Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5734 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לא יודע אם אתם זוכרים אבל לפני כשנתיים פתחתי שרשור על מכה שאמא שלי נתנה לי באוטו כשיצאה מחנייה.

כתוצאה מהפגיעה הדלת נכנסה קצת פנימה ושבוע לאחר מכן סידרתי את זה והכל היה בסדר.

זה השרשור + תמונות של הפגיעה בזמנו.

ועכשיו לאחרונה, אני מנסה למכור את הקופרה שלי והיום בא קונה לאחר שכבר ראה את האוטו,

בא היום פעם שניה ממש לפני בדיקה וזכרון דברים עם דוד שלו שעובד כשמאי רכב.

הדוד בדק את המכה המדוברת שהיתה בדלת בדיקה קפדנית וישר אמר נחרצות שלא כדאי לקנות את האוטו,

בהתחלה הוא לא האמין לי בכלל שזה היה מכה מיציאה מחנייה ואמר שאני מסתיר תאונה שהאוטו עבר.

הוא עוד אמר שיש פגיעה בקורה ושזה אפילו פוגם ביציבות של הרכב!

מיותר לציין שכל מה שהוא אמר לא נכון לדעתי מכיוון שהמכה נגרמה מרכב אחר שיצא מחנייה,

במהירות כזאת לא יכול להגרם נזק כל כך משמעותי ועוד לקורה, כשהפגיעה היתה בכלל במרכז הדלת.

סיכמנו שהוא יבדוק עם מישהו אחר לגביי ירידת ערך ואם בכלל שווה להשקיע באוטו או בבדיקה.

לצערי, אני לא חושב שהקונה הזה יתקשר אליי עוד.

אני מתוסכל ומאוכזב גם בגלל שהוציאו אותי שקרן בפני הקונה

וגם בגלל שלא חשבתי בכלל שהמכה ההיא תעשה כל כך הרבה בעיות.

שאלותי הן כאלה:

1. האם באמת יכול להיות מצב שבו היציבות של הרכב נפגמת כתוצאה מפגיעה קלה בדלת???

2. כמה ירידת ערך אמורה להיות לרכב בעקבות מכה מזערית יחסית שכזאת?

3. האם יש דרך לבדוק אצל שמאי נטול אינטרסים מהי באמת חומרת הפגיעה?

4. האם באמת שווה לקונה לפסול את האוטו בגלל מכה כזאת למרות שהוא יד ראשונה עם קילומטרז' נמוך?

אשמח לכל סוג של עזרה וייעוץ מכיוון שאני מתוסכל לגמרי

ואין לי מושג איך להוכיח לקונה שהפגיעה היתה קלה מאד יחסית.

תודה מראש לכולם!

פורסם

יש לי הרגשה שכל קשר בין חוות הדעת שניתנה ע"י אותו דוד שמאי לבין המצב במציאות מקרי בהחלט.

אל תשכח שהוא בבירור נוטה לטובת הרוכש הפוטנציאלי, ככה שסביר מאוד להניח שהוא ניסה לסחוט את המקסימום מהמכה הזאת כדי להוריד את המחיר שאתה מבקש תמורת הרכב.

תתעודד, אני מאמין שבסופו של דבר יבוא הרוכש שידע להעריך את הרכב ומצבו, וגם ישלם לך סכום הוגן. אין לך שום סיבה להתבאס מקונה אחד שחושב שהוא עלה על משהו.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

תודה על התגובה אלעד,

בכל יום אחר הייתי מסכים איתך ואומר שאתה צודק,

לצערי אני ממש לחוץ לכסף וכבר ראיתי את עצמי בדואר עושה העברת בעלות מחר,

הדוד הזה פיקשש לי הכל.

מילא אם הוא היה אומר אפילו כמה הורדת ערך הוא רוצה אבל לא הגענו לשלב הזה אפילו,

הוא פשוט פסל את הרכב על הסף ולא ניסה להוריד אותי במחיר.

אתה לא חושב שיש הגיון בדבריו ושאין לי מה לקחת את הרכב לשמאי שיבדוק באמת את חומרת הפגיעה?

אני פשוט לא רוצה לצאת שקרן ליד קונים פוטנציאלים ולהגיד שהכל בסדר אם לא הכל בסדר...

פורסם

אין צורך להילחץ. כשיבוא קונה, ספר לו על המכה, הראה לו את התמונות וכמובן תציע לו לקחת את הרכב למכון בדיקה, שיוכל לאמוד את חומרתה.

בעל מקצוע אני לא, אבל בהסתמך על התמונות ותיאור אופן הפגיעה, קשה לי מאוד להאמין לסיפור האימים של הדוד.

יכול להיות שהוא פשוט מנסה לשחק אותה קשה להשגה, כדי לגרום לך ליצור איתו קשר מיוזמתך כך שהוא יוכל לבדוק כמה נמוך תהיה מוכן לרדת. שלח אותו לקיבינימאט.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

פורסם

אני מסכם עם אלעד שמנסים לסחוט אותך, תהיה סבלני ויגיע קונה.

לפי התמונות לא נראה שנפגע עוד משהו (משקוף ) פרט לדלת של הרכב, לכן אין מה לדעוג. שלדה נמצאת מקדימה ומאחורה לפי הגדרה של שמאים.

פשוט רואים בחור שלחוץ למכור, כי בהתחלה פרסמת הודעה בומבסטית וכתבת שאתה רוצה מעל מחירון וכבר אחרי שבועיים הורדת מחיר. ואחרי שבוע שוב מוריד מחיר :|.עם הייתי רוצה קופרה והיה לי כסף גם הייתי מנסה לסחוט אותך למחיר מינימלי כשאני רואה קצב כזה של ויתור על מחיר ועמדה ראשונית.

קצת ביטחון עצמי ויהיה בסדר :mm_yeah:.

לדעתי תמכור חמוצים בנפרד.תפרסם הודעה חדשה לגמרי תדגיש את היתרונות כמו ק"מ נמוך ויד 1טיפולים מסודרים וכוי. ושוב תהיה סבלני ותעמוד על שלך.

פורסם

נראה לי ידידי שאתה לא מודע לרכב שבחזקתך, בשביל לנסות להרגיע אותך טיפה, גם אני חטפתי בומבה בדלת והרבה יותר גרועה, ותנחש ממה, מלגזה עשתה לי לדלת אחלה קוסמטיקה, כל העניין הסתכם בהחלפת דלת ולא נבדק העניין של הירידת ערך כי הרכב היה מבוטח רק בצד ג', אבל לא הייתה שום פגיעה בשלדה. חוץ מזה תחשוב לפי ההיגיון, איך מכה בדלת קשורה לשלדה או למרכב של הרכב?

ביצעו תיקונים בעוד מקומות חוץ מבדלת?

תעשה טובה ואל תישבר, יש לך נתונים מאוד מרשימים ורכב מאוד יפה וחזק מאוד, רק חבל שהוא לא יודע לפנות אבל בקטנה.

אני כבר רואה איך אותו דוד שמאי מתקשר עוד שבוע ומציע לך עשיריה פחות ממה שביקשת והוא עוד יגיד לך שהוא נדיב איתך.:evil: :evil:

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם

שמגיע קונה פשוט תראה לו את התמונות + קבלה על תיקון וזה הכל.

ולא לשכוח כמובן שגם משירותים ניתן להדבק באיידס במידה וזה שישב על האסלה לפניך עוד לא קם! :shock::?:shock:
פורסם

תודה לכולם על הייעוץ.

לא בוצעו ברכב שום תיקונים אחרים חוץ מתיקון הדלת.

שבוע אחרי שהוצאתי את הרכב מהסוכנות מישהו העביר לי מפתח על הכנף האחורית

אז לקחתי לפחח שיצבע את החלק.

לצערי, גם הפגיעה בדלת וגם השריטה היו באותו צד

ולכן אולי הבחור חושב שהיתה שם תאונה רצינית כי יש שני חלקים צבועים צמודים זה לזה..

בכל מקרה, לפסול רכב שלם עם כאלה נתונים רק בגלל מכה קטנה בדלת נראה לי תמוה...

ועוד להגיד שיציבות הרכב נפגמה ושבגלל זה שמתי קוילאוברים (!), לא יודע אפילו איך להגיב לדבר כזה.

פורסם

קודם כל, אל תהיה לחוץ למכור, ברגע שתהיה לחוץ אתה תתפשר על המחיר וישחטו אותך עם מחיר נמוך. אם אתה יודע מה ערך הרכב שלך, כמה טיפלת והשקעת בו, אל תכנע לסיפורים שאנשים מנסים למכור לך על קורות ושילדות. אל תשכח שכמה שהעגל רוצה לינוק הפרה רוצה להניק, או במילים אחרות, כמה שאתה רוצה למכור הקונה רוצה לקנות. תהיה סבלני ותמכור את הרכב במחיר שיהיה מקובל על שני הצדדים, אבל אל תיתן שימכרו לך סיפורים.

לגבי חומרת הפגיעה וערך ירידת הערך, את זה תוכלו לבדוק במכון בדיקה, במכון בדיקה ישימו לב למכה ויכתבו מה המשמעות שלה. אין לך מה לדאוג, לכל רכב שני יש דפיקה או תיקון פחחות כזה או אחר, אם כמו שאתה אומר התיקונים היחידים זה המכה והמפתח על הדלת, קונים צריכים לקפוץ על הרכב הזה, לך תראה איזה גרוטאות דפוקות מכל הכיוונים אנשים מוכרים.

בהצלחה.

פורסם

שמעתי עכשיו את השיחה , יש לך אמא על הכיפאק למרות הפגיעה ברכב .

חכה בסבלנות ואל תראה שאתה לחוץ למכור בשום אופן כי יש דודים שמריחים ומנצלים את זה.

SEAT IBIZA FR '05 150BHP

Designed in Germany Built in Spain Perfected in Israel

פורסם

עכשיו נזכרתי שגם במכוניתי הקודמת היתה דפיקה דומה לשלך, שנגרמה ע"י נהג של משאית זבל שנסע בתוך החצר בחוסר זהירות. את הדלת האחורית לא ניתן היה לתקן והיא הוחלפה קומפלט, וכן גם בוצע תיקון פחחות בכנף האחורית שטעמה גם היא את נחת זרועה של המשאית.

מיותר לציין שהרכב היה ישר לחלוטין, ללא כל מכה בשלדה ובטח שהדבר לא השפיע על יציבותו. מעבר לכך - ביום שמכרתי אותו הוא נמכר מעל המחירון, וזה לא שטרחתי להסתיר את האירוע הזה.

בקיצור - דיבורים כמו חול.

פורסם

אכן אמא על הכיפאק, תודה. :wink:

אני לא אשקר, אני אכן לחוץ למכור ואין לי בעיה לקחת לבדיקה ולרדת במחיר אם צריך בגלל הפגיעה הזאת,

אני רק לא אוהב שהפכו את זה לסיפור אימים ושבגלל זה הרכב לא יציב... :shock:

מה שתמוה בעיני זה שלמרות כל האבחנה הזאת שלו לגבי המכה הוא לא דיבר על מחיר

או בוא ניקח לבדיקה אלא ישר הלחץ את האמא ואת האבא של הקונה לגבי יציבות האוטו

ופסל אותו מיד מבחינתו. לא מבין את זה, סיפור הזוי לגמרי.

אני עדיין מחכה לעידכונים מהקונה עצמו לגבי ההחלטה.

פורסם

לי יש תאוריה לגמרי אחרת - ההורים לא רוצים שבנם ירכוש רכב בעל כוח רב, והדוד הוא שליחם כדי להניא את הבחור מהרכישה. לכן הייתי מצפה לתשובה שלילית.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תראה לאותו דוד שמאי את הנושא שפתחת לפני שנתיים, בעקבות הדפיקה.

Honda Civic 5DR MT - 2014 ~ HU - Zed Android

Front - Morel Tempo Ultra Comp. 602 ~ Rear - Morel Maximo Comp. 602

Amp - PPI P900.4 ~ Sub.W - Ground Zero 400Wrms, Original Ported Box

• תוכן חדש...