Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5624 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא מוצא קישור למידע הקונקרטי הזה - מישהו יכול לכתוב פירוט של האפשרויות? זה שיקול שנכנס לי לקנייה. עקרונית, מתעניין ברכבים סביב 5 שנים על הכביש. תודה מראש!

פורסם

עוד דרישות בבקשה כדי שיהיה אפשר לתת ייעוץ יותר מדויק.

רכב גדול\קטן? צריך בגאז' גדול? חיסכון בדלק,נוחות וכו'...עוד דברים שחשובים לך?

V5

פורסם

גרנדה פונטו לרוב האנשים היא הבחירה הטובה ביותר בתקציב הזה.

אבל תפרט דרישות אולי אוטו אחר יתאים לך.

גם כן בגרנדה פונטו יש אפשרויות רובוטית או ידנית 1200 או 1400.

פורסם

תודה על התגובה המהירה.

הדרישות שלי מהרכב (זו השאיפה, נראה אם אצטרך להתפשר):

• הרכב מיועד לנסיעות פעם-פעמיים בשבוע מת"א לירושלים
  • עד 5 שנים על הכביש, וכל המפחית הרי זה משובח
  • עד איזור ה 50,000 ש"ח עם עדיפות לפחות (מעדיף לקנות בפחות מ 40,000)
  • חסכוני בדלק. אני מסתדר טוב עם גיר ידני - זה אמור לסייע לכך.
  • אמין וחסכוני באחזקה. שלא יאהב מוסכים.
  • הרכב יכול להיות קטן ולא צריך להפגיז בביצועים, אני לא נוטה לנהוג במהירות גבוהה מ 110-120 בכבישים מהירים.

אם יש רכב מסויים שאמין לקנות אותו גם בשנתון מוקדם יותר, אפשר לשקול את זה.

פורסם
תודה על התגובה המהירה.

הדרישות שלי מהרכב (זו השאיפה, נראה אם אצטרך להתפשר):

• הרכב מיועד לנסיעות פעם-פעמיים בשבוע מת"א לירושלים
  • עד 5 שנים על הכביש, וכל המפחית הרי זה משובח
  • עד איזור ה 50,000 ש"ח עם עדיפות לפחות (מעדיף לקנות בפחות מ 40,000)
  • חסכוני בדלק. אני מסתדר טוב עם גיר ידני - זה אמור לסייע לכך.
  • אמין וחסכוני באחזקה. שלא יאהב מוסכים.
  • הרכב יכול להיות קטן ולא צריך להפגיז בביצועים, אני לא נוטה לנהוג במהירות גבוהה מ 110-120 בכבישים מהירים.

אם יש רכב מסויים שאמין לקנות אותו גם בשנתון מוקדם יותר, אפשר לשקול את זה.

2 אפשרויות שבעיקרון מתאימות לכולם עם התקציב שלך:

א.פיגו 107\ סיטרואן C1 חדשות תמורת 60 אלף רכבים חסכוניים מאוד (22 ק"מ לליטר ממוצע) 3 שנים אחריות (טיפולים לא על חשבונך) חסרונות בגאז קטן מאפשרות ב' נוחות נסיע פחות טובה בגלל גלגלים קטנים מתלים זולים וביצור הכול זול יותר (כסאות סלון שלדה וכו..).

ב.גרנדה פונטו 1200\1400 (ממליץ עם 1400 עם הנסיעות שאתה מבצע אך גם 1200 תתאים ותעלה פחות) סה"כ תעלה לך הרבה יותר ממכונית מיני גם מהסיבה של הדלק (ממוצע 16.4 ק"מ לליטר ל1400) וגם בגלל שאין אחריות ומהסיבה הזאת טיפולים עליך אך מצד שני הנסיע בגרנדה פונטו תהיה הרבה יותר נוחה ונעימה הבגאז יותר גדול והבטיחות הרבה יותר טובה (מכונית כבדה יותר עם שלדה חזקה יותר).

גרנדה פונטו היא גם הימור מכיוון מסוים מכיוון שאם לא טיפלו בה טוב והזניחו אותה האמינות שלה תהיה מזעזעת והטיפולים יעלו לך הרבה.

בקיצור השיקולים לידך נוחות בטיחות ובגאז או כסף ושקט נפשי.

פורסם

שוב תודה.

לגבי פיז'ו - המחיר של הדגם הידני חדש על הכביש הוא כ 70,000, לא 60,000, הבדל לא זניח. C1 זו אופציה שחשבתי עליה אבל הפסיקו את הייבוא שלה בתחילת החודש, אחרי שנמכרו 300 הרכבים החדשים. מעבר לכך, השאלה היא איך ה 107 תתפקד בנסיעות של 2-3 אנשים בעליות לי"ם, מאחר וזה מנוע קטן? עניין הבגאז' לא מהווה שיקול מהותי.

אגב, מה דירוג הבטיחות של הרכבים האלו? ו...סליחה על הבורות, מה זה סלון?

גרנדה פונטו היא גם הימור מכיוון מסוים מכיוון שאם לא טיפלו בה טוב והזניחו אותה האמינות שלה תהיה מזעזעת והטיפולים יעלו לך הרבה.

איך ברכישת גרנדה יד שנייה אוכל לוודא את זה? ספר רכס והיסטורייה מתועדת של הביקורים במוסך יספיקו לשם כך?

פורסם

אגב -

אם אני מוצא 107 משומשת - האחריות בת 3 השנים נשמרת עם המכירה?

מה בדבר 206, פולו, פאביה ופונטו למיניה (נראה לי שהספייס בשנתונים הללו)?

פורסם

המחיר המעודכן של היבואן הוא 64 אלף עוד טיפה מאמץ ותוריד אותם ל60 אלף.

אני חושב ומקווה שאת הC1 יחזירו לארץ.

בבסיס כן אבל עדיין כדאי חדשה וגם תדבר עם המוכר והיבואן תברר בכלל אם יש אחריות על המשומשת.

206 - מנוע גדול וזללן אמינות לא גבוהה לא מרווחת.

פולו - רכב טוב אין הרבה כאלו ככה שקשה יהיה למצוא אחת במצב טוב תעלה לך יותר מה גרנדה פונטו לאותו קילומטראז... סה"כ היא כמו הגרנדה פונטו רק קצת יותר יקרה משעממת (סלון ועיצוב בסגנון פולקסוואגן שמרני וזקן) אוכלת קצת יותר דלק ובעלת רמת בטיחות של 4 כוכבים (לגרנדה פונטו 5).

פביה- הישנה לא טובה כמו האחרות את החדשה לא תוכל למצוא במחיר הזה.

לפונטו ספייס גם 4 כוכבי בטיחות לפי סטנדרטים של תחילת שנות האלפיים פחות כריות אוויר וסלון דיי זול בכללי היא לא מתאימה לתקציבך מכיוון שיש פונטו ספייס משנתונים יותר נמוכים עם ק"מ גבוהה בפחות או שפונטו ספייס משנתון יותר גבוהה במחיר שווה לגרנדה פונטו.

ה107 תתפקד מצויין היו זמנים שהיינו נוסעים על מכוניות עם מנועים של 30 כ"ס ועוברים את כול ישראל עם הכבישים של פעם (שהיו יותר תלולים ומשובשים) מה להסות שיתפנקנו.

דירוג בטיחות לכול רכב תוכל למצוא בעצמך באתר EURONCAP.COM רק תשים לב כמה כריות אוויר יש לרכב כי לפעמים רכבים נבדקים עם מספר כריות אוויר שונה ממה שהם נמכרים בישראל (טויוטה קורולה נבדקה עם 8 אך נמכרת עם 4 הסקודה אוקטביה נבדקה עם 4 נמכרת עם 6).

סלון זה החלל שבוא אתה נמצא וכול מה שמסביבו הדש בורד לוח המכוונים הכסאות הדלתות.

פורסם

יצא לך לנהוג על על הרכבים האלו?

מה לגבי יאריס/החדשה וסוויפט/החדשה, יש מצב למצוא משהו במחיר דומה? ואיך הן ביחס לאחרות?

ובכללי - כדאי לי לבדוק רכב מליסינג או השכרה, כדי למצוא משהו מבית מוצלח במחיר יותר זול?

פורסם

אגב, שכחתי לציין - דיברתי עם הסוכנות של פז'ו לגבי 107 ידנית חדשה, ונאמר לי שתהיה רק במאי, מה שהופך את זה לפחות אטרקטיבי מבחינתי...

פורסם

מה לגבי יאריס/החדשה וסוויפט/החדשה, יש מצב למצוא משהו במחיר דומה? ואיך הן ביחס לאחרות?

ובכללי - כדאי לי לבדוק רכב מליסינג או השכרה, כדי למצוא משהו מבית מוצלח במחיר יותר זול?

ב206 נסעתי גם בפביה החדשה בישנה לא ובפולו לא.

יאריס מאוד מבוקשת בארץ המחירון גבוהה והמחיר שמבקשים גבוהה מהמחירון אם היא לא תעלה הרבה סימן שמשהו מסריח הרבה יותר משתלם לקנות פונטו גרנדה תקבל יותר תמורת פחות כסף.

סוויפט לא חסכונית פחות מרווח מאחורה והבגאז שלה מאוד קטן יש אלטרנטיבות יותר טובות.

זה תלוי גם ברכב וסוג הליסינג בכללי ליסינג תפעולי פונטו גרנדה לא כדאי כי במקרה שלא טיפלו בה היטב בליסינג היא תעשה לך הרבה בעיות..לגבי רכבים אחרים תראה מה היחס במחיר היסטוריית טיפולים וכו..

השכרה לרוב לא כדאי.

רכב שהיה שהשכרה אפשר לקנות ורוב הסיכויים שלא תרגיש בהבדל אם הוא הוחזק ע"י בנאדם פרטי שטיפל (שוב ספר טיפולים בדיקה במוסך נוזל קרור איכותי וכו..) בו כראוי ועבר אליו כמה עשרות אלפי ק"מ.

פורסם

לא הבנתי -

השכרה לרוב לא כדאי.

או

רכב שהיה שהשכרה אפשר לקנות ורוב הסיכויים שלא תרגיש בהבדל אם הוא הוחזק ע"י בנאדם פרטי שטיפל (שוב ספר טיפולים בדיקה במוסך נוזל קרור איכותי וכו..) בו כראוי ועבר אליו כמה עשרות אלפי ק"מ.

??

פורסם
לא הבנתי -

השכרה לרוב לא כדאי.

או

??

רכב שנמצא בהשכרה ואתה קונה אותו מההשכרה רוב הסיכויים שטיפלו בו בחלקים זולים והתעללו בו לכן תצתרך להחליף הרבה חלקים ותשלם לטיפולים הרבה כסף

רכב שהיה בהשכרה ומכרו אותו לאדם שנסע אליו כמה עשרות אלפי ק"מ ואחר כך האדם הזה מוכר אותו לך רוב הסיכויים שאותו אדם כבר החליף את כול החלקים הזולים ששמו בהשכרה ו"ישר קוו" (טיפל ברכב כמה פעמים כדי שהוא יתפקד טוב).

פורסם

פנה למודעת מכירה של גרנדה פונטו, בקש לעשות סיבוב על האוטו, ראה אם הוא נוח לך לניהוג ולנסיעה. תראה אם אתה מתחבר אליו בכלל. אם כן, אין לטעמי אלטרנטיבה עדיפה, ודאי לנסיעות בינעירוניות, ודאי למחירו. גם השאלה אם הוא טופל כיאות או לא, ניתנת לברור בבדיקה במכון ובהסטורית טיפולים. ובכל מקרה החשש מהוצאות בלתי צפויות בשל הזנחה או סתם אמינות דפוקה, נוגע לכל רכב יד שניה שאינו במסגרת אחריות ופיאט אינה שונה במובן זה מכל אוטו אחר, למרות הבדלי התדמית. הבדלים אלו אגב עוזרים לך לקנות אותו בזול יותר מאשר את מתחריו.

פורסם

פונטו גרנדה זה אופציה טובה,אמינה, וחסכונית מאוד!

אמנם לא הכי חזקה, אבל סבירה. ובתקציב שלך תוכל להכנסי שנתון גבוה.

חלק גדול מהן היו בהשכרה וכו', אבל תנסה בכ"Z לחפש אחת פרטית.

אני לא תומך באופציות של 107\אלטו וכו' בעיקר בגלל העובדה שאלה פחיות קטנטנות שאפילו אם קיבלו ציון NCAP טוב, בתאונה אמיתית בעולם האמיתי (עם רכב אחר) לא יסתדרו כ"כ טוב.

מה שלא יהיה, אל תתפתה להצעות של חברות ליסינג בסגנון "שברולט אבאו (או זבל אחר כלשהו) שנת 2009 ב45K"

V5

• תוכן חדש...