Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5791 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

שאלת בניה, ומקרקעין.

מישהו יודע אם אפשרי לשנות יעוד מתעשיה לדיור..?

המחסן המדובר נמצא בקומת הקרקע של בניין (ולמיטב הבנתי ניתן לארגן שם חשמל ומים).

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

את המהלך אתה יכול לבדוק מול ועדת תיכנון מקומית ומחלקת הנדסה ברשות המקומית.

קח בחשבון שאם יאשרו בקשה כזאת, יתכן ויחול עליך היטל השבחה.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

אני הייתי הולך הפוך.

אם אתה אומר שהבניין הוא מגורים ורק אצלך תעשייה.

אתה מסדר את המחסן למגורים מזמין בודק ממחלקת ארנונה על מנת שיוודא שזה למגורים ואז אוטמטית מקבל שינוי בארנונה שזה בדרך כלל מה שכולם רוצים.

עכשיו אליה וקוץ בה אם המקום לא מאושר למגורים אתה תמשיך לשלם ארנונה מגורים רק שתקבל מכתב מהמחלקה המישפטית של העירייה בה תקבל הנחיות מה צריך לעשות ואלו אישורים אתה צריך.

אני קודם כל הייתי מחתים דיירים על הסכמה לשינוי ייעוד כי אלו הראשונים שיכולים למנוע ממך להפוך ייעוד.

פורסם

חלק מהתשובות שקיבלת לא נכונות לחלוטין, ועדיין, זה הרבה יותר מסובך ממה שאתה חושב, וברוב המקרים לא ריאלי לחלוטין.

למגרש שהמחסן שלך נמצא בו יש קוי בנין. האם המגרש מחוץ לקוי בנין ?

במגרש יש מספר יחידות דיור מותר. האם בבנין נוצלו כל יחידות הדיור ?

במגרש יש הגבלה על שטח עיקרי למגורים ? האם נוצלו כל השטחים ?

אם אחד מהנ"ל נכון - בקשתך לא אפשרית.

אם אף אחד לא נכון - עדיין, קשיים אינסופיים לפניך.

דרך אגב, לא ברור איך ייתכן שייעוד הקרקע הוא מגורים, והיעוד אצלך הוא תעשיה.

תן פרטים על הנכס. מדובר במגרש שבחלקו יש בנייני מגורים, וחלק אחד שלו מוגדר לתעשיה ? ואתה הבעלים של החלק הזה ?

או שיש לך מחסן בבנין מגורים ? יש הבדל גדול.

כמו כן, החתמת דיירים לא תעזור בכלל. על שינוי כזה יש לבצע פרסומים בדואר רשום לשכנים (גם בבניינים סמוכים) + פרסום ב-3 עיתונים (2 יומיים + מקומון) + שילוט במגרש. החתמת דיירים מראש מיותרת.

גם תשלום ארנונה מיותר. גם על מבנה לא חוקי משלמים ארנונה. זה עדיין לא הופך אותו לחוקי.

תשלום ארנונה למגורים לא תכשיר את מבנה התעשיה / מחסן שלך.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם
המחסן המדובר נמצא בקומת הקרקע של בניין.

דרך אגב, לא ברור איך ייתכן שייעוד הקרקע הוא מגורים, והיעוד אצלך הוא תעשיה.

תן פרטים על הנכס. מדובר במגרש שבחלקו יש בנייני מגורים, וחלק אחד שלו מוגדר לתעשיה ? ואתה הבעלים של החלק הזה ?

או שיש לך מחסן בבנין מגורים ? יש הבדל גדול.

רז,

למה הסתבכת?

הרי כל בניין בכל רחוב ראשי בכל עיר זה בניין מגורים שבקומת הקרקע בחזית יש חנויות.

אם במקרה הספציפי הזה היה שם לדוגמא סנדלר בעל בית מלאכה לנעליים או חייט (או כל תעשיה קלה אחרת המאושרת במרכזי מגורים) אז מדובר בתעשיה ולא במסחר.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

עזוב אותך, קצת מזומנים לכיס של ראש העיר והשינוי ייעוד יהיה הכי מהיר שאפשר. עצוב אבל נכון, לפחות אם אתה גר בכפר סבא או פתח תקווה.

172

פורסם

רז,

בגדול,

כמו שציינו קודם,

מדובר בחדר (בערך 6 על 6 מטרים) גדול ששימש בעבר כמחסן. מעל ה"חדר" הזה, יש בניין מגורים בן 4 קומות. כלומר, שזה מחסן בבניין מגורים.

החדר נמצא בחזית האחורית של בניין, ופונה לחניה. בעבר היו שם בתי עסק קטנים, רפדים, וכו'.

אני אינני הבעלים.

רציתי לדעת מה הפרוצדורה להפוך את הנכס הזה לדירה/חדר למגורים.

מלבד ההוצאות הכספיות וכל מיני עמלות לרשות המקומית..מה ה"דרישות". האם ישנה איזו רשימה מוגדרת מראש?

תודה רבה.

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

הדרישות משתנות בין הוועדות המקומיות השונות.

צריך לגשת לוועדה המקומית ולברר את הדרישות הספציפיות ליישוב זה

פורסם

האמת סוף סוף יש צדיק בסדום שרוצה לעשות דברים לפי הספר. אני אפילו מכבד אותך על זה.

אבל מה אפילו אם בספר לא כתוב שאסור לך להפוך את המחסן לחדר יוציאו מהדורה מיוחדת ובו יהיה כתוב שאסור.

לכן ואני מסייג את דבריי ולא נותן לך עיצה.

אבל בדרך כלל אנשים קודם עושים ואחר כך מתמודדים עם הקשיים הבירוקרטיים שלפעמים לוקחים שנים.

אם אין תלונת שכנים ובגלל זה אמרתי לך תחתים אותם הדבר הזה בדרך כלל עובר ועד שיוציאו אותך אם בכלל התשואה תכסה את ההוצאה.

הרי ידוע במדינתנו שאם אין תלונה אף אחד לא יבא אליך ובמבחן התוצאה הרווחת.

אולי יגידו שאני מכוון אותך לא נכון וגורם לך לעבור על החוק אבל אנחנו מתעסקים כאן בעיניינים מקומיים.

פורסם

אם אין תלונת שכנים ובגלל זה אמרתי לך תחתים אותם הדבר הזה בדרך כלל עובר ועד שיוציאו אותך אם בכלל התשואה תכסה את ההוצאה.

הרי ידוע במדינתנו שאם אין תלונה אף אחד לא יבא אליך ובמבחן התוצאה הרווחת.

אולי יגידו שאני מכוון אותך לא נכון וגורם לך לעבור על החוק אבל אנחנו מתעסקים כאן בעיניינים מקומיים.

לא נאמר באיזו רשות מקומית מדובר, בת"א וגבעתיים, למשל, החלו במבצעי אכיפה של דירות מפוצלות.

חבל להשקיע כסף, ובסוף יתכן שאפילו את ההשקעה לא ניתן יהיה להחזיר

• תוכן חדש...