Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5815 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מצאתי סוזוקי אלטו אוטומטית בת כחודשיים-שלושה עם 3,400 ק"מ ואני מעוניינת לקנות אותה.

ראיתי את הרכב - וב"עין בלתי מזויינת" הוא נראה מצויין, כאילו הרגע יצא מהסוכנות.

המוכר טוען שהא מוכר אותו כ"כ מעט זמן לאחר שקנה בגלל בעיות כספיות.

המחיר שהוא דורש נמוך מהמחיר של רכב חדש מהסוכנות ולכן אטרקטיבי בעיניי.

השאלה שלי היא האם לדעתכם רצוי לקחת את הרכב לבדיקה במכון בהתחשב בעובדה שכאמור מדובר ברכב בן חודשיים-שלושה עם 3,400 ק"מ ושנראה כמו חדש לגמרי מבחינה חיצונית לפחות או שמדובר בבזבוז זמן וכסף?

פורסם

ושאלה נוספת, ברשותכם -

המוכר טוען שהיה עיקול על הרכב אך הוא הוסר.

איך ניתן לודא שהעיקול אכן הוסר ?

האם המידע יהיה זמין במחשב בזמן העברת הבעלות בסניף הדואר ?

(בנתיים בדקתי בשירות המקוון של רשם המשכונות אבל אין שם מידע לגבי עיקולים, אלא רק משכונים, שלשמחתי אין על הרכב).

פורסם

מומלץ לעשות בדיקה לכל רכב, הרי הבדיקה מהווה אינדיקציה למצב הרכב ,בין מצבו המכני לבין אם הרכב עבר תאונה כל שהיא .לא מומלץ לא לעשות בדיקה כי יכול לצאת רכב אפילו בקמ' אחד ולעשות תאונה לכן תעשי בדיקה לשקט שלך ובהצלחה בקניה:lol:

פורסם

עיקולים וקנסות תוכל לבדוק במשרד הרישוי, לשם כך תצטרך להיות מצויד ברישיון הרכב ובעל הרכב צריך להיות איתך, אל תוותר על בדיקה כזאת בשום מצב, גם על בדיקה במכון בדיקות על תוותר, אתה מוציא עשרות אלפי שקלים עליו, אל תחסוך 500, תמיד תהיה חשדן ואל תהיה תמים, תבדוק לטובתך והשקט הנפשי שלך.

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם

לגבי העיקול לא תוכלו לבצע העברת בעלות באם יש עיקול על הרכב ,מה עוד לפני כל קניה של רכב עלייך לבצע בדיקה אצל רשם המשכונות ומשרד הרישוי ,באם רכב של חברה אז בנוסף אצל רשם החברות ,ישנם קישורים ישירים אליהם בגוגל לא בעיה לבדוק זאת מה גם ניתן לבדוק את השיעבודים/עיקולים בדואר לפני הקניה .

פורסם

אני לא מבין בשביל מה יש לקחת רכב חדש 3000 ק"מ, שעדיין באחריות, לבדיקה, מה זה ייתן?!

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

לעלמת החן שלום

אם יש עיקול לא ניתן יהיה לבצע העברת בעלות. מישכון בדקת יופי.

רכב איך שיצא מהסוכנות מפסיד לפחות 10%-5 ממחירו כחדש.

המוכר אומר בעיות כספיות ייתכן אבל .. אל תוותרי על בדיקה שעולה 400-500 ש"ח . את הולכת להשקיע 60-70 אלף ש"ח , לא כדאי לסכנם. שמא תאונה קרתה לרכב חס וחלילה.

תתחדשי

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
אני לא מבין בשביל מה יש לקחת רכב חדש 3000 ק"מ, שעדיין באחריות, לבדיקה, מה זה ייתן?!

אז זהו, שבדיוק על זה אני מדברת - מדובר כזכור על רכב שנמצא באחריות לעוד כמעט 3 שנים.

תאונה, אם היתה - הייתי יכולה לראות סימנים כלשהם בעין, לא ?

או שלדעתכם היה לו שווה להשקיע בתיקון קוסמטי כ"כ מושלם, רק בשביל למכור את הרכב במחיר שהוא עדיין אטרקטיבי לעומת מחירו כחדש מהסוכנות, למרות היותו בן חודשיים-שלושה בלבד?

פורסם

דווקא בגלל שהוא מוכר לאחר זמן כל כך קצר הייתי עושה בדיקה - כדי לישון טוב בלילה. מה הבעיה להסתיר תאונה, פחחות טובה ואף אחד לא יראה, מכון בדיקה יעלה על כל ניסיון להסתיר משהו מהותי.

את הולכת להוציא עשרות אלפי שקלים על רכב, לא תבדקי אותו ב 350 שקל?

את יכולה לעשות בדיקה לרכב בא.ת. חולון אצל המעבדה בדיקות לרכב - הם נותנים הנחה של 100 שקל לחברי הפורום שמביאים את הקופון שלהם.

בהצלחה

פורסם

למי שאינו כ"כ מיומן, יהיה מעט קשה להבחין אם בוצע תיקון פחחות + צביעה (במיוחד אם בוצע באיכות גבוהה).

יחד עם זאת, לפעמים כן יהיה ניתן להבחין בשוני בין גווני הצבע ברכב (אם נצבע חלק כלשהו - לעיתים התאמת הצבעים איננה ב-100%). כ"כ - בצביעה שאיננה מקצועית, ניתן יהיה לראות כתמי צבע על חלקים שונים (פנסים + אטמים וגומיות של חלונות) אם לא פורקו לפני הצביעה.

אני חושב שלרכב חדש, הגיוני וכן היה משתלם לבצע (אם היה מעורב בתאונה) תיקון מקצועי.

יחד עם זאת, ייתכן כי בעל הרכב באמת מוכר את הרכב בגלל שזקוק למזומנים.

אני כן הייתי לוקח לבדיקה במכון בדיקה, או לפחות לפחח מומחה, לשלול תאונות לכל הפחות.

alfa 156 2.5.

פורסם

תודה לכולם על התגובות.

השתכנעתי 8)

ותודה גם על ההפניה לקופון ההנחה במכון בחולון, אבל אני מעדיפה משהו קצת יותר קרוב אלי, כך שאם כבר אני מוציאה את הכסף, לפחות אחסוך קצת על הטרטור :wink:

יש המלצה למכון בדיקה אמין באיזור גבעתיים-ר"ג-ת"א ?

פורסם

באיזור ת"א, יש שניים, דיי קרובים אחד לשני -ברחוב חרוץ לא רחוק מהיכל הספורט ביד אליהו, קומפיוטסט ודינמומטר (אני חושב שעדיף דינמומטר, אבל זו רק דעתי).

alfa 156 2.5.

פורסם

ואני לא מבין, אם אתה קונה רכב לדוגמא ב50K, כואב לשים 400 שקל על בדיקה לאוטו? ראבק אם הצלחת להשיג 50K לרכב אני בטוח ש400 שקל ממש ממש לא יפריעו.

אני אגיד לך תכלס, אני מתכוון לקנות אוטו בתקציב של מקס' 10K וגם אותו אני הולך לקחת לבדיקה, אין מצב שאני קונה אוטו בלי שאני יודע בדיוק מה צריך לעשות בו ואיזה חתול מכרו לי בשק.

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

• תוכן חדש...