Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5705 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
זה לא המצב בשרשור הנוכחי.

סליחה, מתי הסתכלת בפעם האחרונה בכותרת? האם לא הבחנת בסימן הקריאה שם? והספרות האלה שמדברות על צריכת דלק...

WTF? :roll:

• תגובות 63
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

האמת שבהתחלה היו שלושה סימני קריאה אבל מנהל הפורום קיצר לסימן קריאה אחד.

אני דווקא כן חושב שיש מה להתלהב מ 28.6 קילומטר לליטר , הגרמנים די מדייקים ואמינים בנתונים שלהם .

ואני יכול להעיד מנסיון שאכן צריכת הדלק הזאת נכונה מהנסיעה שלי לגרמניה , למזלי קיבלתי קורסה בנזין ידנית בקלן בשדה תעופה

וחרשתי עליה קרוב ל800 קילומטר על חצי מיכל (עד כמה שאני זוכר) כולל עמידה בפקקים ונסיעות בתוך העיר.

למרות זאת הפ'גו 307 יותר נעימה לנסיעה.

מתגעגע... לאוטוביאנקי Y10 שלי.

פורסם
אני דווקא כן חושב שיש מה להתלהב מ 28.6 קילומטר לליטר , הגרמנים די מדייקים ואמינים בנתונים שלהם .

מה יש להתלהב מנתון של גרסה איזוטרית שלא תגיע לישראל? גרסה כזו יש גם לפולו, פיאסטה ועוד שלל מתחרות,

וגם הן לא מגיעות לישראל, ואם זה תלוי במשרד האוצר זה לא הולך להשתנות.

נ.ב: קורסה בנזין תעשה נתון כזה רק אם תשליך אותה מצוק בניוטרל.

פורסם

אדון רוטנברג, מקריאה מדוקדקת של התגובות שלך אני מבין שאתה נציג של יצרני המכוניות של גרמניה כי אתה פשוט לא מפסיק להלל אותם, עד שאני לא אשמע ממישהו שקנה את הרכב המפוקפק הזה בארץ והצהיר על צריכת דלק כזאת אני לא מאמין לנתוני יצרן שידוע שהם אופטימלים באחוזים גבוהים מהמצב בשטח.

אגב על איזה רכב אתה נוהג ביומיום שאתה ככה בחופשיות מרשה לעצמך לזלזל במותג יונדאי ללא הפסקה.

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם

אין לי שום דבר שקשור ליבואן או ליצרן פשוט הזיכרון טרי מהנסיעה מהקורסה , שגם מעוצבת יפה מאוד וספורטיבית .

בעברי עבדתי בחברת בת של צ'מפיון ועוזר למבקר בחברת דוד לובינסקי.

בשנתיים האחרונות היו לנו שתי מכוניות פיאסטה 1995 ופולו 2007 ידניות (אשתי התעקשה על גיר רגיל גם בשבילה)

הפולו פשוט מעולה.

לרועי , לגביי הנתון של ה 800 קילומטר כבר ציינתי שלא מדדתי במדויק(יכול להיות קצת פחות) אבל הייתה חסכונית בטירוף.

לליאור , תסביר לי בדיוק על מה יש להתגאות ביונדאי ? על כך שבולעת דלק כמו אלכוהליסט ???

אני בטוח שאנשים יעדיפו את הקורסה על פני יונדאי (ואין בכלל מה להשוות)ומקווה ש "שלמה" יתנו מחיר נורמאלי.

אגב , בתמונה בעיר אסן בגרמניה , רואים גם אופל קדט אדומה משנות ה 80 מוכיח את האמינות של אופל.

בכל מקרה אני מאחל בהצלחה לקוריאה הצפונית נגד קוריאה הדרומית :lol:

Picture 2279.jpg

Picture 2278.jpg

פורסם

מצורף נתון אמיתי של צריכת דלק של אופל קורסה 1.3 בנזין מאתר גרמני ועל ידי נהג גרמני

http://www.spritmonitor.de/de/detailansicht/418205.html

למי שלא מבין גרמנית הבן אדם עשה 26 קילומטר לליטר בנזין

3,99 ליטר ל 100km

Opel - Corsa - 1.3 CDTI Cool

מה שמוכיח שיש דיוק בנתונים של היצרן ולא סתם על הנייר.

פורסם
לליטר בנזין

זה לא רכב דיזל, במקרה? :roll:

רכב ישראלי אולטימטיבי: קונטיינר של 'צים' על גלגלים נוצצים עם סלון עור 1+2+3, מסך "LCD 42 וטוסטר עם כניסת USB. מרווח, נוח, מאובזר, גבוה ופח עבה כמו במכוניות של פעם...

פורסם
קוראים למה שאתה וRK עושים באנגלית straw man argument, לא יודע מה הביטוי המקביל בעברית.

עם כל הכבוד, אני שוב חוזר ואומר, השרשור הוא על רכב שעושה תיאורטית 25 ק"מ לליטר, זה המון, בנסועה של 20K לשנה זה 700-800 ש"ח בחודש, ולא דיברו על איבזור עדיין, מה למה שאתם מספרים ומה לשרשור הזה אני לא מבין.

אתה לא מבין.

-שיקול ראשון, כפי שישה כתב. גם עם נסועה גבוהה מהממוצע (20000 ק"מ/שנה) ההפרש מתבטא בחסכון של 5.6% לשנה מהוצאות הרכב בלבד. למי שנוסע פחות מהממוצע, קונה רכב שני או משהו דומה ההפרש נהיה זניח לחלוטין.

-שיקול שני, רכב נקנה כחבילה. הכוונה היא שאינך יכול להגדיר את מה שיש ברכב אלא קונה אותו As is, ואז אתה מקבל את כל היתרונות והחסרונות של ברכב. לפני הקניה, כאשר אתה משקלל את כל הפרמטרים, מרכיב צריכת הדלק מוכנס לשיקלול אולם האם נראה לך כי הוא החשוב ביותר? לטעמי, ממש לא. אם אתה נוסע מעט, הוא זניח במחיר. אם אתה נוסע הרבה, הוא חשוב אך שיקולים כגון התנהגות כביש, נוחות נסיעה, עוצמת מזגן, וכו' חשובים יותר.

לדעתי, חסכון בדלק הוא טיזר פירסומי של היצרנים המושך את העין אך לא כל כך חשוב. (מזכיר לי לפעמים את המדבקות שהיבואנים הוסיפו לאי אלה מכוניות משפחתיות בשנות ה 90 בהן נכתב "Injection" או "ABD" למי שזוכר:?) אם חסכון בדלק היה חשוב לנהג הישראלי היינו רואים הרבה יותר רכבים עם תה"ל ידנית על הכבישים והרבה פחות פתיחות ברמזורים. נהיגה רגועה היא הדרך הפשוטה+מהירה+זולה לחסכון בדלק ואני לא יכול להתאפק ולומר כי הרכב שלי (בסמלון) עושה 13 ק"מ/ליטר (עניתיקה בת 13 + מנוע V6 של 2.4 ליטר + משקל רב) אז השירשור הזה המדגיש את חשיבות מרכיב צריכת הדלק גורם לי ל-:lol::lol::lol:

פורסם
סליחה, מתי הסתכלת בפעם האחרונה בכותרת? האם לא הבחנת בסימן הקריאה שם? והספרות האלה שמדברות על צריכת דלק...

WTF? :roll:

סימן קריאה בכותרת? חוצפה לשמה, זה הופך את דבריך לנכונים...

פורסם
אתה לא מבין.

-שיקול ראשון, כפי שישה כתב. גם עם נסועה גבוהה מהממוצע (20000 ק"מ/שנה) ההפרש מתבטא בחסכון של 5.6% לשנה מהוצאות הרכב בלבד. למי שנוסע פחות מהממוצע, קונה רכב שני או משהו דומה ההפרש נהיה זניח לחלוטין.

-שיקול שני, רכב נקנה כחבילה. הכוונה היא שאינך יכול להגדיר את מה שיש ברכב אלא קונה אותו As is, ואז אתה מקבל את כל היתרונות והחסרונות של ברכב. לפני הקניה, כאשר אתה משקלל את כל הפרמטרים, מרכיב צריכת הדלק מוכנס לשיקלול אולם האם נראה לך כי הוא החשוב ביותר? לטעמי, ממש לא. אם אתה נוסע מעט, הוא זניח במחיר. אם אתה נוסע הרבה, הוא חשוב אך שיקולים כגון התנהגות כביש, נוחות נסיעה, עוצמת מזגן, וכו' חשובים יותר.

לדעתי, חסכון בדלק הוא טיזר פירסומי של היצרנים המושך את העין אך לא כל כך חשוב. (מזכיר לי לפעמים את המדבקות שהיבואנים הוסיפו לאי אלה מכוניות משפחתיות בשנות ה 90 בהן נכתב "Injection" או "ABD" למי שזוכר:?) אם חסכון בדלק היה חשוב לנהג הישראלי היינו רואים הרבה יותר רכבים עם תה"ל ידנית על הכבישים והרבה פחות פתיחות ברמזורים. נהיגה רגועה היא הדרך הפשוטה+מהירה+זולה לחסכון בדלק ואני לא יכול להתאפק ולומר כי הרכב שלי (בסמלון) עושה 13 ק"מ/ליטר (עניתיקה בת 13 + מנוע V6 של 2.4 ליטר + משקל רב) אז השירשור הזה המדגיש את חשיבות מרכיב צריכת הדלק גורם לי ל-:lol::lol::lol:

סוזוקי סוויפט עושה 12 לליטר הקורסה עושה כפול, 20 אלף ק"מ 1.67 אלף ליטר שזה כמעט 12 אלף שקל, 1000 ש"ח בחודש על דלק, והקורסה עושה חצי מזה, אין הוצאה קרובה לזה ברכב חוץ אולי מפחת, וגם זה בסופר מיני לא נכון, אז קצת פרפרציות, דלק זה ההוצאה העיקרית היום וחסכון שם זה לא גימיק וזה לא טיזר, זה צורך שרוב מעמד הביניים מחפש.

פורסם
אתה לא מבין.

אתה צודק ולא צודק :lol: אין פה שחור ולבן.

אבא שלי נסע בקיה קלארוס, מנוע 2000 שנת 97. אני הייתי מאוד שמח אם הוא היה מצליח להוציא תוצאה של 1:13 כמו הבהמה שלך, אבל בפועל כנראה שאבא שלי לא יודע לנסוע בתוך העיר (בוודאות הנהיגה שלו לקויה, ראיתי את השימוש בדוושת הגז).

הקלארוס הייתה מוציאה תוצאה של בין 1:6 ל-1:7. ז"א בין תדלוק לתדלוק, 50 ליטרים היו מספיקים ל-300-350 ק"מ, לא יותר.

אבא שלי נוסע בסביבות 1500 ק"מ בחודש, וצריכת הדלק הזו הביאה אותו לתחנת הדלק בסביבות 4.5 פעמים בחודש, תוך השארה של 1500 ש"ח מדי חודש בתחנות הדלק.

אחרי שהוספנו עלויות אחזקה - תיקונים וטיפולים למיניהם שצריך לבצע ברכב ישן מדי פעם (בכ"ז שנת 97) הגענו לסכומים גבוהים מאוד.

אז כאן נכנס הCOMMON SENSE לפעולה - אלטו לא באה בחשבון למרות שמדובר ברכב חסכוני. החבילה שהוא מציע דלה מדי. כנ"ל פיאט פנדה.

בסוף נפל הפור על גרנדה פונטו.

כיום הרכב משייט לו בכיף במצב E על הילוך 4-5 בתוך העיר, הגיר הרובוטי חוסך בכיף את הדלק - והעלויות צנחו מכיוון שצריכת הדלק (אצל אבא הבעייתי) היא בסביבות 1:13. זה אומר 750 ש"ח בתחנות, זה אומר 750 ש"ח חיסכון בדלק מדי חודש.

את האוטו קנינו ב-60 תשלומים של 700 ש"ח - ובכך בעצם בעזרת החיסכון בדלק שודרגנו מרכב בן 13 לרכב חדש לחלוטין.

עלויות האחזקה ירדו ל-0 מכיוון שמדובר ברכב חדש ובאחריות והביטוח המקיף עולה כמו המקיף לרכב הקודם.

אי אפשר לומר שמרכיב החיסכון בדלק הוא שולי ושום חישוב באחוזים לא יביא אותך לשם. זה מרכיב חשוב מאוד.

גם כשהצרכים שלך מכתיבים רכישה של ואן, אתה תעדיף את הואן החסכוני.

אולי זה לא המרכיב הקובע, אבל הוא בהחלט חשוב.

פורסם
זה לא רכב דיזל, במקרה? :roll:

אתה צודק

מצורף נתון של אופל בנזין Opel - Corsa - Corsa D Eco Flex אבל נראה שמדובר בדגם ספורט

אולי הדגם הרגיל יותר חסכוני.

בעברית זה 23 קילומטר לליטר / או 4.49 למאה קילומטר בנזין . די קרוב לנתוני יצרן .

http://www.spritmonitor.de/de/detailansicht/338560.html

פורסם

איזה סלט עשיתם.

סוזוקי סוויפט עושה 12 לליטר הקורסה עושה כפול, 20 אלף ק"מ 1.67 אלף ליטר שזה כמעט 12 אלף שקל, 1000 ש"ח בחודש על דלק, והקורסה עושה חצי מזה, אין הוצאה קרובה לזה ברכב חוץ אולי מפחת, וגם זה בסופר מיני לא נכון, אז קצת פרפרציות, דלק זה ההוצאה העיקרית היום וחסכון שם זה לא גימיק וזה לא טיזר, זה צורך שרוב מעמד הביניים מחפש.
אתה משווה סוזוקי סוויפט לאופל קורסה? בחייאת:shock: מנוע בנזין מול מנוע דיזל, הספקים שונים, תימחור שונה וטיפולים שונים. לא נראה כאילו ישנו מקום להשוואה.

אתה משווה צריכות דלק לפי נתוני יצרן? ברצינות:shock: בדרך כלל נתוני היצרן לא ממש מדויקים וביום שתגיע לצריכת הדלק הזו אני אוריד את הכובע (ד"א, אצלי, נתוני היצרן מראים על צריכה של 14.7 ק"מ/ליטר במהירות של 90 קמ"ש. ניסיתי לבדוק זאת פעם ולא עברתי את ה 14.2 ק"מ/ליטר:-(). חלק גדול מצריכת הדלק נקבע לפי סגנון הנהיגה וסוג הנהיגה. אז תרשה לי להניח הבדל נמוך יותר בן השתיים בנסיעה בין עירונית רגועה (בה מערכת ה"סע-עצור" אינה שימושית).

אה, וסולר. איך שכחנו? מההיתקלות שלי במחירים בתחנות הדלק ראיתי כי מחירו גבוה יותר מבנזין (ולטיעונים כגון "בביר אל טיזי בשטחים אתה קונה סולר בחצי שקל פחות" תרשה לי להפנות אותך לפורום הטכני ולסיפורי הנזקים המתלווים של אלה שמילאו סולר זול)

אנסה להסביר שוב, דלק אינה ההוצאה העיקרית היום ברכישת רכב חדש. ירידת הערך של אופל קורסה חדשה עולה על החסכון של 500 ש"ח בחודש. יש מבין? מבחינה כלכלית גריידא רכב ישן ובזבזני בדלק עם ירידת ערך נמוכה יהיה כלכלית משתלם יותר מאופל קורסה חדשה אפילו אם אתה נוסע 20K שנתית.

drsubaru אתה צודק חלקית אך אתה מתעלם מירידת ערך הדרסטית של הרכב החדש שלך. אמנם רכשתם רכב חדש, מודרני, חסכוני בדלק ובטוח אך כיום אתה משלם 60 תשלומים של 1500 ש"ח כל חודש (ירידת ערך של כ 700 ש"ח להערכתי) שוב, מבחינה כלכלית היה משתלם לרכוש רכב יד שניה (אע"פ צריכת הדלק הגבוה יותר) אשר ירידת ערך הערך שלו נמוכה.

פורסם

בכל דגמי הסופר מיני האירופאים בגירסת הדיזל ניתן להשיג תצרוכת דלק של 25ק"מ/ליטר בנסיעה מחוץ לעיר.

לפני 4 שנים נהגתי באיטליה בפיאסטה (דור קודם) מנוע 1.4 דיזל עם גיר ידני השיג בקלות תוצאה של 25ק"מ/ליטר באוטוסטרדה מונציה למילאנו במהירות ממוצעת של 130 קמ"ש. נסיעה בהרים בצפון איטליה (נסיעה מאומצת מאוד) השיגה תוצאה של 19 ק"מ/ליטר.

הקורסה טובה מאוד אבל לא מובילה בטכנולוגיה בהשוואה ל-VW (מנועי TSI גיר DSG) או אפילו לפיאט (מנועי MultiAir ).

Citroen Cactus Pure Tech 110 S&S manual gear 2017

Subaru XV 1.6 Lineartronic Auto 2015

[h=2][/h]

• תוכן חדש...