Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5846 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
שני דרגות הצמיגות יעשו את העבודה באקלים של ארצינו ללא שום בעיה.

ההיתרון של שימוש בשמן בעל צמיגות נמוכה כמו 5W30 הוא בהקטנת תצרוכת הדלק והקטנת הבלאי של המנוע בהתנעת הרכב בבוקר או בטמפ' נמוכות.

המלצה שלי 5W30 או 5W40 סינטטי מלא.

תודה רבה!

אז אני אמשיך להשתמש בשמן של מוטורקראפט (פורד) בצמיגות שציין היצרן, הוא חצי סינטטי (לא הצלחתי למצוא סינטטי מלא).

הספיריט שקניתי טופלה במוסך מורשה וכנראה שמו לו את השמן ה"רגיל" שלהם בצמיגות אחרת שהם שמים גם לרכבי ליסינג,

אז אני אבדוק אם התצרוכת שלו תשתנה לטובה אחרי הטיפול הבא.

בפאביה המגבים אפילו לא צריכים לעבוד, הם לא מנגבים את הטיפות אלא מפחידים אותן
  • תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
[.

אתם מכלילים סתם , אצלנו במוסך שני סוגי נוזל הקירור הם מקוריים !!

ולא מתוצרת / מילוי של פז.

מרק , אם שאבתה נוזל קירור מרכב חדש אזי מדובר בנוזל קירור ורוד

אשר מיועד להיות מוחלף לאחר 160000 ק"מ.

נוזל זה נמצא ברכבים משנת 2005.

כמו כן עוד לא ראיתי נוזל קירור אשר הופך לחום . אלא אם מהלו אותו עם מים

אשר תקפו את המתכת ויצרו קורוזיה.

דורון.

1. אם תמלא כוס מים בנוזל קירור מקורי של טויוטה הנקרא בקיצור SLLC ותוסיף מי-ברז הנוזל לא יהפוך את צבעו לחום בשום מצב מהסיבה הפשוטה שהנוזל מגיע מוכן לשימוש כאשר תוכלת המים המוזוקקים/טהורים/או מים רכים הינם 50 אחוז מהנוזל לכן הוספת מים רק תשנה את היחס בין המים לנוזל הקירור.

2. ערבוב של שני נוזלי קירור המיוצרים בטכנולוגיות תוספים שונה תגרום לשינו צבע הנוזל לחום או לצבע שונה מהצבע המקורי של הנוזל וורד או אדום ולאו דווקא ערבוב של נוזל הקירור היישן של טויוטה הנקרא LCC עם הנוזל החדש SLLC.

ערבוב של נוזל קירור היישן של קונצרן VAG הנקרא G10 או G11 עם הנוזל G12 משנה את צבע הנוזל לחום וזה בדוק !

3. במידה ויש באפשרותך לצלם את המדבקה שעל גבי המיכל/צובר שיש לכם המאשרת שהנוזל קירור מקורי של טויוטה אזי הרבה חברי הפורום ישמחו לקפוץ לרכוש את הנוזל המקורי או תספר לנו באיזה מוסך אתה עובד.

בפעם האחרונה שביקרתי במוסך רייכמןן בבני-ברק וגם במוסך המרכזי ביהוד הם הציעו לי נוזל קירור של פז המגיע בצוברים.

איזה כייף לי :)

פורסם

עוד משהו קטן,

איך אתם מחליפים שמן? לפי מה שראיתי רק מרוקנים במוסך את השמן הישן לתוך צובר וישר שמים שמן חדש,

השאלה היא האם כדאי לקנות תוסף שמנקה את שאריות השמן ב-5 דקות עם מנוע פועל ואז לרוקן אותו ולשים שמן טרי?

מצאתי אחד כזה של Valvoline - Pyroil® Engine Flush

http://www.valvoline.com/products/consumer-products/engine-parts-cleaners/motor-flush/48

האם הוא עושה את העבודה?

פורסם

יצרן?!? הצחקתם אותי!!

נראה לכם שהיצרן באמת מיצר גם את השמן, גם את התיבה האוטומטית, גם את המנוע וכו...

לכול יצרן רכב יש ספקים שהם אילו שמייצרים עבורו כל רכיב. לכן סביר להניח, שלכול יצרן יהיו

מספר נוזלים שיתאימו. בתנאי שיענו על התקן שהיצרן דורש.

פורסם
תודה רבה!

אז אני אמשיך להשתמש בשמן של מוטורקראפט (פורד) בצמיגות שציין היצרן, הוא חצי סינטטי (לא הצלחתי למצוא סינטטי מלא).

הספיריט שקניתי טופלה במוסך מורשה וכנראה שמו לו את השמן ה"רגיל" שלהם בצמיגות אחרת שהם שמים גם לרכבי ליסינג,

אז אני אבדוק אם התצרוכת שלו תשתנה לטובה אחרי הטיפול הבא.

איפה אתה קונה את השמן הזה?

פורסם
איפה אתה קונה את השמן הזה?

בכל חנות חלפים כמעט מוכרים את השמן הזה, עולה כ-130 ש"ח לגאלון (5 ליטר).

בנתניה יש את ע.מ חלפים באזוה"ת הישן,

בהרצליה יש חנות חלפים עם לוגו של valvoline ברחוב משכית,

גם להם יש אותו ובנוסף הרבה מוצרים של valvoline, כמו שמן בלמים שעולה 25 ש"ח (כשבמוסך מורשה הוא כנראה עולה יותר)

פורסם

ממתי החלפת צבע של נוזלי קירור שמוהלים אותם מעידה על משהו? הדרך היחידה לבדוק האם ערבוב נוזלי קירור גורמים לנזק זה מבחן המנוע, בדוק כמו שבודקים שמן מנוע "במבחן מנוע" (motor test).

אני כבר יכול להעיד שנוזלי קירור מסוגים שונים שנמהלים יחדיו במנוע גורמים רק לצרות, כך שאני ממליץ בחום להמנע מכך עד כמה שניתן ולהצמד, שוב עד כמה שניתן, לנוזל המקורי של היצרן.

פורסם
ממתי החלפת צבע של נוזלי קירור שמוהלים אותם מעידה על משהו? הדרך היחידה לבדוק האם ערבוב נוזלי קירור גורמים לנזק זה מבחן המנוע, בדוק כמו שבודקים שמן מנוע "במבחן מנוע" (motor test).

אני כבר יכול להעיד שנוזלי קירור מסוגים שונים שנמהלים יחדיו במנוע גורמים רק לצרות, כך שאני ממליץ בחום להמנע מכך עד כמה שניתן ולהצמד, שוב עד כמה שניתן, לנוזל המקורי של היצרן.

הנושא נטחן עד דק בעבר ולכן אני ממליץ לך לחפש בפורום הודעות ישנות שלי הכוללת מידע שנבדק על ידי ייצרני רכב כמו VAG וייצרן הנוזלים BASF.

בקיצור... ערבוב של שני נוזלי קירור בעלי חבילת תוספים IAT עם נוזל קירור OAT יגרום לשינוי צבע הנוזל כתוצאה מריאקציה כימית המעידה על כך שעורבבו שני נוזלי קירור בעלי טכנולוגיות שונות דבר שעלול לפגוע בתכונות של הנוזל הייעודי לרכב שבו הייצרן ממליץ על נוזל OAT דבר שעלול בעתיד לפגוע במערכת הקירור והמנוע.

פורסם

יכול להיות ויכול להיות שלא, שזה סתם ממס הצבע שמוסיפים גורם לשינוי צבע ואין בעיה עם הנוזל קירור ויכול להיות שצבע לא ישתנה אך הנוזל יתחרבן לגמרי תוך כדי שימוש במנוע. ערבוב נוזלים גם מטכנולוגיות דומות יכול להזיק בגלל שינוי כמות המרכיבים ולכן יש להמנע מכך. מומלץ לך לעניין בפורום בהודעות קודמות שלי בנושא.

פורסם

ישנם נוזלי קירור המיוצרים בטכנולוגיות שונות והייצרן במפורש מציין שניתן לערבב נוזל דור קודם עם הנוזל החדש ללא חשש בפגיעה בתכונות הנוזל או במערכת הקירור לדוגמא:

נוזל הקירור של טויוטה LLC בצבע אדום מותר לערבב עם נוזל קירור SLLC בצבע וורוד לפי הנחיות הייצרן.

נוזל קירור G11 של הייצרן VAG המיוצר עם חבילת תוספים HOAT מותר לערבב עם נוזל קירור G12+ עם חבילת תוספים OAT לפי הנחיות הייצרן.

לפעמים למכונאי החובב או המקצוען מספיק לקרוא את דפי הנתונים של הייצרנים ולהחליט אם נוזל X מתאים לרכב Y ואין צורך לבצע מבחן כפי שציינת באחת ההודעות.

פורסם

אם יש הנחיית יצרן ברורה מתי ואיזה סוגי נוזלים אפשר לערבב - אז באמת אין מה לחשוש.

אבל אם אין, גם בהתבסס בסוג הטכנולוגיה המופיע בדפי הנתונים, אני לא ממליץ על כך.

ההמלצה תקפה אגב לכל סוג של נוזל או שמן בשימוש האוטומוטיבי.

פורסם
ישנם נוזלי קירור המיוצרים בטכנולוגיות שונות והייצרן במפורש מציין שניתן לערבב נוזל דור קודם עם הנוזל החדש ללא חשש בפגיעה בתכונות הנוזל או במערכת הקירור לדוגמא:

נוזל הקירור של טויוטה LLC בצבע אדום מותר לערבב עם נוזל קירור SLLC בצבע וורוד לפי הנחיות הייצרן.

נוזל קירור G11 של הייצרן VAG המיוצר עם חבילת תוספים HOAT מותר לערבב עם נוזל קירור G12+ עם חבילת תוספים OAT לפי הנחיות הייצרן.

לפעמים למכונאי החובב או המקצוען מספיק לקרוא את דפי הנתונים של הייצרנים ולהחליט אם נוזל X מתאים לרכב Y ואין צורך לבצע מבחן כפי שציינת באחת ההודעות.

מרק, בבולטיין שצירפת מדבר על איזשהו נוזל קירור אדום שהיה בשימוש טויוטה עד שנת 2002, שם נכנס נוזל ורוד מסוג LLC (ולא SLLC) אשר אותו ניתן לערבב עם הנוזל האדום הישן.

לגבי ה SLLC, בספר הרכב באנגלית של היאריס שלי מצויין כי מומלץ להחליפו בנוזל מקורי מסוג SLLC או בנוזל איכותי מסוג HOAT. למרות זאת אני חושב (לא חושב, בטוח :wink:) שדניאל צודק במה שהוא אומר ואכן רצוי להחליף נוזל מקורי בנוזל מקורי בלבד, ולו רק בשל הספק הקל שבקלים.

DORONC יש חדש? אשמח לדעת מהיכן ניתן לרכוש נוזל קירור מקורי.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

איתמר,

אני ראיתי את הטעות עוד לפני שהעליתי את המסמך לפורום.

אני אישית תמיד מעדיף להשתמש בחומרים וחלקים מקורים של ייצרן הרכב. כאשר חברי הפורום נתקלו בהשגת נוזל קירור מקורי לטויוטה או לרנו בדקתי לעומק את הנושא ומצאתי שהנוזל G12+ עונה על דרישות הייצרן טויוטה ולכן אני ממליץ על השימוש בו.

אני לא מכיר נוזל קירור אחר מאשר LLC או SLLC אשר שווק בעשור האחרון תחת אותו שם מסחרי, לכן אני נוטה להאמין שהמסמך שצירפתי מדבר על הנוזל החדש שצבעו באמת וורוד לעומת הנוזל היישן בצבע אדום. שים לב שגם רוב המסמכים וההמלצות מדברים על הנוזל החדש שיצא לשוק בשנת 2003 וזה מתאים לתאריך פירסום המסמך שצירפתי.

כנראה נפלה טעות במסמך וחסרה האות S.

האם אתה מכיר נוזל קירור מקורי נוסף של היצרן ?

ראה תמונות נוזל יישן וחדש.

תודה לכולם על ההקשבה :-( אני עובר לנושא הבא..

FluidsToyotaSLLCoolant.jpg

ToyotaLongLifeCoolant.jpg

• תוכן חדש...