Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גולף GTI MK6 נגד שירוקו 2 ל' TSI

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5722 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מספר שאלות :

2. לגבי פנים הרכב. שמעתי שפנים הרכב של השירוקו למעשה לקוח מהדור החמישי של הגולף והוא מעט פחות איכותי מזה של הגולף הנוכחית. יש אמת בדבר ואם כן במה בדיוק זה מתבטא?

4. דבר אחרון, האם הסאונד זהה? במידה לא, מי עדיפה בתחום זה?

לגבי טענה מס' 2: אחת הסיבות למעבר לדור 6 היו עליות הייצור הגבוההות של דור 5.

לא סביר כי גם הצליחו להוריד עלויות ייצור וגם לשמור על איכות ייצור וגימור ביחד

לגבי טענה מס' 4: השירוקו שקטה יותר

אבל בתור אחד שהיה לו פולו GTI עם סאונד קרבי במיוחד - קח בחשבון שזה נחמד בהתחלה אבל מתחיל להעיק די מהר.

בנוגע לארץ הייצור, השירוקו מיוצרת בפורטוגל לעומת ה GTI שבגרמניה

אם כי זה מחייב תהיה בכיוון של, "האם מה שמיוצר בגרמניה לא מיוצר לבסוף על ידי טורקים???"

מבחינת התנהגות כביש ה GTI קצת עדיפה בגלל הדפרנציאל מוגבל ההחלקה (XDS)

כפי שהוזכר אחיזת הכביש עדיפה בשירוקו (הכוונה לאחיזה ולא להתנהגות- שלא יתחילו לתקוף אותי עם היתרון שה XDS נותן להתנהגות הכביש)

מבחינת התחושה הפנימית, ותנוחת הישיבה - השירוקו עדיפה

ביצעתי לא מזמן נסיעה על הGTI ולא הצטערתי אפילו לרגע על הבחירה בשירוקו

נקודה נוספת למחשבה

הרבה ביקורות בחו"ל העדיפו את השירוקו על ה GTI (אם כי חלקם נערכו בהשוואה למול דור 5)

בארץ, כל עיתונאי רכב נתנו ניצחון בנקודות ל GTI

לדעתי חלק מהסיבות שהובילו למסקנה הזו נובע מהמחשבה הפופוליסטית שאתה תראה יותר רציני ומבין עניין

אם תקטול בביקורת רכב שנראה ספורטיבי ותעדיף על פניו רכב אחר שנראה פחות ספורטיבי

(הרי גם ילד בלי רשיון נהיגה יראה שירוקו ליד גולף ויגיד שהשירוקו עדיפה - חייבים לכתוב בביקורת משהו אחר שיראו שאנחנו מבינים)

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

נקודה נוספת למחשבה

הרבה ביקורות בחו"ל העדיפו את השירוקו על ה GTI (אם כי חלקם נערכו בהשוואה למול דור 5)

לדעתי חלק מהסיבות שהובילו למסקנה הזו נובע מהמחשבה הפופוליסטית שאתה תראה יותר רציני ומבין עניין

(הרי גם ילד בלי רשיון נהיגה יראה שירוקו ליד גולף ויגיד שהשירוקו עדיפה - חייבים לכתוב בביקורת משהו אחר שיראו שאנחנו מבינים)

אל תזלזל עד כדי כך בעיתונאי הרכב. אין כאן "ניסיון להשמע מבינים" אלא ניסיון לפרק את החבילה למרכיבי בסיס, שקילת כל אחד מהם באופן כמה שיותר אובייקטיבי והוספת החלק הסובייקטיבי בדמות עיצוב והנאה מנהיגה. אני משוכנע שכמו שיש רבים שהעדיפו את ה-GTI, יש גם כאלה שהעדיפו את השירוקו (האם בדקת מבחנים בחו"ל?)

מעבר לזאת - לא מכיר הרבה עיתונאי רכב ישראלים שבחנו את שתי המכוניות ראש בראש. אצלנו, אגב (מגזין אוטו), העדיפו את השירוקו (חפש באתר אוטו כתבה על השירוקו - רוחות של שמרנות).

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

הי רוני,

מקבל את מה שאמרת

ההכללה על כלל עיתונאי הרכב היתה לא נכונה ולא במקומה, ולא מייצגת בדיוק את שרציתי להביע.

הייתי מנסח שוב ואומר שדעתי היא כי הנ"ל נוגע למרבית הביקורות בין השירוקו ל GTI באופן כללי ולאו דווקא לביקורות של עיתונאי הרכב המקצועיים.

זוהי דעתי.

תודה על התיקון

ובנוגע לכתבה רוחות של שמרנות, זכור לי שקראתי אותה בזמנו (יש לי הגיליון איפשהו בבית)

דווקא באותו עניין

בסופה של הכתבה אם זכור לי נכון, ישנה איזושהי ביקורות על כך שבפולקסווגן לא הלכו מספיק רחוק עם השירוקו והלכו על אוטו עם התנהגות פושרת מדי

לא זכורים לי משפטים דומים שנאמרו על ה GTI על ידי מישהו, מה גם שה GTI (שדומה מאוד לשירוקו) בעצמה אף היא לא מתגלה כרכב ספורט עתיר חדשנות וחסר פשרות..

מדוע נוהגים לשפוט את השירוקו יותר בחומרה מאשר את ה GTI? אולי לזה שהיא נראית יותר קרבית, יש חלק בכך.

מצאתי את הגיליון ולהלן מס' ציטוטים נבחרים מהכתבה:

"בVW פוחדים להסתכן. הם כבר לא צריכים להיות חדשניים ומקוריים" , "מעדיפים ללכת על בטוח לא להבריח את הלקוחות הנאמנים", "כל כך הרבה פשרות דינמיות"

פורסם
לגבי טענה מס' 2: אחת הסיבות למעבר לדור 6 היו עליות הייצור הגבוההות של דור 5.

לא סביר כי גם הצליחו להוריד עלויות ייצור וגם לשמור על איכות ייצור וגימור ביחד

לגבי טענה מס' 4: השירוקו שקטה יותר

אבל בתור אחד שהיה לו פולו GTI עם סאונד קרבי במיוחד - קח בחשבון שזה נחמד בהתחלה אבל מתחיל להעיק די מהר.

בנוגע לארץ הייצור, השירוקו מיוצרת בפורטוגל לעומת ה GTI שבגרמניה

אם כי זה מחייב תהיה בכיוון של, "האם מה שמיוצר בגרמניה לא מיוצר לבסוף על ידי טורקים???"

מבחינת התנהגות כביש ה GTI קצת עדיפה בגלל הדפרנציאל מוגבל ההחלקה (XDS)

כפי שהוזכר אחיזת הכביש עדיפה בשירוקו (הכוונה לאחיזה ולא להתנהגות- שלא יתחילו לתקוף אותי עם היתרון שה XDS נותן להתנהגות הכביש)

מבחינת התחושה הפנימית, ותנוחת הישיבה - השירוקו עדיפה

ביצעתי לא מזמן נסיעה על הGTI ולא הצטערתי אפילו לרגע על הבחירה בשירוקו

נקודה נוספת למחשבה

גידי,

אתה באמת מעדיף שירוקו 1.4 שזה מה שיש ברשותך ,על פני גולף GTI דור6 עם מנוע 2.0TSI ?

[ברור שהיא תהיה שקטה יותר, למנוע ה1.4 אין סאונד כמעט]

בנוגע לרמיזה על החסכון בעלויות בדור 6 : הקוקפיט של השירוקו יישר קו עם הגולף MK6 ברגע שזו יצאה לשוק , עד אז היה קוקפיט משותף עם הדור 5 (חייבים לציין שההבדלים הזניחים בין הקוקפיטים מחזקים את האמירה שדור 6 מבוסס בצורה מאסיבית על דור 5)

כנ"ל מבחינת מנועים ושאר המכלולים.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
בן ה, תודה לך על ההתייחסות.

2. לגבי פנים הרכב. שמעתי שפנים הרכב של השירוקו למעשה לקוח מהדור החמישי של הגולף והוא מעט פחות איכותי מזה של הגולף הנוכחית. יש אמת בדבר ואם כן במה בדיוק זה מתבטא?

אני לא יודע לגבי השירוקו, אבל קח בחשבון שדור 5 הוא טוב יותר מדור 6.

הדור החמישי היה "יקר מידי" לייצור, כי הוא היה "איכותי מידי" מה שלא השאיר להם הרבה מתח רווחים אם הם רצו לשמור על רמת מחיר סבירה מסויימת. בדור השישי VW ביצעו שינמוך של כל רמת האיבזור על מנת לצמצם עלויות. לא ברמת האיבזור הקטלוגי (אלא שם בדיוק להיפך, דברים שהיו רק אופציה ב-5 מגיעים ב-6 כסטנדרט) אלא ברמת איכות החומרים. וגם, למשל, בג'טה דור 5 יש 4 בלמי דיסק. בג'טה דור 6 - רק שניים. הכל לצורך צמצום עלויות.

אני חקרתי קצת על הנושא הזה בגוגל וב-youtube ומצאתי כל מיני השוואות וחוות דעת של אנשים שטוענים שההבדל מורגש. קח לתשומת ליבך.

פורסם

ובנוגע לכתבה רוחות של שמרנות, זכור לי שקראתי אותה בזמנו (יש לי הגיליון איפשהו בבית)

דווקא באותו עניין

בסופה של הכתבה אם זכור לי נכון, ישנה איזושהי ביקורות על כך שבפולקסווגן לא הלכו מספיק רחוק עם השירוקו והלכו על אוטו עם התנהגות פושרת מדי

לא זכורים לי משפטים דומים שנאמרו על ה GTI על ידי מישהו, מה גם שה GTI (שדומה מאוד לשירוקו) בעצמה אף היא לא מתגלה כרכב ספורט עתיר חדשנות וחסר פשרות..

מדוע נוהגים לשפוט את השירוקו יותר בחומרה מאשר את ה GTI? אולי לזה שהיא נראית יותר קרבית, יש חלק בכך.

מצאתי את הגיליון ולהלן מס' ציטוטים נבחרים מהכתבה:

"בVW פוחדים להסתכן. הם כבר לא צריכים להיות חדשניים ומקוריים" , "מעדיפים ללכת על בטוח לא להבריח את הלקוחות הנאמנים", "כל כך הרבה פשרות דינמיות"

לא כתבתי את הכתבה, אבל אגיד לך למה התכוון הכותב (אם כי נראה לי שזה די ברור). שירוקו, בניגוד לגולף, הוא שם בעל מוניטין ספורטיבי וייחודי אצל פולקסווגן. השירוקו המקורית הייתה שונה למדי מהגולף של אותה התקופה, והציעה משהו שלא רק נראה מצוין אלא גם נתן ערך מוסף. מכאן - שירוקו "GTI" צריכה להיות שונה מאוד מגולף GTI, פחות קונפורמיסטית. בפועל - היא לא. כן, היא יותר ספורטיבית וכמובן נראית משמעותית טוב יותר, אבל אין פה משהו שבאמת עושה הבדל משמעותי בתחושה. זה כמו מה שאמרתי פעם על רכבי הקונצרן באופן כללי - כולם "מרגישים" אותו הדבר בנהיגה. לאון, גולף, אוקטביה, ג'טה, אלתאה, A3... וכן, גם שירוקו. כמובן שיש הבדלים הנוגעים לכיול וביצועים, אך התחושה הבסיסית נותרת דומה.

בקיצור - שופטים את השירוקו בחומרה יותר מהגולף פשוט כי היא אמורה להציע משהו שונה, משהו ייחודי. כשהיא עושה את זה (כמעט) רק בעיצוב - זה קצת מאכזב...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

עזבו רגע ביצועים בצד...

כמו שאמרו כאן. אם אתה רוצה שכולם יסתכלו עליך (פוזה) קח שירוקו.

אם אתה רוצה ש"מבינים בלבד" יעשו לך ברמזור :mm_yeah:, תיקח GTI.

ה-GTI הרבה יותר ייחודית לדעתי, כי שירוקו בכל גרסאותיה אפשר לראות המון על הכביש.

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

מה? להפך! שירוקו נמכרו עשרות בלבד, ו-GTI נראית, בגדול, כמו כל גולף (עם קצת קישוטים). יש גם הרבה יותר GTI משירוקו "GTI" (שאגב, נראית מיוחדת יותר משירוקו 1.4)

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

אני לא יודע על שירוקו 2.0TSI ביחס ל-GTI, מבחינת כמות.

אבל שירוקו בכללי אני די בטוח שיש פי כמה מ-GTI.

אשמח אם יש למישהו נתונים מדויקים.

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

רוב השירוקו שמסתובבות הן שחורות\אפורות\לבנות וכבר די נמאסו. בירוק\כחול לעומת זה הן נדירות יחסית, נראות מדהים ולא דומות לשום כלי רכב שמסתובב בארץ.

שמעון תמיד היה חזק בלחיצות, עוד כשהיתה לו המאה שש ראלי היה עושה רכבות מטבריה לת"א.
- רזמל על שמעון פרס :-D
פורסם
שופטים את השירוקו בחומרה יותר מהגולף פשוט כי היא אמורה להציע משהו שונה, משהו ייחודי. כשהיא עושה את זה (כמעט) רק בעיצוב - זה קצת מאכזב...

רוני

הי רוני, לזה בדיוק התכוונתי,

שתי מכוניות כמעט זהות מקבלות דירוג שונה - בגלל היופי. היפה צריכה להציע עוד משהו כדי לקבל את אותן הנקודות כמו המכוערת

מי קבע שהשירוקו אמורה להציע משהו שונה? שתיהן פונות לאותו קהל יעד והבחור שפתח את השירשור מעוניין בהן לאותה מטרה.

מה יהיה במבחן הבא?

ה- GTI שלוש דלתות תפסיד ל GTI חמש דלתות כי היא נראית יותר ספורטיבית אבל מספקת "רק" את אותה הסחורה???

הרי ברור שזה מגוחך

גידי,

אתה באמת מעדיף שירוקו 1.4 שזה מה שיש ברשותך ,על פני גולף GTI דור6 עם מנוע 2.0TSI ?

אייל,

אני לא מבין למה אתה מנסה להוציא אותי אדיוט, ובכך להמעיט מהדברים שכתבתי

תאמין לי שהתעלמתי מההבדל בכוח, והתייחסתי לשאר ההבדלים בין המכוניות.

הרי היתה לי בזמנו את האופציה לבחור בין השירוקו 2.0 ל GTI (בסופו של דבר בחרתי ב 1.4 משיקולים כלכליים)

וזה די דומה כמו לכתוב כי גם אם הייתי קונה את ה 2.0 לא הייתי מצטער אפילו לרגע על הבחירה בשירוקו

ובוא לא נשכח שמטרת השירשור היא לעזור למישהו להחליט בין שירוקו 2.0 ל GTI, ולא לבלבל אותו

פורסם

הGTI 6 בעלת תא נוסעים משופר לעומת ה5 ולטעמי עדיף על זה של השירוקו. אין לשירוקו שום בעיית מרחב - לא מקדימה ולא מאחורה, ואני 1.86 ואוכל הרבה - הבגאז' קצת קטן אבל גם שימושי. בשביל מה שהיא, היא פרקטית לגמרי.

שתיהן טובות, אני מעדיף את הGTI בכל פרמטר. מנוע, נכון לעכשיו, חדש יותר, נראית טוב יותר (לדעתי), מושכת פחות תשומת לב (עניין מהותי מאוד) וזולה יותר. במחיר של השירוקו אתה יכול לקנות את החבילה המפוארת של הGTI, שמוסיפה עור\קסנון\18 ואז האוטו גם נראה אגרסיבי יותר. אני לא יכול לחשוב על שום מקום בו השירוקו עדיפה, אלא אם אתה רוצה את הפוזה הזו.

מנסיון אישי, אין כמו "אין פוזה", מחליקים לך דברים שעם שירוקו\מיאטה וכו' היו נגמרים בשלילה ל30 יום או, לחילופין, סכין בלב.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

שתי מכוניות כמעט זהות מקבלות דירוג שונה - בגלל היופי. היפה צריכה להציע עוד משהו כדי לקבל את אותן הנקודות כמו המכוערת

מי קבע שהשירוקו אמורה להציע משהו שונה? שתיהן פונות לאותו קהל יעד והבחור שפתח את השירשור מעוניין בהן לאותה מטרה.

מה יהיה במבחן הבא?

ה- GTI שלוש דלתות תפסיד ל GTI חמש דלתות כי היא נראית יותר ספורטיבית אבל מספקת "רק" את אותה הסחורה???

הרי ברור שזה מגוחך

רגע, קודם כל - לא מדובר על "דירוג שונה". זו לא שיטת הכוכבים המוזרה של נטקאר. ההתייחסות היא מאוד ספציפית. שירוקו עושה ABC טוב יותר, גולף עושה XYZ טוב יותר. הציפיות מהשירוקו היו פשוט לקבל חוויה שונה מהגולף, מעבר לעיצוב החיצוני (שהוא כמובן חלק מהעניין). מכאן משפטים בכתבה כמו "בVW פוחדים להסתכן. הם כבר לא צריכים להיות חדשניים ומקוריים" , "מעדיפים ללכת על בטוח לא להבריח את הלקוחות הנאמנים", "כל כך הרבה פשרות דינמיות" שציטטת - השירוקו אמנם טובה, אולי אפילו יותר מהגולף בחלק מהמובנים, אבל זה לא מספיק מאמץ. הפשרות שנעשו היו בשביל לא להבריח חלק מהלקוחות, לא להיות יותר מדי הארדקור או יותר מדי שונים. לא משנה אם הפשרות נבעו מפחדנות או שביעות רצון עצמית או סתם עצלנות - התחושה הייתה שהן שם. ועבור מרבית הלקוחות, כנראה, זה לא באמת משנה. הם אומרים לעצמם "מגניב, יש לנו את כל האיכויות של הגולף, אבל בחבילה יותר סקסית" - וקונים את הרכב. ואל תבין אותי לא נכון - זה בסדר גמור. אבל באותה המידה זה בסדר לצפות ליותר...

ועוד דבר קטן - בנוגע ל"שתיהן פונות לאותו קהל יעד" - זה בדיוק העניין. אילו השירוקו הייתה מעזה יותר, היא הייתה פונה לקהל יעד אחר. התוצאה של הקונפורמיזם היא שהיא פשוט אלטרנטיבה מבית לגולף, וזה אולי מפספס את הנקודה במידה מסוימת (עובדה שרבים פה, שלכאורה היו צריכים לרייר על השירוקו, מעדיפים את הגולף...)

מנסיון אישי, אין כמו "אין פוזה", מחליקים לך דברים שעם שירוקו\מיאטה וכו' היו נגמרים בשלילה ל30 יום או, לחילופין, סכין בלב.

ומניסיון אישי שלי אחרי שנתיים עם מיאטה, ה"פוזה" לא הפריעה לי ולו פעם אחת. גם לא נעצרתי ע"י משטרה אפילו פעם אחת, ותאמין לי שהאוטו שלי מרעיש... :twisted:

אולי משהו לא בסדר אצלך :wink:

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

מה יהיה במבחן הבא?

הרי ברור שזה מגוחך

אייל,

אני לא מבין למה אתה מנסה להוציא אותי אדיוט, ובכך להמעיט מהדברים שכתבתי

תאמין לי שהתעלמתי מההבדל בכוח, והתייחסתי לשאר ההבדלים בין המכוניות.

הרי היתה לי בזמנו את האופציה לבחור בין השירוקו 2.0 ל GTI (בסופו של דבר בחרתי ב 1.4 משיקולים כלכליים)

וזה די דומה כמו לכתוב כי גם אם הייתי קונה את ה 2.0 לא הייתי מצטער אפילו לרגע על הבחירה בשירוקו

ובוא לא נשכח שמטרת השירשור היא לעזור למישהו להחליט בין שירוקו 2.0 ל GTI, ולא לבלבל אותו

חס וחלילה ידידי היקר.

לא ניסיתי להוציא אותך אדיוט.

ואני מסכים איתך בנושא נקודת המוצא הלא אובייקטיבית שקיימת במבחני הרכב השונים.

רועי העלה כמה נקודות חשובות ואני מסכים עם רובן. מצד שני אני לא חושב שמי שרוצה מאוד רכב מסויים צריך לחשבן לאיך תקבל אותו הסביבה (בין היתר, שוטרים וכו'..) למרות שיש בזה משהו.

ובקשר לכמויות, אני רואה הרבה יותר שירוקו מאשר גולף GTI ומי שאוהב גולף GTI יודע לזהות אותן בשבריר שניה...

מה שכן , מלבד אחת אדומה 2.0TSI ליד הבית שלי ועוד אחת שפגשתי במפגש (גם אדומה) , לא יצא לי לראות נוספות עם המנוע הזה.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

• תוכן חדש...