Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5786 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כסטודנת בחופשה החלטתי לשפץ קצת את המערכת באוטו ולבצע איטום בדלתות

הקומפוננט שיש כרגע זה GT5 של JBL(יוחלף כשיכנס תקציב)

יש לי כמה שאלות שלא ממש נשאלו פה בפורום

1 אחרי שחיפשתי הרבה עדיין לא מצאתי את התשובה יש תחליף לדיינמאט? או שעדיף לא לשבור את הראש

אם יש תחליף טוב איפה משיגים?

2 בדלתות יש המון חורים בפח האם פשוט מניחים שם את הדיינמאט באויר?

3 האם שווה לחסום את החורים עים עץ כמו MDF או בירג' שיעבור ציפוי אפוקסי נגד מים?

4 האם כדאי להשאיר דלת כזו להברגה למשל בשביל לטפל ב מנגנון של החלון(סוזוקי בלנו)

5 לגבי אטימה פנימית שווה להשקיע או שמספיק לשים קוביה של דיינמאט מול הרמקול?

6 האם שווה לשים דיינמאט בפלסטיקה מבפנים באזור הרמקול?

בתודה

דוד.

פורסם

1. אין תחליף לחומר איטום בוטילי ייעודי לרכב. מה שנפוץ בארץ זה דיינמאט אקסטרים וסקנד סקין דמפליפייר פרו (ששניהם +- באותה רמה ובאותו מחיר).

2. אפשר לשים את הדיינמאט על החורים, זה ייתן אפקט לא רע.

3. אפשר לחסום,ומי שחסם מעיד שיש שיפור, רצוי עם פח או כל דבר אחר שיכול לשבת כמו שצריך (ראיתי אנשים שאוטמים עם פיבר) בכל מקרה, מה שלא תשים, שים עליו דיינמאט.

4. רצוי מאוד שלא לחסום שום בורג או שום מנגנון כשאתה מבצע את הבידוד, חתוך חורים באותם המקומות והשאר אותם חשופים ונגישים.

5. לדעתי החלק הפנימי של הדלת (זה שקרוב לכביש ומגנט הרמקול פונה אליו) הוא החשוב והקריטי ביותר בתהליך בידוד הדלתות, מפני שהוא המשטח הרועד הגדול ביותר וחשוב מזאת, הוא "חוטף" ישירות את כל מאסת התדרים ובגללו נוצרים כל התדרים החוזרים והגלים העומדים בדלת.

6. לא הבנתי על איזו פלסטיקה אתה מדבר. כל עוד אתה לא חוסם נגידות מסויימת, רצוי לשים דיינמאט, בעיקר במקומות המועדים לרעידות. שים לב שאתה לא חוסם קליפסים שימנעו מהדלת להיסגר.

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם

אז בעצם מה יותר חשוב לאטום מבפנים ולחסום את הפתחים ובך למנוע מהרעש החוזר להיווצר

או לחסום את הפתחים ולאטום מבחוץ ואז הרעש כביכול לא עובר פנימה לכיוון הפלסטיקה

לגבי הדבקה על הפלסטיקה התכוונתי שאם יש פלסטיק בין הרמקול לבין התא נוסעים

אז גם הוא יחזיר צליל האם את האזור של הרמקול שווה לאטום פשוט בכל מקום אפשרי??

פורסם

בתור סטודנט שחבר בפורום מעל שנתיים הייתי מצפה שתדע לערוך חיפוש טרם שאלת שאלות שהתשובות עליהן נתנו כבר כמה וכמה פעמים.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

בידוד אופטימלי נעשה ב- 3 שכבות:

האחת על החלק בפנימי של הדלת, אליו הרמקול מנגן.

השניה על החלק האמצעי של הדלת, עליו הרמקול יושב.

השלישית על הדיפון מפלסטיק שמכסה את הדלת, כמובן שלא חוסמים באזור הגריל המקורי כי כך נמנע יציאת סאונד אל חלל הרכב.

אפשר תמיד להוסיף על הדיינמאט עוד ספוגים למניעת וויברציות עקשניות וכו'.

פורסם

מניסיון:הכל מסתכם בסופו של דבר בכסף, דנמייט זה חומר יקר ובקלות אתה יכול למצא את עצמך מוריד 5-6 יריעות על כל דלת.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

הרעיון הוא לקחת קיט דלת או 4 יריעות מבאלק ולהשתמש בהם בצורה הכי יעילה

אני לא הולך לפרק מטרים של דיינמאט כי כמו שהבחור פה אמר זה שווה הרבה כסף

האם אטימה בתוך הדלת(הפח החיצוני של האוטו)+סגירת פתחים נגיד פיבר 5 מ"מ

או סגירה חיצונית על הפח הפנימי יותר כך גם תהיה אטימה טובה יותרלכל החורים

פורסם

לדעתי השכבה הקריטית ביותר היא השכבה הפנימית.

בצע אותה ביסודיות, וביתר בצע את השכבה האמצעית, זה לא אמור לקחת יותר מ- 5 או גג 6 יריעות, ולדיפון תשתמש בספוגים, מבודדים, פוליאוריטן או כל חומר אחר שייצור לחץ ויפחית מהרעשים.

פורסם

+1

גם אני חושב (מניסיון) שאם חייבים לבחור, אז קודם כול דלת פנימית. תסגור את הפתחים עם פח או חומר אחר ותכסה הכול בדיינומאט. ככה, אם אחר כך תרצה לאטום את הדלת חיצונית, תוכל לעשות את זה.

פורסם

דבר אחרון יש למישהו המלצה למקום שמוכר דיינמאט באזור ראשון חולון בת-ים ת"א

בפרטי כמובן

ויאללה לעבודה!

פורסם

אני גם אתערב כאן ואשאל שאלה אם כבר נפתח הנושא, ראיתי בתגובה השנייה לת'רד הזה שSROOL כתב שהדיינמאט והסקנד סקין הם +- אותו הדבר וגם במחיר, אז שאלתי היא כזאת הייתי רק אצל מתקין אחד כאן באיזור מגוריי (קריות) ומה שהוא אמר לי זה שהדיינמאט יותר עבה מהסקנדסקין ולגבי המחיר שהוא נתן לי יש גם הפרש עצום וכאן גם שאלה נוספת אליכם לגבי המחיר אם הוא ריאלי, דיינמאט הוא אמר לי לגבי 2 שכבות בדלת אחת הפנימית ו2 חיצוניות(איפה שיושב הרמקול) לכל דלת 1500 ש"ח (הרכב הוא גולף 99) ולסקנד סקין רק 300 ש"ח לדלת, נשמע לכם הגיוני?

פורסם

אם תערוך חיפוש ברחבי הפורומים בארץ ובחו"ל תגיע למסקנה שהחומרים מאוד דומים במראם, הרכבם, נפחם ומשקלם, וההפרש מסתכם באחוזי משקל או נפח בודדים לפה או לשם שאתה גם משלם עליהם כמה אחוזים יותר ובפועל אין הבדל שמיע ביניהם.

מי שיש לו דיינמאט וירצה למכור דיינמאט יגיד שדיינמאט יותר טוב. מי שיש לו SS יגיד שזה יותר טוב.

יש חומרים שמנויים אחרת כמו ה DLS MAX DAMPER, שהוא עשוי מחומר אחר ולא בוטילי, והוא מזכיר את הדיינמאט אורגיניל.

העבודה איתו ארוכה וקשה יותר, חייבת להיעשות עם פן, בלאוור, היט-גאן או כל דבר אחר שמחמם את החומר. החומר גם יותר עדין כי אין לו ציפוי, מצד שני, יכול להיות שזה תורם לו בספיחת רעשים (אני די סבור שזה כך). הוא יקר משמעותית מהדיינמאט אקסטרים ומהדמפליפייר פרו.

לגבי המחירים:

מתקין אשר יבצע את הבידוד באופן איכותי ידרוש לרוב על בידוד 2 שכבות הפח ב- 2 הדלתות 1200-1600 שקלים (חומר + עבודה) כאשר זה משתנה מרכב לרכב (יש רכבים ששכבת הפח האמצעית בקושי מכילה פח וזה ולכן זה פחות שטח לבודד).

כבתבתי כבר כמה פעמים, בעברי נתתי למתקין חאפר לבצע לי את הבידוד ברכב תמורת 300 ש"ח לשתי שלתות (לא כולל חומר) ואני סובל מזה עד היום, הנזקים שנעשו היו גדולים ועלו לי בהרבה זמן וכסף.

• תוכן חדש...