Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5641 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בכתבה שפרסמו היום בוואלה היתה תמונה של בעל פאג'רו ששם שלט מחאה נגד עליית מחירי הדלק.

מעבר לבעייתיות הבסיסית של התמונה (אין לבחור כסף לדלק אבל הוא נוהג בפאג'רו??) זה רעיון טוב שנתחיל לשים שלטי מחאה כאלה שיגבירו את התסיסה ואז יהיה הרבה יותר פשוט לארגן צעדים נחרצים יותר.

• תגובות 90
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אם אתה רווק ולא מסיים את החודש עם משכורת 8,000 נטו תבדוק היטב את ההוצאות שלך.

למה הוא צריך לבדוק את ההוצאות שלו?

הוא צריך לצמצם ולהוריד את רמת החיים שלו ואח"כ לקרוא שהאוצר גבה אקסטרה מיסים ב 12 מיליארד ש"ח?

אם לפני שנה 8000 ש"ח הספיק לו למחיה ולחסכון, אין שום סיבה שהיום הוא יוריד את רמת חייו בשביל לגמור את החודש.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

נכון מאוד.

שכ"ד = 1950

שכ"ל + כלים ללימודים ~ 1200

דלק ~ 1100

ביטוחים = 350 (שני רכבים)

תיקונים לרכב ~ 500 (מצטבר, ממוצע)

אוכל ~ 950

יציאות ~ 900

חשמל = 250

קניות כלליות לבית (ניקיון, טלוויזיה, סירים, צלחות) = 350

פיקדון לחסכונות = 300

אינטרנט + טלפון + ארנונה + מים = 500 (נראה לי, עדיין לא יצא לי לשלם ארנונה אז זה כמעט בטוח יותר).

והנה, קל מאוד להגיע ליותר מ8000.

גם אם אני לא יוצא כמעט, זה עדיין יוצא המון ולא מאפשר לסיים את החודש כמו שצריך.

איפה בדיוק אפשר לחסוך פה, אם יש לי נסיעות שלא מאפשרות דיחוי?

ובסעיף קניות לבית, אני עדיין מאבזר את הבית מאפס כי עברתי לגור לבד לפני כמה חודשים ואין לי כלום.

אגב, אני לא מרוויח 8000 עדיין, אז כרגע די סובל ממחסור עצום במזומנים (שאמור להסתיים החודש כי יש לי כבר עבודה שלישית).

בינתיים אני לא יוצא, מנסה לא להתניע אפילו את האוטו, אוכל בזול ומתקמצן בכלליות. רק על ידי זה שאני חי בתנאים לא הגיוניים אני מצליח לסיים את החודש.

פורסם

פרנקוס, אתה לא צריך להסביר, אני מניח שרוב העם מתנהל פלוס מינוס כמוך וקשה מאוד לחיות ברמה סבירה בימים אלו.

רק חבל שכולם רק מתלוננים ולא עושים כלום, כי יש מה לעשות אבל כל אחד פרזיט או סומך על האחר.

את האמת - מגיע לכם.

פורסם

פרנקוס אני חושב שאתה אמור להגיע ליותר , ארנונה עולה הרבה יותר ורוב האנשים משלמים שכ"ד גבוה יותר.

ולא לשכוח כמובן שגם משירותים ניתן להדבק באיידס במידה וזה שישב על האסלה לפניך עוד לא קם! :shock::?:shock:
פורסם

אני גר בחיפה.

בגלל זה המחירים הנמוכים יחסית.

כאן אפשר להשיג בכיף דירה של 3 חדרים ו75 מטרים בשכונה סבירה פלוס, בפחות מ2000 לחודש.

יותר בפריפריה אפשר גם יותר טוב, כמו למשל בית של 200 מ"ר עם 3 קומות וגינה ענקית ב4000 לחודש (כמו שההורים שלי משלמים בכרמיאל).

זה יותר זול אפילו מהריבית שאפשר לשלם על משכנתא, אז הם ממש לא ממהרים לקנות בית.

מה שכן, תמיד עוזר לחכות קצת עם הקניות ולחיות ממזומן.

לי זה עוזר מאוד, ובחודש הבא, כשאני אסיים את התשלומים על כל מני דברים שקניתי לבית (טלוויזיה, מדפסת, מיקרוגל), החיים יהיו יותר קלים.

אם אתה לא בטוח שהמצב הכלכלי שלך ישתפר (לא יישאר יציב אלא באמת ישתפר!), אל תקנה בתשלומים.

פורסם
פרנקוס, אתה לא צריך להסביר, אני מניח שרוב העם מתנהל פלוס מינוס כמוך וקשה מאוד לחיות ברמה סבירה בימים אלו.

רק חבל שכולם רק מתלוננים ולא עושים כלום, כי יש מה לעשות אבל כל אחד פרזיט או סומך על האחר.

את האמת - מגיע לכם.

זה לא סוד שרוב העם לא יודע להתנהל נכון מבחינה כלכלית. בהוצאות של פרנקוס יש המון שומן מיותר. למשל 900 ש"ח יציאות בחודש ו-1600 ש"ח תיקונים ודלק בחודש. הוצאות כבדות מאוד בגלל התעקשות להחזיק שני רכבים כבדים וישנים. קיצוץ השומן לא יפגע ברמת החיים שלו. להפך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

להיפטר מהרכב זה ירידה ברמת החיים, כמו כן לוותר על יציאות.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

להחליף רכב ישן וכבד שכל הזמן עומד במוסך ברכב חדש יחסית וחסכוני זה שדרוג מכל בחינה אפשרית. 900 ש"ח בחודש על יציאות זו הוצאה לא הגיונית ביחס להכנסה.

פורסם
להחליף רכב ישן וכבד שכל הזמן עומד במוסך ברכב חדש יחסית וחסכוני זה שדרוג מכל בחינה אפשרית

רכב ישן ומתוחזק לא הרבה פחות אמין מחדש.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
זה לא סוד שרוב העם לא יודע להתנהל נכון מבחינה כלכלית. בהוצאות של פרנקוס יש המון שומן מיותר. למשל 900 ש"ח יציאות בחודש ו-1600 ש"ח תיקונים ודלק בחודש. הוצאות כבדות מאוד בגלל התעקשות להחזיק שני רכבים כבדים וישנים. קיצוץ השומן לא יפגע ברמת החיים שלו. להפך.

להחליף רכב ישן וכבד שכל הזמן עומד במוסך ברכב חדש יחסית וחסכוני זה שדרוג מכל בחינה אפשרית. 900 ש"ח בחודש על יציאות זו הוצאה לא הגיונית ביחס להכנסה.

אתה מפספס לחלוטין את הפואנטה של העניין.

נכון שאם הוא יתארגן מחדש ויצמצם הוצאות הוא יגמור את החודש בצורה טובה יותר אבל לא זאת השאלה, השאלה היא למה לפני שנה עם אותן הוצאות אישיות הוא הסתדר מצוין וכעבור שנה, בגלל הכבדת נטל המיסים הוא לא גומר את החודש ועוד קורא שהאוצר ביצע גביית יתר של 12 מיליארד ש"ח.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

פרנקוס,

תחשוב על אלה שלקחו הלוואה ללא ריבית וללא הצמדה. הם בעצם הרויחו עוד יותר, כי ריאלית, הם ישלמו פחות.. (לאורך נניח שנה שנתיים קדימה, אם המחירים/מדד/ריבית יעלו).

אז לא תמיד לא שווה לשלם הכל מראש.

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

מבחינת שקט נפשי זה עדיף.

אני מעדיף לדעת שאם חודש אחד אני לא מרוויח מספיק כסף, אני יכול פשוט לצמצם את העלויות שלי ולא חייב לשלם על דברים שקניתי בחודשים שלפני זה.

זה גם עוזר לדעת שאם אני עכשיו נוסע לחו"ל חודש-חודשיים אני יכול להרשות לעצמי לעזוב בלי להסתכל יותר מדי בחשבון שלי כי לא יהיו לי הפתעות.

• תוכן חדש...