Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5703 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

יש לי שאלה:

1. מתי אני צריך לעביר הילוך בשביל לחסוך הכי הרבה דלק?

2. מתי אני צריך לעביר הילוך כדי לקבל את הביצועים הטובים ביותר ("ספורטיבים")?

עשיתי חיפוש פה בפורום ועדיין לא כל כך הבנתי

עם זה עוזר המומנט המרבי שלי הוא ב 4000 סל"ד וההספק המרבי הוא ב 6000 סל"ד.

תודה מראש,

Lamborghini Murcielago LP 670-4 SV

פורסם

ברכב שלך מומנט מירבי על 6500 סל"ד והספק מירבי על 8000 סל"ד.

איך שלא תסתכל על זה, הרכב שלך לא ממש חסכוני, מנוע בנזין V12 בנפח 6.5 צורך דלק. אבל רגע, זה ב-NFS! הדלק שם חינם ולא נגמר, לא?

או במילים אחרות, הכל תלוי איזה רכב ברשותך.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

הרכב שברשותי הוא מאזדה 3 (לא בדיוק מה שרשמתי). רציתי לדעת כי אני לפעמים משתמש בטיפטרוניק וכי האוטו מעביר בערך ב3500 (משהו כזה) שזה לא בטווח היעיל (קראתי בפורום שהטווח היעיל הוא בין שיא המומנט לשיא ההספק- וגם זה לא הבנתי. הכי יעיל למה?)

Lamborghini Murcielago LP 670-4 SV

פורסם

גיר אוטומטי ממוחשב לרוב יעביר את ההילוכים באופן יעיל ביותר יחסית לתנאים. כדי לצרוך פחות דלק צריך לפתח אסטרטגייה מסויימת של נסיעה, כמו לא ללחוץ לפני רמזור אדום, לצבור תאוצה לפני העלייה (אם אפשר ובמסגרת המותר בחוק כמובן).

טיפטרוניק זה סתם גימיק כדי לשחק בכאילו ידני.

כדי לקבל האצה הכי מהירה, תלוי כמובן מסוג המנוע, כדאי להעביר את ההילוכים בשיא ההספק. לנהיגה דינאמית אומרים שצריך להיות בין שיא המומנט לשיא ההספק. לפעמים זה בעייתי אם ההספק על טורים גבוהים. בנסיעה מאומצת צריכת הדלק גדולה יותר.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
גיר אוטומטי ממוחשב לרוב יעביר את ההילוכים באופן יעיל ביותר יחסית לתנאים. כדי לצרוך פחות דלק צריך לפתח אסטרטגייה מסויימת של נסיעה, כמו לא ללחוץ לפני רמזור אדום, לצבור תאוצה לפני העלייה (אם אפשר ובמסגרת המותר בחוק כמובן).

טיפטרוניק זה סתם גימיק כדי לשחק בכאילו ידני.

כדי לקבל האצה הכי מהירה, תלוי כמובן מסוג המנוע, כדאי להעביר את ההילוכים בשיא ההספק. לנהיגה דינאמית אומרים שצריך להיות בין שיא המומנט לשיא ההספק. לפעמים זה בעייתי אם ההספק על טורים גבוהים. בנסיעה מאומצת צריכת הדלק גדולה יותר.

אלא אם כן אתה נוהג בפלואנס שם הגיר מתוכנת בכוונה לעשות כל דבר שביקשת - רק הפוך :evil:

Bimmer

• תוכן חדש...