Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5732 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום!

יש לי בעיית התחממות מנוע באיביזה שנת 94, מנוע 1600 ואני אשמח לעזרה.

אז ככה, עשיתי לפני כמה ימים טיפול קטן לאיביזה, החלפתי שמן+ פילטר (שמן=פרסטון 15w40) ופילטר אויר.

למחרת הטיפול נסעתי ללימודים (8 קילומטר) ולא הרגשתי שום בעיה מיוחדת אבל כשהגעתי לחניה נכבה לי האוטו פתאום, לא ייחסתי לזה חשיבות... אחרי הלימודים התנעתי את האוטו והכל נראה בסדר אבל כשהתחלתי לסוע הוא ממש קרטע לי והיה נראה שהוא משתעל, לאחר כמה דקות עברו הקירטועים אבל שמתי לב שמד החום מטפס ומטפס ולא עוצר, לפני ההגעה לקו האדום עצרתי את הרכב ונתתי לו להתקרר, מיד הבחנתי שהוונטה לא נכנסת לפעולה בחצי הסקאלה כמו תמיד...

הגעתי לאט לאט הביתה ונתתי לו להתקרר (יצא טיפה עשן או אדים מהחריר שבמיכל העיבוי אבל לא היסטרי).

מילאתי מים והתברר שהיה חסר ליטר וחצי של נוזל קירור.

למחרת רוקנתי את כל המים, שטפתי את המערכת עם צינור גינה, קניתי טרמוסטט חדש על הדרך, מילאתי נוזל ירוק מאוטודיפו ונתתי לרכב לעבוד קצת, הצינור העליון של הרדיאטור ניהיה חם וברבע התחתון של הסקאלה גם הצינור התחתון של הרדיאטור התחמם קצת.

הסקאלה הגיע לחצי ושוב, המאוור סירב להתחיל לעבוד. קיצרתי שניים מתוך שלושת החוטים שמתחברים ליוניט שיושב על הרדיאטור ואז המאוור התחיל לעבוד ככה שנראה שהמאוור תקין בסך הכל...

ברור לי שהדבר הראשון לעשות כרגע הוא להחליף יוניט אבל מה לדעתכם גרם לכשל הזה ולהתחממות הזאת?

והייתי רוצה לדעת גם מה תפקידו של כל אחד משלושת החוטים שמתחברים ליוניט?

תודה!

פורסם

בעיית המאוורר אכן טמונה ביוניט שנחוץ החלפה. האם כרגע שהוונטה עובדת כרגע האוטו שומר על טמפרטורה נורמאלית? האם אין היעלמות של מיים? האם הרכב כבר לא ניכבה?

:)
פורסם

המצב כרגע הוא שניקיתי את החוטים שמתחברים ליוניט, הם היו עם קורוזיה. וכרגע המאוור חזר לעבוד קצת לפני שהמד מגיע לחצי הסקאלה, בעמידה במקום האוטו לא מתחמם ודווקא בנסיעה בכביש המהיר הוא שוב עובר את אמצע הסקאלה למרות שהמאוור כן נכנס לפעולה.

הרכב כבר לא נכבה.

נראה לי שמים עדיין נעלמים קצת, יש גם התחלה של טחינה על מכסה מילוי השמן. המנוע עובד סבבה...

מה זה אומר לדעתכם?

תודה!

פורסם
המצב כרגע הוא שניקיתי את החוטים שמתחברים ליוניט, הם היו עם קורוזיה. וכרגע המאוור חזר לעבוד קצת לפני שהמד מגיע לחצי הסקאלה, בעמידה במקום האוטו לא מתחמם ודווקא בנסיעה בכביש המהיר הוא שוב עובר את אמצע הסקאלה למרות שהמאוור כן נכנס לפעולה.

הרכב כבר לא נכבה.

נראה לי שמים עדיין נעלמים קצת, יש גם התחלה של טחינה על מכסה מילוי השמן. המנוע עובד סבבה...

מה זה אומר לדעתכם?

תודה!

זה אומר שהמצב ייתכן ולא מעודד במיוחד, יש חדירה של מיים לשמן מה שמעיד על פריצת אטם ראש מנוע. איבוד המיים יכול לאמת זאת. האם האגזוז במקביל פולט אדיי מיים בטמפרטורת עבודה? (ניתן לבדוק זאת ע"י חסימת האגזוז עם כף היד למספר שניות).

האם שהרכב מונע ולא רק בטמפרטורה חמה המיים ברדיאטור מבעבעים וקופצים להם?

פורסם

שמתי יד וסתמתי את האגזוז גם בטמפרטורת רבע הסקאלה וגם לכיוון לפני החצי כשהמאוור התחיל לעבוד ולא זיהיתי מים על היד, אולי היד קיבלה טיפה טיפה לחות.

אין ביעבוע או בריחת מים מחור שיחרור הלחץ כשהטמפרטורה מגיע לחצי או פחות מכך.

על מדיד השמן אני לא רואה טחינה, רק ראיתי קצת על הפקק מילוי שמן.

מה דעתך?

פורסם

אם קיים מיכסה רדיאטור ברכיבך, אז הסר אותו, הנע את הרכב(שהוא לא בטמפרטורת חום גבוהה ואפילו קר) ובדוק האם יש קפיצות של המיים וביעבוע בזמן שהרכב עובד.

פורסם

אין מכסה לרדיאטור. עשיתי את אותו הדבר עם המיכל עיבוי ושם מתחיל ביעבוע קל שמתגבר ככל שהרכב מתחמם יותר, ביעבוע כמו כשמרתיחים מים בקומקום, לא משהו היסטרי, זה אומר עוד משהו חוץ מזה שהמים חמים?

פורסם

עקרונית אם מופיע ביעבוע כל שהוא במיכל שהרכב קר(לא במצב של מיים חמים) זה לא אמור להיות כי אין כל רתיחה של מיים וזה יכול להעיד על קומפסייה החודרת למערכת הקירור. וזה שוב מוביל לבעיית אטם ראש. יש לבדוק את העניין הזה ביסודיות ולעקוב הייטב. בנוסף בדוק לעל מדיד השמן אם צבע השמן דליל מידי או אם קיים עליו בועיות קטנות וכמו כן את מיפלסו אם עלה...

פורסם

כשהרכב קר אין שום ביעבוע בכלל, לוקח זמן עד שמתחיל הביעבוע...

על המדיד אין בכלל בועות ומרקם השמן חלק ונוזלי, הצבע נראה לי בסדר, הוא לא שחור אבל מדובר כמובן בשמן חדש שלאחרונה החלפתי ולא נסעתי כמעט עם האוטו בגלל הבעיות שצצו, אני לא רואה שינוי בגובה מפלס השמן.

פורסם

טוב....

יש עוד כמה דברים שניתן לבדוק.

טרמוסטט, אם לא תפוס על מצב חצי פתוח/סגור.

רדיאטור - אם לא סתום בחלקו.

משאבת מיים שהספיקה שלה כמו שצריכה להיות במצב עבודה.

פורסם

הטרמוסטט חדש, החלפתי אותו בעקבות הבעיות. כשהרכב עדיין לא במצב עבודה אז רק הצינור העליון של הרדיאטור מתחיל להתחמם והתחתון קר לגמרי, כשהרכב במצב עבודה אז גם הצינור התחתון כבר מתחמם, זאת אומרת שהטרמוסטט החדש עושה את העבודה שלו נראה לי.

נגעתי באיזורים שונים של הרדיאטור ונראה שהטמפרטורה שווה.

איך בודקים את המשאבת מים?

פורסם
הטרמוסטט חדש, החלפתי אותו בעקבות הבעיות. כשהרכב עדיין לא במצב עבודה אז רק הצינור העליון של הרדיאטור מתחיל להתחמם והתחתון קר לגמרי, כשהרכב במצב עבודה אז גם הצינור התחתון כבר מתחמם, זאת אומרת שהטרמוסטט החדש עושה את העבודה שלו נראה לי.

נגעתי באיזורים שונים של הרדיאטור ונראה שהטמפרטורה שווה.

איך בודקים את המשאבת מים?

משאבת מיים שהכנפיים שלה לא במצב הכי טוב לא יסחררו את המיים וייגרמו לסירקולצייה כהלכה וזאת יהיה ניתן לחוש בעיקר שהרכב מיתאמץ. שהרכב במצב עמידה על טורים נמוכים המשאבה פחות אפקטיבית ועושה את העבודה בכל מצב. את המשאבה ניתן לבדוק רק ע"י הוצאתה מהרכב והבחנה פיזית בעיין! הטרמוסטט מקורי?

פורסם

לבדוק סתימה חלקית ברדיאטור או בצינורות שמתחברים אליו , הייתה בעיה זהה בפיאט בראבה 96 , שנפתרה בניקוי הצינור התחתון שהתחבר לרדיאטור .

פורסם
משאבת מיים שהכנפיים שלה לא במצב הכי טוב לא יסחררו את המיים וייגרמו לסירקולצייה כהלכה וזאת יהיה ניתן לחוש בעיקר שהרכב מיתאמץ. שהרכב במצב עמידה על טורים נמוכים המשאבה פחות אפקטיבית ועושה את העבודה בכל מצב. את המשאבה ניתן לבדוק רק ע"י הוצאתה מהרכב והבחנה פיזית בעיין! הטרמוסטט מקורי?

אני דווקא עשיתי ניסוי שהוכיח אחרת באופן דיי מוזר: נסעתי על הכביש המהיר ולא עברתי את ה2.5 סל"ד, לא זוכר בדיוק את המהירות אבל זה היה נראה לי קצת פחות מ90 קמ"ש. במהירות כזאת יש רוח שאמורה לקרר את המנוע וגם הסל"ד לא גבוה אז המנוע לא מתאמץ מידי אבל בכל זאת השעון חום אראה התחממות לא שיגרתית.

זאת אומרת שהבעיה היא בנסיעה מהירה בלי קשר לאימוץ המנוע...

לא נראה לי שאני יפרק את המשאבת מים.

טרמוסטט לא מקורי אבל בדקתי את תיזמון הפתיחה שלו וזה קצת לפני רבע התחתון של הסקאלה.

dejavuD, אני השתמשתי בזרם מים כדי לנקות את המעברים והזרימה הייתה חופשית, הצינור הנ"ל לא סתום...

תודה לכולכם, כנראה שבבית הבעיה לא תיפתר, מחר אני יקח את הרכב למוסך...

שוב תודה!

• תוכן חדש...