Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5625 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום קוראים לי עימרי, אני בן 18 מחולון. אני מתחיל בספט' שירות לאומי וכרגע אני עובד בבית קפה בת"א. לא מזמן הסתיים לי המלווה והגיע הזמן לרכוש אוטו שישרת אותי. התקציב הוא משהו כמו 8-11 אלף ש"ח.

הרכב אמור לשמש אותי לנסיעות מחולון לת"א, מחולון לראשל"צ ומחולון לבת ים. זה בערך המסלולים שלי, הרכב אמור לנסוע 15 ק"מ ליום בממוצע.

הדרישות: ביטוח לא בשמיים, שלא תהיה צריכת דלק מוגזמת, שהאוטו יהיה סחיר גם בעוד שנה וחצי ושלא ירוץ למוסך כל שבת שנייה.

בכל מקרה אני יצאתי לחיפושים עם אבא שלי, עובר מעיר לעיר ומפשפש בכל מיני אתרים ומגרשים. לאחר כמה סיבובים שלושה מכוניות מצאו בעיני חן אך יש איתן כמה בעיות שאפרט ואשמח לדעתכם לגביהם. האם כדאי או לא.

1. פג'ו 205 (XR או פוראבר לא זוכר בדיוק), שנת 95', עברה 216K. מנוע 1.4 ידני, יד 3. אין מכות רציניות בפח, כמה שריטות קטנות על הצבע אבל החלק איפה שהסמל מקדימה טיפה רפוי. מבפנים הוציאו את הרדיו דיסק ויש כעת שם חור. יש טאסות ואין סימן לחלודה. לא ביג דיל. אין טסט בכלל, הבן אדם רק רוצה מפתחות תמורת כסף וזהו. הוא דורש 3.5K, לא מוכן להוריד שקל.

2. פיאט פונטו S, שנת 2000, עברה 160K. מנוע 1.25 ידני, יד 3. אין מכות רציניות בפח אך התחילה לו המחלה, קילופים בצבע. כרגע המחלה בשלב הגג. מבפנים הגופיות של המושבים רפויות, גם פה הוציאו את הרדיו דיסק אבל יש 2 רמקולים של פיונייר מאחורי משענות הראש של הספסל האחורי. כל הריצפה במושב שליד הנהג מלאה בקופסאות סיגריות, אריזות של מאפיות וכוסות קפה ריקות. האוטו מחברת טרייד אין, כנראה שמישהו הביא לו את האוטו הזה תמורת זיכוי. טסט עד 6.11. הבן אדם לא מוכן להתחייב על כלום, לא על שסי או מנוע או גיר. האדם דורש 7K ויהיה מוכן להתפשר אפילו על 6.5K. עוד פרט מעניין הוא שהמוכר מוכר עוד פונטו S שנת 2000 שעברה 200K תמורת 10 אלף. קצת מחשיד.

3. מיצובישי כריזמה (FIX או GLX), שנת 98', עברה 105K. מנוע 1.6 אוט', יד 2. אין מכות משמעותיות בפח, אין שריטות בולטות לעין. מבפנים האוטו במצב טוב מבחינת המושבים והריפוד. פה הוציאו רק את הפאנל של הרדיו דיסק. האוטו הזה גם מחברת טרייד אין. טסט עד 8.11. האדם מוכן להתחייב בבדיקה על מנוע ושסי. דורש 13K.

אשמח לחוות דעת מכם אנשים !

"יוסי פרנקוס- איך לעשות טעויות של טירון ואז להתמודד עם זה ולקום על הרגליים" (לרכישה בכל חנות ספרים בערך יומיים אחרי שאני אמות)
פורסם

הפונטו נראה לי הכי סביר.

זה שהוא מלוכלך זה לא אומר כלום.

נראה שאין למוכר מידע על הרכב שהוא קיבל במחיר כזה ששווה לו להעיף את הרכב תמורת 6.5K כדי לעשות עסקה מהירה.

אני הייתי לוקח את הרכב לבדיקה במוסך שאתה מכיר שיוכל להגיד לך אם אין משהו ברכב שבגללו כדאי לוותר עליו.

קח בחשבון שתצטרך להשקיע עוד קצת כדי ל"יישר קו".

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אף אחת מהמכוניות האלו.

הפז'ו לטעמי עברה יותר מדי, בפיאט כמו שהבנת בעצמך - משהו מריח מסריח. מוזר מאוד הסיפור.

המיצובישי - לא חסכונית, הרבה יותר גדולה מהשתיים האחרות, אמנם במצב יותר טוב, אבל לא הייתי מסתמך על זה.

מציע לך לחפש במקום אחר, פיאט פונטו ספייס, פורד פיאסטה, סקודה ניו פליסיה, יונדאי אטוס. אלו מכוניות יותר טובות לטעמי שעשויות לעשות עבודה לא רעה עבור התקציב שלך.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אחרי התייעצות קלה עם אבא שלי הפונטו ירדה מהפרק. הוא לא מוכן להתחייב אפילו על השסי, ואני לא במצב לזרוק 400 שקל על בדיקה. את הפג'ו יש להשיג במחירים לא רחוקים במצב יותר טוב.

עכשיו לגבי הכריזמה, אוטו חסכוני ? אוטו טוב ? למה הרצתי פה חיפוש וקיבלתי תגובות לפה ותגובות לשם. אשמח לדעת מה דעתכם !

"יוסי פרנקוס- איך לעשות טעויות של טירון ואז להתמודד עם זה ולקום על הרגליים" (לרכישה בכל חנות ספרים בערך יומיים אחרי שאני אמות)
פורסם

הקפצה

פורסם
ראיתי בתחנה מרכזית בבאר שבע, אטוס עם 94K שנת 2002. היא נכנסת לו בתקציב ?

שלחתי לך פרטית.

יש למישהו דעה אולי לגבי רובר 214, ידני, במצב מעולה חיצוני ומצב מכני לטענתו של המוכר מעולה וכו' וכו' (זה כבר הבדיקה תגיד). האוטו עבר 170K. שנת 98'.

פורסם
שלחתי לך פרטית.

יש למישהו דעה אולי לגבי רובר 214, ידני, במצב מעולה חיצוני ומצב מכני לטענתו של המוכר מעולה וכו' וכו' (זה כבר הבדיקה תגיד). האוטו עבר 170K. שנת 98'.

לא מראה סימני אמינות במיוחד, חלקים די יקרים.

עזוב אותך מהמכוניות האלו.

פונטו ספייס, יונדאי אטוס או סקודה ניו פליסיה עדיפות.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תוכן חדש...