Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ייעוץ אחרון לפני רכישה [רכב ראשון, צעיר, 30-40K]

SkateFreak
שימו לב! השרשור הזה בן 4976 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

היי חברים.

פירסמתי פה פעם הודעה לבקשת ייעוץ לגבי רכישת רכב והמענה שקיבלתי היה באספקט כלכלי יותר,

מי שהיה מעורב בדיון אולי יידע על מה אני מדבר.

יש בידי 30-40K לרכישת רכב.

הרכבים שחשבתי עליהם:

סיאט לאון (1800 או 1600, 2002-2004)

סיאט איביזה (1400, 2003-2005)

אודי איי3 (1800, 2000-2002)

זה רכב ראשון שלי אני יודע שאני קצת קופץ אבל האופי הדפוק שלי לא מאפשר לי להבין שאני צריך להתחיל

עם רכב קטן יותר בתור התחלה ועם נפח קטן יותר, אני רוצה לדעת שהכסף שלי הושקע במשהו טוב, ושיהיה לי קל למכור אותה במקרה הצורך.

יש לי כסף לביטוח בצד לשנה (שאגב הוא דיי גבוה כי זה הביטוח הראשון על שמי),

ככה שההוצאות הכלליות (לא כולל דלק) יכולות להגיע ל700-800 ש"ח בחודש ואני אהיה שלם עם זה.

אשמח לקבל את ההבדלים בין הרכבים לגבי עלויות אחזקה (תיקונים, מחירי חלפים וכו')

ובכלל המלצות כלליות.

אני לא מעוניין בפונטו, גולף, קליאו וכד' הן פשוט לא לאופי שלי ואני ארגיש לא בנוח לנהוג על אחת.

אני משקיע כסף אני יודע שאני מסתכן איפשהו אבל החלטתי שאני שלם עם זה.

תודה מראש לכל מי שיתרום פיסת מידע לבלאגן שיש לי בראש :-P

נ.ב. הסוכן מכירות שאל אותי אם נהגתי באופן קבוע על רכב במשך השנתיים שיש לי רישיון.

אמרתי לו שלא מתמימות. האם לסוכן הבא שאני אדבר איתו מותר לי להגיד כן כדי להוריד את מחיר הביטוח?

looking

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

נ.ב. הסוכן מכירות שאל אותי אם נהגתי באופן קבוע על רכב במשך השנתיים שיש לי רישיון.

אמרתי לו שלא מתמימות. האם לסוכן הבא שאני אדבר איתו מותר לי להגיד כן כדי להוריד את מחיר הביטוח?

כפי שבדרך כלל רשום על הפוליסה, לשקר בנוגע לפרטים מהותיים בביטוח עלול לגרום לחברת הביטוח לקזז מהתשלומים המגיעים לך, או להתנער מהפוליסה בכללה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני סבור שבתור רכב ראשון, עדיף לך לבחור באיביזה, כך תוכל להנות מרכב קצת יותר חסכוני, ושנתון יותר מתקדם (רכב יותר חדש).

אאודי הייתי מוצא מהרשימה (בתור רכב ראשון), מפני שעלויות האחזקה שלו הן הכי גבוהות.

כעיקרון, ישנם רכבים שלהם תהיה אחזקה שוטפת (תיקונים + דלק) יותר זולה, מאשר רכבים בקונצרן וואג (למרות שלא חייבים לגשת למוסכים מורשי יבואן, כפי שראית כבר אולי בפורום).

רכב זה דבר שקצת קשה להעריך בתור השקעה (השקעה ש"אוכלת" לך את הכסף באחזקה תיקונים ודלק). רכב אמור להביא אותך ממקום למקום (ולספק גם קצת הנאה אם ניתן), ככל הניתן, ללא תקלות.

alfa 156 2.5.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני סבור שבתור רכב ראשון, עדיף לך לבחור באיביזה, כך תוכל להנות מרכב קצת יותר חסכוני, ושנתון יותר מתקדם (רכב יותר חדש).

אאודי הייתי מוצא מהרשימה (בתור רכב ראשון), מפני שעלויות האחזקה שלו הן הכי גבוהות.

כעיקרון, ישנם רכבים שלהם תהיה אחזקה שוטפת (תיקונים + דלק) יותר זולה, מאשר רכבים בקונצרן וואג (למרות שלא חייבים לגשת למוסכים מורשי יבואן, כפי שראית כבר אולי בפורום).

רכב זה דבר שקצת קשה להעריך בתור השקעה (השקעה ש"אוכלת" לך את הכסף באחזקה תיקונים ודלק). רכב אמור להביא אותך ממקום למקום (ולספק גם קצת הנאה אם ניתן), ככל הניתן, ללא תקלות.

אין לך מושג כמה עזרת לי.

יש לי חיבה מיוחדת לאאודי (אר8 היא משוש חיי) בדלל זה היא במשוואה.

אם עלויות התיקונים מסתכמות בהבדלים של 200-300 שקל פר חודש, אני מוכן להשקיע את הכסף בכדי להנות מהרכב המיוצג ע״י ארבעת העיגולים.

אם עלויות האחזקה הם בהפרשים של 1000 שקל, אז זה באמת קצת מוגזם.

מה לגבי רנו מגאן קופה 2001 נפח 1600?

היא זולה כמעט בחצי האם היא יכולה להכנס למשוואה של רכב אמין וצעיר?

תודה מראש אני מעריך כל אות שמישהו מכם מקליד

looking

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אין הרבה הבדל באחזקה בין האודי ללאון חוץ ממחירי הביטוח וגם זה לא תמיד.

לקנות A3 בגלל שהR8 היא משוש חייך זה דבילי, אין שום קשר בין הרכבים ואני מקווה שאתה יודע את זה :roll:

הרנו אכן צעירה אבל האמינות משתנה בין אקזמפלר אחד לשני בצורה קיצונית.

אגב, במידה ואתה קונה אודי/לאון עם גיר אוטומטי בדוק טוב טוב את מצב הגיר!

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אין הרבה הבדל באחזקה בין האודי ללאון חוץ ממחירי הביטוח וגם זה לא תמיד.

לקנות A3 בגלל שהR8 היא משוש חייך זה דבילי, אין שום קשר בין הרכבים ואני מקווה שאתה יודע את זה :roll:

הרנו אכן צעירה אבל האמינות משתנה בין אקזמפלר אחד לשני בצורה קיצונית.

אגב, במידה ואתה קונה אודי/לאון עם גיר אוטומטי בדוק טוב טוב את מצב הגיר!

לא אחי שוט הסברתי את חיבתי לאאודי.

מן הסתם אין קשר בין האר8 לאיי3

האם הרנו רחוקה ממש מהאאודי/לאון?

דיברתי עם בחור שמכר את הלאון שלו (1800, 2002) והוא אמר שהוא מכר אותה ב10K מתחת למחירון כי אין ביקוש.

האם יהיה לי קשה למכור את האאודי בעוד שנה וחצי שנתיים?

ואת הרנו?

האיביזה מפחידה אותי היא (רק) 74 כ"ס.

אני גר בשומרון - ה שאומר הרבה הרים וגבעות אני פוחד שהיא לא תסחוב.

looking

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 4976 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...