Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5728 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום ושבוע טוב לחברי הפורום.

רציתי לקבל את חוות דעתכם על פי מצבי הנוכחי ואשמח אם תוכלו להמליץ לי אם לקנות או לא לקנות רכב משומש כמובן..

אז ככה, כרגע אני עובד בעבודה בטוחה ומסודרת (מאוד) אין יותר מידי תכנונים על לימודים, לפחות לא בשנה הקרובה משכורת עומדת על בין 7-9 לחודש תלוי בש.נ ובבונוסים למיניהם עדיין אין מס הכנסה ברוך ה'!!!! :-D מהמשכורת יורד לי באופן קבוע בערך 3000 ש"ח כל חודש פלוס מינוס.

לעבודה ומהעבודה יש לי הסעות כל הזמן, אני גר עם החברה שהיא סטודנטית ועובדת גם כן.

והמטרה הסופית ברכישת רכב היא יותר למוטרות ולא לנסיעות יום יומיות- הכוונה שהוא ישמש לסופי שבוע, טיולים בשבת, קניות אמצ"ש, נסיעות לים בקיץ וכד'.

אני יודע שרכב זה לא מעט הוצאות כמו דלק, בלאי, ביטוח, טיפולים, טסט, אגרות רישוי ולכן אני מתצייעץ איתכם על המצב האם זה שווה לקחת את הסיכון ולקנות כלי רכב או שעדיף לחכות עם זה..

חשבתי על מספר רב של רכבים ודגמים וכן קראתי עליהם לא מעט בפורומים ועדיין לא קיבלתי מידע מדוייק על איזה דגם הכי מתאים לדרישות שלי ואשמח אם תוכלו לתת יותר מידע ועזרה בנושא.

רוב הנסיעות יהיו בין עירוניות 150 ק"מ לכיוון, מומלץ מאוד רכב עם מזגן, חסכוני עד נפח 1400 סמ"ק, חלקים זולים, טיפולים אשמח אם אוכל לעשות לבד כי יש לי רקע במכונאות, צרפתיות כידוע מתחממות מהר אז לא יודע אם כדאי.

כמו שאמרתי הסכום שאוכל להשקיע ברכב הוא עד 10K לא כולל ביטוח.

הדגמים שעלו בדעתי הם: אופל קורסה, דייהטסו שרייד, סוזוקי סוויפט, פורד פיאסטה, פג'ו 306 ורנו קליאו, כל הדגמים הנ"ל עד שנת 2000 בלחץ יעמדו על דרישות המחיר אך השאלה היא אם הם יעמדו על הדריחשות האחרות??

ומהידע והניסיון שלכם אתם יכולים להמליץ על דגם ספציפי עם כמה שפחות בלאי, תקלות ועם צריכת דלק נמוכה יחסית.

תודה מראש לכל המגיבים והעוזרים למיניהם!!!! :wink:

פורסם

לפי מה שכתבת אתה מרויח הרבה כסף ולא משלם מיסים כלל , מתכנן טיולים ונסיעות .

איך חשבת לנסוע לים או לטייל ? באוטובוס ?

דעתי הוא שרכב ישן זה לעשירים ואכן משתמע שאתה כזה , אם יש לך כסף והרבה לתיקונים קנה רכב ב10 K.

אם לא חפש רכב קצת יותר חדש

פורסם
לפי מה שכתבת אתה מרויח הרבה כסף ולא משלם מיסים כלל , מתכנן טיולים ונסיעות .

איך חשבת לנסוע לים או לטייל ? באוטובוס ?

דעתי הוא שרכב ישן זה לעשירים ואכן משתמע שאתה כזה , אם יש לך כסף והרבה לתיקונים קנה רכב ב10 K.

אם לא חפש רכב קצת יותר חדש

עשיר?? חח.. הצחקת אותי :lol: הלוואי..

כנראה שלא הבנת טוב, סה"כ חייל משוחרר.

חיילים משוחררים לא משלמים מיסים- לא עושה כסף שחור!

אז זהו שלא חייב ליסוע לים/לטייל כל זה מותרות..

אפשר את הכסף הזה לשים בחסכון לדירה, חתונה והרשימה עוד ארוכה....

אשמח לעצות של רכב קצת יותר חדש מה שמקפיץ א המחיר משמעותית.

וטיפולים, טסט, ביטוח יותר יקרים ברכבים חדשים לנהגים "צעירים".

פורסם

היו לי שתי רכבים שכל אחד מהם עלה 5 אלף, סויפט ופיאסטה משנת 90, סע באוטובוס, יותר זול.

וברצינות, כ1000 שקל רישוי, כ3 אלף ביטוח, בלאי של הרבה שנים, כ1500 שקל הלך לי בחצי שנה על כל רכב, כ250 פול טנק דלק, ומה עם רדיודיסק? ריפודים? אתה תרצה אותם. ומה לגבי שטיפה פה? טאסות שם, טיפולים זולים וחלפים זולים אבל דורשים תשומת לב מתמדת, והפחד להיתקע בכל מקום בנסיעות ארוכות, ורביעיית צמיגים במידה וצריך זה 1000 שקל, וברקסים, ומצבר? יש הרבה דברים שמתקלקלים או שצריך לקנות לרכב כי רכב מושלם לא ימכרו לך ובטח שלא חדש.

הדעה שלי שעם בכיף ופנאי אתה חפץ אז אופנוע הוא אופציה טובה וזולה.

פורסם

מה אתם מדברים שטויות.!!

תקנה לך פורד פיאסטה יוטה 97 אחלה רכב!! חלקים זולים אוטו מאוד אמין שים דלק סע! היה לי 4 פיאסטות בחיים הרכב הכי אמין שיש !

Renault Clio RSI 1.8

פורסם

איפה אתה גר? כמה נסיעות ארוכות בין עירוניות אתה מתכנן לעשות?

כנראה יהיה לך זול יותר לסוע באוטובוסים ומוניות, ופעם בכמה סופי שבוע לשכור רכב לנסיעות ארוכות.

פורסם

בקל אוטו למשל יש מבצע,שיכול לשדרג אותך לרכב חדש.

7,000 ש"ח מקדמה ואם אתה יכול להתחייב על 1,000 ש"ח כל חודש למשך 58 חודשים,יש לך רכב כמעט חדש.

זו הצעה טובה הרבה יותר מאשר קניית רכב משומש,שלך תדע מה תתקן בו ומה לא ובד"כ יש הפתעות ולא לטובה.

כמובן,שאם יש לך מקדמה משמעותית יותר,תוכל לבדוק הצעות נוספות כמו באלבר (חצי מהרכב מקדמה,תשלומים חודשיים -99X24 ואז תשלום החצי השני בתום התקופה -אתה מקבל רכב עם אחריות לשנה ובד"כ הרכבים שלהם מעולים).

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

אז מה שאתם אומרים זה לרדת מהעניין?!

אופנוע עלה המון פעמים על הפרק אך גם אופנוע לא זול ביכלל ואפשר לומר שאפילו יותר יקר מלהחזיק רכב..

אופנוע הוא נטו תחביב חוץ מיזה שהוא גם כלי תחבורה.

מחיר של אופנוע (לא קטנוע) 250 סמ"ק בין השנים 90'-00' עולה אותו מחיר כמו של רכב בשנים הנ"ל מה גם שהביטוח עולה הרבה יותר, חלקים לא זולים כלל ואין לך מזגן, נוחות, בטיחות, אופציה להעמיס ציוד ושלא תבין לא נכון, אופנוע זה החלום שלי והוא גם יתגשם מתי שהו..:lol:

העניין שאני רוצה להתנייד עם חברה וכלב וזה לא כ"כ אפשרי עם דו"ג.. בכל זאת תודה על העצות!!

אם למישהו יש מה להוסיף, אשמח!

פורסם

שמע, בקל אוטו ובחברות ליסינג\השכרה בפרט - יש מדי פעם מבצעים על רכבים זולים.

באוגוסט 2009, למשל - היה מבצע בבאדג'ט - פונטו ספייס ב-30 אלף ש"ח. אני עד היום מתחרט שלא קניתי באותו רגע - בסוף קניתי ספייס במחיר יותר גבוה מחברת אחרת, רק 8 חודשים אח"כ.

אם אתה מסוגל לשים 10 אלף בתור מקדמה - תוכל גם להתחייב על 20 אלף ש"ח החזר ב-3 שנים.

אני לא בטוח שהיום תמצא מבצע בסגנון - קשה מאוד למצוא רכב זול כמו הספייס שהם מכרו אז - אבל הבנת את הכיוון.

לצורך העניין - גם גרנדה פונטו בת 3 מהשכרה ב-45K זה לא משהו דמיוני עבורך.

ירידת הערך היא זניחה לעומת הרגשת האמינות בנסיעות ארוכות והעובדה שאתה באמת יכול לסמוך על הרכב.

ברכב ישן אתה תזדקק לטיפולים תכופים יותר וכמובן שלא תוכל לצאת באמת בלב שלם לטיולים.

כשנסעתי השנה לאילת, בפעם הראשונה בחיי עם רכב בן 4 בסה"כ, ולא בן 12 ולא בן 20 - הייתה לי תחושה של שקט נפשי בנסיעה שאת זה רק רכב חדש יחסית יכול לספק.

מסקנה:

רכש ישן רכב לעשירים. במקרה שלך, כנראה שיש לך :lol:

• תוכן חדש...