Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5703 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום קניתי מאזדה שנת2000 מנוע 1.8 מחבר

כשעליתי לאוטו (סיבוב ראשון) הרגשתי שיותר מידי קשה לסובב את ההגה לעומת רכבים אחרים

שאני מכיר אח'כ אישתי גם נסעה עליה ולטענתה ההגה קשה מידי והיא בקושי מצליחה לסובב אותו

(בוא נגיד שהוא מסתובב קל יחסית להגה רגיל אבל לעומת הגה כח הבדל גדול)

החבר מטפל ברכב כל 15K במוסך של חברים האוטו נבדק מטמבון לטמבון בכל טיפול שמנים תפוחים ברקסים מצבר... הכל

אז ככה שלא נראה לי שיש איזה בעיה בפרונט .. תפוחים מיסבים וכו..

החבר אומר שאחרי 10 שנים שהרכב אצלו הוא לא מבין על מה אני מדבר כי הוא כבר היתרגל

אבל מה שהוא זוכר זה שב10 שנים שהרכב אצלו הוא לא זוכר שהחליפו שמן הגה מתי שהוא..

אבל אני שואל אם שמן הגה ישן יכול ליגרום לאיזה בעיה כזאת?

בסיבובים \פניות אין שום רעש מוזר מהמשאבת הגה ולא חסר שמן

ועד בעיה קטנה במצב עמידה בD או בR הטורים טיפה נמוכים משהו בסביבות ה500 והאוטו טיפה רועד

כשמוציאים לניוטרל הם עולים ל 700 והכל רגיל

מה יכול ליהיות?

פורסם

לפי מה שאני הבנתי שמעבירים ל D או R הטורים בכוונה יורדים בישביל שההילוך יכנס טוב ולא יהרוס את הגיר ( זה מה שהסבירו לי אני לא בטוח בזה )

ובקשר להגה אין לי מושג למה הוא קשה כמו שאתה אומר.

מחפש פנסי ערפל לקליאו בי 2001 RTE :-)

החלפת קלאץ וציריות Clio B 1.2 8v 2001

פורסם

סל"ד מנוע מנימלי הוא 700 בשילוב לD לא צריכה להיות ירידה של סל"ד מנוע יתכן ויש בעיה במגבר טורים.לגבי ההגה מומלץ לבדוק לחצי הגה במידה שאין בעיה מכנית או לחץ אויר בגלגים.

פורסם

ברכב הזה ההגה צריך להיות קל מאוד, בוא נגיד שאם אצבע אחת ללא מאמץ הוא יסתובב.

יכול להיות שהמשאבה לא מספקת את הלחצים הדרושים.

בדוק שלא חסר שמן הגה כוח.

אם חסר אז יש נזילה, סוג השמן הוא דקסרון 3.

גם לי בלאנטיס ההגה נעשה טיפה יותר קשה, החלפתי את כל השמן וזה הסתדר.

שים לב, את השמן הגה כוח לא מחליפים לעולם, כי שמן חדש ועם הבלאי הקיים עלול להחריף את הבעיה אז יש פה סיכון. אני לקחתי את הסיכון והחלפתי.

יש במערכת 1.1 ליטר שמן.

פורסם
דווקא בול גוינט יבש יכול להיות בדיוק הבעיה,תבדוק שלא חסר שמן הגה ושהרצועה לא רפויה.

תסביר לי בבקשה איך בולג'וינט יכול להיות יבש.

הוא לא עשוי מגומי.

מה שכן יכול לגרום להגה קשה הוא לחץ אויר נמוך מידי בצמיגים או עיקום כלשהו במתלים.

סל"ד סרק נמוך מידי יגרום ללחצי שמן נמוכים במערכת הה"כ וההגה יהיה קשה.

בצע בדיקה:

שלב ל p/n,‎ ‎לחץ על הגז יציב על 1500 סלד, ותוך כדי סובב את ההגה ובדוק אם הוא קל יותר לסיבוב.

הסלד סרק צריך להיות שהמנוע בטמפ' עבודה ב p/n‏ על 750 סלד, בשילוב ל d/r‏ הסלד יורד ל כ-500.

פורסם

יש שמן טיפונת מתחת לMAX. לא חסר אויר בצמיגים

הרצועה לא רופפת או מחליקה \ לא שומעים שום שריקה (ליפני 10 אלף עשו טיימינג אז אני מאמין שהחליפו רצועה במידה הצורך)

עיקום כלשהוא במתלים גם לא נראה לי ההגה לא מושך והחבר לא סיפר לי על שום מכה או בעיה שיש המתלים

אין שום נזילה מההגה ובקשר לזה שההגה צריך להיסתובב באצבע אחת (כמו בליאנה שיש לי מהעבודה)

אז פה בקושי אפשר לסובב אותו ביד אחת

פורסם

הייתי מתחיל בלהחליף את השמן. מדובר בפרוצדורה פשוטה

במידה ולא זו הבעיה, אם הרצועה לא רפויה, ואין נזילות משום מקום, ואין סימני עיקום או מכות על המסרק, ייתכן והמשאבה התעייפה.

בסוף ימיה, בית המשאבה מקבל צורה אליפטית ופוגע בכוח היניקה.

פחות כוח יניקה = הגה כח פחות אפקטיבי.

• תוכן חדש...