Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בעיות מצבר, אולי זליגה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5680 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חבר'ה,

ברשותי לנטיס שנת 99 אשר למיטב זכרוני הוחלף לה מצבר לפני פחות מ5 שנים.

אתמול נסעתי עליה בבוקר לעבודה, השארתי אותו בחניה לכ-12 שעות וכשחזרתי לא הצלחתי להתניע. (פנסים, אורות כיווי, אפילו איוורור הצלחתי להפעיל).

בסופו של דבר התנעתי עם כבלים אבל שמתי לב שהמערכת שלי אינה עובדת בכלל.

עשיתי כמה סיבובים בשכונה בשביל להטעין את המצבר ולפני שיצאתי שהאוטו מתניע שוב.

היום עשינו בדיקה נוספת והמצבר שוב מת.

חברים יעצו לי שמדובר בזליגת חשמל. אני גם חושב שיש פה קייס, היות והמערכת מתה לגמרי..

אני הולך לגשת לחשמלאי, רציתי לשאול לדעות על סיבות אפשריות?

פורסם

מה הקשר בין זליגה לעובדה שהמערכת מתה לגמרי?

יכול להיות שבאמת יש זליגה ממנה, אבל אין לזה שום קשר לעובדה שהיא מתה.

אם גם כשהרכב מונע המערכת לא עובדת, אז יש לך בעיה עם המערכת/חיווט.

5 שנים זה זמן מצויין למצבר. סיכוי טוב שהוא מת.

גש לחשמלאי רכב שיבדוק לך זליגה ושיבדוק לך את המצבר.

פורסם

עיצה טובה. יש לבדוק גם את המצבר וגם את מערכת החשמל, אחרת מצבר חדש יכול למות חיש קל.

דני

• ספונסר פורום
פורסם

לאור גיל המצבר אלו התרחישים הסבירים:

• אם המצבר לא מסובב את הסטרטר (מת לגמרי) לאחר פחות מיום המתנה - קצר פנימי.
  • אם הסטרטר מגמגם כאילו הוא לא מקבל מספיק זרם אז...הוא לא מקבל מספיק זרם, עקב אובדן חומר פעיל (עופרת) שמקטין את שטח הפנים של פלטות המצבר ומונע יצירת זרם גבוה.

זליגה חזקה יכולה ליצור תסמינים דומים

טלרון מצברים בע"מ, המעיין 7 מודיעין.

טלפון 1-700-700-130

פורסם

לאור תיאור הבעיה סביר להניח שהבעיה רק במצבר (שהחזיק זמן מכובד). למרות זאם עדיין קיים סיכוי שיש בעיה של זליגת זרם, שמרוקנת את המצבר. רוב בעלי המקצוע לא בודקים זליגה ומחליפים מצבר ע"פ הגיל. מה גם שהסיכוי שזליגה פתאום תיווצר יש מאין (ללא התקנה על אביזר חדש) גם היא לא גבוהה.

כמובן שישנו סיכוי קטן שיש גם בעיית טעינה אך לפי זה שהרכב עבד לאחר התנעה עם כבלים + הצלחת להניע לאחר הכיבוי כנראה שלא.

בקיצור אם אתה בית הלל- תחליף מצבר.

אם אתה בית שמאי- תבדוק זליגה וכנראה שאז תחליף מצבר.

טעינה בכל מקרה בודקים.

פורסם

בסופו של דבר גילו של המצבר קצת יותר מ5.. (משום מה היתה לי תחושה שהחלפתי לפני שנתיים-שלוש).

הוחלף מצבר + פיוז של המערכת.

תודה לכולם.

• תוכן חדש...