Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5643 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן לכולם.

אני על סף רכישה של 308 יד שנייה. מכיוון שהאוטו כמעט חדש לגמרי ואני סומך על המוכר, החלטתי לוותר על הביקור במכון בדיקה ולגשת למוסך לבדוק היסטוריה ולחבר את הרכב למחשב כדי לקבל תמונת מצב קונקרטית על המערכות האלקטרוניות ברכב (חיישנים וכו').

להפתעתי, לא המוסך ביהוד ולא המוסך בפתח תקווה הסכימו לבצע את הבדיקה. בסוף ניגשתי למרכזי בבני-ברק ואמרו לי שאין שום טעם בבדיקה מהסוג הזה מפני שהמחשב לא זוכר תקלות ולא ייתן שום אינדיקציה אלא אם ממש עכשיו דולקת נורה.

האם זה אכן כך, והאם זה ככה גם בכל המכוניות?

פורסם

ברגע שביצעו איפוס אין לך שום דרך לדעת על תקלות ברכב שהיו ,

גם אם אתה סומך במליון אחוז על בעל הרכב מומלץ ללכת לבדיקה ואפילו במוסך שמטפל ברכבים אלו כי יכול להיות שיש בעיות ברכב שבעל הרכב לא יודע ואתה תידפק בסוף.

אם מוציאים סכום נכבד על רכב לא חוסכים בבדיקה

פורסם

דווקא בגלל שאתה קונה רכב כל כך יקר ולא איזה גרוטאה בכמה אלפי שקלים, חשיבות הבדיקה

היא גבוהה ביותר. גם אם אתה סומך על המוכר, היו דברים מעולם. תשקיע בבדיקה כדי שתהיה רגוע,

ליפול במצב כזה יהיה כואב יותר.

חובב מכוניות מושבע. עזבו חובב, שרוף!

פורסם

מוסכים לרוב מעדיפים לא לעשות בדיקת מסוג זה וזה דבר שאינו מפתיע כיוון שהם לא מוכנים לתת את המילה שלהם על שום רכב שלא טופל אצלם ושאין להם שום מושג עליו. כמו כן רוב המוסכים לא בנויים ולא מחזיקים את הציוד שמחזיק מכון בדיקה לפני רכישה ולכן לא יסכימו לעשות לך "בדיקה לפני קניה"

פורסם

תודה על התגובות.

חשוב לציין- מבחינת המוסך אני לא מבקש בדיקה לפני קנייה ולא אחריות על כלום. אני רק רוצה לעשות בדיקת דיאגנוסטיקה לרכב ולבדוק את מצב המערכות. את זה לא עושים במכוני בדיקה, אלא במוסך מורשה של הפירמה. רק הם מחזיקים ציוד דיאגנוסטיקה יעודיי לרכב של יצרן ספציפי.

מה שהפתיע אותי זה שהם טוענים שמכלתחילה הם לא יכולים לדעת כלום מבדיקה כזו כי המחשב לא זוכר תקלות.

עד כמה שידוע לי, בקרסו דווקא מעודדים בדיקה מהסוג הזה (זה עוד הכנסה, מן הסתם..). מה המחשב ברנו כן רושם את התקלות והמחשב של פיז'ו לא?

פורסם

קודם כל זה לא משנה אם המחשב זוכר תקלה,בגלל שאם הייתה תקלה זה היה מופיע בהיסטוריה הכתובה.

לגבי ההתחברות למחשב אני לא מבין למה המוסך סרב,אחי רכש לפני כחודשיים C5 2008 מיד פרטית,כמובן שהוצאנו היסטוריה,ולקחנו את הרכב להתחברות למחשב במוסך פיגו בראשון ללא שום בעיה.

פורסם

האמת שלא ברור לי מדוע אתה רוצה לבדוק את הרכב דרך המחשב, אם אני לא טועה אילו הייתה בעייה כלשהיא מנורת בדוק מנוע/ או מנורה של ABS ודומיו או כל נורה ארחת שנותנת התראת תקלה הייתה נדלקת לך והיית מזהה תקלה.

גם אם הייתה תקלה היא לא נשמרת בזיכרון המחשב לאחר שהיא מתוקנת ונמחקת כך שאפילו אם הייתה תקלה חמורה לא תדע עליה.

תבקש לראות היסטוריית מוסך שם מתועדת כל כניסה למוסך, לאחר מכן כך את הרכב לבדיקה במקום איכותי שיבדוק היטב את כל מערכות הרכב.

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

שוב תודה על התגובות.

הרכב עלה לכביש במאי 2009 ויש לו 6000 ק"מ. לפי ההיסטוריה במוסך, לא נכנס אפילו פעם אחת למוסך, גם לא לטיפול ראשון (דבר שאעשה מיד כשארכוש אותו).

במהלך הנסיעה לא נדלקת שום נורה, והכל מרגיש בסדר גמור. אני יודע בוודאות שהרכב לא עבר תאונות, כך שנראה לי שלהכנס למכון בדיקה רגיל, בלי ציוד ייעודי, נראה לי מיותר לגמרי. אני חשבתי לעשות בדיקה כדי לגלות אם יש בעיות נסתרות שאולי גם בעל הרכב לא יודע עליהן, ושלא מקבלות חיווי (אצלי ברנו, לדוגמה, הלך חיישן הצתה ולא נדלקה שום נורה.

אגב, הרכב בעל גיר ידני.

אשמח לעוד תובנות בעניין

פורסם

בדיקת דיאגנוזה כן יכולה להציג תקלות שהתרחשו ברכב יש רישום בזכרון במחשב, זה נכון כל עוד לא בוצע איפוס. עלותה כ200 ש"ח.

בדיקה זו לא ממש מספיקה כדי לגלות תקלות נוספות כגון מערכת היגוי ביצועי מנוע וגיר, אין שום אינדקציה לתאונות ותיקוני צבע וכד'

נראה לי שעבור 450 שקל תקבל תמונה מלאה יותר במוסך לבדיקות רכב.

מיצובישי אאוטלנדר פרימיום שנת 2017 - היהלום היפני 

יונדאי אלנטרה I35 שנת 2012

פורסם

בשביל רכב שיש לו עוד שנה וחצי אחריות יצרן, נראה לי שאתה מתאמץ יותר מידי לחפש תקלות... מה גם שאתה אומר שמדובר בגיר ידני - אז בכלל הסיכויים לתקלות נמוכים יותר.

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
בשביל רכב שיש לו עוד שנה וחצי אחריות יצרן, נראה לי שאתה מתאמץ יותר מידי לחפש תקלות... מה גם שאתה אומר שמדובר בגיר ידני - אז בכלל הסיכויים לתקלות נמוכים יותר.

מוזר, זה בדיוק גם מה שאני חשבתי.:lol:

לגבי העניין של בדיקה במכון- ברגע שאני יודע בוודאות שהרכב לא עבר תאונה, זה מייתר את כל העניין לדעתי.

אין לי צורך לקבל טופס כסת"ח על רכב חדש ועוד לשלם על זה. אני סומך על שיקול הדעת שלי ולא מחפש כתובת לתביעות אם משהו יקרה. רק רציתי לקבל תמונה אמיתית של מצב הרכב, זה הכל.

תודה לכולם!

פורסם

בדיקה במכון כדאית לא רק בשל גילוי ליקויים, היא פשוט מתכון בדוק להורדת מחיר. במקרה הרע מבחינתך והמאוד לא סביר, על הטופס לא תכתב ולו מילה אחת על הצורך בתיקון ליקוי. לרוב, בשל מדיניות כיסוי העכוז של המכונים, הבדיקה תראה שהאוטו גוסס. כמובן שהמוכר ולו בכדי להפטר מהר ככל הניתן מהגרוטאה שלו יסכים להשתתף בעלות ההחיאה. רוב הסיכויים שתראה כמה לירות נוספות בארנק, גם לאחר כיסוי מחיר הבדיקה.

פורסם
בדיקה במכון כדאית לא רק בשל גילוי ליקויים, היא פשוט מתכון בדוק להורדת מחיר. במקרה הרע מבחינתך והמאוד לא סביר, על הטופס לא תכתב ולו מילה אחת על הצורך בתיקון ליקוי. לרוב, בשל מדיניות כיסוי העכוז של המכונים, הבדיקה תראה שהאוטו גוסס. כמובן שהמוכר ולו בכדי להפטר מהר ככל הניתן מהגרוטאה שלו יסכים להשתתף בעלות ההחיאה. רוב הסיכויים שתראה כמה לירות נוספות בארנק, גם לאחר כיסוי מחיר הבדיקה.

אני אגיד משהו שאולי יראה לך תמוה.

ניהלתי עם הבנאדם משא ומתן לא קל שנמשך שבועיים. בסיכומו של עניין הגענו למחיר ששנינו מקבלים אותו כסביר עבורינו. מדובר ברכב מצוחצח. לדעתי האיש, אחרי שהוא מוודא שהשכנים לא רואים, מלקק בלשונו את הג'אנטים. אני לא רואה סיבה, ומדובר בהגינות לשמה, לעשות תרגילים לצורך הורדה של עוד כמה גרושים ולתת לבנאדם הרגשה שמי שמשקיע שוקע.

הכסף אצלי, לצערי, עדיין לא צומח על העצים, אבל אם עוד כמה מאות שקלים לכאן או לשם היו באמת מהווים בעיה עבורי, אני מניח שלא הייתי רוכש רכב במחיר כזה מלכתחילה.

• תוכן חדש...