Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5849 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מנוע 1300 אוטומט, במידה והלך הראש מנוע, נוזל קירור נכנס לתוך המנוע

כמה נזק פחות או יותר זה לכיס?

תודה

פורסם

תלוי במידת הנזק, אם זה רק החלפת אטם ראש וחריטה לראש הקיים זה יכול להגיע לסביבות ה-1500 ש"ח. אם מדובר בהחלפה של כל הראש לגמרי בראש אחר זה יכול לעבור את ה-2000 ש"ח.

:)
פורסם
תלוי במידת הנזק, אם זה רק החלפת אטם ראש וחריטה לראש הקיים זה יכול להגיע לסביבות ה-1500 ש"ח. אם מדובר בהחלפה של כל הראש לגמרי בראש אחר זה יכול לעבור את ה-2000 ש"ח.

יחסית נזק לא יקר, חשבתי יעבור את ה 3 אלף, אמורים לקחת לי עד 2000 שקל בגג?

כמה זמן בערך יחזיק הראש מנוע הנוכחי?

הכוונה שלי כמה ק"מ אפשר לעשות עם הרכב לפני שכדאי להעיף אותו?

והאם אחרי החלפת ראש מנוע כדי למכור את הרכב או שאני יכול להיות בשקט לעוד כמה שנים טובות?

תודה רבה

פורסם
יחסית נזק לא יקר, חשבתי יעבור את ה 3 אלף, אמורים לקחת לי עד 2000 שקל בגג?

כמה זמן בערך יחזיק הראש מנוע הנוכחי?

הכוונה שלי כמה ק"מ אפשר לעשות עם הרכב לפני שכדאי להעיף אותו?

והאם אחרי החלפת ראש מנוע כדי למכור את הרכב או שאני יכול להיות בשקט לעוד כמה שנים טובות?

תודה רבה

אני מאמין שיש מוסכים שיכולים להגיע למחיר גם של 3000 ש"ח. השרייד הוא רכב דיי זול לתחזוקה ופירוק הראש שלו לא מסובך במיוחד אז לא אמור להיות יקר. הראש הנוכחי לאחר שיפוץ שלו יכול בכייף להחזיק עוד כמה שנים טובות כל עוד תשים לב לדברים חריגים. עד כמה היתחמם המנוע? כמה זמן סחבת עם הראש במצב זה?

פורסם
אני מאמין שיש מוסכים שיכולים להגיע למחיר גם של 3000 ש"ח. השרייד הוא רכב דיי זול לתחזוקה ופירוק הראש שלו לא מסובך במיוחד אז לא אמור להיות יקר. הראש הנוכחי לאחר שיפוץ שלו יכול בכייף להחזיק עוד כמה שנים טובות כל עוד תשים לב לדברים חריגים. עד כמה היתחמם המנוע? כמה זמן סחבת עם הראש במצב זה?

נכנסתי לחניה ואני מתחיל להחנות ופתאום אני מרגיש את הרכב מגמגם

סיימתי להחנות בזהירות ומיד כיביתי את המנוע

המנוע כלל לא התחמם, אבל מבדיקה שהוצאתי אחד אחד את מה שנותן את הניצוץ למצת

רק באחד הרכב לא עמד להתכבות, אחרי פירוק מצת יצא שפריץ של נוזל קירור של המנוע

אני תמיד עם יד על הדופק, משתמש בשמן מנוע (10W40) ונוזל קירור של פרסטון (נחשב לאיכותי לא?)

שומר על הרכב ועושה טיפולים בזמן

הבנתי שזה מחלה של השרייד והאפלאוז שהראש מנוע עשוי אלומניום אז בבוא הזמן הוא פשוט נגמר

אם ככה אני ישאר עם הרכב עוד איזה שנתיים וימכור

תודה רבה על עזרתך

פורסם

פותח השרשור שים לב !

אם היית עורך חיפוש ,היית רואה שבחלק גדול מאוד מהמקרים כאשר מפרקים בשרייד/אפלאוז ראש מנוע מתברר שהוא אכול.

במקרה כזה יש לך 2 אפשרויות: להביא ראש מנוע מרכב אחר (לך תדע מה מצבו) או טוב יותר להביא מנוע מפירוק.

אתה לא תגמור את ההרפתקה הזו ב-3000 ש"ח אלא אם יש לך באמת מזל גדול ויתברר שהראש תקין (הכוונה לזה שהוא לא אכול)וצריך רק למלא,ליישר ולחרוט אותו.

אם הראש אכול עלות הרכבת מנוע כולל עבודה וחלקים שמסביב יכולה להגיע גם ל-6000 ש"ח בקלות.

קח בחשבון שבשיפוץ ראש/החלפת מנוע יש להחליף טיימינג,מחזירי שמן,מותחנים ומשאבת מים ורצוי מאוד לנקות רדיאטור

(או להחליף אם רקוב) ולהחליף טרמוסטט +נוזל קירור איכותי.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

אכן הראשים של האלפהאוז והשרייד עשויים אלומיניום ומיתבלים להם עם הזמן. לא ממש הבנתי את הבדיקה שעשית כי לא רשמת זאת ברור. האם הוצאת ובדקת את כל הפלאגים? היכן על הפלאג היה נוזל קירור? על האלקטרודה עצמה?

פורסם

הפלאג פורק עם בוקסה מתאימה ואז בלחיצת גז קטנה יצא משם נוזל קירור הכוונה מהמנוע.

בדקתי רק פלאג אחד כי הוא היחיד שהיה בעייתי כאשר הוצאתי את מה שנותן לו את הניצוץ והמנוע לא עמד להתכבות.

מה גם שמשום מה המיכל עיבוי הוצף בנוזל קירור ושפתחתי את הפקק של הרדיאטור היה נראה שלפחות למעלה אין נוזל קירור

משהו מאוד מוזר קרה ראש, ולפי מה שהבנתי זה ראש מנוע שהלך

פורסם

אכן ניפרץ אטם ראש מנוע ומיים חדרו לצילינדר שממנו הוצאת את הפלאג. יש מצב שהראש שלך נחוץ חריטה קלה והחלפה של האטם כמובן ואין טעם סתם לחשוב על לזרוק את כל הראש לפח ולהביא אחר ידידי....רק טפל בעניין כמה שיותר מהר כדי שלא ייגרם נזק חמור יותר ואז באמת יהיה חבל.

פורסם

מרגע שזה קרה לא התנעתי את הרכב יותר, הוזמן גרר והרכב נלקח למוסך היום.

מחר יפתחו את המנוע ויגידו לי מה הסיפור, אני מקווה לצאת בנזק מזערי.

דרך אגב, שמן מנוע (10W40) ונוזל קירור של פרסטון נחשבים לאיכותיים?

תודה

פורסם

הראש מנוע לא מתבלה עם הזמן,אלא מתבלה משימוש במים לא מתאימים.

אם תמיד השתמשו במים יעודיים ולא מים רגילים ,לא תצטרך לעשות ראש מנוע לעולם.

אז כנראה הבעלים הקודמים של הרכב לא טיפל כמו שצריך.

עכשיו לעניין,אם המנוע התחמם,רוב הסיכויים שתצטרך להחליף את כל הראש כי הוא מתעוות,זה העניין היקר,העניין היותר זול זה אטם וכל מה שנלווה.

חריטה לא תמיד תופס.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם
הראש מנוע לא מתבלה עם הזמן,אלא מתבלה משימוש במים לא מתאימים.

אם תמיד השתמשו במים יעודיים ולא מים רגילים ,לא תצטרך לעשות ראש מנוע לעולם.

אז כנראה הבעלים הקודמים של הרכב לא טיפל כמו שצריך.

עכשיו לעניין,אם המנוע התחמם,רוב הסיכויים שתצטרך להחליף את כל הראש כי הוא מתעוות,זה העניין היקר,העניין היותר זול זה אטם וכל מה שנלווה.

חריטה לא תמיד תופס.

שים לב חבר, ברגע שניפרץ אטם ראש לא מחליפים סתם אטם ו"כל מה שנילווה". האטם ראש מפריד בין הראש מנוע לבלוק עצמו וברגע שהוא ניפרץ יש מגע ישיר של מיים בנקודת רתיחה מאוד מאוד גבוהה לבין הראש עצמו בנקודות מסויימות אז חריטה בטוח דרושה כאן ברגע שפותחים את הראש. וחריטה בהחלט יכולה להציל את הראש אם הוא לא היתעוות בצורה דראסטית. לגבי השימוש במיים איכותיים אכן ברגע שלא מישתמשים במשהו יעודי ואיכותי הנזק מוגבר!

פורסם

תביא איזה מכונאי מדרכה יקח לך לא יותר מ1200 שקל על ראש המנוע

שתדע

המוסך מפרק לך את ראש המנוע ושולח אותו לסדנא שמשפצת ראשים, הסדנאות שבהם מתקנים ראשי מנוע לוקחים למוסך על תיקון הראש(תלוי לאיזה אוטו)בערך 400 שקל

זה חוזר אחרכך למוסך הוא מרכיב לך שם מים שמן פילטר ונקווה גם טרמוסטט חדש ולוקח ממך 2000-3000 שקל

עושים עליך אחלה רווח

• תוכן חדש...