Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5710 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מיכל אין לך יציאות RCA במערכת מקורית

זה לא מהווה בעיה מיוחדת הפיתרון בא בדמות של מנחתי RCA

לא מוצר יקר במיוחד והדגם הטוב יותר עושה עבודה לא רעה בהפיכת יציאת הרמקולים המקורית ליציאות RCA

הסוגייה היותר חשובה היא שתמצאי את הסטאפ הנכון לאוזנייך

מבחינת התקנה הכל אפשרי

דרור

פורסם

היי דרור.

האם המגבר שאתה מציע יהיה חזק מספיק לסאב בופר של הרץ שהוצע לי כאן? האם המגבר איכותי?

המחיר שלו נמוך בהרבה בהשוואה ל sundown שהוצע לי וגם המחיר של הסאב שהצעת נמוך בהרבה מזה של ההרץ.

ידוע לי שמחיר לא תמיד מעיד על איכות ובכל זאת -

האם מה שאתה מציע הנם מוצרים ברמה נמוכה יותר?

אני שואלת כי אני כמו כל ישראלית מצויה (אולי בפורום הזה יש פחות כאלה, ובכל זאת באופן כללי) - אני רוצה לשלם מעט ולקבל הרבה :twisted:

יש לי אוזן רגישה, ואילולי מגבלות תקציביות, הייתי באה למפגשים של אנשי האודיו כאן, להתרשם מההתפרעות הכללית ולומדת מהם :idea:

לצערי אני נשארת בגבול של 2500 ש"ח

בכדי להבין קצת את הטעם שלי -

היו לי קומפוננט של JBL וממש לא הבתי אותם. אחר כך חברה התקינה cervin vega דיי פשוטים - וגם אותם לא אהבתי. שני הסוגים צרמו, וממש הכאיבו לאוזן. עכשיו קניתי טמפו מורל ומהם אני ממש מבסוטה. אני לא מרגישה שהגעתי למנוחה והנחלה איתם - אבל הם בציון עובר.

אני מקווה שלאוזני המומחים כאן אני לא נשמעת אידיוטית ולא רק הדיוטית :shock:

ותודה לכל מי שמקדיש זמן לנושא ולי באופן אישי

פורסם

דרור, אני אתוודה שלא שמעתי את הסאב ולא שמעתי את המגבר המדובר. אני מתבסס על נתונים טכניים נטו. והסאב הנ"ל הוא פחות עצמתי, אינני יודע לגבי איכותו, אבל אני כן יודע לגבי איכות ההרץ ואין על כך עוררין וכפי שציינת שהרכיבים שהצעת מותקנים בהרבה רכבים, אז אני חושב שההרץ מותקן בהרבה יותר רכבים, בהתבססות והשערה סטטיסטית נטו ולגבי קונצנזוס מסוים בנושא.

לפעמים הכיס הוא מכשול, ולפעמים הכיס הוא מנחה טוב. ואני חושב שבהבדלים של 1000 ש"ח בין מגבר למגבר, ניתן להניח כי איכותו עולה.

שוב, אני לא שופט את הרכיב בלי היכרות, אני מניח הנחות שלדעתי סבירות.

במבט קצר ניתן לראות שהמגבר שהצעת מוציא מחצית העצמה של הסנדאון. ייתכן שמדובר במגבר טוב עבור הגברת רכיב כגון הסאב שהצעת שהוא 250W, אבל עבור רכיבים עצמתיים יותר (כגון ההרץ) והגברה "בריאה" יותר לקומפוננט של מורל, ולדעתי חשוב לא פחות - זה השארת מרווח לשדרוג עתידי (שעם כל הכבוד למגבר, הגברה של 50W לערוץ לא תספיק לקומפוננטים ברמה גבוהה יותר)

MLK165 + HL70 @ Steg K4/02 + Celestra FA2150X | ML3000 @ LRX1.1K | Alpine 9887R | Audison Bit1

פורסם

מיכל שלום

אני המלצתי על מגבר איכותי ביותר וחדש שמתחבר אל הקומפוננט שלך ואל הסאב שהמלצתי בצורה מעולה

תוך ייצור רמת צליל וגוון צליל ייחודי נעים עמוק ורך

והמלצה שתומכת בציוד חדש ובאחריות מלאה

וכל זאת במסגרת התקציב שלך בלי ניסיון למתוח אותך מעבר לתקציב

כמובן שיש מגברים חזקים יותר או אולי גם תוכלי להגדיר אותם כאיכותיים יותר אבל הנקודה היא שלטובת סט קדמי כמו שלך והתאמת סאב ליכולות של הסט הזה לא צריך שום כלום מעבר למגבר F4

יותר מכך אני חושב שזו התאמה מושלמת של הסט הסאב של ה DLS המגבר ה F4 והתקציב

4 ציפורים ביריה אחת :-P

בכל אופן אני לשירותך בכל עזרה או המלצה בעתיד

יובל ידידי אין לי מושג מתי הספקת לעשות מחקרים סטטיסטיים, ואין לי מושג מתי ואיך קבעת מהו הקונצנזוס הלאומי בנושא הסאבוופר ברכב במדינת ישראל

אבל אני מאושר בשבילך שהגעת לנחלה (כחובב סאונד אחד למשנהוא) בסאונד ברכב

ואני ממליץ לך כהמלצה חברית וידידותית לא להטעות חברי וחברות פורום (או כל אדם בעולם לצורך העיניין) אם אין לך את כל הנתונים ואת כל הניסיון המתבקש

זה לא בוגר ולא אחראי בכלל

דרור

פורסם

דרור, שוב אם אני מניח הנחות שהן לא נכונות אני מתנצל.

אני גם אסכים איתך שסה"כ מגבר בסיסי וסאב טוב בהחלט ישתלבו יחד עם הטמפו, והמערכת צריכה להישמע טוב ואני סומך עלייך שהרכיבים שהצעת הם טובים, כאיש מקצוע בתחום.

עם זאת, להעלות את התקציב בכמה מאות ש"ח גם יתן לה יותר כרגע, וגם ישאיר מקום לשדרוג עתידי.

אם הבחורה תחליט בעוד חצי שנה שהיא רוצה Dotech Ovation או אפילו Hybrid 6, מה היא תעשה עם מגבר שמוציא 50W פר ערוץ?

אני חושב שתסכים איתי שתכנון עתידי זה חכם, במיוחד בתחום כזה בו הרצונות והטכנולוגיה משתלטים על שיקולי תקציב.

MLK165 + HL70 @ Steg K4/02 + Celestra FA2150X | ML3000 @ LRX1.1K | Alpine 9887R | Audison Bit1

פורסם

יובל אתה צודק אבל אני מניח מתשובתך שאתה גם צעיר וגם תמים (כמובן שאני מדבר מתוך חיוביות וגם קצת קנאה כי גם אני הייתי כזה לפני 25-30 שנה) אבל הגיל עושה את שלו והמציאות תופחת על הפנים

ואז אתה מבין שאתה צריך לחיות ולעשות החלטות לא לפי האידיאל אלא לפי היכולת

המחשבה שלך של לרכוש מוצר יותר טוב במרכאות מתוך כוונה שאולי נרצה לשדרג בעתיד היא אינסופית אפשר להמשיך עם יקר יותר ויקר יותר ויקר יותר וזה לא ריאלי

אתה יודע מה, זה כמו להגיד לזוג צעיר לרכוש כבר מראש דירת 6 חדרים במקום דירת הסטודיו כי אולי בעתיד הם יעשו ילדים מקיר לקיר ועדיף להיות מוכן

בקיצור יובל זה לא עובד כך

כרגע יש תקציב ובתוך התקציב הזה אני חושב שזו ההצעה הטובה ביותר מכל אותם סיבות שציינתי בפוסטים הקודמים

בכל אופן אני לא רוצה להמשיך את הויכוח הזה על גבי הפורום

במידה ותרגיש צורך להמשיך אתה מוזמן להגיע ולהתכבד בקפה ובשתיה קרה ולהמשיך את הדיבור בנינו אחד על אחד אצלינו במגרש בצורה הכי חברית האפשרית

יום טוב

דרור

פורסם

זה לא ויכוח דרור, זה דיון ואני לוקח את זה בצורה חיובית ופתוחה, תמיד נחמד לשמוע דעות שונות...

בנוגע לאנלוגיה שלך, ההבדל הוא שדירה קטנה משכירים, ולאחר תום החוזה מחזירים ומוצאים דירה אחרת...

אבל בוא נאמר אם הזוג הזה היה הולך וקונה דירת סטודיו בלי מחשבה שבעוד שנתיים-שלוש השאיפה תהיה לדירת 3 חדרים, אז הזוג מטומטם. כי אז צריך גם למכור את הדירה וגם לקנות חדשה, למרות שבתחום הנדל"ן עושה רושם שמשומש עולה יותר ויותר עם השנים לעומת מגבר שהשווי שלו ייחתך לחצי.

בכל מקרה, אתה צודק, ואני צודק והגברת תעשה מה שתחליט. ואין ספק שעם האופציה שלך אפשר לקחת את ה 500 ש"ח הנותרים ולעשות בהם שימוש אחר.

פורסם

לפי דעתי הסאב של יובל יעשה עבודה מעולה בשילוב עם מגבר שנמכר כאן בפורום JBL 75.4 בסכום של 650 שקלים ליד שניה (תריצי חיפוש)

תיהיה לך מערכת שאני בטוח שתענה לך על הצרכים אבל לא יותר !

והסכום יהיה נמוך משמעותית ממה שרצית להשקיע מההתחלה (1350) תוסיפי לזה התקנה 400 ש"ח ליחסית טובה וסגרת סיפור \

כמובן שעדיף ללכת על המגבר של סאנדאון שנמכר כאן בפורום יד שניה ועדיין בשילוב עם הסאב של יובל (שהוא מצויין אגב (אין לי שום קשר אליו ))כולל התקנה את תגידי ל2100 ועדיין לא חרגת מהתקציב

מה שכן ב400 שישארו לך תמיד תוכלי למכור את הטמפו ולשדרג את הסט הקידמי למורל דוטק אוביישן

וכאן אניכבר יכול להיות בטוח שזה הסטאפ המעולה בשבילך.

סליחה שזה קצת מבולגן אני פשוט ממהר ,בהצלחה ...!

כמובן שאני תמיד בעד לקנות יד שניה מחברי הפורום ולישמור על האפשרות להשתדרג כי כמו שתביני מהר מאוד הח** הזה שנקרא אודיו לרכב ממכר!

פורסם

שמעתי לפני כמה שעות את הסאב של יובל ולא התעלפתי מה שכן, התרשמתי שאיכות הקומפוננט משמעותית מאוד מאוד. אני חושבת שאולי אפילו אוותר על הסאב ובמקום זאת אתקין מגבר ואשתגע על רמקולים חדשים . מה אתה חושב על

קומפוננט ‏6.5 ‏אינטש Hybrid 6 Morel - האם זה ישדרג לי משמעותית את הסאונד לעומת זה שהמלצת לי עליו?

פורסם

מיכל, את לא אמורה להתעלף מסאב, הוא צריך לשמור אותך בהכרה :) כפי שציינתי הסאב מוסיף טקסטורה לצליל ובועט מתי שצריך. הסאב לא שמיע בכל חלקי שיר, אלא רק מתי שצריך אותו, הוא בהחלט לא מחליף רמקולים איכותיים, הוא מתווסף אליהם.

בכל מקרה כפי שאמרתי - אם את כן מחליטה לשדרג (ומורל הייבריד זה ווחאד שדרוג), תשימי סאב לפחות סביר, סאב ברמות האלו זה חובה חובה חובה. ועוול גדול לקומפוננט ב 2000 ש"ח לא לקבל סאב כשותף.

פורסם

אוקיי ,

לרכב כזה קטן יספיק איזה 10~12 אינץ עם 200+ RMS והמלצתי לקחת סרווין וגה 122 או RW-12 סאבים מעולים עם תמורה טובה ,שלא דורשים הגברה בריאה.

• תוכן חדש...