Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5743 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שבוע טוב

רכשתי רכב חדש ומפואר(בינתיים לא אציין את הסוג והחברה),מעל 250 אלפי שח.

כשהוצאתי את הרכב,היו רעידות בהגה .

החברה לקחה את הרכב והחליפה את כל הגלגלים.

הרעידות לא פסקו ואומנם החברה מינתה שני מהנדסים שעשו נסיעת מבחן ואישרו את המימצאים שלי.

הרכב הוכנס שוב(למוסך המרכזי)ושוב הוחלפו הגלגלים ובוצע איזון(לדיבריהם).

קיבלתי את הרכב בצרוף מכתב(לדרישתי)כי הרכב תקין.

הרכב לא היה תקין,הרעידות נמשכו,כאשר השיא שלהם במהירות 85(לפני התיקון היה 110).

החברה מינתה שוב את המהנדס הראשי שלה לבצע נסיעת מיבחן,איתי ועם שני המהנדסים מהטיפול השני.

היו רעידות,אבל המהנדס הראשי אמר ש........."ככה זה" והבטיח לתת לי תשובה מה עושים הלאה.

אני מבקש את חוות דעתכם מה צריך לעשות?

ברור שדרשתי את החלפת הרכב.

תודה

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

נסעת על אחד אחר מאוטו סוג דגם ושנתון?

להחליף לא יצאה לך, מקסימום יעשו לך עסקת טרייד אין משתלמת.

אפילו אם היית קונה במליון שקל. בשביל זה יש אחריות כדי לפתור בעיות ברכב חדש.

נכון. לא נעים לקנות לימון יקר, אבל לא צריך לעשות מכל דבר דרמה.

פורסם

מצטער לא הבנתי את ההצעה שלך.

למה נידמה לך שאני מיצר דרמות?

מה הקשר לאחריות?

הם לא הצליחו לתקן את הרכב,אז במקום

לכתוב שטויות אולי תיתן הצעה מועילה?

פורסם

זו קללת האחריות. תיאוריה שפיתחתי אחרי שנכנסתי לסרט דומה פעם שניה. עכשיו זה סוזוקי. בגרנד-ויטרה הנעילה לא מגיבה טוב לשלט, ואני כבר שנה משתף פעולה בנימוס ובא כל פעם להחליף חלק או לעשות איזה ניסוי, ו... כלום.

אז פיתחתי שיטה. אני שואל את עצמי מה היה קורה אילו הרכב לא היה באחריות. אם מצאתי שיש פתרון, אני דורש אותו מהיבואן. במקרה שלי למשל, התקנת נעילה מרכזית אחרת שתעקוף את המערכת המקורית. אז מבחינתי זו הדרישה שאני יכול להציב בפני היבואן, אחרי שיישבר לי מללכת כל פעם למוסך המורשה. כרגע מאד נחמדים אליי, אז אני מגלה סבלנות.

בוא נגיד שאתה עצבני ורוצה ללכת עד הסוף - אתה יכול למשל לכתוב להם שאם עד תאריך איקס הרכב לא מסודר פיקס ו/או הם קונים אותו ממך, אתה תמכור אותו בשוק החופשי והם ייתבעו על ההפרש. כבר היו תיקים כאלו. בכל אופן אתה חייב לתת להם הזדמנות לתקן ו/או לקנות כדי לצמצם את הנזק מבחינתם. אינך יכול למכור סתם כך במחיר מאד נמוך ולדרוש הפרש של מחיר לחדש. כדאי לך להצטייד אז בחוות דעת של שמאי ו/או מכון בדיקה. שופט גם עשוי לנכות ממך סכום תמורת השימוש שלך ברכב.

אם תגלה לנו מי היבואן, תוכל לשמוע מבעלי ניסיון האם יש שם אוזן קשבת בכלל...

פורסם

שתי תהיות יש לי ברשותך.

מה הקטע של לא להגיד איזה רכב מדובר?

אולי אם תגיד איזה רכב זה, יענו לך כאן בעלי מקצוע מביני עניין ויוכלו להגיד לך אם זאת אכן בעיה או לא.

ודבר שני , אני מאוד בספק שמהנדס ייתן תשובה של ככה זה.

רעידות ברכב יכולות להיגרם מהרבה סיבות, ולא מבין למה החליפו שני סטים של גלגלים כאשר אתה אומר שההחלפה הראשונה לא שינתה כלום.

חסרים פרטים בסיפור שלך. תן יותר פירוט ואולי תקבל תגובות ענייניות.

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם

בעבר ייצגתי לקוח שרכש מרצדס (שעלתה פי כמה ממה שאתה שילמת) עם בעיה זהה. הבעיה היתה שם כנראה במתלים לאחר בדיקה עצמאית שביצע. בסוף מה שהשגנו היה טרייד במחיר מחירון ורכב אחר במקום. לא הגענו לתביעה משום שהלקוח לא היה מעוניין.

לגופו של עניין, מאוד מעצבן. אני הייתי מאיים בפניה לעיתונות. רכב של 0.25M צריך לספק תקין או לתקן מייד. גם רכב של 0.125M, אבל על אחת כמה וכמה כשאתה נפרד מרבע מיליון. יש ציפיות שונות, ואני בטוח ש- YNET ישמחו לכותרת: כמה תקלות קונים לך רבע מיליון ש"ח? ניחא, אם זה היה מתעורר במהירויות שהן בעליל לא חוקיות. אבל לא זה המקרה.

אני חוזר על הצעת המגיב מעלי - שתספר לנו מה סוג הרכב ומי היבואן.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

תודה על התגובות.

הסיבה היחידה שאני לא נותן פרטים על סוג הרכב והיבואן,היא,כי אני ממתין לתשובה הסופית שלהם .

הרכב יוקרתי ביותר והחברה אחת המובילות ולא מהמזרח הרחוק.וליתר דיוק הרכב עלה 275 אלפי שח.

אני מניח שאם התשובה שלהם לא תספק אותי,כולכם כבר תשמעו מהפרשה.

מעבר למה שתארתי קודם היו ליקויים נוספים,כמו חלקים פנימיים(מדף אחורי ופאנל שמאלי ליד החלון הקידמי)מלוכלכים בכתמים.

שניהם הוחלפו ע"י היבואן.

בפעם הראשונה לקחו את הרכב לאתר המסירה,שם נבדק ושם הוחלפו הגלגלים בפעם הראשונה.

בפעם השניה,לאחר שאימתו את התלונה,לקחו את הרכב למוסך המרכזי ושוב הוחלפו הגלגלים.אין לי מושג למה.

חברים,אל תטילו ספק בדברים שאני כותב.אם אני כותב שהמהנדס הראשי אמר "ככה זה",אז זה מה שאמר.

אחרי הנסיעה השניה קיבלתי לדרישתי אישור מהחברה בכתב על מה שבוצע וש"הרכב תקין".

כשנאמר לי "ככה זה",ביקשתי אישור ש"ככה זה".

אז נאמר לי "תן לנו כמה ימים ונחשוב מה עושים".

אני מניח שחברה כל כך מכובדת,מבינה שאני לא הולך לוותר .

בכל מיקרה אני מחפש כבר עכשיו שני מומחים שיתנו לי חוות דעת כתובה לענין הרעידות.

צריך להבין שאני לא יכול לנסוע ככה ברכב.

אני לא מבין גם את הגישה שלכם ל"רכב באחריות".

האחריות היא לתקלות ל"אחר המסירה",אבל לא לתקלות "במסירה".

אני טוען שהרכב נמסר לי פגום.

אז אם למישהוא יש עצה ,אשמח לשמוע.

פורסם
בעבר ייצגתי לקוח שרכש מרצדס (שעלתה פי כמה ממה שאתה שילמת) עם בעיה זהה. הבעיה היתה שם כנראה במתלים לאחר בדיקה עצמאית שביצע. בסוף מה שהשגנו היה טרייד במחיר מחירון ורכב אחר במקום. לא הגענו לתביעה משום שהלקוח לא היה מעוניין.

לגופו של עניין, מאוד מעצבן. אני הייתי מאיים בפניה לעיתונות. רכב של 0.25M צריך לספק תקין או לתקן מייד. גם רכב של 0.125M, אבל על אחת כמה וכמה כשאתה נפרד מרבע מיליון. יש ציפיות שונות, ואני בטוח ש- YNET ישמחו לכותרת: כמה תקלות קונים לך רבע מיליון ש"ח? ניחא, אם זה היה מתעורר במהירויות שהן בעליל לא חוקיות. אבל לא זה המקרה.

אני חוזר על הצעת המגיב מעלי - שתספר לנו מה סוג הרכב ומי היבואן.

מצטער,לא הבנתי מה הלקוח שלך השיג?

פניה לעתונות ותביעה משפטית זה ה"נשק" האחרון.

לפני זה ,אצטרך שתי חוות דעת ממומחים שיסתרו את האבחנה שלהם.

פורסם
מצטער לא הבנתי .

מצטער,לא הבנתי

אתה לא רוצה לשמוע מה שאומרים לך. מבחינתך אתה רוצה שיגידו לך: "לך ליבואן ותדרוש רכב אחר במקום".

אבל אומרים לך אנשים עם נסיון מה קורה תכל'ס. אתה מצדך ממשיך להצטער שלא הבנת.

גם אני צר לי שלא הבנת.

פורסם

פאלח, לדעתי (הלא מלומדת) אתה פועל נכון. בהתחלה תנסה למצות את האפשרויות מול היבואן כדי שיהיה לך אוטו שנוסע טוב ותוכל להמשיך הלאה בחיים. תקפיד לדרוש מהם גם פיצוי על עוגמת נפש, אובדן ימי עבודה וכו', ובוודאי ירידת ערך (כולל מסחרית) אם תהיה כזאת, ואל תחתום עם שום "וויתור" או משהו כזה (שלא יעיזו בכלל לבקש). אח"כ, אם לא תהיה מרוצה מהפיצוי תמיד תוכל לפנות לעו"ד ולראות אם ומה לעשות הלאה.

אם הם לא מביאים את הרכב למצב נסיעה סביר בזמן סביר - תפנה לעו"ד ותקבל ייעוץ מקצועי. עם כל הכבוד לפורום, 275 אלף מצדיקים פגישה עם עו"ד. (ד"א קיים באתר גם פורום משפטי, אבל גם עליו לא הייתי מסתמך במקרה כזה - שוב עם כל הכבוד).

אל תעשה שום דבר פזיז כמו למכור את האוטו או לפנות לעיתונות לפני שאתה מתייעץ עם עו"ד שמבין בדברים כאלה - זה עלול לעלות ביוקר. גם את הזמנת המומחים הייתי ממליץ לעשות תוך התייעצות עם עו"ד, ובנוסף - תשתדל שהיבואן לא ידע שהזמנת מומחים (בטעות עוד אחד מהם יגיד שהרכב תקין והיבואן יכול לדרוש להציג את הדו"ח הזה אם הדבר יגיע לדיון משפטי).

אתה צודק שאי אפשר לנסוע עם רעידות - אין דבר כזה בשום מכונית נוסעים שנמכרת בארץ, ובוודאי שלא במחירים כאלה.

אתה לא צודק בעניין האחריות - אחריות נועדה לפתור גם בעיות שהיו במוצר כפי שנמסר. זאת אחת ממטרותיה העקריות.

פורסם

ניר 42 בעיניין האחריות אני לא מסכים איתך. קונה סביר משלם על אחריות ולא רוצה להשתמש בה, אלה במצבי קיצון. אילו היית קונה שעון יד לדוגמה, היית מסכים לקבל אותו במעמד הקניה, עם תקלה ו..יש אחריות. לא, היית מבקש אחר או מוותר על הקניה, הלא כן. האחריות נועדה לשמוש במועד לאחר הקניה, לטיפול בפגמי ייצור שלא מגלים אותם במעמד הקניה. מוצר חייב להגיע ללקוח שלם ותקין לחלוטין, שהיצרן/יבואן יבדוק היטב את המוצר לפני המסירה. לצערי, זה לא מה שקורה היום, רבים מאלה שחוו קבלת רכב חדש חוו זאת, היבואן מוסר רכב בלא מעט מקרים, עם שברים, כתמים שלא יורדים ותקלות ולא חושש מכלום - יש אחריות. שלמת ועכשיו תרוץ אחרי היבואן, כשבחלק מהמקרים הקונה מתייאש והיבואן מרוויח.

נהג מנוסה
:roll:
פורסם

הרכב חייב בדיקת שילדה מקצועית ע"י מומחה בכדי לשלול אפשרות שהרכב עבר ארוע תאונתי מסוג כלשהוא.

פורסם

Ahbarony

אני מציע שאם אתה עצבני,אז אל תענה.

בכל זאת יש כאן התייחסויות אחרות משלך,אפילו כאלה שאני מסכים והולך לישם.

ו.....כן,אני רוצה שיחליפו לי את האוטו אם הם לא מצליחים לתקן את התקלה.

אתה לא מבין עברית?

הם לא מצליחים לתקן את הרכב!!!

ניראה לך שאמשיך לנסוע על רכב חדש מפואר ורועד?

אם זה לא הגיוני בעיניך,אז יש לך בעיה.

הפאלח.

פורסם

אני לא מבין מה לא הבנת.

ברור שפניה לעיתונות ואח"כ לבימ"ש זה המוצא האחרון. הוא לא רצה לנקוט בזה.

מה שהוא "השיג" זה רכישת רכבו, שהיה בן מס' חודשים,ע"י היבואן במחיר מחירון מלא. וזה הישג משום שכל אחד אחר היה מוריד לו להערכתי 5%-15%. גם את הרכב החדש הוא קיבל בהנחה אם אני זוכר נכון, כך שבפועל לא היה פער כספי רב. למה הוא המשי ךלרכוש אצל אותו יבואן זו כבר שאלה אחרת.

עיצה אחת רק אתן לך - אל תתמהמה ואל תשתהה, שלא ישאלו אותך למה השתהית.

עריכה: אבארוני לא עצבני, הוא רק מבקש להסביר לך שהמגיבים מנסים לתת לך ממעט ניסיונם בנושא, ולא הם הצד לויכוח שלך.

עריכה2: שהיה בהצלחה מול היבואן, לעתים רק מכתב עו"ד עוזר או פגישה עם העו"ד שלהם עוזרת. אגב, אני מהמר דווקא שמדובר על רכב אירופאי מה שנקרא כאן בגודל "מנהלים" (או משפחתית גדולה), א-לה A4, פאסאט, BMW או מרצ. הימור יותר מדוייק שלי יהיה מרצ או BMW, אתה יכול לענות לי גם בה"פ אם אני צודק או לא ;-) .

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

• תוכן חדש...