Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5639 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה כבר כמה זמן שיש לי ריעדות ממש קלות ברכב בזמן עמידה . לפעמים זה מחמיר כאשר אני מפעיל מזגן או מסובב את ההגה בזמן העמידה.

היום הלכתי למוסך מורשה מאזדה דורון מוטורס בנתניה לבדיקת העניין.

מנהל המוסך נכנס איתי לרכב והרגיש את הרעידות ולטענתו הראשונית כנראה זה תושבות מנוע . אבל ביקש להכניס את הרכב לבדיקה מעמיקה יותר.

לאחר חצי שעה של בדיקות מסתבר שתושבות המנוע תקינות אבל הפלאגים שלי לא מתאימים בכלל לרכב. (משהו לגבי המצת של הפלאג שהוא קצר מידי) ובנוסף הראה לי שיש פיח שחור איפה שהפלאג נכנס (בתוך המנוע) לפי המלצתו החלפתי את 4 הפלאגים לכאלו שמתאימים לרכב עם מצת ארוך והוא גם ריסס ספריי מיוחד לתוך החור של הפלאגים שאמור להמיס את הפיח ובלי שום קשר המליץ לי בטיפול הבא לבצע ניקוי מיוחד של כל המערכת.

לאחר שריסס את הספריי התניע את הרכב ויצא המון עשן לבן ופיח שחור נוזלי מהאגזוז.

זהו יצאנו לנסיעת מבחן ואכן הרעידות באמת פחתו בצורה משמעותית. אבל!! שמתי לב שכאשר אני לוחץ על דוושת הגז והטורים עולים כאשר אני עוזב את הדוושה הטורים נופלים ל 1100 נשארים שם שניה וחצי ואז נופלים ל 800. ואני לא זוכר התנהגות כזו לפני הטיפול הנל. בנוסף כאשר אני משלב D ולוחץ קלות על הדוושה (ממש כמו גלישה) ואז עוזב את הדוושה הטורים נשארים על איזור ה 1200-1300 ורק כאשר אני לוחץ על הברקס הם חוזרים ל 800. אני מרגיש כאילו הרכב "רוצה לנסוע" חזרתי למוסך ומנהל המוסך יצא איתי לנסיעת מבחן ובאמת הבחין שהטורים קצת יותר גבוהים מהרגיל כאשר הרכב משולב ל D ללא ברקס(גלישה ) חזרנו למוסך והוא ביקש מאחד העובדים שם לבצע חצי סיבוב בכיוון לאחר מכן יצאנו שוב והרכב מתנהג טוב יותר אבל עדיין לא כמו שאני זוכר . לפי דברי מנהל המוסך אפשר להוריד עוד חצי סיבוב אבל זה יבוא על חשבון הרעידות ברכב.

הנה סרטון שמראה איך הטורים עולים בסרק ושהם יורדים חזרה הם נעצרים ב 1100 לשניה וחצי ואז חוזרים לנורמל

השאלות שלי הם:

1.מה זה החצי סיבוב הזה ? את מה הם מסובבים שם ? אולי אני יכול לעשות זאת לבד עד שאגיע לתוצאה שתספק אותי.

2.האם באמת זה יבוא על חשבון הרעידות?

3.האם פלאגים שלא מתאימים לרכב יכולים לגרום לרעידות האלו?

4. האם מומלץ לבצע את הניקו הזה שהוא מדבר עליו (עולה אצלהם 450 שקלים)

פורסם

זה לא שהמד קופץ

אני חושב שזה ניהול תקין של המנוע

יכול להיות בגלל שהיו לך פלאגים לא תואמים ברכב יכול להיות הניהול של המנוע לא היה נכון....

בקשר לרעידות אולי כדי לעשות ניקוי מצערת... אולי אחד הפילטרים סתומים..

ואני לא מבין הרכב נוסעה פחות טוב ? או שהטורים זה הדבר היחיד שמפריע לך ?

בקשר לחצי סיבוב אני חושב שהוא התכוון לפין של התערובת אויר \ דלק

עם בסרק אתה עומד על 800 לא כדי לגעת בזה (כמובן עם הבנתי נכון למה שהוא התכוון)

פורסם
זה לא שהמד קופץ

אני חושב שזה ניהול תקין של המנוע

יכול להיות בגלל שהיו לך פלאגים לא תואמים ברכב יכול להיות הניהול של המנוע לא היה נכון....

בקשר לרעידות אולי כדי לעשות ניקוי מצערת... אולי אחד הפילטרים סתומים..

ואני לא מבין הרכב נוסעה פחות טוב ? או שהטורים זה הדבר היחיד שמפריע לך ?

בקשר לחצי סיבוב אני חושב שהוא התכוון לפין של התערובת אויר \ דלק

עם בסרק אתה עומד על 800 לא כדי לגעת בזה (כמובן עם הבנתי נכון למה שהוא התכוון)

יכול להיות שסתם עבדו עליך והעלו את הטורים ככה שזה לא ירעד

היתה כל הזמן ליד הרכב ?

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

טוב לצערי לאחר שבועיים מ"הטיפול" הרכב עדיין רועד לי כמו לפני ה"טיפול".

הרעידות הם די עדינות בעמידה עם הרכב גם בניוטרל וגם ב D. הרעידות מתחזקות ברגע שאני משלב הילוך(לא משנה איזה רוורס או D)ומתמתנות לאחר שניה.

כמו שאתם רואים החליפו לי פלאגים ובדקו את תושבות המנוע שנמצאו תקינות לחלוטין.

**אני יודע שהממיר הקטליטי שלי לקראת סוף חייו כי נדלקת לי נורה של איכות ממיר ירודה אבל הרכב נוסע מצויין כך שאני לא יודע אם זה קשור לרעידות.

חלק מהאנשים אמרו שזה מחלה של לאנטיס.

מה אתם אומרים? למישהו יש רעיון\כיוון?

אולי להמליץ לי על מוסך טוב שמכיר ממש טוב את הלאנטיס.

פורסם

לגבי הסל"ד הגבוה מהרגיל, זה תקין, לאחר כיוון הסל"ד סרק, זהו בורג שמסובבים שקובע את זרימת האוויר בסרק, לאחר כיוון כזה לוקח למחשב ניהול קצת זמן, כמה נסיעות עד שהוא לומד את הכיוון החדש וזה לבד מסתדר, אם לא מסתדר לאחר כמה ימים אז כניראה פתחו את הבורג מעל הנורמה.

לגבי הרעידות. אז זאת מחלה במאזדה, תושבות מנוע שאינן מקוריות גם אם הן תקינות יגרמו לרעידות.

התושבות מנוע הימנית בצד של האלטרנטור, והתושבת האחורית הכי משפיעות על הרעידות, לכן חשוב שהן יהיו תקינות ומקוריות בלבד.

פורסם
לגבי הסל"ד הגבוה מהרגיל, זה תקין, לאחר כיוון הסל"ד סרק, זהו בורג שמסובבים שקובע את זרימת האוויר בסרק, לאחר כיוון כזה לוקח למחשב ניהול קצת זמן, כמה נסיעות עד שהוא לומד את הכיוון החדש וזה לבד מסתדר, אם לא מסתדר לאחר כמה ימים אז כניראה פתחו את הבורג מעל הנורמה.

לגבי הרעידות. אז זאת מחלה במאזדה, תושבות מנוע שאינן מקוריות גם אם הן תקינות יגרמו לרעידות.

התושבות מנוע הימנית בצד של האלטרנטור, והתושבת האחורית הכי משפיעות על הרעידות, לכן חשוב שהן יהיו תקינות ומקוריות בלבד.

אתה צודק לאחר שבוע הסלד הסתדר.

אבל לגבי הרעידות זה משגע במוסך מורשה אמרו לי שהתושבות בסדר גמור ואין צורך להחליפם.

זהו להתרגל למצב?

פורסם

זה שהן תקינות זה לא אומר שהן מתפקדות כראוי.

סך הכל בדקו שהתושבות לא סדוקות או קרועות, בקש שיבדקו את מקוריותן.

קח בחשבון שתושבת מקורית עולה בין 500- 1100 ש"ח ותלוי איזה תושבת

פורסם
זה שהן תקינות זה לא אומר שהן מתפקדות כראוי.

סך הכל בדקו שהתושבות לא סדוקות או קרועות, בקש שיבדקו את מקוריותן.

קח בחשבון שתושבת מקורית עולה בין 500- 1100 ש"ח ותלוי איזה תושבת

תראה אני נוטה להאמין שהתושבות בסדר מכיוון שלפעמים הרעידות נעלמות\ממש נחלשות ולפעמים הם יותר מורגשות.

כך שאני חושב שזה משהו אחר.

שמתי לב גם שלפעמים שאני מתניע את הרכב אז ברגע ההתנעה כאשר הסלד קופץ למעלה הוא יורד מיד לאיזור ה 500 סלד והרכב ממש רועד אבל אז תוך שניה הוא מתייצב ב 800. האם זה נורמלי בתהליך התנעה?

• תוכן חדש...