Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5810 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

הרכב הוא מאזדה לנטיס 323 שנת 97', מנוע 1800 אוטומטית.

יש לי בעיה שמציקה, כל פעם שהרכב נעצר עצירה מוחלטת(ברמזורים נגיד או סתם פקק) יש רעידות מטורפות שכנראה נובעות מזה הטורים נמוכים.

סביב ה600-700.

ניסיתי לעלות את הטורים, יש מקום שאתה צריך לסובב עם מפתח אלן..עכשיו הקטע הוא שאני מסובב מסובב אין כלום(מסובב לאט כמובן) ואז מזיז מ"מ בכיוון השעון והסל"ד עולה למעל 1000..מסובב נגד כיוון השעון ממש טיפה ושוב 600-700..יש איזה סיבה מיוחדת שזה קורה?

ומה אני יכול לעשות בכדי שלא יהיו את הרעידות האלה?

תודה רבה.

פורסם

יש לי אותה בעיה במיצובישי, אבל לא חושב שלסובב זה הפתרון. אם כבר אז לחבר למחשב במוסך שמעלה את הטורים.

אמרו לי פה בפורום שהבעיה זה התושבות מנוע. וש700 סל"ד זה בסדר, למרות שלא נראה לי שזה בסדר.

מחכה לעוד תגובות.

פורסם

האם הרכב תמיד היה על סל"ד שכזה ומה שנוסף זה רק הרעידות? או שבעצם מה שקרה זה שגם הסל"ד נפל ונישאר על נמוך ממה שהיה קודם?

:)
פורסם

את זה אני לא יודע..קניתי את הרכב לפני חודשיים, גם אז היה את הקטע הזה והבנתי שפשוט צריך לעלות את הטורים ל800+- והבעיה תיפטר..

אבל אי אפשר, זה קופץ ישר ל1000+..

פורסם
את זה אני לא יודע..קניתי את הרכב לפני חודשיים, גם אז היה את הקטע הזה והבנתי שפשוט צריך לעלות את הטורים ל800+- והבעיה תיפטר..

אבל אי אפשר, זה קופץ ישר ל1000+..

בדר"כ בעיות סל"ד למיניהם נובעות מאחד החיישנים ברכב (מלוכלכים או תקולים) וחבל סתם לגעת בבורג הכיוונון כי להחזיר אותו למצב המקורי יהיה מאוד קשה. עבור בעיין על החיישנים ברכב אלה שניראים לעיין, אלה שיושבים באיזור המיצערת ובאיזור מערכת האויר. בדוק את כל צינורות האויר שאינן פגומות ואין בריחת אויר כי זה גם עלול לפגוע בסל"ד. אחרי כל זה התחל בביצוע ניקוי מצערת באופן יסודי וניקוי חיישן מנוע צעדים שיכול להיות שהוא תפוס במיקצת מליכלוך ואינו מאפשר העברת נתונים מדוייקים למחשב הרכב. אחרי כל זה חזור לעדכן.

פורסם

וואו, קודם כל תודה רבה על הדרכה וההסבר.

דבר שני, תוכל להדריך אותי טיפה בצורה יותר מפורטת? לגבי מיקום החיישנים?

שוב, תודה רבה.

בנוסף, לא יודע אם זה קשור אבל כשאני מתניע הטורים גבוהיים מאוד סביב ה2500 וישנו רעש חזק ורעידות ממש חזקות(ממש מסאז' לכל הגוף) וברגע שאני מעביר לD ומתחיל לנסוע זה נעלם והטורים מסתדרים(כמובן שהם יורדים בהדרגה למצב הנורמלי)..

פורסם
וואו, קודם כל תודה רבה על הדרכה וההסבר.

דבר שני, תוכל להדריך אותי טיפה בצורה יותר מפורטת? לגבי מיקום החיישנים?

שוב, תודה רבה.

בנוסף, לא יודע אם זה קשור אבל כשאני מתניע הטורים גבוהיים מאוד סביב ה2500 וישנו רעש חזק ורעידות ממש חזקות(ממש מסאז' לכל הגוף) וברגע שאני מעביר לD ומתחיל לנסוע זה נעלם והטורים מסתדרים(כמובן שהם יורדים בהדרגה למצב הנורמלי)..

חיישן מנוע צעדים יושב בדר"כ צמוד למיצערת (ברוב הרכבים לפחות). ישנם עוד כמה חיישנים שיושבים באיזור בית פילטר האויר וצינורות האויר. אני המון זמן לא היסתכלתי מתחת למיכסה המנוע של 323 אבל זה בערך כך.

לגבי הרעידות שמגיעות לך גם בטורים גבוהים בדוק באמת תושבות מנוע. כאשר תושבות מנוע גמורות זה יורגש במצב של D ולא ממש במצב של ניוטרל.

פורסם

הסל"ד סרק צריך להיות על 750סל"ד ולא מעבר לזה, אחרת המנוע צעדים לא יתפקד, ובהתנעת בוקר הטורים יתקעו על 1800סל"ד ולא יירדו עד לשילוב D.

אם יש לך רעידות בD הבעיה בתושבות מנוע.

אסור ליגוע בבורג אלן זה שעוצר את גלגל המצערת, הסל"ד סרק ישתגע וצריכת הדלק תעלה.

בשביל לכוון את הסל"ד סרק צריך לגשר פינים בשקע הדיאגנוזטיקה ואז לכוון עם בורג ייעודי לסרק ולא סתם להתחיל לסובב ברגים.

אתה לא תצליח לכוון את הסל"ד אם לא תגשר זוג פינים מסויימים בשקע הדיאגנוזטיקה.

• תוכן חדש...