Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5816 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב לחברי הפורום .

מצ"ב תמונות של MDF - אשר נצבע בהתזה בעזרת טורבינה .

היסוד הוא פוליאסטר לבן , הצבע העליון הוא צבע פוליאורטני דו רכיבי (אטום) .

IMG_7410 [1600x1200].jpg

IMG_7411 [1600x1200].jpg

Sound Stream -Trantula 800.2

פורסם

שלום רב , תודה על המחמאות .

מזה כשנתיים לאחר שראיתי בבית של בת זוגתי את המטבח שהם הזמינו - נחשפתי לראשונה לצביעה "שלייפלק" .

בהתחלה לא חשבתי שמה שצבוע זה MDF .

ביררתי במשך המון זמן , מול יבואנים של צבעים בארץ .

"גוונים" מצור יגאל , "שחם שחמורוב" מראש העין , "אפרים צבעים" מנתניה , "טמבור" , "נירלט" , "אברהם שירזלי ובניו" מלוד .

הרבה מהיועצים שלהם לא ששים למכור את המוצרים שלהם לאנשים פרטים , הם עובדים בעיקר מול מצבעות .

הנושא הנ"ל מאוד סיקרן אותי .

הבנתי שהחומר שקולט בצורה הכי טובה את סוג הצבע הנ"ל - פוליאורטני דו רכיבי הוא ה- MDF .

בתחילה קניתי פיסטולט של דוילביס כוס עליונה , דגם GTI - נחשב מאוד מקצועי בעולם , אני בספק כמה אפילו מהצבעי רכב בארץ עובדים עם אקדח ברמה כזו .

קניתי אותו משומש מארה"ב , לאחר שהוא עבר שיפוץ והחלפה של כל האטמים .

לבסוף רציתי לקנות קומפרסור ע"מ לצבוע איתו - אך מה שהפריע לי זה הרעש שהקומפרסור עושה , וע"מ לצבוע כמו שצריך צריך קומפרסור גדול - יקר ותופס הרבה מקום - גם לא נייד .

בנוסף לקומפרסור צריך לחבר גם מייבש מים ושמן - גם עולה לא מעט .

בנוסף קומפסרור ע"מ לפרק את הצבע צריך לחץ אוויר גבוה יחסית - שגורם לערפילים , ולביזבוז צבע .

אמרתי מה אני יעשה , ואז שמעתי על המושג טורבינה - שעובדת בלחץ אוויר נמוך .

היתרון שקטה יחסית מול קומפרסור , ניידת , לא צריך מייבש מים ושמן .

חוסך בצבע מול קומפרסור .

אז לאחר בירורים שעשיתי לגבי הצביעה הבנתי שלהתיז פוליאסטר לבן על MDF - זה הכי טוב .

בתחילה מתיזים פוליאסטר - חשוב לעבוד במקום מאורר - עם מסיכה נגד כימקלים ומשקפי מגן ובגדים ארוכים, חומר מסוכן למי שלא יודע להשתמש בו .

לאחר שהפוליאסטר מתייבש , הכי טוב זה למרוח בעזרת סמרטוט בייץ' -על בסיס מים - ע"מ לא לשייף סתם .

לאחר מכן מנקים את כל האבק מהשיוף וניתן להתיז את הצבע שרוצים .

שום דבר לא קשה .

ראשית צריך סבלנות , ניסיון - אני לא צבעי מקצועי ולא מתיימר להיות אבל עשיתי הרבה ניסויים .

ע"מ לצבוע עם הפיסטולט של הטורבינה - במרחק נכון מהאובייקט , בלחץ אוויר מתאים , ובכמות צבע מתאימה .

זה התחביב שלי ואני נהנה ממנו .

פורסם

צעניין מאוד!

דבר ראשון תודה על המידע. דבר שני, רציתי לדעת אם יש לך קישור למוצרים או משהו? מידע כתוב? נמשע מאוד מעניין, אני מתיז פוליאסטר עם דיזה 1.8בד"כ ללא בעייה מיוחדת.

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

• אחראי פורום
פורסם

אשמח גם לקישורים והסבר יותר מעמיק על הטורבינה.

לפחות מהתמונה הימנית הברורה יותר, התוצאה נראית טובה מאוד!

חכם מאוד לאטום את ה-MDF עם פוליאסטר כצעד ראשון.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

לליין מן : ולשאר חברי הפורום .

את הטורבינה קניתי בארה"ב - נשלח לארץ על ידי חברת USHOPS .

הטורבינה של חברת Graco דגם 3800 .

היתרון של הטורבינה לעומת קומפרסור :

1) משקל קל יחסית - 19 ק"ג - כולל צינור שבא איתה , אקדח צבע כוס תחתונה מגיע גם כן של חברת Graco .

קניתי בארה"ב שנאי בהספק של 3000 WATT AMPER - ע"מ להפעיל את הטורבינה בארץ .

2) לא צריך לוכד מים ושמן , מה שצריך בקומפרסור - הבנתי שלוכד מים ושמן טוב עולה לא מעט .

3) הרעש הוא כמו של שואב אבק - ולא רעש של טרקטור של מדחס .

מדחס שקט עולה בארץ הרבה כסף .

4) עובד בטכנלוגיה HVLP - כתוצאה מכך חוסך בצבע .

5) בגלל שהטורבינה עובדת בלחץ אוויר נמוך , אין את התופעה של הערפילים כמו בקומפרסור .

לחובב זו השקעה לו קטנה כלל .

שהתייצתי בזמנו עם מקומות ואנשים בתחום - נאמר לי חד משמעית צריך חדר צבע .

אני יכול לומר בפה מלא שצבעתי עם ברק 50% ללא שום חדר צבע והתוצאה יצאה מצויין מבחינתי .

קניתי מסיכת חצי פנים - שיש לה שני פילטרים לסינון אבק וכימיקלים , קניתי משקפי מגן .

מומלץ בחום באופן כללי בהתזה לעבוד עם מסיכה ומשקפי מגן ובמקום מאורר .

את הצבע ניתן לקנות באחד מהמקומות הבאים:

1) אברהם שירזלי ובניו - נמצאים בלוד .

2) שחם שחומרוב - בראש העין .

3)גוונים - צור יגאל .

4) חברת טמבור -צריך לטלפן ולשאול אילו חנויות מוכרות את החומרים הללו .

5) כנ"ל לגבי נירלט .

6)אפרים צבעים - נתניה .

נסיתי בעזרת הטורבינה לצבוע הן על סנדביץ' , ולבידים אחרים .

התוצאה הכי טובה היא על M.D.F .

לפני שמתיזים יסוד על ה - M.D.F. - ניתן להתיז יסוד לבן(פוליאורטני) - דו רכיבי , או יסוד לבן פוליאסטר .

הפוליאסטר בא כחומר גלם , צריך להוסיף לו מדלל (אצטון) - ייעודי , מקשה ומאיץ - זה חומר תלת רכיבי .

לא כל מצבעות הרהיטים עובדים איתו - זה חומר מסוכן מאוד!! .

אסור בשום פנים ואופן לערבב בין המאיץ למקשה .

היתרון שלו שהוא אוטם את החומר הנצבע טוב יותר .

התהליך :

מומלץ לעבוד עם כפפות לטקס :

רואים שאין סימני דבק על ה - M.D.F. - לאחר מכן מכינים את היסוד הרצוי ומתיזים , אני באופן אישי תמיד מנסה על חתיכת עץ מיותרת ע"מ לכוון את כמות החומר , רוחב המניפה , ולחץ האוויר .

לאחר מכן אני מתיז תחילה על הקנטים לאחר מכן בשתי וערב על החלק העליון , מחכה מספר דקות ואז מתיז עוד שכבה .

נותן ליסוד לנוח כל הלילה ואז מלטש - לפני שאני מלטש - אני מורח על האיזור שאני רוצה ללטש בייץ' על בסיס מים - נאמר בצבע אדום .

ככה ניתן לראות איפה ליטשתי ואיפה צריך עדין ללטש , בסיום מנקה את על האבק וצובע בצבע גמר דו רכיבי .

פורסם

מדללים פוליאסטר עם אצטון? O.o אצלנו תמיד דיללנו עם סטירן, טוב נו מילא. אם מדובר על לכה ע"ב פוליאסטר, אזי תמיד ידובר על תלת רכיבי. ניתן לרכוש פוליאסטר מואץ אבל הוא לרוב פחות בכמה מידות מפוליאסטר תלת רכיבי. אני אישית משתמש בלכות ע"ב בסיס אפוקסי כשאני צריך גימורים עם ברק גבוה, גם פחות רעיל מהפוליאסטר. אגב, אם יש לי אקדחי HVLP אני אוכל לחבר אותם לטורבינה, לחץ עבודה מינ' הוא 1.5 BAR בערך 22 PSI מקס' 3 באר שזה בערך 45 PSI.

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

פורסם

מדובר בתחביב כלשהו ? מה אני מפספס ?

אני מתכנן לא מעט אלמנטים בנגרות MDF, ותמיד מבקש גמר צבע, מט משי אחוז ברק נמוך.

לא ידעתי שאנשים מתעניינים הזה מעבר למצבעות של נגרים.

מה הענין ?

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

רזמל, תראה לי עוד מישהו שאתה מכיר שהוא לא צבעי במקצוע

ומתמצא עד כדי כך בפרטים כאלה סתם מתוך תחביב.:-)

באופן אישי, כאחד שמחבר כל מיני קרשים זה לזה בתור תחביב,

יש לי פוביה מגימורים, על צביעה בכלל אין מה לדבר...

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תוכן חדש...