Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5626 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
העדפה של רכב היא כמובן עניין אישי אבל לדעתי הגטה עדיפה על הקרוז כמעט בכל היבט אפשרי.

נהגתי על קרוז (הדגם הישן אמנם) כחודשיים ואין לי הרבה דברים טובים לומר עליה. שילוב קטסטרופלי של גיר פרמטיבי ומנוע עם רצועת מומנט צרה שמוביל לנסיונות נואשים להאצה שלכל היותר גורמים לצווחות של המנוע ללא הואיל. תוסיף לזה הגה שמנותק לחלוטין ממה שקורה בכביש וקיבלת רכב שממש לא נעים לנהוג בו.

נכון שבדגם לפני החלפת הגיר ועידכון המנוע הוא לא היה הכי מהיר, אבל לא הכי איטי לעומת רכבים אחרים בקבוצה. בקרוז 2011 פשוט השינוי מורגש משמעותית!!!, עם זה בהחלפת ההילוכים או בתגובת המנוע.

הדגם החדש אמור להיות עם מנוע וגיר משופרים אך אני מסופק ביותר לגבי התוצאות.

בסעיף הנוחות הרכב מקבל ציון נמוך גם כן עם מושבים קדמיים בלתי נוחים.

הרכב מאוד נוח המתלים פועלים על הצד הרך, הכיסאות נותנות תמיכה טובה והישיבה בה היא נוחה מאוד.

איכות הפלסטיקה הכללית עומדת באותם סטנדרטים נמוכים ופנים הרכב מרגיש "זול" ולא נעים.

עוד שטות גמורה אתה בכלל ראית איך נראת הג'טה מבפנים פשוט להתבייש שרכב שנת 2011 מגיע כול כך ערום ופשוט, והכי מצחיק שזה נראה אפרורי ומאוד זול ביחס לקרוז שהיא נראת מפוארת, ואיכות הפלסטיקה ממש לא ירודה ולא בטיח הכל עומד במקום.

הנדסת האנוש גם היא לוקה בחסר ולמשל לא ניתן היה לקרוא את תצוגת הרדיו וכל נורות הבקרה של הקונסולה המרכזית (מיזוג, תאורה וכד') בשמש ישירה.

לא נתקלתי בבעיה הזאת, מכיוון שיש לנו במשפחה את הרמה המאובזרת יותר ה-+ ככה שהמסך יותר גדול.

האבזור גם הוא בסיס ואין בו שום ייחוד מעבר למינימום.

ע"פ מה קבעת שהאיבזור בסיסי? בקרת שיוט שמגיעה כסטנדרט כבר ברמה הבסיסית בקרוז, זה נקרא אצלך מינימום? אבל רדיו דיסק ב"התקנה מקומית" בג'טה זה לא נחשב עבורך כמינימום? חוץ מזה, שהקרוז בטוחה וזכתה ל-5 כוכבי בטיחות של ה-ENCAP.

תחום האמינות גם הוא בעייתי - קיבלתי רכב חדש עם 3K ק"מ ומבהלך חודשיים נאלצתי להחזיר את הרכב לחברת ההשכרה 3 פעמים עקב תקלות משביתות.

אצלנו אין בעיות ברוך ה' חוץ מהטיפול התקופתי שהוא עבר.

בקיצור יצרן קוראני שרחוק מלהצטיין יחד עם מדבקה של יצרן אמריקאי שגם הוא רחוק מלהצטיין.

מנגד על האיכות של פולקסווגן אין צורך להרחיב. כבעלים של רכבי החברה ב-10 שנים האחרונות אני יכול להעיד כי המדובר באחד מייצרני הרכב המתקדמים, החדשניים והאיכותיים.

הג'טה דגם נפלא, מרווח, מעוצב ואיכותי. הוא נוח וגם עם המנוע האטמוספרי הרגיל בשילוב גיר ה-DSG החדש בעל 7 הילוכים הוא

מהנה מאד לנהיגה.

אין מה להשוות את איכות המכלולים/גימור תא הנוסעים/נוחות המושבים/הנדסת אנוש/אחיזת כביש בין שני הרכבים.

* סליחה מראש על הציטוט הארוך אבל כל מה שכתבת הוא פשוט שטות אחת גמורה!!!.

אגב שנה שעברה בחנו "מוסף ממון" ב"ידיעות אחרונות" בין המשפחתיות שהתמודדה הפלואנס, קרוז, ג'טה ופורטה הקרוז ניצחה כי פשוט היא המשפחתית האידיאלית שנותנת את התמורה הכי טובה ובמיוחד לאחר העדכון שעשו לו בתחום המנוע והגיר.

(*) לפי דעתי הקרוז תענה לך על רוב הדרישות, חוץ מזה שכבר הוצגה ג'טה חדשה בעולם.

המשפט הכי דפוק שקראתי בחיים שלי "שהקרוז הופכת להיות עגלה תוך שנה", לא רק מי שכותב את זה דפ*ק גם מי שחושב שזה נכון דפ*ק גמור, מאשר זה שכתב את זה.

הגבתי לך באדום למעלה.

חבר טוב פעם אמר לי ...." מה זה משנה מזגן לא מזגן אם יש דלקן הוא החבר הכי טוב של האדם

:lol: "

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יחד עם מדבקה של יצרן אמריקאי שגם הוא רחוק מלהצטיין.

מעניין על סמך מה אתה אומר את זה בדיוק? VAG זה רכב טוב כשהוא חדש... כשהוא מתחיל להתיישן מתחילות ים בעיות במיוחד עם הגירים המעפנים שלהם... כל הפורום פה מלא בדיונים על בעיות של רכבים מקונצרן VAG... גירים לא פחות גרועים משל הצרפתים כך מתברר... טוב שהם עברו ל DSG כי אוטומט הם לא יודעים לייצר זה בטוח... ועוד אתה מדבר על שברולט אמריקאיות, מעניין אתה יודע אולי יש לך גם מה להגיד על כל הוונדורות והסוואנות שעושות חצי מיליון ק"מ בלי למצמץ ועוד במקומות שטוחנים אותן כמו צבא מד"א שב"ס וכו'... אז זהו ששברולט אמריקאית אמיתית זה בדיוק כמו סוואנה רק בקצת יותר קטן אז אל תתבלבל עם כל הדייהואים שמסתובבים פה...

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

הדגם החדש אמור להיות עם מנוע וגיר משופרים אך אני מסופק ביותר לגבי התוצאות.

יש לי היום קרוז חדשה 2011 שלקחתי מהשכרה עם 0 ק''מ. כרגע נסעתי איתה תוך שבועיים כ-1,500 ק''מ ולא הייתה דקה אחת שנהנתי. רכב גרוע. זה ה"משופר" עם קרוז קונטרול וכל השטויות האלה, גיר חמש הילוכים ומנוע 124 כ''ס. זבל של אוטו, לנסוע בכזה תקופת הליסינג או להיות הבעלים זה חלום רע.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם
* סליחה מראש על הציטוט הארוך אבל כל מה שכתבת הוא פשוט שטות אחת גמורה!!!.

אגב שנה שעברה בחנו "מוסף ממון" ב"ידיעות אחרונות" בין המשפחתיות שהתמודדה הפלואנס, קרוז, ג'טה ופורטה הקרוז ניצחה כי פשוט היא המשפחתית האידיאלית שנותנת את התמורה הכי טובה ובמיוחד לאחר העדכון שעשו לו בתחום המנוע והגיר.

(*) לפי דעתי הקרוז תענה לך על רוב הדרישות, חוץ מזה שכבר הוצגה ג'טה חדשה בעולם.

המשפט הכי דפוק שקראתי בחיים שלי "שהקרוז הופכת להיות עגלה תוך שנה", לא רק מי שכותב את זה דפ*ק גם מי שחושב שזה נכון דפ*ק גמור, מאשר זה שכתב את זה.

הגבתי לך באדום למעלה.

הקרוז רכב בינוני ותו לא, המבחן בידיעות הוא לא דבר שלעיתון יש במה להתגאות , המבחן היה תמוהה וגם התוצאות שלו.

הקרוז רחוקה מלהיות רכב אידאלי , וישנם רכבים טובים ממנה בקבוצה , הגטה למרות היותה מיושנת ולפני החלפה לטעמי עדיפה על הקרוז.

אני עשיתי את הבחירה שלי ולקחתי את הפורטה, לטעמי בשווי השימוש שלה היא בין הטובות בקבוצה.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

הקרוז חדשה יותר ומאובזרת, אבל זה לא בהכרך אומר שהיא טובה יותר.

זה שהיא הופכת להיות עגלה תוך שנה זו אמירה שטותית ואין לי מושג מאיפה שמעת את זה..

לא נסעתי מעולם על הקרוז, אבל הג'טה עצמה עם הDSG מרגישה זריזה יחסית, ושוב תודות לDSG.

מה שכן היא אכן מגיעה עירומה מול הקרוז והאבזור בה עני.

יש לך אפשרות לעשות נסיעת מבחן על אחת מהן?

אם כן, תראה איך ההתנהגות שלה, האצה, העברות הילוכים, בלימה, סיבובים, זה המבחן הכי טוב.

yonisi, לא יודע מאיפה הבאת את השטות שגירים אוטומטיים הם לא יודעים לייצר.

הייתה לנו במשפחה פאסאט שנת 2000 מנוע 1.8T והיא נמכרה עם 220K ק"מ, עם הגיר המקורי!

Audi A6 3.0TDI quattro - Because you don't need high revs whan driving up hill

Volvo 850 2.5GLT (MY 1994) - SOLD

VW Passat 1.8T(MY 2000) - SOLD

פורסם

yonisi, לא יודע מאיפה הבאת את השטות שגירים אוטומטיים הם לא יודעים לייצר.

הייתה לנו במשפחה פאסאט שנת 2000 מנוע 1.8T והיא נמכרה עם 220K ק"מ, עם הגיר המקורי!

לא אני המצאתי, לפני שהתחלתי לקרוא כאן בפורום הייתי תמיד בטוח שרכבי VAG אמינים מאוד, רק כאן גיליתי שלהרבה גולפים למשל יש בעיות בגיר (שים לב כמה הודעות יש כאן שקשורות לגולפים שנים 2000-2004/5 עם בעיות שקשורות לגיר)... באמת שהפתיע אותי כל הקטע וכששאלתי מישהו שמכיר הוא אמר לי שזה לא חדש ואכן הגירים בשנים האלו של VAG לא כאלה מוצלחים ויחסית מאוד יקרים לשיפוץ. זה לא אומר שלכל פאסאט או גולף יש גיר דפוק... גם לא לכל מגאן או 307 למשל למרות שידוע שהגירים הצרפתיים על הפנים. חוץ מזה שהבאתי את זה יותר כקונטרה להוא פה שזורק משפטים על האמינות של שברולט אמריקאיות...

בלי כל קשר, במקרה אני מכיר ג'טות ויצא לי גם לנהוג 2 נסיעות ארוכות על אחת משנת 2007, לדעתי רכב מצויין, לא כזה חזק אבל יש מספיק כוח בשביל נסיעה נורמלית, צריכת דלק מעולה, ישיבה קצת קשיחה אבל אופיינית לרכב VAG, התנהגות כביש מצויינת. את הקרוז אני לא מכיר, קצת מדאיג שראיתי תמונה שלה עם סמל של דייהו, האם זה אומר שהיא בעצם דייהו עם קצת מכלולים של שברולט או שזו שברולט נטו של GM שמיוצרת בקוריאה? שאלה מעניינת ואני לא יודע אם למישהו יש ממש תשובה עליה... שמעתי שזה ייצור של GM ובמיוחד האחרונה כי לפי מה שהבנתי היא משווקת גם בארה"ב (הדגם הקודם לא שווק בארה"ב לפי מה שאני יודע בגלל הבעיות שהיו לו...).

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

אכן הגיר בגולף MK4 בעל 4 הילוכים (ששוכן גם בבורה ופאסאט) נחשב בעייתי משום מה.

חבר שלי שהייתה לו פאסאט TDI עם 110 כ"ס נזקק לעשות שיפוץ גיר כבר ב150K.

לאחד שעובד איתי ויש לו גולף 1.6 שנת 2000 הגיר מתחיל להראות סימני גסיסה, האוטו עבר רק 160K.

ואכן כנ"ל לצרפתים שברנו מגאן שנת 2005 של מכר מהעבודה שעברה כבר 200K הגיר מתפקד ללא דופי.

והוא לא אחד ששומר על הרכב בכלל..

לסיכום, להכליל זה סתם דפוק.

לכל יצרן יש פאקים אין מה לעשות.

בקשר לג'טה ולקרוז, אכן המתלים של הג'יטה קשים בנסיעה עירונית וזה אחד המאפיינים הבולטים של VAG.

החל מסיאט ועד אאודי.

מנגד התנהגות כביש לא רעה בכלל, ותגובה טובה בפניות.

בקשר לזה שהקרוז קשורה איכשהו לדייהו אין לי מושג, לפי מה שקראתי בוויקיפדיה הגיר והמנועים הם של GM.

http://en.wikipedia.org/wiki/Chevrolet_Cruze

Audi A6 3.0TDI quattro - Because you don't need high revs whan driving up hill

Volvo 850 2.5GLT (MY 1994) - SOLD

VW Passat 1.8T(MY 2000) - SOLD

פורסם

חבל על הויכוח.

מי שלא יודע להבחין ולהעריך איכות אולי ילמד לעשות כן בעתיד (או שלא...).

VW הוא קונצרן הרכב הגדול והמתקדם בעולם כיום.

הפיתוחים של VW בתחום המנועים (בנזין - TSI, דיזל BLUEMOTION), ותיבות ההילוכים (DSG) מובילים בחדשנותם וקובעים את הסטנדרט אליו כל שאר היצרנים שואפים.

איכות ייצור והרכבה מעולה. הנדסת אנוש וחומרים מעולים.

מי שלא מרגיש את ההבדל בתחושה בין מתגי פלסטיק רפויים, כסאות וריפוד זולים והנדסת אנוש בסיסית לעומת מתגים וידיות מאסיבים ומעוצבים שיושבים "בדיוק במקום" ותכנון מוקפד של כל פרט ופרט ברכב שיהנה בכל רכב.

וזאת עוד לפני שדיברנו על איכות הייצור של המרכב והפח, השלדה, אחיזת הכביש ושאר המכלולים המכנים.

ד"א לגטה ה-"עירומה" יש רכיבי אבזור "שוליים" כגון פתחי מיזוג ישירים למושבים האחוריים, תאי אחסון ממוזגים והפשרת אדים במראות שלא נמצאים בקרוז "המאובזרת".

בקיצור, לכל אחד יש את מה שמדבר אליו ברכב, ולכן אני מסכים שמוטב תמיד לערוך נסיעת מבחן בכל אחד מהרכבים על מנת למצוא מה מתאים לטעמך והעדפותיך.

פורסם

יש לנו קרוז , אני יכול לומר לך שאני אוהב בה הכל חוץ ממנוע וגיר.

האוטו יפייפה מבפנים , נוח , שקט , בנוי טוב (אין רעשי פלסטיקים) מרווח מאוד גם מקדימה וגם מאחורה.

עוד לא נסעתי בקרוז החדשה שלפי מה שהבנתי מכמה אנשים נוסעת הרבה יותר טוב מהקודמת.

תקח נסיעת מבחן על הקרוז , אם אתה אוהב את הנהיגה בה שזה אומר - הגה גיר מנוע אז תקח אותה בלי להסס.

לפי דעתי הג'טה בגרסא העירומה עם מנוע 1.6 מיושן זו לא עסקה טובה מול הקרוז.

פורסם

לפותח השרשור ,

כאחד שנוהג דיי הרבה ברכבי צ'מפיון ואף נהגתי על הדייהולט אני ארשה לעצמי לומר שאכן הקרוז יותר מפנקת באבזור אך הג'טה יותר איכותית ובטוחה(ול רק בכוכבי ריסוק) ולכן אתה צריך להחליט מה היא הדרישה שלך מרכב.

דדי,

מאמן נהיגה ספורטיבית ובטוחה - לחיים

פורסם
כי קוראים לה פולקסווגן זה האוטו הכי טוב שיש ,חוץ מסקודה כמובן.

ועכשיו ברצינות, אין לי כל נסיון עם הג'טה ,אבל יש לי נסיון מועט עם הקרוז החדשה, רכב מאובזר מאוד ,עיצוב פנים יפה מאוד (עניין של טעם) יש לרכב בקרת שיוט שזה יתרון עצום במידה ואתה נהג רגוע.

קראתי פה בפורום כתבה של אני לא זוכר מי על כך שיש לרכב בעיה בעיר (ובגיר) ,שהוא יותר מדי עסוק בהעברת הילוכים והאצת הביניים מעצבנת, לאחר מכן מישהו טען שבדגמים החדשים זה נעלם ,אז זהו ,שלא.

מעבר לכך תבדוק אם תוכל לבצע נסיעת מבחן על שני הרכבים זה יעזור לך.

שיהיה בהצלחה.

"ייתרון עצום " ? אנו חיים באותה מדינה או שמצאת אוטובאהן בישראל ?

2 דקות על 431 ? כמה קטעים קטנים על 6 ?

קרוז קונטרול נולד באמריקה ומתאים לנו כמו ריצת העדר לאוטומטיות

פורסם

דדי, הגעתי למסקנה שאתה פשוט מכור מראש שכל תגובה שלך לא משנה איך תהפוך את זה היא תהיה לטובת הקונצרן שאתה עובד אצלו VAG, ואחר כך אתה עוד כותב בחתימה שלך "לא סוכן/יועץ שירות/סמוי וכד' " לפחות ההיית עומד אחרי זה... עוד דבר צא מהסרט של דייהו נגמר סטו תמשיך הלאה, הקרוז היא פלטפורמה חדשה חאלס כמה אפשר כבר לטחון את הנושא הזה.

עכשיו בוא תשמע סיפור אישי ששכרתי קרוז נסעתי איתה בקרית שדה התעופה שם יש כיכר כזאת גדולה איזה יונדאי אקסנט אחד, "חשב" שהוא יעקוף אותי ויכנס לתוך הנתיב שלי שבכלל הוא נוסע על נתיב שממשיך ישר. בקיצור שאני בא לקחת את הפניה הוא, פשוט נכנס לתוך הכנף שלי ואני פשוט משכתי אותו עם עוד קצת גז במקום לבלום, הנזק שנגם בקרוז חור בטמבון והפנס שעלה טיפה למעלה ואצלו באקסנט חדשה שני הדלתות הנהג והנוסע שמאחוריו פשוט נחתכו ע"י הקרוז ממש כמו כאילו מישהו בא עם מסור וחתך אותו לכל האורך, אז אני לא מפקפק בבטיחות של הקרוז לעומתך.

חבר טוב פעם אמר לי ...." מה זה משנה מזגן לא מזגן אם יש דלקן הוא החבר הכי טוב של האדם

:lol: "

פורסם

י.ל1 ,

בין מה שאתה אומר לעובדות בשטח יש "קצת" הבדלים (קרוז עדיין לא שם אלא המאליבו) ,כנ"ל גם למה שאתה טוען כלפיי (המסקנה לא נכונה בעליל וזאת בגלל ההכרות שיש לי עם מספר רב של רכבים שבהם יצא לי לבדוק לא את הביצועים אלא את איכות החומר וכן את רמת הבטיחות )אך מזה אני כבר הרבה מאוד פעמים בוחר להתעלם (הערות דומות והודעות פרטיות) כי זה אופיו של כל בעל רכב שטיפה פוגעים בו ואז הוא בוחר לפגוע אישית (אופיו של כל נהג ישראלי),

לגבי הבטיחות אז תסלח לי שזו לא חוכמה כל כך לבדוק נזק מול יונדאי עם פח בעובי נייר .

נ.ב

למען לא תגיד שאני מכור וכד' אז אתה מוזמן לעשות סקר לקוחות של הקרוז ולבדוק כמה מתים על הרכב ,המנוע הזריז,החסכון בדלק ויקנו חדש כזה מבלי לחשוב פעמיים (או שלוש וארבע) ואז תבוא ותגיד באם אני לא אמיתי בבקשה.

דדי,

מאמן נהיגה ספורטיבית ובטוחה - לחיים

• תוכן חדש...