Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיאט איביזה DSG רעש מהגיר

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5412 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לימודי התואר שנה א' ברייכמן (שנראה לי יותר חשוב מרעש מעצבן באוטו, יהיה אשר יהיה)

תלוי במה התואר :lol:

לגמרי צוחק. לא מנסה לעשות פרובוקציות - אכן יש מספיק מאלו בשרשור.

לגבי השרשור בחו"ל ובכלל, אני לא כל כך מבין את ההתייחסות לרעש הנ"ל כ"תקין". מה זה אומר "תקין", שמבחינה מכנית אין בעיה ברכב? גם אם זה נכון, השאלה היא אם אותנו כצרכנים זה מספק. כמובן שהייתי רוצה לדעת שאין בעיה מכנית, אבל גם אם זה תקין מכנית אני לא חושב שזה "תקין" שמכונית חדשה תשמיע רעשים של גופי מתכת שמכים זה בזה. אם זה מהווה מטרד לנוסעים ברכב אז זה לא תקין בעיניי. מה אם כל 5 דקות המזגן היה פתאום נדלק? מה אם כל פעם שהייתם בולמים המגבים היו מתחילים לעבוד? מה אם בכל פעם כשהייתם מדליקים אורות גבוהים הייתם מקבלים זרם? גם אז הייתם מסתפקים ממכתב מסיאט שזה "תקין"? עצם זה שהמכונית משמיעה רעשים לא סבירים זה כבר לא "תקין". השאלה היא האם הם אכן לא סבירים. אני עדיין לא קיבלתי את הרכב, אבל ממה שאני קורא כאן ובפורומים בחו"ל עושה רושם שהרעשים לא ממש סבירים. לי זה מריח כמו ריקול שמחכה לקרות. אבל זה רק אני.

לאון 1.8 TSI DSG - כבר לא בדרך, היא כבר כאן!

- אין מישהו שעקפו אותו מימין וזה לא הגיע לו.

• תגובות 185
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

חחח.. התואר במהנל עסקים, בתקווה להתמחות בשיווק בשנה ב'... ;)

לגבי הרעש ה"תקין" - אם לאמר את האמת... המחשבה על הדברים שציינת אמנם עברה בראשי, אבל כנראה שיותר מדי בקלות דעת.

גם בעייני, רכב ששילמתי עליו ממיטב כספי ויוסכם על כל הדעות שבסופו של דבר לא מדובר ברכב זול (כן כן, גם אני מסכים עם אלברט איינשטיין - הכל יחסי...) אז למה באמת צריך להיות הרעש המעצבן הזה?...

כנראה שאם לא יהיה ריקול, לא נקבל לעולם תשובה...

אגב,

כנראה שאם אחד הדברים שציינת היה תקול (אם היינו מדליקים אורות גבוהים ומקבלים זרם למשל, נשמע כיף: ) אז לא היינו

עוברים על זה בשתיקה...

אבל אילו אפשרויות אחרות יש בפנינו?

כן בסוף אני אגש שוב למוסך... וככה"נ יגידו לי שוב שהרעש תקין, ואז מה?

אין לנו הרבה אפשרויות...

Seat leon Cupra MK3 FL 2011 - sold

Seat leon Cupra 280 - sold

Golf GTI Performance - sold

Awaiting on new car :)

פורסם

ככה"נ יגידו לי שוב שהרעש תקין, ואז מה?

אין לנו הרבה אפשרויות...

אני דווקא חשבתי על אחת. כל נפגעי הרעש מגיעים עם 2 סירים כל אחד למשרדי צ'מפיון. מתחילים לדפוק את הסירים אחד בשני.

כשיגידו לנו שאנחנו לא בסדר אז נראה להם אישור מאורתופד שאין לנו שום בעיה מכנית, מה שאומר שהרעש שבוקע מאיתנו הוא "תקין".

נראה לי שזה פחות או יותר אותו היגיון, לא?

לאון 1.8 TSI DSG - כבר לא בדרך, היא כבר כאן!

- אין מישהו שעקפו אותו מימין וזה לא הגיע לו.

פורסם

גם לנו נאמר בהתחלה שהרעש "נורמלי" , אני ידעתי שזה לא,

על חשבונך או על חשבון צ'מפיון? איך הגעת מזה שאומרים שהרעש "נורמלי" למצב שמחליפים לך מחשב גיר?

אני לא יודע איך, מה שידעתי שהייתה בעיה ושהיה צריך למצוא אותה

פורסם

מישהו יכול לסכם את כל מה שהולך פה?

כי בנתיים זה נראה שכ-ו-ל-ם מתלוננים על רעשים, ואני גם מאז ומתמיד שמעתי כל מיני רעשים מכל מיני גירים של כל מיני רכבים חדשים.

אני הנחתי שגיר ידני הוא גיר יותר מכני ויותר מרעיש מגיר אוטומט.

גם בשרשור הזה, חוץ מתלונות, לא ראיתי שום דבר שמראה על משהו לא תקין.

אז... אולי הכל באמת תקין?

פורסם
גם לנו נאמר בהתחלה שהרעש "נורמלי" , אני ידעתי שזה לא,

אני לא יודע איך, מה שידעתי שהייתה בעיה ושהיה צריך למצוא אותה

אתה יכול אולי לפרט בבקשה?

פורסם

בתור נהג עם סקודה ידנית, ונהגתי גם על פולו, ושתי איביזות (כולן היו חדשות מהחברה..)

יש רעשי "קליק" עדין לפעמים כשמשלבים את הגיר. לא נראה לי שצריכים להיות רעשי חיכוך או שפשוף (נניח צליל צורם כלשהו, או חזק, יוצא דופן מגדר ה"נורמה").

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם
בתור נהג עם סקודה ידנית, ונהגתי גם על פולו, ושתי איביזות (כולן היו חדשות מהחברה..)

יש רעשי "קליק" עדין לפעמים כשמשלבים את הגיר. לא נראה לי שצריכים להיות רעשי חיכוך או שפשוף (נניח צליל צורם כלשהו, או חזק, יוצא דופן מגדר ה"נורמה").

אז אנחנו שוב חוזרים לאותה הנקודה.

תגדיר נורמה...

על מנת לשים דברים על דיוקם, אנחנו איננו מדברים על רעשי ה"קליק" הטבעיים לחלוטין בעת שילוב להילוך - מ- P ל- D או כל דבר אחר... אנחנו מדברים על רעש מתכתי קבוע וצורם בעת נסיעה במהירות נמוכה על כביש שהוא פחות מסלול כחדש !

gil, התייחסותי פונה גם לדברים שלך,

אולי הכל באמת תקין, אולי באמת...

אבל האם ה"תקין" הזה מספיק??

גם אם זה תקין - (אני חושב שאני מדבר בשם כולנו) אז אתה יכול להגדיר אותנו כצרכנים לא מרוצים ואולי אף מרגישים נבגדים...

אני אנסח את זה ככה,

אם היו אומרים לי בסיאט (לפני שהעברתי את הכסף!!) שהגיר עושה רעשי מתכת מעצבנים, כנראה... שהייתי עדיין קונה את הרכב!!!!! אבל היו צריכים לאמר לנו את זה מראש...

ומאחר ולא אמרו, אנו חשים שאולי זה בגלל שהם לא ידעו, לא שמו לב ופשוט לא מבינים שקיימת בעיה בגיר......

ויבוא יום שלאחד מאיתנו ילך הגיר והרכב יגיע בגרר למוסך..... ומה אז?!

פורסם

מסכים עם כל מילה! רק שאני בניגוד אליך מאמין שלו הייתי מודע לרעשים הללו לפניי הקנייה, ייתכן מאוד והייתי חושב פעמיים.

פורסם

גם לי יש את הגיר המדובר גולף 160 כ"ס ,הרעש נשמע כאשר

אני עובר על במפר ללא לחיצה על הגז או על כביש משובש ללא גז לרוב בהילוך 2,

אך יש לי בעיה נוספת שהיא שילוב מהוסס לראשון ובעיקר לשני

כאילו הרכב מהסס ומגמגם וההילוך לא משולב חלק לעיתים תחושה

של זריקת מצמד או עיכוב ארוך ,לא קורה שהרכב קר ולא קורה תמיד,

לכן, כמו שקורה לכולם כשאגיע למוסך זה לא יקרה..

בעיה מוכרת למישהו?

פורסם
הבעייה נמצאת רק ברכבים אוטומטיים

כותרת השרשור היא "סיאט איביזה DSG רעש מהגיר", אז זה אפילו יותר ממוקד מ-"אוטומטיים".

רכב ישראלי אולטימטיבי: קונטיינר של 'צים' על גלגלים נוצצים עם סלון עור 1+2+3, מסך "LCD 42 וטוסטר עם כניסת USB. מרווח, נוח, מאובזר, גבוה ופח עבה כמו במכוניות של פעם...

פורסם
גם לי יש את הגיר המדובר גולף 160 כ"ס ,הרעש נשמע כאשר

אני עובר על במפר ללא לחיצה על הגז או על כביש משובש ללא גז לרוב בהילוך 2,

אך יש לי בעיה נוספת שהיא שילוב מהוסס לראשון ובעיקר לשני

כאילו הרכב מהסס ומגמגם וההילוך לא משולב חלק לעיתים תחושה

של זריקת מצמד או עיכוב ארוך ,לא קורה שהרכב קר ולא קורה תמיד,

לכן, כמו שקורה לכולם כשאגיע למוסך זה לא יקרה..

בעיה מוכרת למישהו?

זו כבר נראה לי תופעה טבעית של גיר מהסוג הזה... שהרי לא מדובר בגיר אוטומט שגרתי אלא גיר שמדמה פעולה של שחרור מצמד כמו ברכב ידני...

(שים לב לדגש)

לרכבים שלנו יש מע' שנקראת - Hill Hold שבעצם מונעת מהרכב להתדרדר אחורה כשאתה בעמידה בעלייה ועוזב את הברקס...

עכשיו דמיין שהרכב משלב לראשון כשאתה עוזב את דוושת הבלם, ומשחרר את המצמד (הקלאץ', כן? :-) ) לאט לאט... נראה לי הגיוני למדי שיקחו מספר (מאיות השנייה!) שניות עד שהרכב יתחיל להתקדם...

תנסה ללחוץ בעלייה מיד אחרי שחרור הבלם על דוושת הדלק (גז, כן? :-) ) יחסית חזק - הרכב יגיב הרבה יותר מהר ואולי אפילו יפרפר ו/או תדלק נורת הESP בלוח המחוונים...

מה שכן אציין, שלפעמים זה יכול להיות טיפה מציק שאתה ממש מרגיש שהרכב משחרר את הקלאץ' וזה לוקח לא אחת, זמן מה...

עדכון:

הייתי הבוקר במוסך...

שמע את הרעשים "יועץ שירות" שאמר לי שזה תקין וכשהתעקשתי שבעל מקצוע יבחן איתי הרכב בנסיעה ביקש היועץ שאקבע תור לשבוע הבא ש- (מוסכניק?) ישמע גם הוא את הרעש...

כל שנותר לאמר הוא, נראה...

• תוכן חדש...