגעים יהיה קטן יותר(מקסימום 3 נפגעים כולל הנהג).
  • כשאין הרבה נוסעים ברכב, לנהג יש יותר ריכוז על הכביש.

אז נכון, יש משהו טוב בהגבלה הזו - אבל תחשבו על ההצעה שלי:

ההגבלה של הנוסעים לא חלה על נוסע אשר מחזיק ברישיון נהיגה תואם לרכב שעליו הנהג נוסע.

כלומר, במידה ואני מסיע 2 חברים שיש להם רישיון מסוג B הם לא ייחשבו כנוסעים ובדיעבד אני אוכל להסיע עוד 2 נוסעים נוספים אפילו שאין להם רישיון כלל.

עכשיו לדעתי ההצעה הזו טובה מאוד מכמה סיבות:

כיום, עם מלווה אני יכול להסיע רכב מלא וזאת בגלל היותו נהג בוגר עם וותק של 3/5 שנים לפחות(תלוי בגילו) על הכביש.

אז תחשבו על זה שאני מקבל את ההטבה להסיע רכב מלא מכיוון שהמלווה הוא נהג אשר צבר וותק מסויים ועבר גיל כלשהו.

אז תחשבו על כך שבמידה ואני מסיע 2 חברים שלי שיש להם רישיון על דרגה B וגם הם נהגים חדשים הידע והניסיון שלהם יכול רק לעזור לי. אומנם יש להם ידע קטן ביחס לנהגים וותקים, אבל בכל זאת הם תמיד יהיו דרגה מעל אנשים שאין להם רישיון כלל - גם אם אותם אנשים כבר בני 40(שזה אומר שלא משנה הגיל בדירוג הזה).

יצא לי הרבה מאוד לקבל עצות מחברים אודות הנהיגה וגם לתת כמה וזה באמת עוזר(תתפלאו!).

מה אתם חושבים על העניין? שווה להעביר אותו הלאה?

יונתן :wink:

עדיף לאבד רגע בחיים, מאשר לאבד חיים ברגע

פורסם

אף פעם לא חשבתי על זה, באמת נשמע מעניין, אך מאוחר מדי בשבילי עוד פחות מחצי שנה הנהג חדש שלי יגמר :)

Seat Leon FR 2.0TSI

6speed manual

פורסם

"כשאין הרבה נוסעים ברכב, לנהג יש יותר ריכוז על הכביש".

לא בהכרח.

אולי דוקא יהיה (נוסע נלווה ברכב) שיעיר וירגיע נהג פזיז על הכביש ?

(תבין - צריכת דלק/חנייה היא לדעתי כאן ממש אבל ממש לא הנושא או העיקר).

alfa 156 2.5.

פורסם

אין מה לומר הנושא אכן מעצבן, אבל לפעמים אני מוצא את עצמי יותר רגוע עם רק 2 נוסעים באוטו, פחות רעש-יותר ריכוז, יותר שדה ראייה בשבילי במראה האחורית בלי שאף אחד יסתיר לי, ועוד דבר חשוב, האוטו לא יתנהג אותו דבר עם 5 אנשים באוטו ועם 3 אנשים באוטו, יש יותר משקל באוטו, כל פנייה שתקח במהירות קיצונית תוצאותיה תהיינה שונות, כל בלימה, קח זאת בחשבון בכל זאת.

Mercedes Benz CLA 200 8)

The best or nothing

פורסם
אם היית חי במדינה שיש בה חינוך מינימלי, ובני הנוער שלה לא היו מתנהגים כמו בהמות, לא היה בכלל צורך בחוק הזה.

אז אז, תצטרך להתאפק.

תאמין לי שבארצות הברית הנהגים לא פחות "בהמות" ושם לא רק שיותר זול להוציא רישיון אלא גם מגיל צעיר אפשר לקבל אותו(אם אני לא טועה אפשר לקבל את ה-Driver Permit כבר בגיל 15).

"כשאין הרבה נוסעים ברכב, לנהג יש יותר ריכוז על הכביש".

לא בהכרח.

אולי דוקא יהיה (נוסע נלווה ברכב) שיעיר וירגיע נהג פזיז על הכביש ?

(תבין - צריכת דלק/חנייה היא לדעתי כאן ממש אבל ממש לא הנושא או העיקר).

פחות אנשים ברכב = פחות דיבורים ופחות תעסוקה. בכל מקרה זה סתם משהו שאני חשבתי(לאו דווקא המחשבה שעברה למחוקקים).

ואני הבנתי שזה לא העיקר, אבל קצת התחשבות בחייאת - לא מספיק כל הסיפור של הוצאת הרישיון עולה לנו בסביבות 6,000 ש"ח(בממוצע) + ביטוח מופרז של עוד 4,000 ש"ח(בממוצע), עכשיו אנחנו צריכים גם לשלם כפול על הדברים האלו? ואני גם הצעתי פתרון יעיל יחסית, לא ביקשתי שיבטלו את ההגבלה הזו.

פורסם

לפותח השרשור - הטיעונים שהעלת הם צודקים אבל הם מחווירים לעומת הטיעון הנגדי המרכזי שהנהג החדש הממוצע הוא לא מיומן בעליל בשימוש ברכב, בקריאת תנאי הדרך והמשתמשים בה, בעל שליטה עצמית הרבה יותר נמוכה מנהג מבוגר ועם זאת מוכן להסתכן הרבה יותר. זה לא ביקורת כלפי אף נהג חדש אבל אי אפשר להתווכח עם הסטטיסטיקה ולראיה מחירי הביטוח של נהגים חדשים שהינם הרבה יותר יקרים.

לדעתי, כל תהליך ההכשרה של נהגים חדשים והחוקים הנוגעים להם הם יותר מדי מתירניים וחבל.

שמעון תמיד היה חזק בלחיצות, עוד כשהיתה לו המאה שש ראלי היה עושה רכבות מטבריה לת"א.
- רזמל על שמעון פרס :-D
פורסם

אין מה לעשות, לי נשאר קצת יותר משנה לנהג חדש, ואני לא "סובל"

החוק הזה נכתב בדם וזה לא סתם בכדי להכביד על הנהגים החדשים, אני תומך ב3 חודשיי המלווה ובשנתיים נהג חדש.

אני לא חושב שהייתי נוהג היום כמו שאני נוהג ללא המלווה ובכלל הערות הבונות מצד אבי.

volkswagen

כי חיים רק פעם אחת.

פורסם

אני נהג חדש וזה לא כזה מפריעה לי.

אז יוצאים עוד רכב לא קרה כלום וגם כשמתחלקים בדלק כל ה3 נוסעים זה לא יוצא כזה יקר ולפעמים זה אפילו כיף לצאת כמה רכבים ולא להצתופף כולם ברכב אחד.

אני אישית גם נהנה פחות מהנהיגה כשהאוטו מלא, תמיד יותר כיף לנהוג לבד.

:beerchug:

:ok:

פורסם

לדעתי החוק מטומטם .

אין שום הבדל (בנסיעה רגוע ורגילה) בין הסעה ל 2 או 4 אנשים.

ד"א יותר מסוכן לצאת 2 רכבים כי בטוח הולכים לעשות שטויות ביחד בכביש.

לפותח השירשור רעיון מצויון מי יקדם אותו ? :)

פורסם
לפותח השרשור - הטיעונים שהעלת הם צודקים אבל הם מחווירים לעומת הטיעון הנגדי המרכזי שהנהג החדש הממוצע הוא לא מיומן בעליל בשימוש ברכב, בקריאת תנאי הדרך והמשתמשים בה, בעל שליטה עצמית הרבה יותר נמוכה מנהג מבוגר ועם זאת מוכן להסתכן הרבה יותר. זה לא ביקורת כלפי אף נהג חדש אבל אי אפשר להתווכח עם הסטטיסטיקה ולראיה מחירי הביטוח של נהגים חדשים שהינם הרבה יותר יקרים.

לדעתי, כל תהליך ההכשרה של נהגים חדשים והחוקים הנוגעים להם הם יותר מדי מתירניים וחבל.

סבבה, אנחנו נהגים לא מיומנים. מה גורם לנו לא לטעות ולעשות תאונות קשות עם מלווה?

(אני מדבר אפילו על תאונות שלא באשמתנו ולכן המלווה לא יכול להעיר לנו עליהן לפני, כמו איזה טמבל שחותך אותנו מימין בלי איתות וכד')

הרי עם מלווה אנחנו יכולים להסיע אוטו מלא ואז בכלל אנחנו סיכון בפוטנציה(זה לא שיש הבדל ממשי בין נהג מבוגר עם וותק מסווים לנהג צעיר ללא וותק - בסופו של דבר הנהג הצעיר ללא הניסיון הוא זה שנוהג, המלווה בין אם הוא צעיר או וותיק - יכול לתת רק עצות).

אין מה לעשות, לי נשאר קצת יותר משנה לנהג חדש, ואני לא "סובל"

החוק הזה נכתב בדם וזה לא סתם בכדי להכביד על הנהגים החדשים, אני תומך ב3 חודשיי המלווה ובשנתיים נהג חדש.

אני לא חושב שהייתי נוהג היום כמו שאני נוהג ללא המלווה ובכלל הערות הבונות מצד אבי.

שטויות. השנה עלינו במספר ההרוגים ובמשרד התחבורה עוד מנסים להחמיר(הצעות לרפורמה החדשה, ניסוח תיאוריה חדש וכד') - איך אתה מסביר את זה?

גם כל הסטטיסטיקות האלו שאומרות שמי שהיה עם מלווה היה מעורבים בפחות תאונות ממש חארטה. מין הסתם שיש לי מלווה אז אני אנהג יחסית מעט(בגלל שאני צריך לסחוב אותו איתי וגם לא תמיד יש לי כוח אליו) בהשוואה לתקופה שלאחר המלווה(כאילו דא?).

אני נהג חדש וזה לא כזה מפריעה לי.

אז יוצאים עוד רכב לא קרה כלום וגם כשמתחלקים בדלק כל ה3 נוסעים זה לא יוצא כזה יקר ולפעמים זה אפילו כיף לצאת כמה רכבים ולא להצתופף כולם ברכב אחד.

אני אישית גם נהנה פחות מהנהיגה כשהאוטו מלא, תמיד יותר כיף לנהוג לבד.

תאמין לי שקורה. למזלי יש לי פזומט חופשי, אבל לחבר שלי זה אפילו קשה להשאיר את האוטו דלוק כשאחד מהם יוצא לקנות משהו בפיצוצייה. וזה עניין של טעם, יש אנשים שזה ממש לא מפריע להם להסיע אוטו מלא

(ונהג רגיל שמסיע משפחה שלמה מסוכן הרבה יותר מאיתנו - הוא צריך להתמודד עם הרבה יותר הסחות דעת מצד התינוקות שבוכים, הילדים שצורחים והאישה שמשגעת - אז הנה פדיתי את השטות הזאת).

לדעתי החוק מטומטם .

אין שום הבדל (בנסיעה רגוע ורגילה) בין הסעה ל 2 או 4 אנשים.

ד"א יותר מסוכן לצאת 2 רכבים כי בטוח הולכים לעשות שטויות ביחד בכביש.

לפותח השירשור רעיון מצויון מי יקדם אותו ? :)

תכל'ס נכון(זה גורם ליותר תחרותיות 8)).

אגב, אני חושב אולי לנסח את זה בצורה ברורה יותר ולשלוח את זה לשר התחבורה. נראה קודם כל מה יגידו על זה פה :roll:

פורסם

חבל על המאמץ שלך, לא תצליח לשנות משהו.

האנשים שמחוקקים את התקנות האלו כבר שכחו מזמן מתי הם היו בני 20, ולכן מרשים לעצמם להתעלל בצעירים חופשי.

כנ"ל לגבי ההגבלות החדשות על האלכוהול, שלדעתי הן טמטום מוחלט. הבעיה היא לא עם מי ששתה בירה אחת.

רק כמה הערות:

1. לגבי נושא כמות הנפגעים - זה לא משנה בכלל, זה רק משנה את כמות ההרוגים לתאונה בודדת אבל לא את כמות ההרוגים למליארד ק"מ*נוסע. וזה מה שמעניין באמת.

2. המטרה היחידה של ההגבלה היא למנוע מצב של כמה צעירים ברכב שמסיחים את דעתו של הנהג, עושים בלגן, צועקים, ומדרבנים את הנהג לנהוג באופן מסוכן.

2א. אם יש להם או אין להם רשיון נהיגה זה לא רלוונטי בכלל לעניין הזה.

3. גם לדעתי (ואני כבר הרבה מאוד זמן לא נהג חדש או צעיר) החוק הזה מיותר, ויש סיכון מובהק במצב בו 2 מכוניות נוסעות מאותו מקום לאותו מקום עם 2-3 חברים בכל רכב.

4. רכב מודרני עם 5 אנשים לא מתנהג בצורה שונה באופן מהותי מאותו רכב עם 3 אנשים. אני מדבר פה על נהיגה נורמלית ולא התגרזנות בסיבובים כמובן. גם בבלימת חירום ההבדל במשקל של העוד 140 קילו האלו (~10%) לא דרמטי. ההבדל בין צמיגים נורמליים לצמיגי זבל יותר משמעותי בהרבה.

5. חובת המלווה ל3 חודשים היא בהחלט דבר מבורך, זה אולי הצעד היחיד שמועיל לנהגים חדשים לדעתי.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם
תאמין לי שבארצות הברית הנהגים לא פחות "בהמות" ושם לא רק שיותר זול להוציא רישיון אלא גם מגיל צעיר אפשר לקבל אותו(אם אני לא טועה אפשר לקבל את ה-Driver Permit כבר בגיל 15).

על פי מה אתה שופט? ע"פ סרטים או שבאמת היית גר שם?

תתפלא, אבל שם, לא כול ילד שקנה עונדה סיוויק חבוטה, יוצא איתה למסע צלחות וקיקים,כמה שאולי ניראה לך ככה.

אל תיקח את זה אישית, אתה יכול להיות הנהג הכי בסדר שיש בעולם, לא אומר שזה לא יכול להיות, אבל ככלל, הילדים שנוסעים היום הם חבורת ערסים מפגרים שלא הייתי נותן להם אחריות על קורקינט. ואתה יודע מה יותר גרוע מערס על הכביש? 5 ערסים ביחד על הכביש.

פורסם
אם היית חי במדינה שיש בה חינוך מינימלי, ובני הנוער שלה לא היו מתנהגים כמו בהמות, לא היה בכלל צורך בחוק הזה.

אז אז, תצטרך להתאפק.

צודק בהחלט. צפייה בבני נוער שמקבלים רשיון חדש מבהירה למה החוק הזה קיים, ובצדק, וטוב שהוא קיים ואני מקווה שישאר.

בדיוק כמו חוק המלווה, החוק הזה בא למזער את הנזק שיקרה במקרה של תאונה, כמו גם להעלות את רמת הריכוז של הנהג. וכמו שאמר ידידי המצוטט למעלה, אם היו יודעים איך להתנהג (לא רק בני נוער אלא גם אנשים שיש להם רשיון זמן רב!) אולי כמות התאונות הייתה קטנה יותר ולא היה צורך בחוקים מגבילים כדי לשמור על החיים שלנו. ואל תשכחו, תאונות זה לא רק תאונות קטלניות, מספר ההרוגים בשנה לא משקף כמות של נכים, פגועים ואנשים אשר נפגעים פגיעות קלות ועולים הון למדינה.

בקיצור ידידי, תתאפק, נהג כחוק ואל תשכח לשמור על עצמך ולנהוג בזהירות ובחכמה.

כבר לא מחפש מנוע 2 ליטר לסיירה. פינטו או לא פינטו.

השימוש במידע הינו על אחריות המשתמש בלבד, על כל המשתמע מכך.

• תוכן חדש...