Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5853 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני מתכוון לקנות בקרוב פאביה החדשה בעלת מנוע 1.2TSI.

רציתי לדעת כמה זמן אני צריך לתת לטורבו לנוח בסוף הנסיעה ובתחילת הנסיעה ?

 

אין הנחיות יצרן לנושא הזה, ובנוסף ייתכן שיש אולי מנגנון כלשהו שמאפשר בתחילה הנסיעה לנצל רק את המנוע ,

ולאחר מספר רגעים הטורבו רק נכנס לפעולה?

 

ובאופן כללי, במה שונה אחזקה וטיפול של מנוע המוגדש בטורבו כמו מנוע TSI ממנוע רגיל?

- מהי תקופת ההרצה המומלת למנוע?

- כל כמה זמן מומלץ לבדוק ולהחליף שמנים ומים?

- האם למנועי TSI יש נוזלים אחרים המצריכים בדיקה תקופתית?

אשמח לקבל טיפים עצות או כל מידע רלוונטי מבעלי רכבי TSI וממביני דבר בנושא.

 

תודה.

Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers

:-):arrow::idea:

פורסם

הכל רשום בספר הרכב.

 

בגדול נוהלי שימוש דומים עד זהים למנועים רגילים.

 

התחל שימוש במתינות, סיים שימוש 2-3 דקות במתינות, דאג לשמן מתאים במפלס המתאים, כנ"ל לגבי נוזל קירור, שים לב שבלוח השעונים לא דולקת לך נורת חיווי המבשרת רעות וסע לשלום :-D

 

בהצלחה.

Never drive faster than your guardian angel can fly

 

פורסם

תראה, יש דעות חלוקות לגבי עניין ההרצה.

עצה שלי? 1500 ק"מ בנסיעה רגועה לא יפגעו לא בך ובמיוחד לא במנוע. מה זה אומר הרצה?

לא לנסוע במהירות שיוט קבוע-תשתדל לא לנסוע על 100 קמ"ש לאורך זמן רצוף, תשנה את המהירות-80-100-90 במהלך נסיעה בכביש בין-עירוני.

 

לא "לסחוט" את ההילוכים, אני משער שאתה רוכש עם גיר DSG, אל תלחץ בחוזקה על הדוושה והגיר כבר יעשה לך את העבודה של לא לסחוט את ההילוכים.

 

טיפולים כמו מנוע אטמוספרי, אחרי 800-1000 ק"מ תבדוק שמן+מים ותראה שהמפלסים תקינים.

 

הנעה/כיבוי הרכב, תן למנוע דקה בעת הנעה ולפי כיבוי. מה שקורה בהתנעה השמן עדין באגן וכדי שהמנוע והטורבו לא יעבדו ללא חומר סיכוך במהלך הדקה שבא אתה ממתין השמן מוזרם למכלולים.

שאתה עוצר הטורבינה של הטורבו עדיין מסתובבת בסל"ד גבוה, עם תכבה את המנוע משאבת השמן תספיק את פעולה ומה שיקרה זה שהטורבינה תמשיך להסתובב אך ללא חומר סיכוך-לטווח ארוך זה יכול לגרום לנזק לטורבו.

 

 

תתחדש וסע בדרכים טובות, בן.

Got To love It

פורסם

אז ככה, כאחד שיש לו בבית גם GTI וגם 1.4 TSI singlecharge (כלומר 122 עם טורבו בלבד) אומר לך ככה:

 

1. אף פעם אל תאמץ את האוטו כשהוא קר, תן לו להתחמם וללחץ ולטמפ' שמן לעלות (אני תמיד ממתין עוד דקה 2 אחרי שהרכב הגיע לטמפ' עבודה), זה נכון לכל אוטו, אבל קריטי יותר לחיים של טורבו.

2. קירור אחרי נסיעה:

-בGTI אני מקפיד לתת לאוטו לפחות 2 דקות נסיעה רגועה לפני הגעה ליעד + חצי דקה עד דקה קירור, אני עושה הנחות רק אם האוטו נסע נסיעה קצרה ורגועה כל הדרך.

-בTSI זה קצת שונה, הTSI בנוי בצורה כזו שאפילו INTERCOOLER אין לו (יש שם פטנט אחר לקירור האויר), והטמפרטרת עבודה של הטורבו נמוכה הרבה יותר, ככה שהטורבו אף פעם לא מגיע לטמפרטורות גבוהות במיוחד, לכן עניין הקירור שלו מעט פחות קריטי.

 

כך או כך, אני חושב שזו לא משימה גדולה מדיי להתיחס לרכב כמו שאני מתיחס לGTI שלי, 2-3 רמזורים מהבית להוריד קצת רגל מהגז + חצי דקה בחניה זה לא דבר נוראי כל כך.

 

אני אנסה לחפש ברשת קצת מידע על ה1.2 TSI ואם אמצא, אחזור עם עוד תשובות.

-----

פורסם

המגדש צובר את הטמפרטורה שלו מגזי פליטה, הקשר בין הטמפרטורה שלו לקיום אינטרקולר לא קיים.

Never drive faster than your guardian angel can fly

 

פורסם
המגדש צובר את הטמפרטורה שלו מגזי פליטה, הקשר בין הטמפרטורה שלו לקיום אינטרקולר לא קיים.

לא אמרתי שזה קשור, ציינתי את זה כפרט נוסף (שחשבתי שמעניין).

-----

פורסם
קרא שוב מה שכתבת :wink:

 

תחזית רגל ברצפה דקה וחצי שתיים והוא יגיע לטמפרטורה רצחנית :-D

 

אז אני אסביר את עצמי, טמפ' עבודה של הK03 המצוי ב GTI היא 1050 מעלות, לא טמפ' שיא, אלא טמפרטורת עבודה תקינה (תסיק לבד באיזה טמפ' שיא יכולים הרכיבים לעמוד)! וזה נתון שמפורסם על ידי בורג וורנר (יצרני הטורבו).

אין לי נתון זהה לגבי ה1.4 (כלומר מיצרן הטורבו) אבל בחוברת הself study של VW מצויין כי כל רכיבי הטורבו אמורים לעמוד ב950 מעלות, ככה שאפשר להסיק שהטמפרטורת עבודה שלו נמוכה משל הGTI.

 

ברור שאם יש לך רגל כבודה, הטמפ' אגזוז יעלו אבל בשביל זה הוספתי עוד כמה משפטים חוץ מהעניין הטכני.

-----

×
×
  • תוכן חדש...