Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5816 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
רזמל, תראה לי עוד מישהו שאתה מכיר שהוא לא צבעי במקצוע

זה לא פורום נגרות.

בנאדם פותח שרשור בפורום רכב, לא מציין שום מידע או רמז להקשר - ומפגיז בתמונות של לוח MDF בצבע.

מאיפה זה בא ?

תאר לך שיש פורום נגרות, ומישהו, בלי הסבר, יפתח שם שרשור תמונות איך הוא מחליף ממברנה בקבורטור וובר. לא ישאלו מאיפה הוא נפל עליהם ?

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

תאר לך שיש פורום נגרות, ומישהו, בלי הסבר, יפתח שם שרשור תמונות איך הוא מחליף ממברנה בקבורטור וובר. לא ישאלו מאיפה הוא נפל עליהם ?

עם כל החסמו אותי באוף :roll: - ובדיחות הקרש ..

אני שמח שיש משוגעים לגימורי נגרות וצבע בפורום ( כך אני מרגיש חצי נורמאלי )

בשבילי המידע על טורבינת הצבע היה דבר חדש וטוב שעידכנו אותנו בחידושים הללו

erga25 - סידר לי חור בהשכלה , ובתור חובב צביעה הן ברכב גימורי פאנלים ופגושים , והן רמקולים ביתיים גדולים .

זה כייף ללמוד דברים חדשים.

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

מה ההבדל בעיקרון הפעולה בין קומפרסור לטורבינה?

לעין בלתי מזויינת נראה שבשניהם מוזרם אויר בצינור לפיסטולט עם כוס צבע.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

שלום רב .

הטורבינה לפחות שאני רכשתי עובדת בלחת אוויר נמוך יחסית .

בין 3 ל- 6 PSI .

אני לא יודע לכמה קומפרסור נדרש , אך בהרבה יותר .

Sound Stream -Trantula 800.2

פורסם

לא ענית על השאלה.

לשניהם יש פיסטולט בקצה. אחד מקבל 3-6 PSI והשני מקבל הרבה יותר. איך זה שהראשון עובד?

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

ההבדל הוא בכך שלטורבינה יש אפשרות לפרק את החומר נניח: יסוד לבן , פוליאסטר , לכה , צבע וכו' - בלחץ אוויר נמוך .

לעומת קומפרסור שנדרש לחץ אוויר גבוה לפירוק החומר - ובכך נגרם ביזבוז צבע , אם צובעים לא בחדר צבע יראו יותר נקודות על האויבקט הנצבע מול טורבינה .

זה על רגל אחת .

Sound Stream -Trantula 800.2

פורסם

נשמע שעניין הטורבינה מתאיםן יותר לשימוש ביתי, לא ראית צבעי רכב או נגרים שמשתמשים בטכנולוגיה המדוברת, אולי היא עוד צריכה לפרוץ. האם לטורבינה יש מגבלות זמן עבודה? היא יוצרת לחץ בתוך מיכל לחץ כמו קומפ' רגיל? אני מודע לבזבוז צבע באקדח סטנדרטי, אך מדובר באיזור ה25% +- עם טכנולוגיית HVLP. מעולם לא נוצורו לי בועיות ו/או גרגרים בפיסטולט. למרות שראו לכתוב שבשביל דיוק אני משתמש בפיסטולט קטן עם דיזה 0.8 ואילו בגדול הדיזות נעות מ1.2 ל1.8 (בשביל חומרים צמיגיים יותר)

שוב, אני אשמח לעוד מידע כתוב.

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

פורסם

טוף אז קראתי עוד קצת  על כל עניין הטורבינה. ממה שאני מבין זה ככה ישנם כמה סוגים של התזת צבע ב"פיסטולט"

1. הקלאסית - פשוט אקדח שדרכו עובר לחץ אוויר שעובר סירקולציה דרך כוס תחתית ודוחף צבע למעברים באקדח, או לחלופין בכוס עליונה שמשתמשת בכח הכבידה ע"מ להכניס צבע לאקדח שדרכו עובר האוויר הדחוס ובעצם מתיז צבע.

2. HVLP - High Volume Low Presure - שיפור של המתודה הבסיסית להתזת צבע, דרך הורדת לחץ האוויר אבל הגדלת כמות האוויר עצמה. מדובר על בין 8-20 CFM לפי מטרת ההתזה. בעקרון אין בעייה לעבוד עם שום קומפרסור, המינק הנהוג מבחינת כח המדחס הוא כ5 כ"ס בשביל המתודה המדוברת. תלוי במדחס, לפעמים צריכים ווסת על מנת להוריד את הלחץ שהמדחס יוצר. הטורבינה היא לי איזו שהוא משהו הכרחי לצורת עבודה, היא פשוט מייצרת את הלחץ הדרוש והכמות אוויר הרצויה באופן לינארי ואחיד, ואין צורך בבמכיל לחץ ליצרית הלחץ הדרוש כמו במדחס קונבצינלי. אגב, אם הבנתי נכון אפשר גם לצור טורבינה DIY ממנוע של שואב חזק. אם אני מתליח לתרגם נכון, חוק האצבע אומר מיחדית צבע אחת שתותז (כמה שלא תכניסו, ליטר, אונקיה whatever) שני שלישים מהצבע יגיעו למשטח ו1/3 יהפוך לעננה/רסס. לא מצאתי מה האובדן בצורה הבסיסית של התזה.

2. LVLP - Low Volume Low Presure - נסיון לשפר את העבודה של מתודת הHVLP דרך יצירה של עבודה גם בלחץ וגם בכמות אוויר קטנה יותר.

כאן זה כבר הופך לpoweder coatin והתזה אלקטרוסטטית.

בעצם מדובר בשימוש בצבע שעובר אטומיזציה (atomasation, מישהו יכול לפרש?) ונטען (לפני או תוך כדי ההתזה) במטען חשמלי. האובייקט הנצבע נטען גם הוא במטען נגדי או מוארק, החלקיקים מפזרים את עצמם באוויר באופן שווה באוויר עקב מטען חשמלי עקבי שטעון בכל חלקיק ובעצם דוחה אותו מהחלקיקיםשלידו, מה שיוצר פיזור אחיד על האובייקט שמושך את החלקיקים אליו עקב ההארקה או המטען הנגדי שבו הוא טעון. לאחר מכן, בציפוי אבקה האובייקט המותז נאפה בטמפ' (לא מצאתי אילו טמפ') גבוהה על מנת לייצב את החומר המותז על האובייקט ובכך לקבע אותו.

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

• תוכן חדש...